Sexul anal la musulmani

Sexul anal la musulmani

O metoda noua prin care se ajunge pe fulgerica ar fi asta – link. Acum stau si ma gandesc oare ce se intampla cu un musulman daca cauta “nebunie anal” – pe Google – dar mai ales daca practica asa ceva! 🙂 Din cate stiam eu, la arabi sunt interzise anumite practici. Am inceput sa caut anumite chestii despre ei si am dat peste niste lucruri interesante. Stiati ca practica sexuala de tip homosexual – atat la femei cat si la barbati – este interzisa (cu toate ca in Koran se vorbeste doar de cea barbateasca)?

Textele urmatoare nu imi apartin dar mi-am permis sa le reproduc mai jos:

Femeia in lumea islamica

Doarece in Orientul Mijlociu fetele sunt considerate fara valoare vis-a vis de baieti este posibil ca folosirea lor incestuoasa in timpul copilariei sa fie si mai accentuata.
Un raport arata ca 4 din 5 femei din din Orientul Mijlociu isi amintesc ca au fost fortate la felatie (sex oral) intre 3 si 6 ani de catre frati sau rude mai in varsta.

O doctorita de origine araba care intocmit recent un extins studiu referitor la seducerea copiilor spunea ca “cele mai multe fetite sunt expuse unor …
incidente de tipul abuz sexual” in primii ani de viata, faptuitorii fiind “fratele, varul, unchii materni si paterni, bunicul, si chiar tatal”.
Daca nu este vorba de un membru al familiei este gardianul sau portarul casei, profesorul, fiul vecinului sau orice alt barbat”.
Molestarile incep cu masturbarea sau felatia (sex oral) si se termina cu actul sexual propriuzis.
“In cele mai multe cazuri fetita cedeaza si ii este frica sa se planga oricui, deoarece daca urmeaza o pedeapsa, cea pedepsita o sa fie ea.
Ea singura isi pierde onoarea si virginitatea. Barbatul nu pierde niciodata nimic.
Incidentele sunt caracterizate ca fiind “frecvente, dar raman ascunse in cotloanele secrete ale mintii copilei, deoarece ea nu cueaza sa spuna nimanui ce ii s-a intamplat ….”

Fetele sunt agresate sexual la scoala, pe strada si casatoriile la copilarie au fost tot atat de dificil de curmat ca si in India.
Molestarile sunt acompaniate de severe daune fizice si psihice, conform unui grup de experti medicali de la Ministerul Justitiei din Egipt, si de obicei
molestatorii scapa nepedepsiti chiar si in rarele ocazii cand sunt denuntati autoritatilor “ca sa se evite scandalul”
Deoarece fata trebuie sa fie virgina la casatorie, se apleleaza chirurgie reparatorie in cazurile in care molestarile au dus la pierderea virginitatii.

Ca si in Orientul Indepartat, tinerele servitoare sunt obiectele sexuale favorite, atat pentru barbatii a caror sotie este absenta, la ciclu, insarcinata sau frigida cat si pentru adolescentii care se simt mai putin vinovati sa faca sex cu micile servitoare decat cu surorile
Femeile arabe sunt constiente ca sotii lor prefera sa faca sex cu bietei sau fetite decat cu ele.
Pedeapsa aplicata de femei barbatilor pentru pedofie vine cand fetitele se afla pe la varsta de 6 ani, varsta la care femeile din casa, apuca fetita, ii desfac picioarele si ii taie clitorisul si cateodata labiile cu o lama.
Acesta “operatie” duce de obicei la pierderea capacitatii de a mai simti placerile sexului pana la sfarsitul vietii.
(nota traducatorului: interesanta pervertire a aplicarii pedepsei, nu asupra faptuitorului ci asupra victimei, dar definitorie pentru situatia femeii in Islam.
Neputand pedepsi barbatul se pedepsesc pe ele, privandu-l de o parte din placerile sexului)

Practica taierii clitorisului nu este parte a doctrinei Islamice, nu este mentionata in Koran, dar este folosita inca din perioada pre-dinastica din Egipt, fiind casite mumii carora le lipseau clitorisul si labiile.
In prezent in multe tari din Africa si Orientul Mijlociu aceasta practica a circumciziei este continuata.
Un studiu recent efectuat in Egipt a aratat ca fetitele si femeile din familiile cu un grad redus de educatie sunt circumcise in proportie de 97% iar cele din familiile cu un grad ridicat de educatie in proportie de 66%.
Nu exista date ca obiceiul ar fi in descrestere.
Hosken spune ca ” mai multe fetite sunt astazi mutilate decat in toata “istoria” si estimarile arata ca in prezent exista peste 74 de MILIOANE de femei mutilate in tarile unde exista date.”

De multe ori impreuna cu clitorisul sunt taiate si labiile, asa numita Circumcizie Faraonica sau “Infibulare” (impiedicarea actului sexual) si carnea ramasa este cusuta impreuna lasandu-se doar un mic orificiu pentru nevoi.
Deschiderea vaginului trebuie taiata din nou pentru a permite actul sexual si mai apar complicatii si la nastere cand deschiderea trebuie refacuta (taiata) integral pentru a permite copilului sa iasa.
Dupa nastere zona vaginului este cusuta din nou “pentru a da barbatilor mai multa placere in timpul actului sexual” si retaiata la fiecare nastere.
In timpul acestor mutilari femeile sufera dureri ingrozitoare si de multe ori mor din cauza complicatiilor de tipul tetanos, septicemie si hemoragii, isi pierd cunostinta din cauza socului (nu se foloseste anestezic) si sufera de diverse infectii ale tractului urinar sau genital, ce duc la infertilitate.

Motivatia data pentru aceste mutilari sexuale este aceea ca fetitele sunt in mod natural atat de active sexual incat este necesar ” sa fie eliberate de scalvia sexului” si “oprite sa se mai masturbeze”.
O sursa a motivat ca “fetitle cad de pe bicicletele lor din cauza supra stimularii sexuale daca nu le este taiat clitorisul”.
Deoarece in mod normal operatia duce la frigiditatea fetei se poate spune ca isi atinge scopul de a reduce placerile sexuale ale femeii.
De obicei barbatii nu doresc sa se insoare cu femei avand clitorisul intact, crezand ca vor ele vor fi prea active sexual si ei, barbatii vor fi inselati.
In anumite tari exista obiceiul ca in noaptea nuntii barbatul sa deschida (taie) cu un cutit vaginul nevestei (cusut urmare a circumciziei) si sa aiba mai multe contacte sexuale pentru a prevenii reinchiderea acestuia (normala avand in vedere cat a stat cusut si ca o taietura incearca sa se inchida singura) .
Mutilarea initiala a organelor genitale ale fetitei este facuta de femeile din familie sub supravegherea mamei acesteia.
Motivul inconstient pare a fi razbunarea pentru abuzurile sexuale ale barbatilor, deoarece interviurile facute au relevat de multe ori amintiri despre abuzuri sexuale in copilarie.

Alt capitol.

Baietelul musulman

“Abuzurile sexuale asupra copiilor in Orientul Mijlociu sunt probabil tot atat de extinse ca si in Orientul Indepartat.Din punct de vedere istoric toate formele instutionalizate de pedofilie, ce erau obisnuite in Orientul Indepartat, sunt extensiv documentate in Orientul Mijlociu incepand cu FGM si MGM (female/male genital mutilation) , casatoria copiilor, concubinajul copiilor, prostitutia in temple atat a fetelor cat si a baietilor, casatorii parinte-copil (la Zoroastii), casatorii frate-sora (la Egipteni) atat in paturile inalte cat si la oamenii de rand, sclavie sexuala, pederastrie rituala, eunuchism, si prostitutia infantila.

La fel ca in India exista zone din Orientul Mijlociu unde obiceuri din vremurile indepartate au fost pastrate intacte, si prin urmare sunt disponibile muilt mai multe detalii despre acest subiect pe langa sursele istorice.

De exemplu in Oaza Siwa, mamele isi dau baietii barbatilor mai varsnici, atat din familie cat si strainilor, pentru a fi utilizati in scopuri sexuale, iar tatii isi imprumuta intre ei in mod regulat baietii, la fel ca in traditia Islamica bacaboz a Asiei Centrale.

Casatoriile pederastre, si prostitutia masculina au fost atat de raspandite in Siwa incat pana foarte de curand toata lumea folosea in mod curent zicala populara: “Se vor ucide unul pe altul pentru un baiet. Niciodata pentru o femeie !”

In mod curent immamul avea la dispozitie un baiet pentru nevoile sexuale, si se spunea ca” inghitirea “samantei” unui Immam este necesara pentru a absorbi puterile sale spirituale. Aceste “combinatii” se materializau uneori prin casatori formale cu baietelul in cauza.

Pentru baietii musulmani sexul incepe in pruncie si continua pe parcursul intregii copilari. Parintii sau rudele masturbeaza copilul ca sa “mareasca dimensiunea si puterea” penisului viitorului barbat. S-a observat ca rudele mai in varsta ale copilului (frati, surori) se “joaca” cu organele genitale ale copilului timp de ore intregi.

O data cu cresterea in varsta, masturbarea mutuala, sexul anal intre copii si in special cu copii mai in varsta ce ii folosesc pe cei mai mici ca jucarii sexuale este urmarea supra-stimularii sexuale inca din pruncie.

Sociologii arabi considera ca folosirea in scopuri sexuale a baietilor de catre rudele de sex mascului atat apropriate cat si mai indepartate este un loc comun deoarece doar simpla privire a unui baiat dragut este considerata: “tulburatoare si foarte tentanta”.

Moralistii musulmani gasesc adeseori necesar sa emita avertismente de tipul: Barbatii nu trebuie sa petreaca noapte intr-o casa cu baieti carora nu le-a dat barba” sau “Nu te aseza langa baietii celor bogati: ei au fetele ca cele ale virginelor si sunt mai tentanti decat femeile”.

Imediat dupa circumcizie – un ritual traumatic ce este practicat intre 3 si 6 ani si a carui scop este de a-l “curata” si “purifica” de molestarile la care a fost supus pana atunci, baietelul inceteaza sa poarte o camasa lunga ce permite un acces facil la organele sale genitale si incepe sa poarte pantaloni.

Cu toate acestea, deoarece in mod frecvent baietelul, continua sa doarma impreuna cu rudele, si continua sa faca sex cu cei apropriati sau cu colegi de scoala, deoarece merge la baile publice impreuna cu mama si surorile sale, supra-stimularea sexuala continua in perioada de varsta 7-14 ani.

Multe incesturi au loc in baile publice.

Bouhdiba spune : Hammam (baia publica) …. este un loc atat de erotic incat numele a ajuns sa insemne pentru toata lumea actul sexual in sine.

“A merge la Hammam” inseamna pur si simplu a face dragoste !

Orice musulman isi poate revela copilaria prin experienta baii publice … loc notoriu al homosexualitati atat masculine cat si feminine.

Acolo copilul are tot timpul de pe lume pentru a analiza , examina si compara organele sexuale ceea ce si face ca orice mic musulman sa aibe o fixatie vis-a-vis de mama sa .”

texte preluate si revizuite – via

P.S. Noi sa fim sanatosi!

bullets

143 Comments

  1. 😐 Doamne Fereste ! Nici nu am cuvinte sa ma exprim.N`am auzit in viata mea de asemenea practici.Inuman:|

  2. dude…puteai sa te opresti la capitolul “femeia in lumea islamica”. hehe nimeni nu a spus ca cele 72 de virgine promise in viata de apoi sunt fete. jeff dunham knows his stuff.

  3. Ai cunoscut o musulmana sexy? Ca vad ca te-a interesat ceva subiectul de ai scris bardai articolul pe tema asta..

  4. Hmm … la inceputul articolului ma gandeam sa las un comentariu cu o gluma gen “ce cautai pe google-ul arabesc ? kituri de facut bombe ?” da’ dupa ce am citit postul … vorba lu’ Shorty … most disturbing … si acum ca l-ai publicat si o sa te indexeze googalu iar sa nu te mire daca vin fanele “clonei” sa te intrebe de sanatate pe aici.

  5. Acum maxim 6 luni am citit o carte “Arsa de vie” si exact despre asta e vorba, femeile nu au nicio valoare, o vaca sau o gaina e mult mai utila la casa omului decat o fata. In carte nu se precizeaza despre abuzuri sexuale, dar felul in care copii sunt educati si in care se comporta parintii si rudele cu ei lasa sa se inteleaga multe. Totul se petrece intre peretii casei si nimanui nu-i trece prin minte sa raporteze abuzurile de orice natura politiei. In multe cazuri asta se intampla si din cauza zonei in care se afla. Daca sunt islamisti extremisti politia este practic inexistenta, in sensul ca daca o fata/femeie abuzata se duce la politie este dusa inapoi acasa la familie care de cele mai multe ori o omoara. Iar daca are marele noroc sa fie intr-un oras mare, este bagata la puscarie pentru a fi aparata de rudele care vin sa o omoare (trebuie sa fie spalata rusinea familiei). Este o lume pe care noi nu cred ca o sa o intelegem vreodata, si-i multumesc sortii ca m-a nascut mama aici si nu am aparut pe lume cine stie unde.

  6. duuuude..u scared me more than walter:D=)) deci evolutia la niv d emoticon al postului: “sex anal la musulmani”…:-?…must be smth=))..shi incep sa citesc primul paragraf…:-??…:-/..:-o…:-ss shi se continua cu :-& shi :((…miau!! data viitoare or sa te cheme aia la discovery pentru precizia documentarii…miau!! pants on dear bullets si vorba lui “Adi” ..:”multumesc..prietenilor..familiei fanilor shi mai ales lui Dumnezeu k my birdie doens’t miss a feather:P:D” va pup

  7. n-o sa ma mai plang niciodata de faptul ca m-am nascut in Romania 😐

  8. toate cele insailate sunt niste miniuni ordinare-rod al unor fantezii feministe victimofile si bolnave.tot materialul este o imensa manipulare in razboiul mapamondului dintrr EVREI -contra-ISLAM.o strategie bine pusa la punct de feminismul evreofil ca pe coarda acestor feminisme victimofile sa cucereasca simpatia femeilor asa-zis prigonice atrase astfel in destramarea islamului.America Evreizata duce acest razboi de cucerire a lumii si una din armele cele mai perverse este FEMINISMUL.practic se doreste ca populatiile lumii sa fie slabite si feminizate ca sa nu se mai poata revolta impotriva agresiunii si stapanirii evreiesti care are in mana america.acesta este si motivul pentru care evreimea americana care face jocirile si in USA ,planteaza femei in toate statele pentru a le destabiliza si distruge…cu femei in frunte,mai usor de manipulat.

  9. Duamne Feri`…nu`mi imaginam k ink mai exista loome asa de retardata mintal! Suntem foarte norocosi in comparatie cu ei!!!!!

  10. mai fata sau ce esti.cred ca esti super dusa.spui ca textele nu-ti apartin dar eu cred ca sunt rodul imaginatiei tale bolnave.de unde ai gasit asa ceva ca m-a socat.de 8 ani traiesc intre musulmani si fac sute de drumuri in majoritatea tarilor arabe si orientul mijlociu dar nu am auzit asa ceva si cede-ma ca am fost in case diferite si in medii diferite.am afacerea mea proprie si din aceasta cauza am avut posibilitatea de a calatori asa mult.cred ca ai nevoie de un control,scumpa sau scumpu´.femeia la musulmani conform kur´an-ului este ridicata la rang de regina.n-ai sa vezi niciodata un musulman care_si bate mama,care o arunca la o casa de batrani,si majoritatea stau acasa nu ptr. ca nu au voie sa iasa pe strada si pentru a avea grija de copii ,familie si casa adica barbatul are incredere in ea.nu ca la noi mor copiii de foame acasa dar mama se plimba.o femeie musulmana este piatra de temelie a unei intregi generatii.ca sa afli mai multe si sa vezi cu ochii tai exista si kur´an in lb.romana.
    a 2 aproblema:sti ce inseamna intr_adevar hamam???????????este o baie publica unde oamenii se relaxeaza sunt spalati si au parte de masaj.pot spune ca e o sauna +piscina mai traditionala.toti strainii care ajung in aceste tari sau in turcia nu parasesc tara respectiva fara a da o fuga la hamam.crezi ca daca acolo ar avea loc o orgie sexuala asa cum te exprimi tu ar mai pleca cineva????????????????poate doar pedofilii si obsedatii sexuali rezulta din ce spui tu.si eu am fost de 3 ori si nu am vazut niciodata ceva care sa ma fustreze.esti dus(a) cu pluta. la musulmani nu s-au auzit si nu am auzit niciodata de vreun caz de pedofilie sau incest cat am auzit la noi(fata insarcinata cu tatal sau sau mama cu baiatul ei).ei nu sunt retardati mintal ci foarte traditionalişti,ceea ce mi se pare un lucru f bun in comparatie cu noi.traditiile noastre in cativa ani vor disparea.
    bravo alizar.
    pentru toti cei care au postat comentarii nu mai plecati urechile la tot ce auziti pana nu vedeti cu ochii vostrii.sunt niste aberatii total nefondate.
    fata mea esti dusa rau.esti varza.nu stiu care e interesul tau sau daca ai vreun castig dar crede-ma ca ai nevoie de un control.pentru a te documenta urmareste discovery,national geographic,si cel mai bun site wikipedia.org
    citeste citeste si casca ochii cand citesti fata mea ca esti Proasta cu P mare de tipar

  11. ti-am vizitat blog-ul si din fericire am dat peste fata ta.se vede.scuze am crezut ca esti fata dar m-am inselat.esti dus baiatule.
    stim doar sa aruncam cu noroi.nu vedem gunoiul din ochii nostrii,ca daca l-am vedea s-ar crapa oglinda in care ne privim de rusine.
    concluzie:ESTİ VARZA.BAGA-Tİ MİNTİLE İN CAP.DU-TE LA HAMAM LA POATE Aİ PARTE DE O ORGİE.NERUSİNATULE

  12. 1.discutiile si opiniile personale ale unui forumist sau blogger kre nu da nicio referire stiintifica despre sexul la musulmani, in general pt un om de presa si in particular pt mine,au valoare 0

    2.ideile pline de”adevar” pe kre le-ai citit sunt ale unui om kre chiar este total dezinformat in legatura cu Islamul,si ce este mai rau, e k exista oameni kre din graba cu kre traiesc si nu citesc carti cu valoare stiintifica despre Islamul si de a gasi o alinare in faptul k isi calca in picioare propria religie si o nesocoteste total,incerca sa induca falsa idee k ce spune un om kre nici macar nu are tupeul sa isi decline identitatea,osciland intre fulgerica si Analt Prea Sfintitul(vezi marile calitati de literat ale blogger-ului-foloseste “a” pt Inalt-asta poate dintr-o dorinta ascunsa de a face o aluzie la inclinatiile homosexuale ale unor fete bisericesti-anal-t),e real

    3.in scriere apar multe divagatii despre cultul egipenilor(probabil se referea la divinatiile din Egiptul antic) despre kre pretinde k apartin musulmanilor-man,Islamul are la baza Crestinismul,nu stiai?

    4.ii recomand sa citeasca mai mult decat o carte cu benzi desenate ale vreunui pastor sau guru kre sa stea la baza culturii lui generalepatetic…de aia in lume sunt din ce in ce mai multi musulmani destepti…pt k Islamul spune:cerceteaza mai mult k sa crezi mai mult,sa intelegi mai mult…asta e ceva pe kre opacitatea medievala a unora nu o inteleg

  13. sorry de unele inadvertente si dezacorduri,dar acelasi comment l-am trimis unui amic kre a avut bunavointa sa imi trimita “minunea” asta de subiect,iar eu nu am apucat sa fac unele corecturi…:)

  14. Mai…cert e k lucrurile astea s-au intamplat candva…poate k acum nu se mai petrec,dar s-au petrecut cu siguranta…am vazut chiar si un reportaj in legatura cu lucrurile acestea…Ii multumesc Domnului ca m-am nascut in Romania,intr-o familie normala si sanatoasa mintal,sunt mandra de asta!!si in Romania se intampla destule”minuni”,insa sunt facute de inconstienti…la noi “traditia”nu impune mutilarea unor copii…oare ce suflet au cand isi mutileaza propriul copil???nu pot percepe asta…mie,personal,mi se rupe sufletul numai knd vad un copil cazand…darmite sa-l mai pot taia…Doamne Fereste!!sper ca aceste lucruri ingrozitoare nu se mai petrec…

  15. pentru toti musulmanii mincinosi care au comentat acest articol: mutilarea organelor genitale musulmane ,este o practica dezgustatoare in anumite tari musulmane , asta nu o spun eu o spun Natiunile Unite, UNICEF , World Health Organisation etc iar despre Israel , musulman rasist ce esti , in timp ce in israel crestinii si musulmanii se bucura de libertatea religiei , crestinii si evreii sunt persecutati in imputitele de tari musulmane

  16. in Israel the Basic Law on Human Dignity and Liberty provides for freedom of worship and the government respect this rgith in practice, muslims who live in Israel are free to teach islam to theyr children in theyr own schools , while jews are persecuted in every muslim country . Also christians faces persecution in mulsims countrys ( search on youtube ).And for female genital mutilation Amnesty International estimates that over 130 million women worldwide have beed affected by some form of FGC. The county where FGC is most prevalent is Egypt (Egypt passed a law banning female genital mutilation but this dont stop muslims mutilate theyr daughters), followed by Sudan , Saudi Arabia, Jordan, Iraq etc . World Health Organization,United Nations Population Fund(UNFPA) fight to stop this practice

  17. Din pacate faza cu “circumcizia” la fete este foarte adevarata.Dar nu la musulmani.Nu stiu exact unde,nu-mi amintesc,dar am vazut si imagini.A fost un documentar pe tema asta.Oribil!! Barbar!! Vedeam cum se asezau in coada fete la vreo 12-15 ani,impacate cu ideea ca “TREBUIE”, “ca asa se face”.Si in fata unei…colibe statea o nespalata cu un cutit in mana,iar fetele se asezau una,cate una direct pe pamant si venea sadica aia si le mutila.Doamne si urlau bietele copile…ca doar nu le facea anestezie.Oribil! Nu pot sa cred ca in ziua de azi se mai face asa ceva.

  18. astea au fost odata de foarte mult timp…..acum s-a dus…….sunt mult mai credinciosi k noi……la noi e faza cu mersu pe starda si vioul’ nu la ei….informati-va mai mult..zice-ti mersi k v-ati nascut in romania k sa puteti pleca in tarile arabe sa faceti bani…din sex normal…….totala dreptate boscutza03:*

  19. Pentru prostii care scriu mesaje sa se afle in treaba am de transmis un mesaj foarte important : MA NUMESC SAMIR TRAIESC IN ROMANIA SI IN ARABIA SAUDITA IAR VOI SUNTETI PARALELI CU VIATA SCUZATIMA CA MA EXPRIM CU CUVINTELE JAVRE OBSEDATE DAR ASTA SUNTETI … NU STITI DECAT SA CAUTATI PE NET TOATE TAMPENIILE PE CARE LE LUATI DREPT BUNE !! vad ca pe voi va intereseaza mult sexul de va bagati in chiestii dinastea le stiti parca pe derost!! 1 in islam nu exista aceste tampenii pe care le aberezi tu!!! daca asa cum zici tu musulmanii sunt teroristi de ce pana mea Arabia Saudita,Yemen sau Egyptul nu sunt date in clipuri cu egida armelor in brate? de ce numai zona iran-irak e bagata in oala? tu nu vezi ca sunt interese ale unor puteri mari care vor ceva care e total diferit de ce se zice la tv? MATURIZEAZATE BOULE!!! Marile puteri ale lumii au facut organizatii secrete si sute de agentii de spionaj pentru a darama URSSUL din temelii si aproape ca se cacau pe ei de frica ca deabia reuseau DAR PANA LA URMA UNITI L-AU DARAMAT INSTAURAND LEGILE SI INTERESELE LOR!! Oare astea mari puteri sunt asa de proaste si le e asa de frica de o mica si amarata tara? chiar si daca ar avea ei bombe moderne etc.. nu au pus ei mana deja pe politicile tarilor musulmane ca sa instaureze adevarata dreptate? iar daca tot vorbiti ca niste cacati ce sunteti inseamna ca va e frica ? sau cum … cititi niste mesaje de la alizar
    22 Jan 08
    3:38 am

    sau

    boscutza03
    29 Apr 08
    1:45 am

    iar pentru Angela
    11 Mar 08
    1:27 am un mesaj : RETARDATI DRAGA PRIETENA NU SUNT MUSULMANII CI CEI CARE FABULEAZA ACESTE TAMPENII SI MAI ALES CEI CARE SE LASA MANIPULATI SI POSTEAZA ASTFEL DE MESAJE IN FORUMURI DE KKT

    hai sa va arat dragi prieteni neste mesaje si tind sa cred ca e acelasi oligofren ce face pe infailibilul :

    noi toti suntem frati nu cum ne considera islamul si invsataturile lui mohamed! binenteles e o religie satanista cand indeamna la ura asupra altor popoare care nu sunt de aceiasi religie !Islamul azi este sub lupa !!nici o religie de pe pamant care a fost si este niciuna nu indeamna la violenta ,terorism,pedofilie( Aisa 6 ani),obsedati sexuali,inapoiere, lezbianism,zoofilie,necrofilie,homoxexualitate 60% (arabia saudita), ura( crestinii ,evrei), ocupatie in permanent pe numele lui Alat , genocit ,cum sunt in islam.
    concluzie :islamul e o religie ofensiva nu va trai niciodata in pace!
    musulmanul saracul e prizonier al fundamentului sau ,saracul de el !

    alt mesaj

    islamul este rautatea in lumea asta ce spui tu de vaduve ??? oare aisha de 6 ani a fost vaduva? oare, safia dupa ce i-a omorat familia si sotul profetul mohamed , normal a fost vaduva! oare uciderea unei femei batrane de 88 ani pentu ca l-a criticat pe mohamed a fost rupta in doua si altele….. genocit, rasismul numirea de porci si maimute (crestini ,evrei) in coran in surat al tauba verset nr.28 musulmanul e frate numai cu un musulman . eliminarea tuturor crestinilor si evreilor din insulele arabe,interzicerea convertirii la alta religie in afara islamului se pedepseste si azi cu moartea .este clar ca profetul mohamad si invataturile lui incurajeaza terorismul este clar ca soarele !este clar ca nu este o religie ci o doctrina islamica impusa prin forta asa cum a fost de la inceputul aparitiei islamului….si pana azi ! Poti sa-mi spui d-nul zis musulman ce diferenta este dintre mohamed si ADOLF HITLER ,?
    diferenta e ca hitler nu era obsedat sexual , nici pedofil !
    si mai vreau sa iti spun un singur lucru eu nu te-am atacat pe tine ci islamul si invataturile lui mohamed care sunt jenante pentru omenire si inca vii tu sa ne inveti civilizatia islamica !

    altu
    Bună ,de ce a intrat satana in islam? Oare diavolul a devinit frate cu musulmanii? Profetul Mahomed de aici a devenit frate cu diavolul,pentru ca a facut pe satana sa intre in islam.
    sursa sahih muslim hadis nr.5035.
    E adevarat: ca copacul a intrat si el in islam si a marturisit pentru mohamed? sursa sunan al drami hadis nr.16.
    E adevarat ce a zis mohamed: ca diavolul este prins de un fir de par din curul musmanului,daca roaga. Si nu-l lasa pana sa auda un sunet sau sa gasesca vant.

    hjg

    nu ne intereseaza ce scrie in reviste sau ziare , doar ce este important ,ce scrie in coran si hadisuri si sunat orofetul lui d-zeu ,ce invataturi a lasat in urma lui ,bacteria nu poate fi vazuta cu ochuil lliber ci cu microscopul ! omul ca fiecare muritor are si uscaturile lui vorbim de cei care au infiintat aceasta religie de bazele fundamentale ale lui, acea persoana trebuie sa fie fara de pacat ! un exemplar pentru omenire dar dupa cum vedem acest pesonaj e unul negativ …. pedofilie crime, ura discriminare ,rasism.cum viseaza musulmanii raiul promis de mohamed mere, miere ,struguri femei virgine care se fac la loc dupa contactul sexual ,narghila,aur ,doar sa ia o centura de explozibil si ajunge !!!!!!!!!!!!!

    Repet daca e acelasi oligorfen il sfatuiesc sa mai dea un search pe wikipedia makar ca sa vada cat de aberant vorbeste! Iar dcaa e altul il sfatuiesc si pe el acelasi lucru!! Cum am ajuns sa ma faca ca la usa cortului ? pai am comentat un clip de pe youtube al unei melodii foarte frumoase spunand ca e sweet melodia la care vine un putoi si incepe cu o tarasenie a vreo doua sute de astfel de mesaje care daca vedeti si voi sunt exact cu ceea ce scrie in topicul blogului!! in absolut fiecare mesaj se face referire la acelasi lucru adica : SEXUALITATE URA DIFERENTA blamand islamismul pt fiecare in parte dar el – cel care mi-a scris- nu a comentat nici macar o vorbulita despre ce i-am raspuns eu(inchizitiile spaniole-ca sal informez pe cretin nu aveau nici o legatura cu musulmanii- vinderea indulgentelor de catre clerici, Infailibilitatea unui papa ce facea parte chiar din sanul sectelor fanatice religioase opus dei sau conducator al organizatiei masonice conducator al lumii prin religie-dupa cum spunea si istoricul nostru Eminovici-alias post poet M Eminescu RELIGIA O FRAZA DE DANSII INVENTATA CA CU A LOR PUTERE SA VA APLECE IN JUG referinduse chiar la manipularile facute de mai marii preacurviosi ca sa conduca lumea, activitatea impetuasa in sanul securitatii comuniste a tuturor episcopilor romani chiar si Patriarhul Romaniei ce abia s-a dus si pe care personal l-am cunoscut , obsedatilor sexuali din romania ,sutelor de tone de stiri pe banda rulanta date la ora cinci , celor 4800 de tigani fugiti pe la granita, ajungand in Italia pt furat si care in clipa de fata sunt in puscariile italiene si sa stii ca sunt multe altele)
    Sunt si altele si le stiu si pe acelea insa eu nici o data in viata mea nu am intrat intro seama de oameni si sa le spun sus si tare si sa mai zic ca domne uite ce fac crestinii uite ce javre sunt etc etc adica asa cum fac cei doi nesimtiti -sau unul singur adica oligofrenul in cauza 😀

    Fiecare turma de pe pamant are oile lor negre asa cum NU EXISTA PADURE FARA USCATURI !! Insa cum am mai spus eu nam sa fac tampenia asta sa arat scorburile prafuite si asa uscate si sa zic uite domneee padurea e stricata e nenorocita e vai de capu ei veverita se freaca cu lupu iar vulpile se freaca intre ele si sunt lezbiene iar ursoaica e pe stop si se harjoneste cu ursu care e cu sexu slab de frica ca ia furat vulpea coada

    Hai mai sa fim seriosi trezitiha naibii odata la realitate ca sunteti prea aberanti!!!

  20. pt samir si broscuta ..va dau totala dreptate……..iar pt restul..treziti-va la realitate……sotul meu este musulman,,si sunt ff respectata…..habar nu aveti voi ce inseamna sa fii in islam,,,,,,numai lucruri bune….pt cultura generala..femeia este privita ca o printesa….oare conteaza fff mult sa apari pe strada dezbracata??????nu sunt cuvinte pt voi…….si treaba cu mutilarile la fetite..total eronata..cam asta este……istetilor si istetelor..e mai bn sa mergi in club sa bei ca stricata??poate pt voi…..

  21. Nu de multa vreme, rod al manipularilor mediatice insistente, un nou concept a fost promovat si asimilat In jocul gandirii moderne – islamofobia. Toata lumea Isi permite sa emita judecati despre Islam, ridicate la rangul de sentinte universal valabile, dar prea putini se documenteaza apeland la sursele islamice originare (Coranul si Sunnah). Orice jurnalist semidoct este incitat sa publice nelimitat informatii trunchiate si distorsionate despre Islam pentru a crea si consolida un mod de receptare controlat prin fabricarea unei opinii publice negative asupra Islamului si musulmanilor, dar mult prea restrans este dreptul la replica al celor care au autoritatea si cunoasterea necesara de a vorbi despre si In numele Islamului.

    Cea mai facila strategie de a ataca o religie se concretizeaza In demersurile de denigrare a exponentului sau uman; astfel, atat pe vremea Profetului Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!), cat si In zilele noastre, Islamul este persiflat, blamat, asaltat, atacat prin ridiculizarea si discreditarea Profetului sau (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!). Istoria se repeta. Daca In urma cu 1400 de ani, Trimisul (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) era considerat nebun, poet sau vrajitor de catre cei care erau constienti de adevarul profetiei sale, dar ale caror interese mundane ar fi fost distruse prin recunoasterea si raspandirea ultimei revelatii divine autentice, astazi manipulam masele ignorante prin informare tendentioasa si caricaturi ofensatoare.

    A te teme de necunoscut, a-ti proiecta toata negativitatea asupra „celuilalt”, a recepta alteritatea drept o amenintare si o posibila anihilare a propriei identitati reprezinta o tendinta psihologica umana naturala, dar aceasta explicatie nu este suficienta pentru a justifica discriminarile concrete reale la care ajung sa fie supusi semenii nostri, In cazul de fata – musulmanii. Il denigram pe Profetul Islamului (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) pentru ca nu Il cunoastem, pentru ca nu Ii cunoastem viata si Invataturile, pentru ca nu cunoastem − si, implicit, nici nu putem respecta – Islamul si valorile musulmanilor. Cel mai grav factor In aceasta ciocnire a culturilor nu Il reprezinta ignoranta, lipsa de comunicare veritabila si receptivitate, ci aroganta incredibila a occidentalului care se preface ca nu Intelege de ce pretinde „celalalt” ca a fost ranit. Se uita, In mod deliberat sau nu, ca, asa cum identitatea rasiala, In cadrul unui sistem democratic si umanist autentic, nu mai poate constitui subiectul prejudecatilor si al discriminarilor Inversunate, nici identitatea religioasa, mult mai profunda, delicata si definitorie pentru individ decat cea rasiala, nu poate fi ridiculizata sau atacata.

    Un impediment major In functionarea benefica si eficienta a dialogului intercultural si interreligios Il constituie natura coercitiva a modului In care musulmanii sunt determinati sa se autodefineasca, reactionand la un discurs prestabilit; Foucault ne amintea de relatia existenta dintre cei care detin Puterea si modul In care este construit discursul oficial despre lume, In particular – discursul care defineste alteritatea. Luptam Impotriva terorismului, dar uitam de terorismul intelectual practicat cotidian. Actualmente, cultura occidentala detine puterea si, implicit, autoritatea de a propune un discurs „legitim” In descrierea celorlalti; In acest context, musulmanul este limitat la a se autodefini In mod negativ, prin excluderea a ceea ce nu este, afirmarea pozitiva a propriei identitati si stabilirea termenilor „dezbaterii” ramanand apanajul celor puternici. Nu Intamplator, chiar si atunci cand musulmanii sunt chemati „la dialog”, sunt selectati musulmanii „moderati”, adica cei care subscriu tezelor celor care detin controlul, uitandu-se ca orice musulman autentic e, prin excelenta, un musulman moderat, Islamul In sine fiind o religie a caii de mijloc.

    Toleranta promovata In baza principiilor laice, desi proclama teoretic multiculturalismul, nu poate scapa de tendintele hegemonice ale imperialismului cultural, practicat si consolidat de-a lungul istoriei; impunerea modelului occidental de cultura si civilizatie ca norma si discreditarea sau anularea oricaror altor paradigme (religioase, politice, culturale) nu pare a accepta cu adevarat diferentele, ci a le asimila. Se dezbate fervent conceptul de euroislam, se doreste fabricarea unui Islam european, asiatic, balcanic etc pentru a Indeparta musulmanul de Islamul originar si autentic; nu se doreste o lume fara musulmani, ci o lume fara Islam; nu se discuta despre euro-musulmani, pentru ca nu deranjeaza musulmanul „moderat”, „asimilat”, care nu mai cunoaste Coranul si traditia profetica, ci musulmanul care respecta fundamentele religiei sale. Un exemplu cotidian, dar elocvent: „musulmanii” acceptati si „laudati” In societatea occidentala sunt cei care mai merg la o bere, care nu sunt obsedati de rugaciuni si Isi mai permit o fireasca escapada amoroasa… Un musulman cu barba sau o musulmana care Isi poarta valul devin automat fanatici si posibili extremisti. Aproape orice musulman a ajuns sa fie identificat cu un potential terorist, dar hartuirea zilnica, imprecatiile, ofensele, incriminarile, marginalizarea, discriminarea si chiar si aparent inofensivele glume inepuizabile vizand iminenta manifestarii unui presupus comportament agresiv sau barbar al musulmanului sau musulmancei transforma ceea ce ar trebui sa fie o coexistenta inteligenta si benefica, In stil islamic si autentic democratic[1], Intr-o periculoasa ciocnire si prabusire a culturilor si civilizatiilor. A fi fanatic Inseamna a Incerca sa le impui celorlalti propriile tale convingeri, dar adesea se eticheteaza drept fanatic un om pur si simplu diferit de curentul „la moda” prin faptul ca Intelege sa nu faca „exceptii” sau compromisuri In ceea ce priveste modul intim In care Isi asuma practicarea unei religii. Acelasi „fanatism”, manifestat In context laic, este adulat si apreciat sub calificativul de „integritate”. Insa Occidentul trebuie sa Invete ca a fi tolerant nu Inseamna a-l accepta pe celalalt doar daca Isi compromite sau renunta la modelul specific de cultura pentru a nu provoca tiparele existente (un gregarism fondat pe teama de alteritate), ci a-l accepta pe celalalt In plenitudinea diversitatii sale, In masura In care aceste diferente Isi pastreaza caracterul inofensiv si nu Imi Incalca mie drepturile umane fundamentale. Islamul Intr-adevar opune rezistenta modelului cultural (nu civilizational) occidental, Intrucat Islamul reprezinta o religie, o cultura, societate, civilizatie, un mod de gandire si de comportare ferit, cel putin teoretic, de scindarea dintre viata laica si viata spirituala. Nu putem transplanta solutii identice dintr-un spatiu cultural In altul (decat prin mutilarea identitatii individuale si culturale, mutilare care, normal, va fi perceputa ca o agresiune si va da nastere unor atitudini rebarbative), Intrucat premisele, istoria si scopurile sunt diferite. Dar, cel putin din perspectiva islamica, asa cum istoria (adesea necunoscuta occidentalilor) a demonstrat-o, aceasta nu poate Impiedica o convietuire armonioasa si fructuoasa.

    Caricaturile nu sunt un fenomen accidental, inocent, ci un simptom complex al unei societati materialiste bolnave. Denigrarea unui profet, din perspectiva islamica, implica denigrarea implicita a tuturor celorlalti profeti; razboiul Impotriva Islamului a devenit, de fapt, un razboi Impotriva spiritualitatii si a religiei In genere. A aduce ofense oricarui profet Inseamna a-L tagadui pe Dumnezeu, Cel care l-a trimis. Clericii musulmani au reactionat Intotdeauna prompt, condamnand cartile blasfemiatoare Indreptate Impotriva lui Iisus (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!). Aceasta atitudine toleranta este posibila, deoarece, din perspectiva islamica, suntem diversi, dar ne regasim unitatea In unicitatea Unicului Dumnezeu si In unitatea religiilor (conceputa ca un model linear evolutiv), recunoscuta prin raportare la acel „fir rosu” interior care strabate toate doctrinele religioase monoteiste si anume, prin dezvaluirea identitatii esentei revelatiei divine facuta accesibila si inteligibila oamenilor printr-un numeros sir de profeti, plasati In acelasi registru axiologic si investiti cu aceeasi autoritate certificata divin. Prin precept coranic, fiintei umane i se impune renuntarea la orice tentativa de a proiecta ierarhii si de a valoriza inegal aceasta pleiada de purtatori ai Cuvantului Divin; fraternitatea Intru credinta si spirit a profetilor exclude legitimitatea oricarei teologii a urii sau a oricaror manifestari violente Indreptate Impotriva comunitatilor care Isi definesc identitatea religioasa In functie de Invataturile unui anumit profet. In masura In care Occidentul promoveaza hedonismul si mercantilismul si uita ca libertatea unui individ se sfarseste acolo unde Incepe libertatea celuilalt, islamofobia va continua sa modeleze mentalitatea oamenilor, iar Islamul va continua sa se manifeste Intr-un orizont diferit, incompatibil cu alienarea si Indepartarea de divinitate a omului modern.

    Profetul Islamului (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) este etichetat drept terorist si Intreaga natiune musulmana nu reuseste sa se debaraseze de acest calificativ atribuit In mod abuziv. Cu certitudine, terorismul si extremismul, In pofida vehicularii persistente In mass-media internationala, continua sa ramana termeni cu o semantica nebuloasa, indistincta. Ne confruntam Inca din secolul trecut cu un fenomen socio-politic turbulent, augumentat de manifestari violente intense, vizand accesul la putere si autoritate, fenomen conceptualizat si circumscris terminologic prin denominatia „terorism”. Definirea terorismului, asa cum au demonstrat-o diferitele demersuri teoretice esuate, inclusiv cele pluridisciplinare, pare a fi extrem de dificila, Intrucat Inca nu exista un consens referitor la raportarea la o norma imuabila, labilitatea normelor determinata de discursul de putere dominant, impunand si anuland diferitele interpretari ale practicilor extremiste din variate zone ale lumii. Eroul de ieri este teroristul de maine si teroristul de azi este eroul de maine.

    Asocierea anterioara a terorismului cu masacrul populatiei civile din Franta (1792 – 1794), sub presiunea mediatica din ultimele decenii, a cedat locul unei noi asocieri, periculoase si ilegitime, dintre terorism si Islam. Mass-media, promovand si reiterand cu obstinatie aceasta corelare a terorismului cu Islamul, a reusit sa inculce publicului larg, paradoxal nu doar celor cu o educatie sumara, mediocra, ci si celor situati „oficial” pe trepte ierarhice superioare, ideea ca religia / Islamul constituie sursa implacabila si incontestabila a tuturor manifestarilor teroriste. Tardiv, consecinta a protestelor si a discursurilor demistificatoare ale autoritatilor musulmane din lumea araba, asiatica si occidentala, precum si a intelectualilor si politicienilor nemusulmani onesti, rectificari terminologice care disociau terorismul de Islamul In sine, reasociindu-l fundamentalismului sau extremismului islamic, au infuzat media internationala. Aceasta tentativa de corijare a cliseelor anterioare, desi anemica, Inca improprie si ilegitim puternic conotata religios, dar totusi salutara, a fost Insa incapabila sa deconstruiasca stereotipurile nocive ale musulmanului terorist, stereotipuri consolidate prin expunerea constanta la un mediu informational tendentios, relativ si marcat de acute deficiente In ce priveste cunoasterea adecvata a „obiectului” analizei. Imaginea teroristului francez a fost rapid substituita de imaginea barbarului terorist islamic.

    Se impune sa lamurim foarte sumar anumite aspecte. Jihadul nu este „razboi sfant”, desi mult prea adesea termenul este astfel tradus si „adaptat” de catre occidentali si, uneori, paradoxal, preluat mecanic chiar de catre musulmanii deficitari In sfera educatiei religioase. Razboiul sfant este un concept care tine de mostenirea culturala occidentala, concept manipulat Intr-un mod malefic pentru a servi intereselor mai degraba laice decat crestine, ale unui grup de „crestini” care au exact aceeasi legitimitate In a se erija In exponenti fideli ai crestinismului precum teroristii actuali In raport cu Islamul. Asa cum crestinismul In doctrina, esenta si finalitatea sa originara nu reflecta, nu Intemeiaza si nu este responsabil de actiunile cruciatilor, nici Islamul nu poate fi incriminat pentru actele teroriste ale unor indivizi care se prevaleaza de religie pentru a-si Indeplini anumite obiective politice. Este o chestiune de logica elementara, un truism, de altfel, dar care devine subit incomprehensibil atunci cand se cere aplicat si realitatii islamice.

    Terorismul nu cunoaste vreo religie sau vreo lege; ceea ce se urmareste este Indepartarea omului de religie, oricare ar fi aceea – omul ajunge sa urasca religia, daca este determinat sa identifice In religie cauza tuturor violentelor. Se uita ca, precum multi alti profeti ai lui Dumnezeu, Profetul Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) a luptat, dar a luptat Impotriva raului, Impotriva oprimarii, violentei si terorii, nu pentru a subjuga sau jefui alte popoare, ci pentru a instaura libertatea si dreptatea, pentru a le garanta libertatea de credinta si drepturile umane fundamentale, pentru a-i scoate pe semenii sai din robia fata de oameni si a nu permite decat robia fata de Allah / Dumnezeu. Se uita cati oameni au fost ucisi In timpul luptelor purtate In timpul vietii Profetului Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) – 386 de oameni, din ambele tabere, cati oameni au fost ucisi In timpul razboaielor religioase dintre catolici si protestanti – peste 10 milioane de morti, 40% din populatia tarilor implicate, dupa statisticile lui Voltaire… si cate milioane de oameni au fost ucisi In numele secularismului doar In secolul trecut…

    Un argument decisiv, care anihileaza posibilitatea conceperii oricarei conexiuni reale Intre „razboiul sfant” si doctrina islamica, poate fi relevat prin simpla analiza lexicala a sintagmei; razboiul sfant este Intemeiat pe prezumtia legitimitatii luptei In numele unei religii Impotriva altei / altor religii. Insa nu exista niciun verset coranic care sa permita sau sa autorizeze agresiunea exercitata asupra unui nemusulman pur si simplu ca o consecinta directa a apartenentei acestuia la o alta religie. In Coran se afirma cu insistenta un principiu islamic fundamental: interzicerea categorica a constrangerii la credinta: „Nu este cu putinta silirea la credinta! Razvedita este deosebirea dintre calea cea dreapta si ratacire, iar acela care se leapada de Taghut si crede In Allah, acela s-a prins de cea mai trainica toarta [Islamul], care nu se sparge niciodata. Si Allah este Cel care Aude, Atoatestiutor [Sami’, ’Alim].” (2: 256); „Deci Indeamna! Tu esti numai un Indemnator, Tu nu ai putere asupra lor [ca sa-i silesti la credinta]..” (88: 21-22); „Si de-ar fi voit Domnul tau, toti cei de pe pamant ar fi crezut laolalta! Si oare tu Ii silesti pe oameni ca sa fie credinciosi? Nu poate niciun suflet sa creada decat cu voia lui Allah.” (10: 93); „Spune: «Adevarul vine de la Domnul vostru! Cine voieste sa creada si cine voieste sa nu creada!»” (18: 29).

    Nimeni nu are dreptul si nu poate forta pe nimeni sa adopte o anumita credinta religioasa, cu atat mai putin Islamul. Mitul raspandirii Islamului prin sabie Intuneca viziunea si judecata multor occidentali, In pofida faptului ca a fost deconstruit si demascat de multi istorici si filosofi contemporani nemusulmani reputati. Expansiunea Islamului s-a datorat aproape exclusiv exemplului musulmanilor comercianti si a da’wah-ei (invitatiei la credinta / „misionarismului”). Nicio Invatatura islamica nu prescrie ca populatiile cucerite sa fie constranse sa se converteasca. Jiziya care trebuia platita de catre popoarele nemusulmane aflate sub guvernare islamica era echivantul zakat-ului musulmanilor (a daniei anuale care trebuia platita pentru saraci) si, de obicei, avea o valoare simbolica, implicand o suma mai mica decat zakat-ul; banii erau destinati saracilor tarii respective, iar o mica parte revenea armatei musulmane care era obligata sa protejeze tinutul respectiv. Un Intreg oras crestin din Siria, Homs, a devenit musulman atunci cand musulmanii le-au returnat banii din jiziya pentru ca se protejasera singuri cand au fost surprinsi de un atac. Faptul ca In anumite perioade din istorie s-a ajuns sa se ceara biruri imense nu reflecta legile islamice, ci interesele personale ale unui anume conducator. Multe zone cucerite de musulmani au ramas nemusulmane timp de secole si multe zone In care musulmanii au fost prezenti doar In calitate de comercianti au devenit integral musulmane – vezi Indonezia, Malaezia, China. Simplul fapt ca o persoana era nemusulmana nu a legitimat niciodata un casus belli In legea sau credinta islamica. Pe de alta parte, daca Islamul a fost raspandit prin sabie, cum ne explicam faptul ca, In zilele noastre, Islamul reprezinta religia cu cel mai mare numar de convertiti In Statele Unite si Europa? Daca Islamul promoveaza terorismul si violenta cum e posibil ca numarul convertitilor de dupa 11 septembrie sa fi crescut vertiginos In Statele Unite? Cei care, incitati de declaratiile socante din mass-media, au dorit sa cunoasca adevarul, s-au Intors la Cartea sacra a musulmanilor, Coranul, si astfel inimile lor au fost cucerite nu de sabie, ci de simplitatea si puritatea credintei islamice, devenind din acuzatori acerbi adepti musulmani autentici.

    Se ignora sistematic un adevar islamic simplu si incontestabil: In Islam, permisiunea de a lupta a fost acordata nu din cauza convingerilor religioase ale adversarilor, ci din cauza agresiunii si / sau opresiunii sistematice exercitata de catre ei, optiunea religioasa constituind un epifenomen accidental si nu sursa, cauza luptei: „Luptati pe calea lui Allah Impotriva acelora care se lupta cu voi, dar nu Incepeti voi lupta, caci Allah nu-i iubeste pe cei care Incep lupte!” (2: 190-194). „Li s-a Ingaduit [sa se apere] acelora care sunt atacati, caci ei sunt nedreptatiti. Iar Allah este In stare sa Ii ajute Pe aceia care au fost scosi din caminele lor pe nedrept, pentru ca ei au zis: «Domnul nostru este Allah!» Si de nu i-ar opri Allah pe oameni, pe unii prin altii, ar fi daramate chilii, biserici, temple si moschei In care numele lui Allah este pomenit atat de mult. Allah Ii ajuta neIndoielnic aceluia care-L ajuta pe El, Allah este Tare [si] Puternic [Qawiyy, ’Aziz].” (22: 39-40).

    Putem extrage din aceste versete coranice, atat de incriminate, cele doua justificari ale jihadului, In acceptiunea sa combativa: oprirea agresiunii si Incetarea oprimarii. Nu exista nici macar un singur pasaj coranic In care sa se specifice sau sa se sugereze ca acceptarea Islamului reprezinta conditia de Incetare a ostilitatilor, In schimb peste tot este mentionata drept conditie a pacii Incetarea agresiunii si a opresiunii. Daca, istoric, s-a Intamplat ca agresorii si asupritorii sa fie nemusulmani, daca ei au fost descrisi drept idolatri sau oameni care resping credinta, nu Inseamna ca musulmanii au luptat Impotriva lor pentru ca erau nemusulmani. Permisiunea de a lupta a fost Intemeiata pe existenta unor agresiuni injuste si nu pe diferente de religie, etnie sau nationalitate. Pentru a demonstra acest adevar simplu si explicit, savantii musulmani (ulama) citeaza un alt verset, In care este declarata permisiunea de a lupta Impotriva musulmanilor daca acestia sunt asupritorii si toate celelalte metode de restaurare a pacii si dreptatii au fost ineficiente: „Si daca doua cete de dreptcredinciosi se cearta Intre ele, voi Impacati-le! Daca una dintre ele este nedreapta cu cealalta, atunci luptati Impotriva celei care este nedreapta pana ce ea se Intoarce la porunca lui Allah, iar cand se Intoarce, atunci Impacati-le pe ele cu dreptate si fiti nepartinitori, fiindca Allah Ii iubeste pe cei drepti.” (49: 9).

    Amintim Inca o data ca Islamul denunta violenta si terorismul. Lupta islamica se poarta exclusiv cu un anumit guvern si cu fortele militare implicate; uciderea oricaror alte fiinte umane neantrenate direct In conflict reprezinta o crima Impotriva umanitatii. Sanctitatea vietii umane este insistent afirmata In Coran: „… cel care ucide un suflet nevinovat de uciderea altui suflet sau de o alta stricaciune pe pamant este ca si cand i-ar ucide pe toti oamenii, iar cel care lasa In viata un suflet este ca si cum i-ar lasa In viata pe toti oamenii.” (5: 32); „Si nu luati sufletul pe care Allah l-a socotit oprit, decat pe drept!” (17: 33). In fata lui Allah, toti oamenii sunt egali; Intregii umanitati Ii revine constitutiv aceeasi demnitate si onoare din perspectiva divina: „Noi i-am cinstit pe fii lui Adam … si i-am ales pe ei Inaintea multor altora din cei pe care i-am creat.” (17: 70).

    In numele libertatii de exprimare s-au publicat si se vor publica multe carti denigratoare si blasfemiatoare la adresa Islamului; interesele politice si comerciale vor prevala Intotdeauna, In detrimentul adevarurilor religioase si istorice. Desi indubitabil implica un disconfort cognitiv semnificativ, ar fi mai onest intelectual, uman si mai benefic pentru noi toti sa ne punem prejudecatile Intre paranteze si sa facem un efort de a asculta si „celalalt“ discurs sau discursul „celuilalt“ de langa noi, pentru ca s-ar putea, finalmente, sa conteze ceea ce are de Impartasit.

    Inimile a peste 1,5 miliarde de oameni au fost cuprinse de iubirea fata de acest om, Profetul Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!). Merita sa Incercam sa cunoastem viata si Invataturile unui om care a schimbat oameni, societati, mentalitati, obiceiuri si credinte doar prin puterea Cuvantului revelat, un om care a schimbat si schimba istoria si sufletele a miliarde de oameni doar prin autenticitatea credintei si mesajului divin transmis umanitatii, un om care nu a dorit nimic pentru sine, ci doar si-a calauzit semenii cu compasiune catre adorarea Unicului Dumnezeu

    sursa: islamul azi – islamofobia

  22. Valeria , draga mea in timp ce in Romania si in oricare alta tara in care majoritatea cetatenilor sunt crestini daca o fameie este violata, animalul care a facut asta este pedepsit NU VICTIMA ca in tarile musulmane, in care daca victima nu este pedepsita de lege, este omorata de parinti Un astfel de caz in Palestina , in care o fata a fost violata de fratii ei , iar mama ei , bineanteles ca o femeie buna musulmana , a omorat-o. Domnule Samir din Arabia Saudita cred ca stiti de cazul in care un barbat si o femeie au fost violati de alti 7 barbati ;)) nimic neobisnuit diferenta este ca in Arabia Saudita VICTIMA A FOST PEDEPSITA.In octombrie 2006 , femeia si barbatul au fost violati, si bineantales ,tot ei au fost pedepsiti. Arabia S audita domnule Samir este cunoscuta nu numai pentru persecutia crestinilor, mutialtrea organelor genitale feminine, dar si pentru crimele pentru onoare, un caz recent il reprezinta uciderea unei fete de tatal ei in aprilie 2008 FOR CHATTING ON FACE BOX. Domnule Samir este adevarat ca in Arabia Saudita nu exita biserici in toata tara , crestinii nu se pot intalni in public pantru a se ruga….in timp ce tu musulman imputit te poti ruga oriunde , oricand , in orice tara crestina?VALERIA tu daca te bate sotul tau poti suna la politie, corect? pai draga mea in tarile musulmane, femeile nu pot suna la politie , nu pot cere ajutorul daca sotul le bate pentru ca barbatul poate face ce vrea cu ea.IN TARILE MUSULMANE NU EXISTA PEDEAPSA PENTRU BARBATII CARE ISI BAT SOTIILE VALERIA sunt criminali si violatori aici pentru ca noi ai EXPUNEM , PEDEPSIM nu ca in tarile musulmane unde victima este pedepsita. Sa zici MULTUMESC DOMANE CA TRAIESC IN TARA CRESTINA, PENTRU CA DACA NU STIAI, AZI IN TARILE MUSULMANE INCA SE MAI PRACTICA UCIDEREA CU PIETRE, SI CEL MAI GRAV ESTE CA DE CELE MAI MULTE ORI FETE SUB 18 ANI SUNT UCISE IN ACEST FEL . in 2008 8 femei si un barbat asteapta ucuderea cu pietre in inchisorile din IRAN. iar crimele pentru care sunt ucise aceste femei: adulter, prostitutie, ACTE INCOMPATIBILE CU CASTITATEA etc.

  23. Am primit un mesaj in care autorul zice ,, e mai bine sa bei in club ca stricata?,, eeeeeeeeee hai sa vedem in timp ce noi bem in club ca ,,stricatele,,femeile musulmane ce fac ele ;)) A recent message on a Muslim French language forum asked for help in hymen reconstruction, a life or death issue. A fellow poster jumped to the rescue, offering her own experience – a 300 euro operation, sympathetic gynecologist and a successful wedding night.

    Posts such as these show the dilemma of Muslim girls in Europe – living between their family’s cultural demands and their daily European-style life. SI ACUM FITI ATENTI , ICEPE DISTRACTIA ;)) INAMI wich manages social security payments in Beligium reimbursed 2,760 HYMEN RECONSTRUCTIONS IN 2004 , DOUBLE THE NUMBER IN 2000. Ganditi-va ca asta se intampla nu numai in Beligia , ci in toata EUROPE, MULTE FEMEI MUSULMANE CARE VIN LA STUDII AICI, AU VIATA SEXUALA, APOI CAND TERMINA STUDIILE TREC PA LA UN CABINET GINECOLOGIC, ISI REFAC HIMENUL , SI PLEACA IN TARILE MUSULMANE GATA PENTRU CASATORIE;)). SI ODATA AJUNSE ACOLO NE FAC PE NOI STRICATE , CURVE ETC, UITAND CE AU FACUT ELE;)).Acum eu nu zic ca toata femeile musulmane fac asta , DOAMNE FERESTE, DAR TOTUSI CATEVA MII PE AN IN EUROPA O FAC;)).

  24. Domnule christian_yxcv te-as sfatui sa iti mai tii gura ca esti la fel ca cel care a scris articolul si te recunosc prin aceleasi tipologii a conceptiei si a scrisului dumitale. Nu m-as mira foarte tare daca nu ai fii aceeasi persoana. De ce stati voi doar la 2 palavre, 3 minciuni si 1 injuratura??? Vorbiti despre crimele si violurile DIN LUMEA MUSULMANA dar de ce langa alea nu alaturi domnule si cazul celebrului Mailat , cel cu omorul din Italia de ce nu alaturi dumneata Bucurestiul care in statistici apare printre cele mai sigure capitale dar in realitate cate javre sunt in trafic? cum isi dau ei unul altuia cu levierul in cap pt ca si-au taiat calea sau ca unu cu o masina mai rezonabila ,pe langa maybachurile cretinilor iocriti avizi de imagine,megalomanie si snobism ca gigi becali si majoritatea manelistilor cu masini de fitze, taie calea unuia dintre acestia , de ce nu alaturi dumneata domnule si cutitele in burtile celor care indraznesc a parca pe singurul loc liber care apartine unui mare jmecher, de ce nu zici despre bandele de asa zisi mafioti si gangsteri din salajan, ferentari care fac trafic de droguri si arme si care pt 2 milioane o taie si pe mata daca ii cer???????

    Vorbeai tu de sexualitate? de ce nu alaturi tu aici javrele alea de tigani de la strehaia, ca de curand le-a intrat politia in case iesint cu cate doua zeci de arme , actele pitite a zecilor fete trimise la produs si carnete cu numele oamenilor TRIMISI IN SPANIA SI ITALIA LA CERSIT FURAT SI FUTUT astea de ce nu le alaturi ?

    Ai vazut tu dragul meu serialul acela care se da la voi la televizor INIMA DE TIGAN sau REGINA ? ai vazut tu comportamentul din telenovela aceea a acelor tigani ? N-am sa iti explic acum cand tu stai cu mana pe mouse poti da usor un search daca nu ai habar…. acolo se prezinta in realitate viata tiganilor din romania si a tuturor celor ce sunt manelisti sau vor sa fie .. care sunt acelea intrebi ? pai hai sati zic

    In primul rand impresia de putere si importanta si implicit dreptul ba chiar obligatia de a face legea. Obtinerea -niciodata legala- a unor sume mari de bani si impresia ca cu aceia il pot cumpara si pe Dumnezeu daca vor… Afaceri ilegale cu tot ce poate aduce profit : INSELAREA OAMENILOR,MINTIREA SI AMAGIREA LOR, ORGANIZAREA COPIILOR FEMEILOR SI BARBATILOR CAT MAI BINE POSIBIL PENTRU SPORIREA FURTURILOR CERSETORIILOR SI CURVIEI, UTILIZAREA ARMELOR,DROGURILOR DE MARE RISC, PROPOVADUIREA JOCURILOR DE NOROC CAT SI TRISAREA IN ACESTEA SI TOATE JOCURILE MURDARE CE POT FI UTILIZATE PT ‘SAPAREA’ SI DISTRUGEREA OAMENILOR CE LE STAU IN FATA… si nu veni tu sa-mi zici ca nu-i asa sa ai fi prea prost si ipocrit sa faci asta

    acestea se intampla datorita tiganilor si a celor care ‘manelizeaza’ romanii si ajung si ei sa faca la fel, in Romania in care nu exista contact nici pozitiv nici negativ cu ABSOLUT NICI UN MUSULMAN… deci ia uiteteeee unde era moralitatea adevarata si calea cea dreapta a civilizatiei lumiii

    Daca ai mai vazut despre acea telenovela l-ai vazut si pe acel State care se dadea ca Moral si Drept tocmai el fiind primul care propovaduia murdariile de mai sus , sustinand sus si tare despre faptul ca el il iubeste pe ”Cristoselul” adice pe Domnul nostru Profet Isus Hristos dar oare aceasta iubire si slujire a divinitatii este atat de justa din moment ce el pupa crucea sfanta dupa ce trage cu pistolul in capul unui roman? Nu vezi unde e ipocrizia? de ce Domnule nu vorbesti si despre astfel de cazuri cand zici despre MUSULMANII TERORISTI? spune de ce numai musulmanul e terorist ”statica’ ala o fi vreun sfant mantuit de Isus nu ?

    Sa nu indraznesti sa contesti ca aceste lucruri nu se intampla in Romania si ca modelul ‘Statica’ sau ‘geany’ nu se gaseste in fiecare tigan sau manelist din Romania!

    si chiestia cea mai importanta ca tu esti intruchiparea acelui personaj de telenovela..daaa nu rade caci tu esti ipocritul acela care arata cu degetul in ograda vecinului fara sa vezi cacatul care ti se scurge pe langa picioare… blestemi sabia musulmanului insa in gatu matii nu vezi pistolul crestinului de langa tine ???? esti ORB sau ce ? Ai baut prea mult?
    de aici cum stiu ca voi intelegeti NU CEEA CE UN OM A VRUT SA ZICA si doar ceea ce tu DORESTI SA CREZI CA ACEL OM A VRUT SA ZICA.. nu mam referit la ideea ca crestinii ar fi asa si pe dincolo caci nu sunt ipocritul din persoana ta ca sa arat ograda altuia. chiestia reala e ca si eu am oamenii rai din ograda mea dar si tu ai foarte multi la tine in ograda.Eu nu m-am spalat pe maini si nu am negat ca ei exista,da exista SI IN LOC SA ARATI CU DEGETUL LA CEI EXISTENTI DIN OGRADA MEA AR FI MAI BINE SA TE UITI SI IN SPATELE TAU SI SA NU TE MAI DAI ROTUND CA NUMAI LA MINE SUNT ,CACI SI LA TINE SUNT LA FEL DE MULTI… mai reflecta la chiestiile astea

    cum am zis mai sus eu zic sa va mai analizati odata modelele pe care le dati si sa vedeti ce e cu adevarat in spatele valorilor pe cale le aratati.. am publicat subiectul cu islamofobia nu l-ai comentat insa L-AI ADEVERIT CU DESAVARSIRE ! condamni tot ce e diferit , ti-e frica si renegi ? Cum se face ca gasesti numai paiul din ochiul meu si nu si PARUL din fata ta ? NU CREZI CA AR FI CAZUL SA TE MAI TREZESTI UN PIC LA REALITATE? ia vezi tu…

    aaa si apropos de chiestiune am sa iti zic un secret:sa nu mai zici la nimeni dar in Arabia Saudita politia a condamnat trei barbati care si-au lovit chiar si doar cu o palma sotiile si asta nu e un raspuns aberant cum dai tu daca vrei convingere iti dau detalii ,dovezi si confirmatii din politie ca sa intelegi ca tu defapt presupui niste chiestii pe care le-ai mai auzit si le iei ca adevarate..

    inca o chiestie si m-am tirat definitiv, ca voi sunteti prea incuiati ca sa mai intelegeti si ce spun altii am o intrebare :

    http://www.islamulazi.ro/forum/index.php?showtopic=414&st=0&gopid=9566&#entry9566

    cei care ati creat tema acestui topic (din fulgerica asta), si ati comentat sunteti cumva acea persoana cu multe nume iuliana =delia=leana sau carmen sau nume de baieti sau altele de pe aici ?????? daca tu esti aia ESTI CRETINA FIIINTO!!!DEGEABA SCRII SI DISCUTI!

  25. PRECIZARE CRUCIALĂ PENTRU MESAJUL ANTERIOR :

    am bagat in context comunitatea tiganulor si a romanilor manelizati pentru ca exista un spirit de turma evident de a fi ‘in trend’ de a fi mereu deasupra celorlalti,de a face actiuni prin absolut toate mijloacele legale sau nu , ortodoxe sau nu -dar trebuie sa subliniez ca nu toate actiunile bune pentru ei sunt bune si pentru cei din jur deci, in majoritatea cazurilor ESTE ACELASI LUCRU CU TERORISMUL.acest exemplu este crucial dintrun anumit motiv, si acela pt ca nu toti manelistii sau tiganii sunt mereu cu gandul la jafuri si omoruri . SUNTETI DE ACORD CU ASTA? buun deci daca sunteti de acord cu asta inseamna ca NICI TOTI MUSULMANII NU SUNT TERORISTI SI CUM ARATATI VOI PRACTICANTI AL FANTEZIILOR SEXUALE NU TOCMAI PLACUTE MORALITATII . iar daca nu il credeti atunci inseamna ca TOTI MUSULMANII SUNT TERORISTI dar de asemenea si TOTI TIGANII SI MANELISTII ROMANI SUNT TERORISTI .!!!! deci ori o accepti in unanimitate ori o denegi total… nu poti sa zici ca TOTI MUSULMANII SUNT TERORISTI DAR NU TOTI TIGANII SI MANELISTII ROMANI SUNT TERORISTI….. ca sa intelegi in conceptia despre care tu vorbesti nu poti accepta una fara ca inevitabil sa nu o accepti si pe cealalta

    REPET INCA O DATA tocmai pt ca am fost condamnati de ura si rasism A NU SE INTELEGE CA II INJURAM SAU URAM SAU SUNTEM RASISTI PT CA AM DAT EXEMPLUL CU TIGANII SI MANELARII!!!
    asta e ultima data cand mai postez. sunt sigur ca dupa asta imediat se va gasi altu care sa comenteze ceva impotriva mea si sa imi gaseasca cate un nod in papura…. am spus ce am avut de spus si m-am exprimat destul de clar si bine .cei care inteleg altceva si isi pastreaza conceptiile nu au decat eu pur si simplu m-am saturat de ipocrizie. O viata frumoasa

  26. ultima data ca nu ma pot abtine domnuu christian sau cum te chiama daca tu m-ai facut pe mine musulman imputit pot sa imi permit si eu cu acelasi drept cu care il faci si tu, sa iti fac un compliment mai crestin imputit si ipocrit care dai cu searchul pe google si gasesti ca nu exista biserici in Arabia saudita uite eu aici si am prieteni romani crestini in Badr,Abu Arish si Wadi ad-Dawasir care merg la biserici crestine precum BISERICA CATOLICA ST DACIANO PEROLLI sau BISERICA ORTODOXA ROMANA SF TREI IERARHI din Badr . ti-am mai ziso te bazezi prea mult pe informatii stiute din alte parti spre surprinderea ta sunt biserici intradevar nu atat de larg cunoscute incat sa ajunga pe la stiri sau prin clipurile tale fanteziste de youtube, ci o biserica pur si simplu normala unde merg oameni cat se poate de normali si intregi la cap spre deosebire de tine…paparudooo cum vii tu sa spui ce se intampla in arabia saudita daca tu traiesti intro tara crestina? sau recunosti singur ca iti iei informatii de pe siteuri si cand vine unul cu un mesaj la tine te citez ‘Am primit un mesaj in care autorul zice ,, e mai bine sa bei in club ca stricata?” tu sa vii si sa dai un copy-paste si un mic comentariu la ce ai citit tu pe net ? nu multumim pt aducerea aminte si dezvaluirea locurilor de unde te informezi tu si unde iti formezi tu conceptiile.pe alea le cunoastem si noi… si nu multumim pt comentariile si traducerile tale cred ca suntem si noi destul de destepti ca sa stim o engleza si sa intelegem cea vrut sa zica autorul unui articol pe cine stie ce site….esti prea ipocrit sa vezi ceea ce faci cu ideile tale? dute la un medic sau stii hai ca iti propun eu ceva ….

    mia venit o idee superba.: DA LASAND LA O PARTE RAUTATILE SI CERTURILE DINTRE NOI SI SA ZICEM CA SUNTEM PRIETENI….
    DRAGUL MEU PRIETEN AM SA ITI RECOMAND CEVA,PRIETENESTE. CAMARADE VREI SA VORBESTI DATA VIITOARE ? INAINTE SA MAI POSTEZI AIUREA MESAJE DESPRE RELIGIE TE SFATUIESC CITESTE SI TU CARTEA SCRIITORULUI NOSTRU MIRCEA ELIADE NUMITA IDTORIA RELIGIILOR. sau daca mai vrei ia si o Legendele Olipului ia si o Religia UNIVERSALA A POPOARELOR !!! daca ai vrea sa mai zici ceva despre istorie ia si o ISTORIA UNIVERSALA o ISTORIA ROMANILOR si O ISTORIE CONTEMPORANA ce te va trimite la idei despre puterile si ideile sec XX si lucrurilor pe care le faceau ei ca sa tina in frau economia si puterea si manipularea oamenilor si evenimentele de acum ,despre puterile actuale, jocurile de culise

    ti-as face o trimitere si catre cel deal doilea razboi mondial daca vrei de aici carti am o gramada daca doresti sau poti da un search cum esti tu obisnuit sa faci…… cauta cumva operatiunea PAPERCLIP si OPUS DEI , cauta despre MASONERIA PAPALA , despre moartea lui PAPA IOAN PAUL 1 despre viata lui PAPA IOAN PAUL AL DOILEA despre toti criminalii nazisti care ,dupa terminarea razboiului din hotararea stricta a omului spus mai devreme papa ioan paul al 2lea si CIA,respectiv presedentia Americii, hotararea loata de ei si actiunea lor de a ascunde in bisericile catolice crestine criminalii nazisti si de ai transfera in america de sud la alte biserici ale ”fratilor lor credinciosi catolici” si de a-i utiliza mai tarziu ca spioni so combatanti impotriva URSSU lui care se extindea e zi ce trece….. toate astea sunt in numele lui Dumnezeu mai au ele legatura cu teroristii musulmani? pe aia de ce nui consideri tot teroristi? nu sunt cumva si ei teroristi crestini dar acceptati legal?

    sau inchizitiile din spania erau tot impotriva musulmanilor care nici nu se aflau pe acolo? ce faceau catolici dragule cautau musulmanii si nu au vazut bine unde pun focul sa arda si unde dau drumul ghilotinei ? sa iti aduc in amintire numele lui Giordanno Brunno ? celebrul fizician care a mai avut si neobrazarea sa contrazica evlaviosii propovadiutori de credina dreapta ? crezi ca era el cu islamistii aia imaginari si credea in coran?

    sau ca mai vorbea unu de cucerirea popoarelor oare masacrul si nenorocirea crunta pe care au facuto englezii in Japonia cand au venit in vremea sogunatului la 1600 ([pentru ipocritii care habar nu au e vorba de istoria japoniei pe care o gasesti si in cartea istorica ce adevereste asta SHOGUN de james clavell) si ce au facut ei dupa sogunat toate nenorocirile si distrugerea unei civilizatii atat de frumoase ma intreb dupa cum ziceti voi japonezii astia erau tot teroristi musulmani?

    e uite ca nuuuuuu.doamne da ce va place sa aratati cu degetul la altii si pe voi nu va vedeti niciodataa asa frumos e sunt mandru de voi

  27. samire esti stresat rau de tot . pe mine nu ma duci, tu poti sa minti pe cei care nu stiu, dar eu stiu ce sa intampla in Arabia Saudita, si nu pot sa cred ce tupeu fantastic ai sa minti . Tu vrei sa zici ca acolo crestinii au libertatile pe care le ai tu aici? mincinosule cand ARABIA SAUDITA ESTE PE LOCUL 2 CONFORM OPEN DOORS USA. AM PRIETENI CARE AU AVUT DE LUCRU ACOLO , SI NU NUMAI , DE ASEMENEA IN PAKISTAN, AFGANISTAN, EGYPT, IN PREZENT AM PRIETENI COPTICI DIN EGYPT CARE STRIGA DISPERATI ,,AJUTOR,, IN APRILIE 2006 , UN MUSULMAN A PLECAT CU DOUA SABII LA VANATOARE DE CRESTINI PRIN BISERICILE DIN ALEXANDRIA. IN TIMP CE IN ROMANIA TOATE POSTURILE DE TV S-AU INGHESUIT SA VA UREZE RAMADAN FERICIT, IN EGYPT DE PASTE, UN MUSULMAN A TAIAT IN STNGA SI IN DREAPTA CRESTINII din biserici . IN TURCIA CAND 2 PERsOANE AU VRUT SA VANDA BIBLII LA UN TARG DE CATRE in 2007 in orasul BURSA , UN GRUP DE MUSULMANI A ZIS,, CUM POTI VINDE BIBLII AICI, ACEASTA ESTE O TARA MUSULMANA,, am prieteni in tari musulmane asa ca pe mine nu poti sa ma minti. Ai un tupeu fantastic sa zici ca fratii mei au aceleasi libertati acolo cum ai tu aici.Vad ca ai numai lucruri urate de spus despre Romania cu toate ca esti liber aici in timp ce crestinii mei sunt persecutati in tarile musulmane, daca noi suntem pacatosi iar arabia este o tara sfanta ce cauti ma baiatule aici.Noi nu avem pedepse ca UCIDEREA CU PIETRE, DECAPITARI, AMPUTARI, LA NOI PEDOFILII SUNT PEDEPSITI, NU CA IN TARILE MUSULMANE UNDE ESTE LEGALa CESATORIA DINTRE UN BARBAT DE 50 DE ANI SI O FATA DE 10 ANI. Exista si aici pedofili, violatori, exista peste tot dar diferenta este ca NOI AI EXPUNEM SI AI PEDEPSIM, nu ca la voi unde pedepsiti VICTIMA( amintesc iar cazul acelei femei violate in octombrie 2006 care a fost condamnata la inchisoare si 100 de lovituri de bici)de asemenea animalele care au relatii sexuale cu copii sunt pedepsite de lege NU LEGALIZAM ASTFEL DE CASATORII. AI AUZIT TU DE TIGANI COPII CARE AU AVUT CASATORIA LEGALIZATA DE STAT?
    In iran cand sunt ucise cu pietre femeile, autoritatile obliga familia sa priveasca, de asemenea copii sunt obligati sa priveasca , exista si o lege a pietrelor, piatra nu trebuie sa fie prea mare , sa nu omoare repede victima, nici mica pt ca femeia nu va mai simti durere. In ultime suta de ani in tarile musulame au fost omorati mai multi crestini decat au fost omorati de la aparitia crestinismului.
    am vazut ca ai zis de ISUS ca este profet , sa zici multumesc DOMANE ca traiesc intr-o tara crestina , ca daca erai crestin intr-o tara musulmana si indrazneai sa zici ceva de mohamed, in cel mai fericit caz erai la inchisoare acum. Dar tu profiti de bunatatea noastra. Este o emisiune in care 2 musulmani critca biblia, spun ca ISUS nu este fiul lui DUMNEZEU am si eu 2 intrebari: 1 de ce ne critica biblia, de cate ori cineva din Romania a criticat quranu, la TV sau radio? 2 daca un crestin in Arabia Saudita (de exemplu)ar indrazni sa spuna la TV ca mohamed nu este profet, ar mai trai doua ore, trei ore, sau ar face inchisoare pe viata?
    ISUS ESTE FIUL LUI DUMNEZEU , MULTUMESC DOMANE CA TRAIESC INTR-O TARA CRESTINA.

  28. pai cum as putea sa nu fiu stresat dragul meu cand tu discuti niste chiestii raortandu-te la ce vezi la tv , la siteuri gen open doors facute de americani pt restul lumii si clipuri youtube care sunt total paralele cu societatea musulmana si cu traditiile noastre.. Tu stii oare in State si in UK cate mii de frati musulmani traiesc acolo sau emigreaza la ei? tu stii ca in interiorul Americii sunt posturi de tv Islamice la care se vorbeste cat se poate de deschis si corect si nimeni nu critica nimic si la alte posturi laice nu se discuta ch dinastea? stii ca in America frati musulmani care isi fac rugaciunea(As-salat) si femeile trec in liniste pe strada si nimeni niciodata nu striga sau comenteaza aaa iauitei si pe aia musulmanii si stii mai ales ca in America nimeni nu foloseste conceptul si substantivul terorist? stii tu oare ca CNN-ul care se prinde in Romania NU ESTE ACELASI CU CNNul DIN STATE?CI ESTE DOAR UN FEL DE STIRILE DE LA ORA 5 PROTV UNDE SE DAU NUMAI CAZURILE CU GANGSTERI SI BANDE….. vorbeai de chiestia cu pietrele ? da dragul meu si tiganii ce traditie au ? cum ei nu dau cu pietre si cu biciuiri? Cum sa zici tu ca nu ,cand am venit in Ploiesti si intr-o seara s-a facut nush ce sobor de tigani ca nepoata unuia iubea un baiat roman si el o iubea-fata era tiganca dar draguta- si l-au biciuit pana l-au bagat in spital sa nu mai indrazneasca sa puna mana spalacitul ala pe mandra chivuta… nu ai cum sa zici ca nu e asa ca am fost de fata nu numai eu ci si crestini prieteni care nu au nici o treaba cu Islamul. la care dupa doua saptamani fata s-a dus la el la spital si au venit tiganii dupa astia doi si l-au taiat pe om in patu de spital e posibil asa ceva? de ce nu zici de astfel de cazuri cum mai arata si la acel serial REGINA/INIMA DE TIGAN am zis in mesajele trecute jur ca o singura vorbulita nu ai adeverit …tot mi-ai gasit mie nod in papura SPUNAND IARASI ACELEASI LUCURI SI BLAMAND ISLAMUL… Pai daca tu te raportezi la citez CONFORM OPEN DOORS USA normal ca habar nu ai ce se intampla in realitatea de azi ce vrei dovezi adevarate vrei sa iti platesc eu sa te aduc aici sau ce ai dori… da frate intelege odata exista in Arabia Saudita Biserici catolice si no sa vezi pe marginea drumului om sa striga dupa ajutor! in mesajele anterioare am zis asta si am mai zis ca te referi la aceleasi idei deci CVOT ERAT DEMONSTRANDUM daca stii ce inseamna. viata si realitatea dragul meu nu e conform OPEN DOORS,CNN TV SI PRESA ROMANA SAU INTERNATIONALA iar tu care te raportezi la ea esti paralel si perpendicular cu tot intelegi?

    vorbeai de acea emisiune in care doi musulmani critica biblia spunan da Isus este Profet si ma intrebi pe mine de ce e asa? pai daca erai mai atent la emisiune 1.vedeai ca nimeni nu a criticat biblia si 2 isus shiar e profetul nostru al tuturor oamenilor

    nam sa incep sa mai insir dovezi si idei despre aceasta chiestie pt ca oricum orice as spune tu n-ai sa fii de acord cu mine…deaia nu e bine sa fi asa extremist si sa lasi omu sa vorbeasca da mai departe tot ca tine sa zici si tot aceleasi lucruri sa zici in continuare chiar daca ti-am adus mai sus atatea replici la care ai tacut ca prostu…pai sa stii ca si tacerea da un raspuns…

    si chiar zic MULTUMESC DOAMNE ca traiesc intro tara deschisa la minte ca am fost martor in Badir la o discutie in autobuz in care un crestin catolic maghiar a criticat greselile care sunt in islam, fata de un musulman din localitate iar sa stii tu ca acesta nu l-a palmuit si nici nu l-a lovit nici cu un cuvant ci din contra s-a asezat pe scaun langa el si au discutat atat despre ce e bun dupa care ajunsi la un consemn au luat lucrurile bune si pentru orbii ca voi amandoi ei au gasit foarte multe. am indraznit sa ma bag in discutie si mi-a spus catolicul si mi-a si demonstrat prin conceptiile lui ca e un bun crestin credincios catolic…

    sorin_gretzki: dragut statusu asa crezi?
    sorin_gretzki:
    artemys_pui artemys_pui: da
    sorin_gretzki: interesant
    sorin_gretzki: si cand crezi tu ca vine momentul prielnic?
    artemys_pui artemys_pui: in niciun caz la varsta asta
    artemys_pui artemys_pui: nustiu
    artemys_pui artemys_pui: pe la 18 19,sau cand ma casatoresc
    sorin_gretzki: vezi destul de des la tv cazuri cand majoritatea femeilor care raman gravide
    sorin_gretzki: sunt cele de la primele lor cicluri
    sorin_gretzki:
    sorin_gretzki: doamne
    artemys_pui artemys_pui: ceeeeeeeee?
    sorin_gretzki no
    artemys_pui artemys_pui: ce no
    artemys_pui artemys_pui: ?
    Paranoia: teoria conspiratiei: pai amu majoritatea mamelor snt fetitze ametzite de 12-13 ani
    sorin_gretzki:
    artemys_pui artemys_pui: nu majoritatea:
    artemys_pui artemys_pui: tu iti dai seama?
    sorin_gretzki: 60% in 2008
    sorin_gretzki: gandestete la ce varsta sunt alea
    sorin_gretzki: daca nu e normal sa iti pierzi fecioria la o varsta tanara cat de alarmant e cand de la primele cicluri ajungi sa fii gravita?
    sorin_gretzki: serios
    sorin_gretzki: e normal asa cv?
    artemys_pui artemys_pui: evident ca nu!
    sorin_gretzki: EFECTUL DE TURMA
    artemys_pui artemys_pui: qm adica
    sorin_gretzki: hai sa fim jmechieri cu bani si cu femei/ barbati la activ ca altfel esti un pampalau
    sorin_gretzki:
    artemys_pui artemys_pui: fi mai explicit
    artemys_pui artemys_pui: aaaaa
    artemys_pui artemys_pui: bine
    sorin_gretzki: daca esti fata cu un potential fizic ridicat si esti virgina in majoritatea(nu toate dar cele mai multe) ”bisericutelor” de fete pe aici esti considerata proasta dk nu ai gagiu cu masina si nu te freci
    sorin_gretzki:
    artemys_pui artemys_pui: asa e moda la noi…
    artemys_pui artemys_pui: naspaaaaaaaaaaaaa
    Paranoia: teoria conspiratiei: daa ”moda’
    sorin_gretzki: ce e la moda intodeauna e cretin
    artemys_pui artemys_pui: eu sunt scarbita de astfel de principii si moduri de viata
    sorin_gretzki: nu sunt prosti in totalitate cine le foloseste pt ca si mai prosti sunt aia care le concep si le elibereaza
    sorin_gretzki: adica asa zisele imagini vedete si modele ale romaniei
    sorin_gretzki: toata mondenitatea in speta
    artemys_pui artemys_pui: ce sa faci asa e “la moda”
    sorin_gretzki: un batran saracu mananca de la cantina saracilor ca niste cretini i-au furat totul i-au luat ditamai casa frumoasa k au nationalizato si saracu e vai de el …iar milionarii de carton impocritii ca gigi becali se lafaie in palate
    sorin_gretzki: pai daca alt model nu ai ce sa mai ceri de la saracu copil
    sorin_gretzki: da si el e de vina ca in loc sa isi faca modele bune si un mod calumea de a trai ia modelele alea drept bune si fac intocmai
    artemys_pui artemys_pui: romania e de cacat aproape din toate punctele de vedere
    sorin_gretzki: traim in romania si asta ne ocupa tot timpul
    artemys_pui artemys_pui: am auzit ca in alta tara da nu mai stiu in care exact li s a intezis minorilor sa mai umble prin baruri,si au liber doar pana la ora 10
    artemys_666 artemys_666: s a introdus un sistem mai sever
    sorin_gretzki: foarte bine doamne sa dea Dumnezeu sa se respecte chiestia asta
    sorin_gretzki: ce orase bune am avea si noi
    artemys_pui artemys_pui: da da nu e introdus la noi acest sistem
    artemys_pui artemys_pui: am avea si noi noroc daca s ar inroduce
    artemys_pui artemys_pui: introduce*
    sorin_gretzki: in alta tara da..
    sorin_gretzki: pai de unde la noi sa se respecte
    sorin_gretzki: auzi da chiar te intreb ceva
    sorin_gretzki: exista respect in romania?
    artemys_pui artemys_pui: romanii au ceva aparte,nesimtirea
    sorin_gretzki: care crezi ca e rata criminalitatii ?
    sorin_gretzki: se omoara oamenii unii pe altii in romania
    sorin_gretzki: ?
    artemys_pui artemys_pui: cred ca e cam 80%
    artemys_pui artemys_pui: la stiri asta e subiectul principal
    sorin_gretzki: da de ce oare se omoara oamenii in romania care sunt motivele principale ?
    sorin_gretzki: ura?
    sorin_gretzki: prostia?
    sorin_gretzki: ura fata de diferenta? si cel diferit?
    sorin_gretzki: intoleranta?
    artemys_pui artemys_pui: da poi astea sunt principalele motive
    sorin_gretzki: nu da stii vad mereu la lume aa astia teroristii si uite ce fac in alte tari si nush ce unde puii mei e terorismu asta de romanasii nostrii cu 80% criminalitate si arata la altii cu degetul injurand ai dreaq teroristi
    artemys_pui artemys_pui: nu se vad pe ei ,iii vad pe altii in sckimb
    sorin_gretzki: pai vad mereu paiul din ochiul altora dar parul din spatele lor nu-l vad
    sorin_gretzki: sau ma rog armele care mai circula acuma pe la romani….sabii ninja pumnale pistoale si chiestii dastea
    artemys_pui artemys_pui: dap

    o discutie intre doi romani ardeleni care nu au absolut nici o treaba cu islamul si cu chiestii dinastea care le injurati voi…deci gura mica ca nici voi nu sunteti deloc mai breji. va dati viteji ca sunteti credinciosi si noi toti ceilalti gresim daca as pune un detectiv care sa nu fie atat de pampalau incat sa fie descoperit ar fi gasit ca nici credinciosi nu sunteti si nici macar nu respectati o anumita lege religioasa sau macar cea laica…sa stii ca sunt doua proverbe DUPA RAZBOI MULTI VITEJI SE ARATA sau HOTUL NEPRNS E NEGUSTOR CINSTIT si mai ales ca INTOTDEAUNA PRIMA IMPRESIE,CEA A IMAGINII ARATATE E INSELATOARE!! deci mai shhhhhh fara gura mare ca nu esti ingeras

    vorbeai de oameni musulami in relatii sexuale cu animalele de ce nu zici dragul meu de cazul aluia dat la protv la ora 1900 nu la 17 unde toate sunt de acest gen in care au prins un taran roman la coada vacii ? de ce nu zici si dinastea…da nu toate cazurile de casatorii chiar si normale intre tigani sunt legalizate nu pt ca nu se accepta asa ceva (se accepta si la romani si la tigani) numai ca in conceptiile lor traiesc prea izolati de orice institutie(de ex daca doi tigani se taie intre ei nici unu nu merge la spital chiar si daca e pe moarte,daca afla politia si vine sa dea parpanghel cu subsemnatu nici unul nu zice nici pas nici ca a facut el nici de celalalt, tiganu nu cere de la stat ban pt ca trebuie sa aibe ori acte-vezi cazurile zecilor de tigani fara macar de buletin -ori sa munceasca deci ce face? o ia la furat…cel care fura , ala prostu ajunge la puscarie iar ala desteptu fura in continuare nestingherit ,acceptat de cei din jur si chiar tolerat si de politisti )

  29. mai draga domnule cristian sau cine oi fi tu,,,,,,mai calatoreste si tu in tari arabe si dupa aceea sa imi zici daca ai vazut tu vreun barbat sa se lege de o femeie……saptamana trecuta am vazut la stiri la pro tv cum un “domn”si-a violat copila de 1 si 9 luni…..foarte frumos si educativ..general vorbind,,roamania este o tara inchisa la minte….si inca ceva…….hai sa nu ne certampe tema asta…fiecare cu religia lui si ceea ce crede…dar mai gandeste-te si la faza k sunt oameni care traiesc acolo….si nu au vazut niciodata lucrurile care le ziceti voi,,,,iran si irak e una..restul tarilor arabe e alta….sunt 2 tipuri de musulmani,,,,,,shiiti si suniti,,,documenteaza-te dar nu dp net sau youtube…….ceea ce am zis eu acu e un lucru dovedit ….nu luat de pe net…..deci,,te pup si la revedere……

  30. alo.. domnu samir? buna ziua…….as vrea sa calatoresc la Mecca si ma intrebam o sa ma coste in plus daca vreau sa fiu rapit, torturat si decapitat?
    sau e gratis…. astept raspunsul dumneavoastra.

  31. Mare dreptate ai draga mea sora. In sha allah primesc mesaje ca vezi doamne dupa felul in care am vorbit se vede ce musulman prost crescut si rasist sunt pffff.. da intr-adevar sincer imi e rusine de mine caci rar obisnuiesc sa folosesc astfel de cuvinte si nici in cercul meu apropiat de prieteni sinceri nu utilizez astfel de cuvinte chiar daca altii le folosesc. da poate am folosit niste cuvinte licentioase nu tocmai elegante insa totusi extrem de potrivite in acest loc unde ipocrizia,falsitatea, tulburarile si multipersonalitatile,plagiatura unor conceptii manipulatoare si aici citez ”genasta nu o spun eu o spun Natiunile Unite, UNICEF , World Health Organisation, OPEN DOORS, DONDEME , YOUTUBE etc” , sunt la ele acasa inca din momentul primordial al crearii acestui blog paralel.

    fiecare om e cu ideea lui si trebuie noi ceilalti sa o respectam sau totusi sa o toleram. Doamne iarta-ma de nu fac asta sincer nu m-ar durea daca ar credepentru el lucrurle pe care le-a scris pe blogul acesta. insa aici intra oameni asa cum ai spus si tu, inchisi la minte care inca nu stiu despre lucrurile acestea.si vin aici si citesc aberatiile si se minuneaza dupa care peste o luna sa zicem ca pleaca undeva cu un autobuz si discuta doi oameni despre Islam si se baga si cei ce au citit si zic cv de genu: ”aauzi stii ca am citit io colo pe un site ca in tarile arabe asa si pe dincolo si nush ce si nush cum?’ la care cei ce asculta zic ”doamne ce prosti nu pot sa cred!!” la care omu raspunde ‘daaa e adevarat am citit eu si nu e minciuna am vazut si pe alte siteuri la care faceau ei referire si a vazut si clipuri care dovedeau”

    uite asa se transmit mai departe informatii gresite si scoase din alte contexte….
    nu lupt si nu am luptat niciodata impotriva altei religii sau om ca fiinta fizica si psihica si nu am citit si nici nu mi s-au explicat sau aratat astfel de idei/practici care se abereaza mai sus. sunt credincios si ma consider atat un crestin bun cat si un musulman bun.NU SUNT SI NU VOI FI NICIODATA RASIST NIMANUI as vrea sa fie pacea pe pamant insa datorita acestor cretini si a celor care sunt prea slab informati si ii cred, asta nu se va instaura niciodata daca continuam asa

    OPRITI MINCIUNA SI MANIPULAREA!!!!!!! ROMANIA TE IMPLOR TREZESTE-TE

  32. DUMNEZEU SA TE IERTE pentru prostiile pe care le spui
    1 noi facem viitoarele calatorii la Mekka si Pelerinajul Sfant.
    2 in viata mea calatoriile la Locurile sfinte nu au fost rapiri si decapitari cretinitatea pamantului ,uite iar ma faci sa vorbesc tampenii, in perioada Ramadanului si a Pelerinajului la Mekka si Medina se interzice orice forma de vanat si orice tip de lupta sau de galceava cretinuleeeeeee mai invata traditia nu te baga ca musca in lapte…
    3 ai vazut la tv ce s-a intamplat la Pelerinajele voastre de curand la SF PARASCHIVA sau SF DIMITRIE BASARABOV SI DIMITRIE IZV DE MIR acum nush cate zile ? ai vazut miile alea de oameni ca vitele care se impungeau? ai vazut femeile alea doua care au murit calcate in picioare de multime? ai vazut oamenii aia cardiaci care au lesinat si daca nu ajungea rapid salvarea mureau si ei? asa se merge la pelerinaj?

    si cel mai important numarul 4

    domnule ipocrit (ca nu e sigur nimeni cine esti si ce nume ai in realitate si sub ce multitudini de nume postati mesaje ,deci denumirea asta este unanim acceptata nu copii?D: ) deci cred ca eu si altii ti-am trimis in jur de vreo 5 -7 mesaje in care ti-am demonstrat ca realitatea pe care tio imaginezi tu e doar in mintea ta bolnava,iar adevarul e total opus,am venit cu argumente reale ,din viata de zi cu zi nu luate conform ”x” si ”y” si dumneata ce poti spune la toate astea ?

    te citez” alo.. domnu samir? buna ziua…….as vrea sa calatoresc la Mecca si ma intrebam o sa ma coste in plus daca vreau sa fiu rapit, torturat si decapitat?
    sau e gratis…. astept raspunsul dumneavoastra.”’

    bun domnule ipocrit inca o data :
    1. se scrie Mekka nu Mecca si mai ales ca e nume propriu si SE SCRIE CU LITERA MARE domnule literat
    2.dupa cum ti-am mai zis asa ceva nu se face la pelerinaj
    3. nu cred sa mai fi adus careva vorba de Pelerinajul la Locurile Sfinte ca sa ai tu de ce sa aduci aminte sau sa vii cu un reply da?
    4.iti amintesc una din reguluile nescrise ale forumurilor si blogurilor: in cazul in care nu ai ce zice la ce s-a discutat in anteriorul tau, te raportezi la subiectul principal de baza al topicului/articolului si din cate imi aduc eu aminte subiectu era sexul anal la musulmani nu pelerinajul tau imaginar la Mekka unde ti-e frica ca ai sa mori decapitat(pssssss….vezi ca ti-am lasat o cacofonie de remarcat..ti-o arat eu ca oricum esti prea anagramat)

    deci se vede ca dumneata la tot ce am scris eu mai sus si la ce a confirmat si adaugat sora noastra tot ce poti sa zici e, iar un subiect total paralel la ce se discuta de fapt. inchide gurita ca incepe sa miroasa a ce nu trebuie

  33. pt domnul samir,,,,lasa-i sa vb…e adevarat ca in felul acesta se duce prostia mai departe,,,,dar nimic nu e vesnic….vor vedea ca gresesc,,,,,daca vreti sa mai vorbim va pot da adresa mea de yahoo…bhabhalica_27@yahoo.com..si pt domnul cristi,,,,inca nu m-a batut sotul k mai stau pe net……..si apropo,,rade de aberatiile tale…..

  34. samire tu vorbesti mult si fara rost…decat sa vorbesti mult si fara rost mai bine putin si prost. Am un unchi care a lucrat 5 ani in Irak …..prieteni care au lucrat in Arabia Saudita…cunosc persoane din Egypt …prieteni foarte buni …unul dintre ei a fost martor ocular pe 14 aprilie 2006 cand un musulman a luat bisericile la rand cu doua sabii(faptu ca avea doua sabii o stiu de la un musulman din alexandria) persoana de care vorbesc este angajata in biserica Mari Giris ( Sfantu George) La facultate am colegi atat sunni cat si shia. O colega din Iran…colegi din Afganistan, Iordania,Siria…Tu pe mine nu ma duci. Cand prietenul meu din Alexandria mi-a povestit ce s-a intamplat pe data de 14 aprilie 2006 i-am propus sa imi trimita cat mai multe informatii, sa scriu despre persecutia crestinilor….in prezent am colaboratori in mai multe tari musulmane si primesc date importante….Doamnelor si domnilor nu conteaza cate persoane cunoasteti in Orientul Mijlociu…nu conteaza daca ati vizitat o tara musulman si stiti despre persecutia crestinilor…oricate dovezi si informatii ati avea…musulmanii nicodata nu vor recunoaste si va vor acuza de false acuzatii. Voi calatori la vara si voi vedea cu ochii mei.
    Oricum nu conteaza ce zic ei…principalele surse, organizatiile care nu arata adevarata fata a islamului sunt ORGANIZATIA MONDIALA A SANATATI, OPEN DOORS,UNICEF,VOCEA MARTIRILOR ETC. Cei care mint nu sunt aceste organizatii…ci musulmanii care mint cu un tupeu si cu o nesimtire fara margini.Cine vrea sa vada cum sunt tratati crestinii in tarile musulmane ..asta este id-u meu christian_yxcv mail christian_yxcv@yahoo.com si vom face o comparatie . cum se poarta ei cu crestinii acolo si cum ne puratam noi cu musulmanii aici.

  35. Legea SHARIAH : pentru a dovedi un viol este nevoie de 4 martori oculari…BARBATI nu femei pt ca in tarile musulmane cuvantul unei femei valoreaza JUMATATE din cuvantul unui barbat. De asemenea cei 4 barbati martori oculari tebuie sa fie musulmani ..nu crestini sau evrei pt ca in orice tara musulmana cuvantu unui crestin sau evreu valoreaza jumatate din cuvantul unui musulman …deci islamul este just, drept ..dar numai pentru barbatii musulmani.

  36. cine vrea mai ales sa creada aberatiile unui obsedat islamofob si care indeamna lumea la tampenii (cum se poarta ei cu crestinii acolo si cum ne puratam noi cu musulmanii aici)sa ia idul christian_yxcv mail christian_yxcv@yahoo.com

    bun deci cristiene tata nu ma lua pe mine cu chiestii de genu samire esti sarit sau vb mult si fara rost 1 pt ca am o varsta mult mai mare ca a ta si in plus ar cam trebui sa ne respectam 2 tu aberezi nu eu asa ca las-o mai moale

    ce crhestie au trecut zece zile si ti-ai tinut gura?

    vorbeai tu se sexul la musulami taci ca sunteti breji

    La Constanţa, faţă de anul trecut

    Numărul avorturilor la vîrste sub 15 ani s-a triplat
    Anca-Adina JITARU (anca_adina.jitaru@telegrafonline.ro)

    : În primele nouă luni ale acestui an, alte 45 de fete sub 15 ani au devenit mame Statisticile deţinute de Autoritatea de Sănătate Publică Judeţeană (ASPJ) Constanţa arată că, în 2008, numărul adolescentelor sub 15 ani care au recurs la chiuretaje s-a triplat, comparativ cu 2007. Dacă anul trecut, în unităţile medicale publice au avortat şase fete sub 15 ani, în 2008, doar în primele nouă luni au fost efectuate 18 chiuretaje la fete mai mici de 15 ani. Potrivit directorului executiv al ASPJ, dr. Tanţa Culeţu, în 2007 au avortat 345 de adolescente cu vîrsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, în timp ce, în primele nouă luni ale acestui an, numărul acestora a ajuns la 328. „Cifrele ar putea fi mult mai mari, pentru că noi primim raportări doar din partea unităţilor medicale publice, însă sînt şi clinici particulare care oferă acest tip de servicii”, a declarat dr. Tanţa Culeţu. Nici numărul minorelor care nasc nu este de altă natură. În 2007 au devenit mame 57 de fete cu vîrsta sub 15 ani, iar în primele nouă luni ale acestui an, alte 45 de fete au devenit mame. De asemenea, de la începutul anului 2007 şi pînă la sfîrşitul lunii septembrie 2008, 869 de adolescente cu vîrsta cuprinsă între 15 şi 19 ani au născut.

    ia uite deci bunii crestini romani ce drepti sunt ei nu ca musulmanii care cicase e si topicul sexul anal la musulani

    vorbeai tu parca de propovaduitori ai islamului ietete acilea articol

    Cu toti am urmarit stirea care a zdruncinat din temelie patriarhia si nu numai, nu stiu daca este potrivit sa postez acest articol aici dar am vazut ca cel care a scris acest articol l-a scris din inima. Nu am intentia sa patez imaginea patriarhiei sau a preotului, se putea sa fie si un imam, ca toti sunt oameni gresesc, dar ar trebuie ca cel care face o astfel de greseala sa renunta la slujba sa si sa-si vada de ale lui. Preotul sau imamul este liderul spiritual al comunitati, el trebuie sa fie un exemplu pentru ea, in clipa in care a savarsit un astfel de fapt ar trebui sa paraseasca slujba inainte sa fi edat afara, sau inainte sa se caute musamalizarea situatiei, aici este ceva foarte grav si mai grav este faptul ca acest fel de stiri se mediatizeaza mai mult decat ar fi cazul, dar asta este materializmul abia asteapta o astfel de scanteie pentru a aprinde o flacara care sa lumineze calea ratacirii.
    Este grav ceea ce sa intamplat, este grav ca sa mediatizat, este mai grav daca se musamalizeaza, ar trebui ca parintele sa demisioneza pentru totdeauna si gata. Oamenii nu ar avea puterea sa mai participe la slujbele lui, si daca ar ramane in functie cred ca “sectele” care se raspandesc ca ciupercile se vor bucura de noii enoriasi. TREBUIE CA TOTI PREOTI SI IMAMI SA AIBA UN COMPORTAMENT EXEMPLAR.

    si acum articolul………..

    Preotii sunt pentru preacurvie
    Emilian ANDREI
    — Ieri, scriam exact pe acest spatiu editorial despre incercarea unui oficial al Arhiepiscopiei de a-l sustine pe asa-numitul preot, Florin Ciutoiu. Cel cu filmul porno.

    Numai ca oficialul a uitat ceva. Ba s-a mai si suparat pe mine ca am folosit termenul de popa. A, apropo. De ce va suparati parinte ca va zic popa? Eu asa stiu din copilarie. Asa ziceam in sat: uite-l pe popa. Si iar apropo. Eu l-am avut in sat preot, sau popa, pe parintele Vasile Radulescu. O somitate in materie. Stiti, a fost tatal eruditului istoric Adrian Radulescu, Dumnezeu sa ii ierte pe amandoi. Revenind la popa Radulescu, trebuie sa spun ca era unul respectat. Dar respectat, nu gluma. Si nu se supara ca ii spuneam popa Vasile. Dar e greu de explicat acum. Numai ca popa Vasile nu facea ce a facut popa Ciutoiu. Caruia, hai sa fim seriosi, preotii din Arhiepiscopie ii iau degeaba apararea. Ieri, toti preotii, pe care au incercat colegii mei sa-i intervieveze in legatura cu acest ciudat caz, au refuzat sa-l incrimineze pe popa. Pe cel cu curva din film. Si nici nu am inteles de ce, pentru ca vorbeam si aici, in redactie: cine ar fi acela care si-ar mai duce copiii sa ii binecuvanteze popa Ciutoiu? Acum, sa le puna mana pangarita pe capsorul lor nevinovat, dupa ce a umblat cu ea prin toate partile interioare ale fufei cu care a fost filmat? Ce preot este acela care ii ia apararea unui confrate de-al sau, care s-a sarutat cu fufa, dupa ce aceasta ii facuse sex oral? Sa nu uitam ca acest popa preacurvar saruta Sfanta Evanghelie si icoanele din biserica. Cat a putut sa pangareasca acesta biserica in care a slujit atata vreme? Vreo patru-cinci ani, parca. Ce preot este acela care umbla cu mainile prin toate spurcaciunile bagaboantei si dupa aia asteapta sa-i fie sarutata mana de catre evlaviosi? Iertata sa-mi fie revolta, dar eu asta simt. Dar nici gandirea preotului nu o inteleg. Cica se da la o parte pana la finalizarea anchetei de catre Arhiepiscopie. Care, probabil, ar vrea preacurvarul precucernic sa-l scoata nevinovat. Ca a fost drogat. Si ca d-aia s-a dus la curve. Ca l-au drogat.

    Stau acum si, vrand-nevrand, ma minunez. Cum s-or simti, acum, cei pe care i-a cununat pacatosul? Mireasa cea imbracata in straiele puritatii, de fecioara? Cum s-or simti cei ai caror copii au primit botezul Domnului de la acest pacatos? Pentru ca, din cate stim, popa a marturisit ca el este cel filmat si care a preacurvit, ca sa ii fie cazna mai usoara. Si daca a marturisit, ce? Noi sa il iertam, nu? Noi sa ii intoarcem si celalalt obraz, nu? Hai sa fim seriosi.

    Articolul acesta este scris in asa o maniera incat ti se face greata, daca nu iti era deja. Urmaresc stirile despre acesti preoti, care pe zi ce trece se intrec tot mai mult in a fi exemple sexuale in Cancan
    poate pt ca azi a fi preot nu mai inseamna numai a avea chemare, asa cum era demult. azi preotia este o meserie ca oricare alta si e normal sa vedem asa ceva, desi nu ar trebuie. deci ia uite ce evlaviosi preoti avem pe cand in islam imanii indeamna la rele

    vorbeai de conceptiile rele despre asa zisul jihad pe care matale il egalezi terorismului

    Inchizitorii

    Gh. Bratescu

    Este evident ca singura religie din lume si din istoria omenirii chiar, care propovaduieste iubirea sincera dintre semeni, ca fii ai Lui Dumnezeu, indiferent de starea lor sociala sau culoarea pielii, este crestinismul. Depasind conceptiile antice ale democratismului gentilic, militar sau aristocratic, crestinismul a instaurat pe masura ce a traversat secolele, adevaratul democratism, adus la valori politice mondiale. Din pacate, acest proces istoric nu s-a desfasurat in seninatatea invataturii crestine, ci in fierbinteala sangeroasa a convulsiilor aberante dezlantuite in numele credintelor partizane, indreptate impotriva absolutismului monarhic sau a celui eclesiastic. Toate datele istoriei scapate de sub obrocul inchizitiei si cenzurii vin sa arate ca, in esenta, acest absolutism instaurat de personaje orgolioase si cinice, pozand in “alesi” ai lui Dumnezeu, ba chiar “urmasi” ai Domnului Iisus Christos, cum pretindeau cu blasfemie regii merovingieni in Franta, era bazat pe interese pecuniare, nicidecum religioase. Pentru Regele Filip al IV-lea cel Frumos, al Frantei, avid dupa bani, nimic nu a contat ca sa declare, in 1312, drept eretici pe cavalerii Ordinului Templierilor. Acest Ordin religios militar, insarcinat de Vatican cu paza Sfantului Mormant in Palestina, trecea drept cel mai bogat din Europa, starnind lacomia monarhului, care i-a asasinat pe calugari si le-a jefuit averea. Din acelasi impuls mercantil, papalitatea a inventat “indulgentele”, provocand in cele din urma un razboi indelungat impotriva celor care se impotriveau abuzurilor facute in numele credintei crestine. Inchizitia creata de catre papalitate tot in viziunea apararii valorilor cristice urmarea mai curand confiscarea averilor “necredinciosilor” bogati, dar si inspaimantarea populatiei prin arderile pe rug “ale ereticilor” si “vrajitoarelor”. Teribilul sef al Inchizitiei, calugarul Torquemada, a intrat in istorie drept cel mai oribil asasin in serie al tuturor timpurilor, cu cele 40.000 de victime ale sale. Vanatoarea de vrajitoare a continuat insa pana in secolul al 19-lea, dovedind inversunarea cu care fanatismul politic religios concepea sa suprime orice urma de liberalism in gandire. Inchizitia a fost starpita de o furibunda revolutie in gandire si nu numai, germinata de-a lungul secolelor, care impunea libertatea, egalitatea si fraternitatea umana, idei raspandite pe un fundal ateist din dorinta de a inabusi orice excese cu tenta fundamentalisto-religioasa. Interesant este ca generoasa doctrina crescuse pe trunchiul sanatos si profund umanist al crestinismului real, ceea ce de altfel a determinat, treptat, un ecumenism planetar si totodata secularizarea, despartirea credintelor religioase, bisericilor, de sistemul statal si de politica. In sfarsit, dupa doua milenii de meandre, porunca Hristica “Dati Cezarului cele ce sunt ale Cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu!” a fost inteleasa. Forta uriasa a acestei intelepciuni divine a penetrat in buna masura si doctrine politice cu raspandire pe intregul Glob. Ceea ce nu inseamna ca fenomenul intransigentei religioase a disparut cu desavarsire. Intretinut din interese de factura oculta, politice si economice, fundamentalismul fie el crestin, evident nesemnificativ sau indeosebi fanatismul islamic, naste terorismul. In secolul al 19-lea, Fr. Engels, intelegand ciuntit ideile revolutiei franceze si denaturandu-le sensul, a indraznit sa afirme indecent ca religia, in ansamblul ei, actioneaza ca un drog asupra constiintei umane. De fapt, irationalismul, nu religia blocheaza spiritul, generand conduite aberante. Lideri interesati, politici sau religiosi, sunt capabili sa capaciteze populatii, exacerband printr-un discurs demagogic sentimente si asteptari naturale. Fanatismul este prin urmare o creatie artificiala, producand efecte antiumane. Discursul liderilor extremisti din toate timpurile se cladeste pe argumente false, tintind asmutirea unei populatii impotriva alteia. Crestinii au fost manipulati impotriva evreilor, catolicii intaratati pe crestinii de alte confesiuni, siitii contra sunitilor sau iudeo-crestinilor, apoi “proletarii” rupand “lanturile” burgheziei, nazistii tabarand pe sionisti si asa mai departe.

    vorbeai matale ca asa ceva nu se intampla la crestini ca ei sunt buni si drepti

    Ziarul iezuit Civilta Cattolica, publicat la Roma, răspândea permanent prejudecăţi anti-semite a căror influenţă se resimţea cu mult dincolo de graniţele Italiei. În Austria, Partidul Social Creştin, care se bucura de sprijinul Bisericii Catolice, cuprindea puternice elemente anti-semite şi a reînviat eticheta de sânge. În Franţa, presa catolică răspândea şi ea idei anti-semite, mai ales în timpul afacerii Dreyfus (o controversata propagandă de presă ce implica un ofiţer evreu din armata franceză care fusese condamnat pe nedrept pentru trădare, în 1894).

    Acţiunile Bisericii
    În anii ‘60, ca rezultat al iniţiativei Papei Ioan al XXIII-lea, al Doilea Consiliu al Vaticanului a elaborat declaraţia numită În vremea noastră (în latină: Nostra Aetate), în care deplângea “ura, persecuţiile şi manifestările de anti-semitism îndreptate împotriva evreilor”. În anii 1990, conferinţe ale episcopilor catolici din Ungaria, Germania, Polonia si Franţa au adoptat rezoluţii care cenzurau învăţăturile anti-semite şi condamnau tăcerea Bisericii Catolice în timpul Holocaustului. În martie 1998, sub Papa Ioan Paul al II-lea, Vaticanul a emis declaraţia Ne amintim: O reflecţie asupra Shoah în care a cerut iertare în mod deschis pentru crimele şi greşelile comise în numele Bisericii, iar în martie 2000 Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat Yad Vashem, memorialul Holocaustului situat în Ierusalim, pentru a aduce un omagiu milioanelor de evrei care au fost ucişi în Holocaust.
    Declaraţiile Bisericii Catolice din anii ‘90 arată că Biserica respinge acuzaţiile privind răspunderea sa din punct de vedere istoric pentru rolul pe care l-a jucat persecuţia anti-semită în timpul celui de-al doilea război mondial. Totuşi, prin denunţarea anti-semitismului, exprimarea regretelor pentru Holocaust şi iertarea cerută pentru tăcerea creştinilor care au fost martori la această crimă în masă, declaraţiile făcute de Biserică la sfârşitul secolului XX au fundamentat un teren nou pentru îmbunătăţirea relaţiilor intre religii şi lupta împotriva prejudecăţilor. Începând cu anii 1970, o schimbare similară a avut loc în sânul Bisericilor germane protestante. Mulţi teologi germani au denunţat tradiţia anti-evreiasca a Bisericilor protestante şi au recunoscut lipsa lor de atitudine în timpul Holocaustului.

    hey ce frumos condamnam holocaustul si tacem pe cand biserica insasi inchidea ochii la erezii

    „Tăcere în faţa răului este complicitate cu nelegiuirea.”
    Această declaraţie valoroasă, venind de pe buzele preşedintelui Conferinţei Generale, fratele Paulsen, ar trebui să dea de gândit serios bisericii noastre mondiale.
    Aflat în faţa Consiliului pentru Evanghelizare şi Misiune [aici], fratele Paulsen a exprimat această realitate cumplită în contextul genocidului din Rwanda, în care biserica a fost direct implicată.
    Istoria noastră recentă a înregistrat multe alte momente de „tăcere” în faţa nelegiuirii, cu consecinţe grave, atât pentru imaginea bisericii, pentru care luptă fratele Paulsen, cât mai ales pentru cauza lui Dumnezeu şi onoarea guvernării divine.
    Când în Europa anilor 30 începeau să se profileze umbrele malefice ale celui de-al Treilea Reich, biserica nu numai că a tăcut complice, dar a colaborat cu partidul nazist mânată de moralitatea găunoasă a lui Pilat. Publicaţiile şi amvoanele adventiste s-au alăturat corului de lăudători ai naţional-socialismului spre a evita închiderea bisericilor şi trimiterea conducătorilor în lagăre de concentrare. Nu le-a trecut prin cap că tăcere în faţa răului este complicitate cu nelegiuirea.
    La 60 de ani de atunci, conducătorii bisericilor noastre din Germania şi Austria vin şi cer iertare pentru greşeala acelei generaţii de conducători [aici]. Un gest nobil şi pe deplin justificat. Dar de ce este nevoie să vedem că tăcerea este complicitate abia după o jumătate de secol? Ce lumină nouă a primit generaţia prezentă de conducători, pe care cei de acum 60 de ani nu au avut-o?
    La fel s-a întâmplat cu bisericile din ţările comuniste. Poate unii aţi uitat cum revistele noastre slăveau „realizărili” partidului şi nu scăpau nicio ocazie, la zilele festive, de a aduce un omagiu călduros „celui mai iubit” fiu al patriei.
    Dar ce se pregăteşte acum va depăşi orice imaginaţie. Planul pentru ridicarea împărăţiei lui Dumnezeu pe pământ a intrat în ultima fază de pregătire, iar împăraţii pământului se strâng pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului Atotputernic. Succesul planurilor de integrare politică, administrativă, economică şi religioasă nu mai poate fi contestat de nimeni, confirmând schiţa profetică pe care o descoperim în Scriptură. Baal îşi pregăteşte aliaţii pentru o ultimă încercare de a alunga definitiv pe Dumnezeu de pe pământ.
    Biserica al cărei preşedinte este fratele Paulsen a fost ridicată de Dumnezeu spre a avertiza lumea că Planul ei este o mare şi teribilă amăgire, că visele ei de prosperitate şi pace sunt irealizabile, şi că la cartierul general se află duhurile răutăţii, stăpânitorii întunericului acestui veac, aflaţi în conflict deschis cu Hristos.
    Biserica rămăşiţei există pentru a comunica lumii întreita solie îngerească din Apocalips 14, iar ceea ce spune această solie nu se potriveşte deloc cu planurile şi speranţele omenirii de a construi o societate mai bună, mai paşnică, mai dreaptă, mai prosperă. Din contră, civilizaţia a intrat în cea mai neagră perioadă a existenţei ei, când omenirea va fi constrânsă, sub ameninţare, să se ralieze împotriva guvernării divine.
    Nu există un mai mare rău decât acesta. Şi totuşi, biserica nu ia în serios declaraţia preşedintelui Paulsen. Amvoanele şi presa adventistă au amuţit, evitând cu mare grijă să tulbure societatea cu avertizările serioase ale celor trei solii îngereşti. Omenirea construieşte ultima variantă a Turnului Babel, iar noi îl tencuim cu ipsos. Nu ne place să vorbim despre furtuna care se apropie, şi care va spulbera Turnul, Planul, şi speranţele a miliarde de oameni cărora nu le-am spus adevărul, de dragul păcii, spre a nu produce disensiuni, ură şi violenţă.
    Mişcarea ecumenică a luat un avânt de neimaginat acum câteva decenii, iar concepţia adventistă despre acest fenomen este puternic ancorată în adevărul biblic:
    “Pe temelia profeţiei Bibliei şi a scrierilor lui Ellen White, adventiştii de ziua a şaptea anticipează un eventual succes al mişcării ecumenice, atât în eliminarea diferenţelor din protestantism, cât şi în reunirea creştinismului prin ridicarea unei punţi peste prăpastia care separă confesiunile ne-catolice de Roma.
    “Mişcarea ecumenică va deveni atunci un efort concertat de a uni lumea şi de a asigura pacea şi securitatea prin angrenarea puterii guvernului civil într-o cruciadă politico-religioasă pentru eliminarea oricărei disidenţe.
    “Biserica Adventistă vede această cruciadă ca fiind marea apostazie despre care Ioan vorbea ca fiind ‘Babilonul cel mare.’ Adventiştii înţeleg, de asemenea, că ultima solie de îndurare a lui Dumnezeu către lume, înainte de revenirea lui Hristos cu putere şi slavă, va consta într-o avertizare împotriva acestei mari mişcări apostaziate, şi va chema pe toţi cei care vor alege să rămână loiali Lui să părăsească bisericile legate de ea” (SDA Encyclopedia, vol. 10, p. 410-411).
    În ciuda acestor declaraţii oficiale, care zac uitate pe paginile Enciclopediei Adventiste, astăzi nu veţi găsi în mass-media adventistă niciun comentariu negativ faţă de mişcarea ecumenică, nicio chemare de a părăsi bisericile asociate în scopuri ecumenice, şi nici chiar un apel ca segmentele naţionale ale bisericii să evite asocierea cu astfel de entităţi. Din contră, am angajat negocieri cu cele mai multe dintre bisericile deja membre ale Consiliului Ecumenic Mondial, căutând credinţele comune pe baza cărora să putem colabora. În Europa, cele mai multe Uniuni de Conferinţe sunt deja membre cu drepturi depline în asociaţii al căror scop declarat prin propria constituţie este ecumenismul, unirea trupului lui Hristos.
    Dacă mişcarea ecumenică este „marea apostazie despre care Ioan vorbea ca fiind Babilonul cel mare” – aşa cum spune Enciclopedia noastră – atunci tăcerea la acest mare rău este complicitate la nelegiuire, iar fratele Paulsen ar trebui de pe acum să ceară scuze, în numele bisericii pe care o conduce, pentru că biserica s-a alăturat acestei mari apostazii.

    Copii tâlhăriţi în timp ce erau la colindat>>>>>>>>>>>>>>Doi copii din municipiul Giurgiu au fost tâlhăriţi, sub ameninţarea cuţitului, în timp ce mergeau la colindat. Imediat după incident, unul dintre copii a alertat o patrulă de poliţie. El a povestit că a fost acostat de un bărbat, care l-a ameninţat cu un cuţit şi i-a luat portofelul în care avea 30 de lei. Oamenii legii au reuşit să-l prindă pe făptaş în mai puţin de 15 minute. Acesta are 20 de ani şi este recidivist, iar asupra lui a fost găsit portmoneul minorului, dar şi o sumă de bani obţinută de la alţi colindători pe care i-a tâlhărit. El a fost arestat preventiv pentru tâlhărie. frumos nu ?

    ma si in chiestia asta mai vii tu mot si zici despre ce e rau in islam?

    de ce am postat aceste lucruri pt ca mi-am incalcat conceptiile.am postat ca sa iti demonstrez ceva oricum nu tie ca tie orice tias spune nu ai intelege vreodata nimic..eu nu sunt atat de cretin cum sunt altii care vin si posteaza exact ce am pus eu mai sus,dar cu conotatii anti islamice sustinand sus si tare ca islamul e rau islamul face si drege pana in clipa de fata inaintea astora te-am provocat de atatea ori la evenimentele si faptele facute de asa zisii bunii tai crestini si prin acest mesaj ti-am demonstrat clar ca nu sunt usa de biserica ci din contra. DECI DACA UNII OAMENI DIN ISLAM CARE AU FACUT ACTE GRESITE IN NUMELE LUI ALLAH SI TU VII ACUM CA TOATA RELIGIA E LA FEL SI MUSULMANII FAC SI DREG VA TREBUI INEVITABIL SA ACCEPTI ACELEASI LUCRURI SI PENTRU CRESTINI si motivele ti le-am spus mai sus si in mesajele anterioare!!! deci ORI TOTI SUNT LA FEL SI TOTI FAC RAU ori EXISTA OAMENI CARE AU INTELES SI AU ACTIONAT GRESIT PUNAND INCA O BILA IN MINUS PENTRU RELIGIE ori accepti in totalitate ori stai in banca ta si taci frumos in patrateaua ta. iti dau toate arhivele unde am inrat si sau postat insa eu in viata mea nu am fost atat de ipocrit sa ma duc pe siteul bisericii crestine de exemplu si sa postez ceva din articolele pe care le-am copiat mai sus sau sa spun ce cred eu ca e bine sau gresit in crestinism!!nu sunt atat de javra cum esti tu si sa ma duc la catolici (unde tot mapamondul stie ce a facut cu adevarat papa ioan paul al doilea adica domnul Karol Wojtyla anti-comunist convins ,partizan al masoneriei si conducator al OPUS DEI,participant activ la ascunderea comunistilor nazisti si trecerea lor cu acte false in america de sud si ascunderea acolo in casele preotilor catolici si vinovat de moartea papei ioan paul I ) si sa le zic domne ia uite ce e cu religia catolica ce face si drege si exact ca domnul cristian mai sus si vom face o comparatie . cum se poarta ei cu ceilalti acolo asa sa ne purtam si noi cu catolicii aici!!! asta inseamna rasism pur asa-i copii?

    NU CONDAMNA O RELIGIE PENTRU ACTIUNIILE UNUI OM iar daca o faci ,pai tati fao si la tine si CONDAMNA SI CRESTINISMUL PENTRU ACTIUNILE PAPILOR SI INCHIZITORILOR (app ca auzisem pe undeva ca cica inchizitiile si cruciadele au fost facute de crestinii buni inpotriva musulmanilor care fac numai tampenii deci spre intelegere le aduc aminte ca la inchizitii preotii spanioli ce l-au omorat IN NUMELE CREDINTEI pe saracul GALILEO GALILEI ca a indraznit el sa le conteste preotilor dogma potrivit careia pamantul e centrul universului si soarele se invarte in jurul pamantului si nu invers sau arderea pe rug a lui Giordano Brunno) si daca spui ca Islamul ca religie e satanist si propovaduieste rasismul si omorarea pai atunci condamna si Crestinismul ca religie ca e satanista pt ca si ea a propovaduit rasismul si momorurile..

    iar daca nu ai puterea sa condamni crestinismul ar fi mai BINE SA TACI ODATA DE TOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    IO ZIC SA NU MAI FACI ATATA PE COCOSUL ARATOS SI CU DREAPTA CREDINTA ca esti doar un ipocrit marunt dintre toti ceilalti

  37. principalele surse, organizatiile care nu arata adevarata fata a islamului sunt ORGANIZATIA MONDIALA A SANATATI, OPEN DOORS,UNICEF,VOCEA MARTIRILOR ETC. Cei care mint nu sunt aceste organizatii…ci musulmanii care mint cu un tupeu si cu o nesimtire fara margini

    iote ce faza de tot kakatul pana nu de mult te raportai la OPEN DOORS indrugand tot felul de minciuni adica nu indrugandule tu copiindule indrugarile lor si acuma BA ZICI CA PRINCIPALELE SURSE NU ARATA ADEVARATA FATA A ISLAMULUI ba ZICI CA CEI CARE MINT SUNT MUSULMANII tatii esti dus omule

    aporos poros ziceai mataluta de practicile scarboase de mutilare a copilelor ca traditie in tari islamice ,cretinule vezi ca alea nus la islamici le cam incurci mai citeste si tu cartile lasa OPEN DOORSURILE si neturile

    pentru ceilalti stimati oameni care mai ajung sa citeasca pe aici (nu ma refeream la voi ipocritilor) situatia ma obliga sa imi fac automorala pt ca m-am repetat si eu in cateva mesaje deoarece m-au deranjat mult anumite tampenii si cretinitati pe care le fac unii ma scuzati pt limbajul utilizat si nerabdarea de care am dat dovada.nu am zis niciodata ori ca ,crestinismul e rau si nici ca islamismul e bun in totalitate. PADURE FARA USCATURI NU SUNT si APARENTELE INSEALA INTODEAUNA pareri pro si contra sunt pentru orice lucru pe lumea asta .deci ideea e sa vedeti ce e mai bun pentru voi si ce credeti ca e adevarat si ce nu si tocmai pt asta sunt asa intrigat pt ca se abereaza prea mult

  38. oamenii la momentul asta privesc la un conflict intre noi de ce? datorita ipocriziilor si minciunilor pe care le postezi .greu imi sare tandara dar chiar ai facut-o sa sara de-a dreptul..si te mai miri cum doamne de exista terorism in lume cand te mai si lupti sa iti sustii aberatiile ba frate ce nu t-e clar ESTI CHIAR DUS nu stiai? hai ca-ti spunem noi!!vrei sa stii sigur ? DUTE TATI FA-TI UN CONTROL MAI BINEE

  39. samire tu ai un beculet care se aprinde de fiecare data cand comentez eu?

  40. pai nu chiestia e ca nu din cauza ca vb eu ci defapt tu esti ala care vorbeste mult si prost si deaia mi se aprinde beculetul cand comentezi tu ca te bagi ca musca in lapte

    aaa si apropo vezi ca ultimul mesaj nu e Samir
    13 Nov 08
    10:42 pm

    am mai scris unul luuung dar se pare ca ori l-ati sters ori nu s-a inregistrat iar ala de la 10 42 era continuarea la ala asa ca mai usor cu galagia!! CIOCU MIC CA NOI SUNTEM LA PUTERE

  41. oameni buni eu nu va zic baliverne.da recunosc fatis sunt credincios supus lui Dumnezeu si nu ma apuc eu acuma sa fac declaratii si demonstrari ca islamul e bun si drept si alte chiestii.

    cred ca din discutiile anterioare poate nu ati inteles de ce ne certam noi astia pe aici in conceptii dar cred ca ati inteles insa un lucru …:si acela ca Ceea ce vedeti in media nu e cu adevarat ceea ce se intampla in lumea reala deci daca acceptati un sfat nu de la un musulman sau altceva ci doar de la o fiinta umana ATUNCI CAND VEDETI LUCRURI PE NET SAU LA TELEVIZOR SAU VA SPUNE CINEVA , INAINTE DE A VA FACE O PARERE PERMANENTA DESPRE LUCUL RESPECTIV , VA AMINTESC CA MAI EXISTA SI LIBRARII SI BIBLIOTECI GRATUITE SI NU DUREAZA MULT O SCURTA DOCUMENTARE DIN SURSE DIVERSE ………………………………………….

    deci va implor CASCATI BINE OCHII

  42. Islam (ar.:اسلام islam) şi musulman (ar.: مسلم muslim) sunt două derivate, primul, nume de acţiune, al doilea, participiu activ, de la verbul أسلم aslama “a se supune”, aşadar sensul lor fiind de “supunere”, respectiv de “supus”, subînţelegându-se, faţă de Dumnezeu. Verbul aslama este derivat de la rădăcina slm care are sensul de “integritate”, “desăvârşire”, “sănătate”, “pace”, “tihnă” etc. Un cuvânt derivat de la aceeaşi rădăcină سلام salām “pace”, “tihnă”, “mântuire” este folosit de musulmani în formula de salut السلام عليك as-salāmu ‘alaikum (pacea/mântuirea fie asupra ta). De aici, o altă interpretare dată termenului “islam” ar fi aceea de “aflare a păcii întru Dumnezeu”.

    Având în vedere desele confuzii între diverşii termeni care au legătură cu islamul, sunt necesare următoarele precizări terminologice:

    Islam: a) religia islamică; b) comunitatea islamică formată din totalitatea musulmanilor.

    Islamism: termen inventat de Voltaire, care, în definiţia sa modernă, se referă la versiunea extremistă a islamului politic. De foarte multe ori în mass media, islamul este confundat cu islamismul.

    Mahomedanism: termen învechit prin care era desemnată religia islamică, ieşit din uz.

    Islamic: adjectiv cu sensul de “ce aparţine islamului (fie religiei, fie comunităţii)”.

    Islamolog: specialist în islam.

    Islamologie: ştiinţa care se ocupă cu studierea islamului.

    Coranul (In araba : Qur’an) este cartea sfântă a islamului. În original se numeşte قرآن şi înseamnă “recitare”. Deşi este numit “carte”, când un musulman se referă la Coran, se referă la text, la cuvinte, nu la lucrarea tiparită. Coranul a fost păstrat de-a lungul timpului prin memorarea întregului text, cuvânt cu cuvânt. Coranul a fost revelat, conform tradiţiei islamice, profetului Muhammad de către îngerul Gabriel (Gavriil; ar.: Ğibrīl) în numeroase ocazii între anii 610 şi moartea lui Muhammad în 632. Pe lângă faptul că îi memorau revelaţiile, unii dintre însoţitorii săi le-au notat, sporadic, pe pergamente, pietre, omoplaţi de cămilă. Schematic, versiunea tradiţiei a faptelor, spune că după moartea profetului Muhammad (632), Abu Bakr, primul calif, i-a poruncit lui Zayd bin Thabit să strângă şi să înregistreze toate versetele autentice ale Coranului, după cum erau păstrate în forma scrisă sau orală. Exemplarul lui Zayd, păstrat de văduva profetului Muhammad, Hafsa bint Umar, stă la baza textului coranic întocmit în vremea celui de-al treilea calif, Uthman bin Affan, între anii 650 şi 656, care a poruncit alcătuirea unui exemplar model, care să înlăture toate diferenţele survenite cu timpul între versiuni, acest exemplar rămând fundamental până acum. El a trimis copii ale acestui exemplar în toate provinciile califatului, şi a ordonat ca toate celelalte variante să fie distruse, fiind considerate de atunci ca inexacte. Istoricii Coranului vorbesc însă de un proces mai gradual chiar decât cel prezentat de tradiţie, Coranul fiind rodul unei munci redacţionale ale cărturarilor islamici aflaţi în slujba puterii califale contemporane lor, o muncă întinsă pe o perioadă de mai bine de un secol.

    Pagină din CoranVersiunea lui Uthman (cunoscută sub numele Mushaf ‘Uthmān “Vulgata lui Osman”) organizează revelaţiile în ordinea lungimii, cu cele mai lungi capitole (sura) la începutul Coranului şi cele mai scurte la sfârşit. În viziunea conservatorilor ordinea capitolelor este stabilită de divinitate. Mai târziu specialiştii au încercat să aşeze capitolele în ordine cronologică, şi printre musulmani există un consens privind impărţirea capitolelor în cele revelate la Mecca şi cele revelate la Medina. Unele sure (de exemplu Sura XVII – Al-Isrā‘) au fost revelate în mai multe locuri, în perioade diferite.

    Deoarece Coranul a fost scris într-un sistem grafic ce nota doar consoanele şi care nu poseda încă un sistem de puncte diacritice care să diferenţieze literele izomorfe, şi deoarece existau tradiţii diferite ale recitării, pe măsură ce persoane care nu vorbeau limba arabă se converteau la islam, exista o neînţelegere privind lectura exactă a anumitor versete. Până la urmă s-au dezvoltat forme de scriere care folosesc “puncte” pentru a indica vocalele. Sute de ani dupa Uthman, cărturarii musulmani au încercat să determine aplicarea punctelor şi citirea corectă în textul nevocalizat al lui Uthman. În urma cercetărilor, au fost acceptate şapte variante canonice de citire a Coranului (acestea se referă doar la intonare şi la decuparea textului – scris fără punctuaţie – în propoziţii), diferenţele dintre acestea fiind considerate minore, fără să afecteze textul.

    Forma Coranului cea mai răspândită astăzi este textul publicat de Universitatea-moschee Al-Azhar din Cairo, în 1923.

    Coranul, încă de la începuturile sale, a devenit centrul devotamentului islamic şi până la urmă subiectul controverselor teologice. În secolul 8, mu’taziliţii au susţinut crearea Coranului de-a lungul timpului. Oponenţii lor, din diferite şcoli, au pretins eternitatea şi perfecţiunea Coranului, existent în ceruri înainte să fie revelat lui Muhammad. Teologia aş’arită (care a devenit predominantă) susţine eternitatea Coranului şi faptul că el nu a fost creat. Totuşi, unele mişcări moderne din cadrul islamului se apropie de poziţia mu’tazilită.

    Cei mai multi musulmani privesc Coranul cu veneraţie, înfăşurându-l într-o pânză curată, păstrându-l pe un raft înalt şi spălându-se ca pentru rugăciuni înainte de a citi din Coran. Vechile exemplare ale Coranului nu sunt distruse ca hârtia obişnuită, ci arse sau depozitate în cimitire pentru Coran. Coranul este, pentru musulmani, o călăuză infailibilă pentru pietatea personală şi viaţa în comunitate, un adevăr istoric şi ştiinţific.

    Tipărirea în masă a Coranului în arabă şi traducerea în alte limbi sunt considerate facilităţi moderne.

    A doua sursă a legii islamice, după Coran, este Sunna. Sunna (ar.: سنة sunna “conduită”, în cazul de faţă, conduita profetului Muhammad) se constituie din spusele şi faptele profetului Muhammad, aşa cum sunt ele cuprinse în hadīth-uri (termen redat prin “tradiţii”) pe care se bazează jurisconsulţii şi teologii pentru a preciza mai bine conţinutul legii islamice, izvorâtă din Coran. Sunna cuprinde spusele profetului Muhammad şi faptele acestuia şi ale unora dintre însoţitorii săi, pe care le-a aprobat.

    Sensul general al cuvântului hadīth (ar.: حديث) este acela de povestire, pildă, spusă memorabilă transmisă de-a lungul generaţiilor. Culegerile de hadīth-uri se bazează pe o moştenire eminamente orală, deoarece profetul Muhammad interzisese notarea propriilor sale cuvinte pentru a nu fi confundate cu textul coranic revelat. Cele mai cunoscute şi apreciate culegeri de hadīth-uri sunt: Sahīh-ul (Autentic) Al-Bukhari (m. 870), Sahīh-ul lui Muslim (m. 875), cunoscute împreună sub numele de As-Sahīhāni (Cele două autentice).

    Marea moschee de la AssuanHadīth-ul, din punct de vedere al formei, se compune din două părţi.

    Lanţul martorilor sau al garanţilor şi textul propriu-zis. Lanţul (ar.: إسناد isnād, سند sanad, سلسلة silsila) este o înşiruire de martori sau garanţi de o înaltă probitate. Lanţul începe cu menţionarea ultimului garant, contemporan cu autorul care povesteşte hadīth-ul, şi urcă, apoi, din generaţie în generaţie până la un însoţitor cunoscut al profetului Muhammad care l-a văzut pe acesta, într-o situaţie dată, procedând într-un anumit fel sau decretând un anume lucru. Pentru ca hadīth-ul să fie considerat autentic (ar. صحيح sahīh), lanţul de garanţi trebuie să fie neîntrerupt. Dacă lanţul nu este complet, adică are puncte ce pot fi contestate, atunci hadīth-ul respectiv este considerat slab (ar.: ضعيف da’īf), iar dacă lanţul nu are nici o consistenţă, atunci hadīth-ul respectiv este declarat fals (ar.: مزور muzawwar).
    Textul propriu-zis (ar.: متن matn) relatează într-un mod extrem de concis o spusă sau o atitudine a profetului.

    [modifică] Dogmă şi credinţă
    Musulmanii consideră că Dumnezeu (în arabă اﷲ) a revelat în mod direct cuvântul Său către omenire prin Muhammad (circa 570–632) şi alţi profeţi, printre care Adam, Avraam, Moise şi Iisus. Baza credinţei islamice se găseşte în shahādatān (“două mărturii”): lā ilāhā illā-llāhu; muhammadur-rasūlu-llāhi — “Nu există (dumne)zeu în afară de Dumnezeu; iar Muhammad este trimisul lui Dumnezeu”. Pentru a deveni musulman, o persoană trebuie să recite şi să creadă aceste cuvinte. Sunniţii privesc această formulă ca pe unul din cei cinci stâlpi ai islamului. Musulmanii consideră că principala înregistrare scrisă a revelaţiei către omenire este Coranul, pe care îl consideră perfect, reprezentând revelaţia finală a lui Dumnezeu. Musulmanii cred că părţi ale Bibliei şi ale Torei au fost pierdute, interpretate greşit sau distorsionate de credincioşi. Din această perspectivă Coranul este văzut ca o corectură adusă carţilor sfinte iudaice şi creştine.
    Musulmanii susţin că islamul conţine în esenţă aceeaşi credinţă ca a tuturor trimişilor lui Dumnezeu omenirii de la Adam, Coranul codificând revelaţia finală a lui Dumnezeu. Învăţătura islamică vede iudaismul şi creştinismul ca derivând din învăţăturile unora din aceşti profeţi – în special Avraam – şi recunoaşte rădăcinile lor avraamice, în timp ce Coranul îi numeşte Oameni ai Cărţii.

    [modifică] Şase articole ale credinţei
    Există şase credinţe elementare împărtăşite de toţi musulmanii:

    Credinţa în Dumnezeu, singurul demn de veneraţie.
    Credinţa în toţi profeţii şi trimişii lui Dumnezeu.
    Credinţa în cărţile trimise de Dumnezeu.
    Credinţa în îngeri.
    Credinţa în Ziua Judecăţii (Al-din) şi în înviere (Al-Qiyama).
    Credinţa în destin (Qadaa şi Qadar în arabă). (Aceasta nu inseamnă că un om este predeterminat în acţiuni sau să trăiască o anumită viaţă. Dumnezeu i-a dat liberul arbitru pentru a-i permite să ia decizii.)
    Crezul musulman (traducere aproximativă):

    “Cred în Dumnezeu; şi în Îngerii Săi; şi în Scripturile Sale; şi în trimişii Săi; şi în Ziua de Apoi; şi în Soartă, că Binele şi Raul sunt de la Dumnezeu, şi în Înviere după moarte. Mărturisesc că nu există nimic demn de veneraţie în afară de Dumnezeu; după cum mărturisesc că Muhammad este trimisul Său.”

    Numele lui Allah în limba arabă
    Conceptul fundamental în islam este unicitatea lui Dumnezeu (tawhid). Acest monoteism este absolut, nu relativ sau pluralistic în orice sens al cuvântului.

    În arabă, Dumnezeu se numeşte Allah, o formă a al-ilah, sau “unicul dumnezeu”. Allāh se traduce aşadar prin “Dumnezeu”. Utilizarea implicită a articolului hotărât în Allah indică unitatea divină. În ciuda numelui diferit dat lui Dumnezeu, musulmanii consideră că Dumnezeul la care se închină este acelaşi cu Dumnezeul iudeo-creştin. Totuşi, musulmanii resping teologia creştină privind doctrina Treimii care îl priveşte pe Iisus ca pe Fiul lui Dumnezeu), văzând aici o formă de politeism.

    Nu există nicio imagine vizuală sau reprezentare a lui Dumnezeu în islam, deoarece o astfel de imagine artistică ar duce la idolatrie, care este interzisă. Mai mult, mulţi musulmani cred că Dumnezeu este lipsit de corp, făcând imposibilă reprezentarea Sa bidimensională sau tridimensională. Musulmanii preferă să-l descrie pe Dumnezeu prin atributele divine menţionate în Coran, cunoscute drept “cele mai frumoase nume” (ar.: الأسـماء الحسنـى al-asmā’ al-husnā), în număr de 99 (ca, de exemplu: Supremul, Milostivul, Înţeleptul, Înaltul).

    [modifică] Profeţi
    Coranul prezintă modul în care Dumnezeu creează două clase de servitori umani: trimişi (rasūl în arabă), şi profeţi (nabĩ în arabă şi ebraică). În general, trimişii sunt categoria superioară, dar musulmanii consideră că toţi profeţii şi trimişii lui Dumnezeu sunt egali. Se spune că toti profeţii au vorbit cu divinitatea; doar cei care au primit o revelaţie majoră sunt numiţi trimişi.

    Al-Masğid an-Nabawi („Moscheea Profetului”), în Medina, în care se află mormântul profetului Muhammad.Trimişi importanţi sunt consideraţi Adam, Noe (Nūh), Avraam (Ibrāhim), Moise (Mūsā), Iisus (Isā) şi Muhammad, toţi făcând parte dintr-o succesiune de oameni călăuziţi de Dumnezeu. Islamul cere credincioşilor să accepte cea mai mare parte a profeţilor iudeo-creştini, fără să facă distincţii între ei: “Trimisul a crezut în ceea ce a fost pogorât asupra sa de la Domnul său. El, laolaltă cu credincioşii, au crezut în Dumnezeu, în îngerii Săi, în trimişii Săi. ‘Noi nu facem deosebire între trimişii Săi’. Şi ei au spus: ‘Ascultăm şi ne supunem!’ (Coranul,II, 285) În Coran sunt menţionaţi 25 de profeţi.

    Al-Masğid al-Harām, Moscheea cea Sfântă, din MeccaCoranul (XXXIII, 40) îl prezintă pe Muhammad ca fiind ultimul dintre profeţii trimişi de Dumnezeu omenirii, numindu-l “pecetea profeţilor” (ar.: khātam an-nabiyīn). Cu toate acestea, au existat unele grupări ai căror conducători s-au proclamat succesori ai lui Muhammad sau ai căror membrii au făcut astfel de afirmaţii despre conducătorii lor.

    [modifică] Eschatologia islamică
    Eschatologia islamică se ocupă, în egală măsură, de destinul individului şi de cel al întregii făpturi. Islamul, ca şi alte religii, predică învierea (ar.: al-qiyãma) trupească a morţilor, finalizarea unui plan divin al creaţiei, şi judecarea tuturor după fapte: cei ce au făcut fapte bune, vor fi răsplătiţi cu plăcerile raiului (ar.:ğanna), iar cei care au păcătuit vor fi pedepsiţi cu chinurile iadului (ar.: ğahannam, din ebraicul ge-hinnom sau “valea Hinnom”).

    [modifică] Organizare

    [modifică] Autoritate religioasă
    Există o autoritate oficială care să decidă dacă o persoană este acceptată sau eliminată din comunitatea de credincioşi, cunoscută ca Ummah. Islamul este deschis pentru oricine, indiferent de rasă, vârstă, sex sau credinţe anterioare. Nu este nevoie decât de credinţă în valorile centrale ale islamului. Această condiţie se îndeplineşte făcând mărturia de credinţă, fără de care o persoană nu poate intra în islam.

    [modifică] Legea islamică
    Pentru detalii, vezi articolul Shariavezi articolele [[{{{2}}}]] şi [[{{{3}}}]]vezi articolele [[{{{4}}}]], [[{{{5}}}]] şi [[{{{6}}}]]vezi articolele [[{{{7}}}]], [[{{{8}}}]], [[{{{9}}}]] şi [[{{{10}}}]].
    Shari’a (ar.: šarī‘a “calea cea bună”, avea în preislam sensul de “cărare ce duce la o oază”, aşadar singura cărare care-i garanta viaţa celui ce-o urma) este legea islamică ce cuprinde totalitatea poruncilor lui Dumnezeu aşa cum au fost ele păstrate în Coran şi în Sunna (Cutuma, bazată pe hadīth-uri) sau deduse, uneori, prin alte mijloace (vezi mai jos “Ramurile islamului”). Erudiţii musulmani au elaborat o ştiinţă numită fiqh (jurisprudenţa islamică) referitoare la shari’a prin care se încearcă găsirea unor răspunsuri la toate problemele vieţii, de la cele mai simple şi banale, legate de cotidian, până la cele mai complicate, legate de doctrină. Legea se referă la cei “Cinci Stâlpi” ai islamului, la dogmă, la dreptul privat, la dreptul penal, la viaţa socială, familială, la interdicţii alimentare, la impunerea unei anumite vestimentaţii (mai ales în cazul femeilor) etc.

    Ka’ba, noapteaLegea islamică se bazează pe cinci postulate care guvernează întreaga viaţă a unui musulman:

    datoria obligatorie (ar. : fard) care trebuie îndeplinită întocmai, aşa cum a fost prescrisă. fără nici o abatere. Cel ce încalcă o datorie obligatorie este supus pedepsei lui Dumnezeu în Viaţa de Apoi şi pedepsei legiuitorului în această viaţă;
    îndatorirea (ar. : wāğib) sau ceea ce este de dorit a fi îndeplinit având ca model faptele profetului Muhammad. Dacă musulmanul îndeplineşte îndatorirea va fi răsplătit, dacă nu o îndeplineşte nu va fi pedepsit, ci va fi considerat doar neglijent;
    lucrul îngăduit (ar. : halāl), ceva ce este permis, licit (în orice domeniu : alimentar, vestimentar, social etc.);
    lucrul nerecomandabil (ar. : makrūh, “detestabil”, “scârbos”), un lucru pe care Legea l-a interzis, însă fară să insiste asupra acestei interziceri.
    lucrul interzis (ar. : harām), un lucru oprit total de către Legiutor, iar săvârvirea lui atrage după sine atât pedeapsa în Lumea de Apoi, cât şi o pedeapsă în lumea aceasta.
    Legea islamică la nivel de guvernare si justiţie socială se aplică doar acolo unde la conducere se află un guvern islamic.

    Există şcoli diferite şi mişcări în cadrul islamului care permit o anumită flexibilitate. Mai mult, islamul este o religie foarte diversă pe măsură ce multe culturi l-au adoptat. În acelaşi timp totuşi, se pot decela anumite constante ale gândirii juridice islamice, care traverseaza atât timpul cât şi spaţiul. Explicaţia acestui fenomen stă în unicitatea surselor care stau la baza viziunii juridice a Legii islamice, şi deşi aceasta din urmă este interpretabilă şi modernizabilă, ea comportă totuşi anumite linii directoare greu de adus la zi, o dovadă fiind şi dificultăţile majore cu care se confruntă toate statele islamice în procesul lor de modernizare şi democratizare [[1]].

    [modifică] Obligaţiile musulmanului
    Pentru detalii, vezi articolul Cinci Stâlpi ai Islamuluivezi articolele [[{{{2}}}]] şi [[{{{3}}}]]vezi articolele [[{{{4}}}]], [[{{{5}}}]] şi [[{{{6}}}]]vezi articolele [[{{{7}}}]], [[{{{8}}}]], [[{{{9}}}]] şi [[{{{10}}}]].
    Obligaţiile musulmanului se constituie, în primul rând, din “Cei Cinci Stâlpi” (ar.: al-arkan al-khamsa). Pentru ducerea la îndeplinire a acestor obligaţii, musulmanul trebuie să fie major şi cu mintea întreagă. De asemenea, înainte de a începe îndeplinirea uneia dintre obligaţii, el trebuie să-şi exprime (în sinea lui) intenţia (ar.: niyya) a ceea ce vrea să facă, adică să conştientizeze pe deplin actul respectiv. Din această cauză, îndeplinirea unei obligaţii este precedată de o serie de pregătiri (cum ar fi spălările rituale, de exemplu) care au exact această menire.

    Mărturisirea de credinţă (ar.: šahāda), prin care o persoană îşi exprimă apartenenţa la islam, şi care constă în afirmarea unicităţii lui Dumnezeu, al cărui trimis este Muhammad: lā ilāha illā allāh wa muhammad rasūlu-llāh “Nu existâ [dumne]zeu în afară de Dumnezeu, iar Muhammad este trimisul lui Dumnezeu”.
    Rugăciunea (ar.: salāt),ce constă într-un ansamblu de gesturi – prosternări, îngenuncheri, înclinări – însoţite de rostirea unor formule rituale, se desfăşoară de cinci ori pe zi, în momente bine precizate, anunţate de muezin (fie direct prin vocea sa , fie printr-o înregistrare): rugăciunea din zori (subh), de la prânz (zuhr); de după-amiază (‘isr), de dinainte de apusul soarelui (maġrib), de după lăsarea serii (išā). Vinerea, la prânz, are loc rugăciunea comunitară la moschee, rugăciune însoţită de predica (khutba) imamului.
    Postul (ar.: sawm), ce constă în abţinerea de la mâncare, băutură, relaţii sexuale pe timpul zilei (începând cu puţin înainte de răsăritul soarelui până după asfinţitul acestuia)pe tot parcursul lunii Ramadan, a IX-a lună a calendarului islamic.
    Dania (ar.: zakāt), care reprezintă a 40-a parte (2,5%) din economiile ţinute mai mult de un an, cu puţine excepţii, pentru fiecare musulman a cărui avere depăşeşte media, şi 10% sau 20% din producţia agricolă. Aceşti bani sau produse vor fi distribuite săracilor.
    Pelerinajul (ar.: hağğ), realizat în primele două săptămâni ale lunii dhū-l-hiğğa, la Mecca şi în împrejurimile sale, care este obligatoriu o dată în viaţă pentru cei care au posibilitatea materială.
    Notă: Războiul sfânt (ar.: ğihād) a fost considerat al şaselea stâlp doar de către kharigiţi (vezi mai jos).

    [modifică] Al-kaba’ir – Marile păcate
    În funcţie de cele cinci postulate enumerate mai sus, Legea islamică defineşte păcatele pe care ar putea să le săvârşească un musulman şi pedepsele care i se aplică de către comunitate, în afară de pedeapsa divină. Dintre aceastea cele mai grave, numitele al-kaba’ir “marile păcate” sunt (cf. Az-Zahabi, Al-kaba’ir):

    – facerea de părtaşi lui Dumnezeu ;

    – uciderea unui om ;

    – vrăjitoria ;

    – neîmplinirea rugăciunii ;

    – sodomia

    Moschee din Isfahan, Iran- neachitarea daniei

    – neascultarea şi supărarea părinţilor ;

    – luarea de camătă ;

    – întreruperea postului în Ramadan fără justificare şi fără îngăduinţă ;

    – mărturia mincinoasă ;

    – sinuciderea;

    – consumarea cărnii de mortăciune, a sângelui şi a cărnii de porc;

    – şi încă multe altele.

    Cel mai de temut păcat este « facerea de părtaşi lui Dumnezeu », căci prin aceasta se neagă însăşi esenţa religiei islamice « la ilāha illā allāh » nu există [dumne]zeu în afară de Dumnezeu : “Dumnezeu nu iartă să-i fie alăturaţi alţii, însă El iartă cui voieşte păcate mai puţin grele decât acesta” (Coran, IV, 48). Pedeapsa – dată pe aceasta lume – celui ce se face vinovat de un astfel de păcat este moartea. De altfel mare parte din păcatele mari sunt pedepsite fie cu moartea (de exemplu, şi sodomia este pedpsită cu moartea celor implicaţi), fie cu amputarea unor membre (mâini, picioare, urechi, de exemplu, pentru furt), fie cu biciuirea în public (de exemplu, pentru prostituţie).

    Acestui prim păcat, Legea islamică, îi asociază şi apostazia şi blasfemia, ambele pedepsite cu moartea. Apostazia, convertirea unui musulman la altă religie, este lipsa de loialitate faţă de islam a oricui a făcut mărturisirea de credinţă. Blasfemia este lipsa de respect pentru principiile esenţiale ale islamului. Nu există o distincţie clară între aceste concepte, mulţi credincioşi considerând că nu poate exista blasfemie fără apostazie.

    În perioada califatului islamic, apostazia era considerată trădare, si era tratată ca ofensă capitală, iar pedepsa cu moartea era executată sub autoritatea califului. In zilele noastre apostazia poate fi pedepsită cu moartea în ţări conduse de regimurile ce promovează islamul ca politică de stat.

    Alte pedepse indicate de Shari’a (în funcţie de interpretare) pot să ducă la anularea căsătoriei cu un musulman, îndepărtarea copiilor, pierderea proprietăţii şi drepturilor de moştenitor sau alte sancţiuni.

    În ultima perioadă, organizaţiile care apară drepturile omului încearcă să se implice într-un dialog cu autorităţile islamice pentru eliminarea acelor pedepse prevăzute de legea islamică, pedepse ce aduc o gravă atingere drepturilor fundamentale ale omului. Astfel de dialoguri se află încă la început, rezultatele nefiind încă vizibile.

    [modifică] Calendarul islamic

    Fereastră de moschee cu arabescuri, Alhambra, SpaniaCalendarul islamic începe cu data 1 muharram, anul 1 hegira , dată care corespunde în calendarul solar gregorian cu data de 15 iunie 622 d. H., şi reprezintă începutul erei islamice marcată de strămutarea (ar. هجرة :hiğra) profetului Muhammad de la Mecca la Yathrib (viitoare Medina).

    Anul islamic este un an selenar, format din douăsprezece luni, iar fiecare lună are un numar de zile egal cu un ciclu lunar complet. Ca atare, anul islamic numară 354 de zile, adica cu 11 zile mai puţin decât anul solar, folosit acum curent în întreaga lume. Acest lucru face ca sărbătorile islamice raportate la calendarul solar sa fie în fiecare an cu 11 zile mai devreme faţă de anul precedent.

    Pentru a elimina decalajul ce se forma între cele două sisteme de calendare — cel islamic, selenar şi cel creştin, solar —- otomanii au introdus la 1 martie 1676 un calendar financiar lunaro-solar, prin care la fiecare trei ani lunari se mai adăuga o lună de 3o zile (aceasta era luna martie-bis). În felul acesta se puneau de acord cele două sisteme calendaristice, însă acest hibrid nu se folosea decat în domeniul financiar.

    Echivalarea anilor selenari cu cei solari, şi invers, se face pe baza a două ecuaţii algebrice simple care pornesc de la faptul ca egalitatea între anii islamici şi cei creştini se stabileşte o dată la 32 de ani solari. Aşadar, 32 ani solari=33 ani selenari. Ecuaţia de echivalare a anilor solari conform calendarului creştin în ani selenari conform calendarului islamic este următoarea:

    Unde C reprezintăa anii solari, creştini, 622 este anul hegirei, iar M, anii selenari, islamici. Pentru aflarea anilor islamici plecâand de la anii creştini, formula este:

    Zecimalele care apar la rezultat reprezintă zile ce vor fi grupate în luni. În epoca actuală, în majoritatea ţărilor islamice se folosesc în paralel cele doua calendare, pe actele oficiale menţionându-se întotdeauna doua date: cea islamică ce poartă indicativul H (هـ)de la hegira, şi cea creştină ce poartă indicativul M (م) de la Al-Milād, Naşterea (lui Hristos) în arabă.

    [modifică] Ramuri ale islamului
    Marea schismă islamică din anii 655-661 pricinuită de luptele pentru conducerea califatului, numită în izvoarele islamice “Marea discordie”, stă la originea împărţirii musulmanilor în: sunniţi (90% dintre musulmani), kharigiţi (0,2%) şi şiiţi (9,8%), dintre care 80% se află în Iran.

    Din aceste ramuri principale derivă aproximativ douăzeci de subramuri. Această divizare are la bază, în principiu, ponderea acordată în dreptul canonic (ar.: فقه fiqh) următoarelor surse: Coranul, Tradiţia profetului Muhammad (sunna), reflecţia şi consensul.

    [modifică] Sunniţii
    Sunniţii sunt acei musulmani care perpetuează opţiunea celor care au refuzat să considere conducerea comunităţii islamice drept o problemă de moştenire, după cum au refuzat să accepte că însuşirea dogmei şi a Legii ar trebui să se bazeze pe sursele ezoterice. Ei sunt împărţiţi în patru şcoli sau rituri (ar. : مذهب madhhab „manieră de a merge”) care se recunosc reciproc : malekismul, hanefismul, şafiismul şi hanbalismul.

    Malekismul sau şcoala malekită, ce îl are drept fondator pe Malik bin Anas (m. 795), autorul primului tratat de drept islamic, Al-Muwattā (Cel simplificat), se bazează pe opinia personală raţională (ar.: رأى ra’y) şi pe raţionamentul prin analogie (ar.: قياس qiyās) mai mult decât pe Tradiţii. Malekismul este predominant în Maghreb, sudul Egiptului, Africa occidentală (inclusiv în Nigeria).

    Musulmani rugându-seHanefismul sau şcoala hanefită, ce îl are drept fondator pe Abu Hanifa (700, Kufa – 767, Bagdad), acceptă, pe lângă izvoarele primare ale dreptului canonic, Coranul şi Tradiţiile, opinia personală raţională (ar.: رأى ra’y), atunci când nu se găseşte un precedent al cazului în discuţie în sursele amintite. Hanefismul este predominant în Turcia şi în regiunile aflate cândva sub dominaţie otomană, în afară de Maghreb şi Egipt. Musulmanii din Dobrogea sunt hanefiţi.
    Şafiismul sau şcoala şafiită, ce îl are drept fondator pe Aş-Şafi’ (m. 820), se bazează pe Tradiţii şi pe raţionamentul prin analogie, atunci când situaţia o cere. Consensul – ’iğmā‘– învăţaţilor (ar.: ‘ulamā’) este acceptat, fără să fie însă privilegiat. Şafiismul este majoritar în Indonezia, Malaezia, Filipine, Africa orientală, şi prezent, într-o oarecare măsură, în Egipt, Caucaz, Kurdistan, Asia Centrală, Yemen şi Palestina.
    Hanbalismul sau şcoala hanbalită, ce îl are drept fondator pe Ahmad bin Hanbal (mort în 855), respinge opinia personală şi raţionamentul prin analogie, pentru a elimina posibilitatea apariţiei inovaţiei păcătoase (ar.: بدعة bid‘a), limitându-se la o interpretare strict literală a Coranului şi a Tradiţiilor. Deşi această şcoală va intra în declin începând cu secolul al XIV-lea, sub otomani, ea va renaşte sub o nouă formă în secolul al XVIII-lea, prin mişcarea wahhabită sau salefită, iniţiată de Muhammad bin ’Abd al-Wahhab, pornind de la gândirea marelui teolog hanbalit Ibn Taymiyya (m. 1328). Islamul wahhabit este recunoscut ca religie oficială a Arabiei Saudite şi are o influenţă importantă in lumea islamică din cauza controlului saudit al oraşelor sfinte Mecca şi Medina, şi din cauza finanţării saudite a unor şcoli şi moschei din alte ţări.

    [modifică] Kharigiţii
    Kharijiţii (ar.: خوارجة khawāriğa „secesionişti”), la început susţinători ai lui Ali, l-au părăsit în 657, considerându-l prea şovăielnic şi imputându-i faptul că a acceptat ca problema conducerii comunităţii islamice să fie obiectul unor tratative. Pornind de la ideea egalităţii tuturor credincioşilor, ei cred că imamatul şi califatul pot reveni oricărui credincios, indiferent de originea sa etnică sau socială, dacă este ireproşabil din punct de vedere moral şi religios. Puritani desăvârşiţi, kharigiţii îi exclud din islam pe toţi aceia care se fac vinovaţi de păcate grave. Descendenţi ai lor trăiesc astăzi în oazele din Mzab (Algeria), pe insula tunisiană Djerba, ca şi în Oman, sub numele de ibadiţi, unde reprezintă jumătate din populaţie.

    [modifică] Şiiţii
    Şiiţii (nume ce vine de la شيعة علي šī‘at ‘ali „partidul lui Ali”) urmaşii partizanilor lui ’Ali , văr şi ginere al profetului Muhammad, care încarnează legitimitatea casei profetului (ar.: أهل البيتAhl al-bayt) împotriva celor trei califi (Abu-Bakr, Omar şi Osman) care au domnit în locul său şi împotriva descendenţilor acestora. Şiismul duodeciman „cu doisprezece imami” pune accentul pe caracterul mesianic al acestor imami, autorizaţi să practice reflecţia (ar.: اجتهاد iğtihād „efort de a înţelege”) ceea ce-i îndreptăţeşte să interpreteze Legea divină, ba chiar de a-i aduce amendamente. Cel de-al doisprezecelea imam (imamul ascuns) va reveni la sfârşitul timpului pentru a instaura armonia pe pământ. Imamii, consideraţi ca intermediari între om şi Dumnezeu au pentru mulţi dintre şiiţi o aură divină, noţiune total străină sunniţilor, ca şi aceea de imamat.

    Ţări în care musulmanii reprezintă mai mult de 10% din totalul populaţiei.Şiismul septiman, „cu şapte imami”, grupează câteva grupuri contrastante. Ismaelismul septiman a susţinut dinastia califiană a fatimizilor (909-1171) ce a domnit în Ifriqiyya şi Egipt. Un ordin extremist şi terorist, apărut în perioada de declin a fatimizilor, intitulat Al-fida’iyya (Oamenii Sacrificiului), cunoscut de europeni ca „secta asasinilor” (de la ar.: حشاشين haššāšīn „consumatori de haşiş”), ce avea ca obiectiv triumful cauzei ismaelite adevărate, a fost anihilat de către mongoli şi mameluci.
    Din ismaelismul septiman derivă şi gruparea agha-khan.
    Şiismul zaydit, cu cinci imami, a fost fondat de Zayn Al-’Abidin, nepot al lui Husayn, fiul califului ’Ali. Zaydiţii s-au stabilit în nordul Yemenului unde formează 40% din populaţie. Ei condiţionează dreptul urmaşilor lui ‘Ali si ai Fatimei de a deveni imami de calităţile lor morale şi intelectuale.

    [modifică] Alte grupări
    Un grup musulman foarte mic, localizat în special în Statele Unite ale Americii, urmează invăţăturile lui Rashad Khalifa şi se numesc „supuşii” (care nu este altceva decât o traducere a cuvântului arab مسلمون muslimūna „musulmanii”) . Ei resping Tradiţia şi dreptul canonic şi spun că se călăuzesc doar după Coran. Există un grup şi mai mic de musulmani care pretind că reprezintă invăţăturile autentice ale lui Rashad Khalifa care par să se fi desprins din „supuşi”. Marea majoritate a musulmanilor consideră acest grup ca fiind eretic.

    [modifică] Sufismul sau mistica islamică

    Dervişi rotitori din AnatoliaSufismul (ar.: تصوف tasawwuf) sau mistica islamică este o practică spirituală prin care se încearcă ajungerea la cunoaşterea divinităţii nemijlocit, nu numai prin intermediul revelaţiei coranice. Scopul final al unui sufit este anihilarea sinelui prin unirea acestuia cu Dumnezeu. Renunţând, încet încet la lumea materială, el merge pe calea (ar.: طريقة tarīqa) pe care şi-o alege, nedorind nimic altceva decât de a-şi dărui întreaga dragoste lui Dumnezeu, necondiţionat, neaşteptând nici o răsplată pe lumea aceasta sau pe cealaltă. La începuturile misticii islamice, la Basra, în Irakul de astăzi, mistica Rabi’a (721 – 801) alerga pe străzi, într-o mână cu un tăciune aprins ca să dea foc raiului, iar în cealaltă cu o cofă de apă să stingă iadul, astfel ca să nu mai poată fi preocupată de nimic altceva decât de Dumnezeu în sine, de dragostea care o unea cu Dumnezeu. Sufiţii – care au cunoscut de-a lungul istoriei islamului câteva sute de grupări – sunt deasupra oricărei împărţiri doctrinare a islamului, mai mult decât atât, ei îşi manifestă dragostea pentru întreaga creaţie aşa cum reiese din acest fragment celebru din opera marelui mistic andaluz Ibn Arabi (1165-1240):

    „Inima mea poate fi orice: o pajişte pentru gazele, o mănăstire pentru călugări creştini, un templu pentru idoli, Ka’ba pelerinului, tablele Torei şi cartea Coranului. Eu cred în religia dragostei, oriunde s-ar îndrepta caravanele sale, căci dragostea este religia şi credinţa mea”.

    [modifică] Bibliografie

    2003. Coranul. Ediţie bilingvă arabă-română; Traducere: George Grigore . Istanbul: Çağrı Yayınları.
    Anghelescu, Nadia.1993. Introducere în islam. Bucureşti: Editura Enciclopedică.
    Az-Zahabi. 1983. Al-Kaba’ir (Marile păcate). Bagdad.
    Delumeau, Jean. 1996. Religiile lumii. Capitolul Islamul. Traducere: Rodica Buburuzan. Bucureşti: Humanitas.
    Eliade, Mircea. 1988. Istoria credinţelor şi ideilor religioase. Traducere: Cezar Baltag . Bucureşti: Editura Ştiinţifică şi Enciclopedică.
    Grigore, George. 1997. Problematica traducerii Coranului în limba română. Bucureşti: Ararat.
    Hitti,Philip K. 2008. Istoria arabilor. Traducere, note şi index: Irina Vainovski-Mihai. Bucureşti: Editura All.
    Rogerson, Barnaby.2007. Moştenitorii Profetului Mahomed – Cauzele schismei dintre şiiţi şi suniţi. trasducere: Anca Delia Comăneanu. Bucureşti:Polirom.
    Sourdel, Dominique; Sourdel-Thomine, Janine. 1975. Civilizaţia islamului clasic. 3 volume. Traducere: Eugen Filoti. Bucureşti: Meridiane.
    Sourdel, Dominique. 1995. Islamul. Traducere: Liliana Saraiev. Bucureşti: Humanitas.
    Tabbāra, ‘Afif. Rūh ad-dīn al-‘islāmī (Spiritul religiei islamice). Beirut: Dār al-‘ilm li-l-malāyīn.
    Thoraval, Yves. 1997. Dicţionar de civilizaţie musulmană. Traducere, adaptare şi completări: Nadia Anghelescu. Bucureşti: Univers Enciclopedic.

    pt ipocritii ce au scapat wikipedia

  43. Doamne,eu am nimerit aici din greseala si am citit ce ai scris,este cel mai banal lucru pe care l-am auzit.NU ESTE ADEVARAT
    Daca tot vrei sa scri despre musulmani mai bine citeste coranul si vezi ca sunt multe versete in care zice ca femeia si barbatul sunt EGALI si ca oameni se diferentiaza intre ei doar prin nivelul credintei.

  44. De cand mama m-a facut n-am mai vazut atata ura pe voi.nu stiu cum vedeti voi lumea asta dar cu siguranta nu e asa cum o aratati voi. Samir te rog nu te mai tot certa cu ei ca nu ai nici o sansa asta e extremismul(duce la terorism) si fanatismul religios.ei vorbesc de musulmani teroristi dar pe ei extremistii fanatici nu se vad.incearca sa dea cu noroi in ceilalti in celelalte culturi si religi doar pt singurul fapt pt ca nu s-au conformat cu cei din Europa si America si nu s-au lasat prostiti de vrajelile globarizarii si americanizarii oamenilor. si de ce nu au facut asta? nu pt ce tot zic ei si astia de pe fulgerica ci doar pt ca SISTEMUL NU E BUN!!!TREBUIE SCHIMBAT! o sa ziceti domne da stai ca asa e bine sa fie…pai daca asa e bine sa fie de ce sufera si Europa si America si Rusia in acelasi timp???? si romania la fel de la caderea comunismului app 20 de ani este furata iar populatia e din ce in ce mai saraca si bolnava…si hai sa fim seriosi cam jumate e controlat de B.O.R. oare asta e adevata cale a politicii si a religiei? credeti si propovaduiti o LIBERTATE SI O DEMOCRATIE curva de-a dreptul existenta doar in acte; iar asta se vede cel mai limpede chiar si aici… toleranta de care vorbeati unde e fratele meu? pe hartie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *