Multumesc RDS (4)

https://fulgerica.com/wp-content/uploads/2008/02/sunt-un-spammer.jpg

RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori telecom din regiune, a introdus incepand din data de 18 mai o taxa de cinci lei pe luna pentru serviciul de telefonie fixa care era oferit anterior gratuit pentru clientii servi ciilor de internet sau cablu TV, potrivit datelor de pe pagina web si datelor furnizate de angajatii din call-center-ele companiei.

Taxa de cinci lei este valabila atat pentru clientii existenti (care aveau abonamente gratuite), cat si pentru utilizatorii noi.

Aplicarea taxei de cinci lei pe luna ar putea aduce RCS&RDS venituri de aproximativ 8 milioane de euro pana la finele anului, in cazul in care decizia s-ar aplica doar unui milion de clienti.

Carevasazica asa stau lucrurile. Pana acum, orice client care contracta un abonament de cablu sau internet primea telefonia gratis. “Daca-i gratis, cu placere! De ce nu?” – asta mi-am zis si eu. Eh, din 18 Mai voi plati 5 lei pe luna pentru acest lucru chiar daca nu folosesc telefonia.

Voi ati primit vreo notificare? Ne-a intrebat cineva de sanatate? Daca vrem sa continuam cu telefonia “gratuita” contra unei sume modice de 5 lei?  Oare apare pe urmatoarea factura? Luni ma duc sa reziliez…Ahhh, dar stai ca nu pot, orice modificare contractuala se poate face doar pana in 15 ale lunii in curs cu aplicare din data de 1, luna viitoare.

Cititi intreaga stire aici – link.

In concluzie: RDS&RCS suge!

Later edit: sa ne uitam un pic si prin contracte, poate scrie acolo ca au mana libera sa ne modifice taxele. Cine stie!?

LLE: Cei 5 Lei vor aparea pe facturile noastre drept “taxa de mentenanta”. Hah!

[via criserb]

bullets

39 Comments

  1. Eu unul oricum plateam abonament 3 euro pt telefonie.Si cu toate asta folosesc telefonul fix doar ca sa sun la relatii clienti cand sunt probleme.

  2. M-am interesat: se poate renunta la telefonia fixa oferita de ei daca nu-ti convine “taxa de mentenanta” de 5 lei pe luna, sau se poate opta pentru un abonament de 2 euro care contine si taxa respectiva si are tarife mai mici in afara retelei. Deci nu e dracul chiar asa de negru…

  3. te plangi la 5 lei? eu am 8 euro pe luna numa fixu pentru a putea avea internet de la cllicknet… si, deasemenea nu folosesc niciodata fixul.

  4. alo, alo, eram sigur ca cineva se trezeste sa ridice problema “te oftici pentru 5 lei”! Scuza-ma dar poate sa fie si un ban, cat timp cineva isi bate joc de banii mei, eu ma revolt.

  5. asta e tara in care traim, oricum ce este cel mai fain e ca platim factura la ei ANTICIPAT (parca ai si scris despre asta, bullets) si in caz ca nu ai platit pa-pa iti taie netul.

    Si e foarte corect sa te revolti, azi 5 lei, maine taxa pe metrul de cablu din casa, taxa pe mufe, taxa pe firele din cablu…si tot asa.

    muuuultaaa mujjjjeeeee RDS 😀

  6. Dupa ce ca a fost gratuita telefonia atatia ani… Unde in alta parte mai era gratis (mai mult de o luna-doua de momeala)? De ce sa nu ii intelegi si pe ei care incearca sa depaseasca criza cu o suma pe care oricum nu o simte nimeni? Cat sa ramana gratis?
    Eu am ales sa platesc ab 2E, minute nelimitate, nici o limita la durata contract.. Iar de vorbit, majoritatea are linie RDS, deci numai daca esti chiar pornit impotriva lor nu ajungi sa-l folosesti

  7. Eu n-am asa ceva da’ sa vezi cum merge ca de cate ori se i-a curentu trebuie cineva sa sune la ei sa reseteze echipamentele de pe casa scarilor.

  8. Nu exista nimic GRATUIT pe Planeta asta :))
    RDC/RDS au datorii de sute de milioane de euro pe care si le-au facut in trecut cand au dezvoltat infrastructura pe care o aveau si cand prin dumpingul facut au ingropat multi alti operatori “mai mici”, dar matematica non-euclidiana dupa care s-au luat ei se vede ca incepe sa-i bage in groapa.
    Mai luati-va dupa reclamele astea gen RDS/RCS sau Clicknet care va spun ca aveti viteze de pana la 30 de mega pe secunda O_o !!
    Aveti idee cat costa 1 (unu) mega de internet in realitate? In nici un caz nu va da nimeni cu 10 euro viteze d’astea astronomice in internet!!
    Parintii mei sunt abonati clicknet, si am sunat eu la relatii cu clientii la ei sa le rezolv o problema; CU OCAZIA ASTA AM AFLAT CA NU AU CONTRACTUAL O VITEZA MINIMA GARANTATA, ACEASTA FIIND 8 BITS/SEC!!!! :))
    Hai trezirea!!

    “cheltuieste-ti banii cu caaaaaaaap!!!”

  9. clicknet e pentru oamenii cu bani, rds pentru parliti

  10. Am avut RCS&RDS (timp de 2 ani ) gratuit – protocol.
    In acelasi timp aveam (si inca mai am) abonamentul “mare” de la UPC INTERNET(viteza PANA LA 24Mbps) .
    De aceea imi permit sa spun ca RDS e praf ! Cu siguranta cei care ii lauda sunt cei care inca mai rup pirateria pe DC++. . . Indiferent de vitezele cu care se lauda, au infrastructura la pamant. Iar despre relatiile cu clientii … nici nu mai are rost sa mai deschidem subiectul.
    La protocol am renuntat singur (ma incurcau cablurile prin casa si nici nu imi foloseau… decat la agravarea starii mele psihice). In zadar viteza era (teoretic mare) daca netu’ pica in draci …

    Banda reala/constanta a abonamentului pe care il am de la UPC (de pana la 24 Mbps, pentru 62 RON/luna – inclusiv TVA) sta undeva intre 12-16 Mbps. Impartiti la 8 si astfel aflati viteza de download. Va fi undeva la 1,5 Mbps. Ceea ce eu zic ca este rezonabil.
    De cand sunt abonat UPC nu au existat probleme pe retea (sa pice netul la cer innorat, la furtuna, etc. etc. samd. ).
    Pentru download, atata timp cat folosesti ultima varianta de UTorrent sau Deluge, nu exista limitari.
    Si nu… Nu sunt platit sa fac reclama UPC-ului.

  11. Initial(la inceputurile contractului meu cu UPC) viteza de “pana la 24Mbps” a UPC-ului , a fost de “pana la 20 Mbps”

  12. Vai de mama lor… ca sunt de tot rahatul… :)) Si eu sunt abonata la ei si imi pica netul de cel putin 2-3 ori pe saptamana…

  13. Mi-a aparut taxa pe factura 🙂 Am sunat aseara la RDS Bv si mi-au zis ca taxa de 5 lei e “Taxa de mentenanta pentru serviciile terestre”, deci include telefonia si internetul. Mi-au zis ca si daca renunt la telefonia fixa, voi plati in continuare taxa atat timp cat pastrez abonamentul la net. RDS sucks!

  14. si eu sunt extrem de nervos pe ei… am la reclamatii de nu se poate!
    saptamana asta am facut ultima reclamatie… si am mai facut si o “scrisoare deschisa”

  15. Da, da, da, si cu toate astea au in continuare cea mai buna oferta.

    La mine in bloc am la alegere dintre toti mai marii telecomului, si desi tind si eu, ca voi, sa am boala pe mai toti, trebuie sa recunoastem ca cel mai ieftin abonament e la RDS, cel mai rapid net e la RDS….

  16. Si cum noi suntem niste romani adevarati, ii vom lasa si pe astia sa isi bata joc de noi, vom comenta putin ca intotdeauna, si atat, nu?

  17. frumoasa strategie, la inceput ”luati-l e gratis, e cadoul nostru”, si apoi jap 5lei !!
    o sa iau jegul asta de tel fix, care si asa se aude cu ecou si nu-mi foloseste la nimik si o sa-l duc inapoi sa se spele cu el pe cap

  18. Intradevar rds fac acest lucru abuziv. Personal de la intai merg sa reziliez contractul. Nu este vorba numai de 5 lei…. E o suma mica dar sunt banii mei. Cand am facut contractul mi s`a spus ca telefonul este gratuit. Ei bine aceasta a fost o minciuna deci consider masura luata de rds drept inselaciune si cu aceasta ocazia am deschis un poll unde puteti vota in legatura cu aceasta tampenie. Dupa parerea mea este cea mai mare excrocherie prin care aceasta firma de gunoaie va reusi sa faca 350 de milioane de euro pana la sfarsitul anului din buzunarele voastre. http://host1.easypolls.net/poll.html?p=16471
    Votati aici va rog : http://host1.easypolls.net/poll.html?p=16471

  19. Furt legal ca asta este romania, si nu putem face nimic trebuie intai sa ii dam daca vrem cablu sau internet si dupa sa facem contestatie

  20. azi am reziliat contractul , cu toate ca domnisoara de la caserie imi spunea ca numai intre 1-15 ale fiecarei luni . am lasat echipamentul la ei si am dat o cerere scrisa inregistrata , am scapat fara plata in avans inca o luna

  21. @Sulfy – deci se poate! E bine de stiut, ca unii iau de buna ce spune domnisoarele de la caserie care nici nu stiu pe ce lume sunt si renunta la rezilierea contractelor. Sincera sa fiu merita sa urmeze istoria Romtelecomului cei de la RDS si sa ajunga sa se roage de oameni sa vina la ei.

  22. Eu lucrez la RDS si vreau sa va spun cu regret ca RDS oricum nu a mai marit tarifele de 5 ani , si noi trebuie sa traim , suntem cu totii oameni , in fine , romtelecom va omoara . Eu cunosc oameni ca lucrez cu ei si pot sa va spun ca nimeni in RO nu e mai ok decat noi . Asteptati ziua in care venim pe strada cu fibra optica si de atunci puteti fi siguri ca lucrurile vor sta ok .

  23. Dragul meu tavi agentii din call center-ul pentru relatii cu clienti sunt de toata jena. Habar nu au sa explice facturile si cand le ceri anumite explicatii incep cu “aaaaaaaaaaaaaaaa”

  24. RDS UL E DE TOATA JENA.
    IAR TAXA DE REZILIERE E DE 100 DE EURO , ECHIVALENTUL IN LEI +TVA + CONTRAVALOAREA MATERIALELOR FOLOSITE
    ( CABLU,COLIERE,DIFERITE MUFE..), DESI IN MODELUL NOU DE CONTRACT NU SE SPECIFICA NICI O TAXA.

  25. Tavi imi pare rau pentru tine ca lucrezi in acea companie. Probabil mai sunt si oameni ok pe acolo, dar majoritatea lasa mult de dorit..ma refer aici la cei care au contact direct cu clientul. Daca nu ma crezi uite mai jos un filmulet al unui consumator la fel de nemultumit de noi toti de proasta voastra comunicare:

    http://www.youtube.com/watch?v=wRKVSnr6IAw

  26. Nu sunt multumita deloc de serviciile RDS.Dau cate 10 tel pe sapt sa anunt ca nu merge netu.Pacat de cine este cu firma RDS.Vreau sa renunt la ei nu se merita.

  27. Sunt si eu revoltat de taxa, in special pentru ca ea trebuia anuntata si trebuia sa ni se dea alegerea intre a o accepta si a renunta la serviciul aferent inainte de a se aplica. Dar na, cum se zice, bunul simt… nu creste in copac.
    Dar! In acea situatie, in care dadeau dovada de acel bun simt elementar, as fi acceptat oricum, pentru ca serviciile sunt mai bune ca la concurenta si la preturi mai mici (cunosc nivelul serviciilor si al preturilor UPC si Clicknet nu doar din auzite, si nu doar din torente/dc++). Mie personal mai des imi “pica” netul din cauza ca nu e platit (ca mai uit uneori) decat din alte motive, si oricum problemele se remediaza destul de repede.
    Nu sunt ei perfecti, au personal vai de mama lor, multi de la suport nu au notiuni de baza de retelistica, stiu doar sa recite ceva ce au tocit, mai dau si mici tepuse de genul asta, dar alegere mai buna in Bucuresti nu am gasit, chiar si cu taxa asta abuziva…

  28. Nimeni nu va poate baga mana in buzunar indiferent de metodele pe care le foloseste. Inca nu avem cultura si banii de a penaliza imediat orice abuz si de a-l ataca in instanta cerand daune insemnate. Insa tindem sa ajungem acolo in randul tarilor civilizate. Pana la instanta sunt inca metode de atac, dar cea mai eficienta metoda ramane atacarea in instanta.

  29. Am reusit sa scap de echipament si am pastrat doar cablu analog si internetul simplu . la predarea decodorului hbo un pustiulica blon cu aere de birocrat nu vroia sa imi dea procesul verbal de predare pana nu semnam un contract de ramanere cu internetul si analog tv la ei pe inca 16 luni . pana la urma dupa zeci de minute de amenintari si cearta cu el am semnat contractul cu un nume bine cunoscut tuturor : Bula . Prostul ala micu nici nu a verificat semnatura pe contract , mi-a dat procesul verbal pe care l-am semnat corect si am plecat cu procesul verbal dar fara contract care totusi este un angajament anulat de legea 166 din 17 iulie 2010 .

  30. multumesc rds azi 26 dec.,2010 mi-ati facut un cadou minunat,m-ati lasat fara toate serviciile la care sint abonata(pachetul complect,tel,net,tv),de la 7amsi pina la aceasta ora14 nu a-ti reusit sa remediati problema foarte frumos
    minunat,si sintem 2 cartiere in Timisoara in aceasta postura
    va multumimcu stima si mult respect un fidel platitor

  31. multumesc rds de cadou…oricum acum am renuntat la voi si ghici ca romtelecom complet (tv.internet.telefon)face 54 de lei pe luna…la voi plateam 63 de lei…vad ca romtelecomu sa schimbat mult :)rds si-a luat-o in cap ca doar e pe gratis si dupa ce aduna doua milioane pune taxa..e simplu sa iti bati joc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *