Cum se salveaza un om de la inec in Elvetia

cum se salveaza un om de la inec in Elvetia

Man drowning in river Aare getting rescued by helicopter

Acum judecati si voi, daca conditiile meteo si geometria terenului o permit, oricine poate fi salvat in acest mod. Numa’ ca nu stiu de cate elicoptere ar fi nevoie sa stea in standby, la sol, pregatite pentru astfel de interventii. Elvetia isi permite:


thx to branco

bullets

3 Comments

  1. “Cum se salveaza un om de la inec” este putin eronat deoarece tanarul de 19 ani a murit.
    Sper sa nu gresesc prea mult dar elicopterul este de fapt o ambulanta TCS (ACR-ul de la noi). De aceea pentru a lansa salvatorul in apa a trebuit sa coboare atat de mult nefiind dotat cu acel scripete exterior.
    Elicoptere de transport, ambulante sau de salvare au mai multe sisteme – salvamontistii (cei mai renumiti sunt Air Zermatt), transport de urgenta si salvare (cei mai raspanditi sunt Rega) s.a.m.d.
    Cum Elvetia este o confederatie, cantoanele (s-ar putea ca aceste contracte sa fie incheiate chiar la nivel de localitate) incheie contracte cu ce firme le asigura serviciul de salvare si recuperare. Probabil cantonul Aargau are contract cu TCS.
    Oricum sistemul este mult mai complicat, la nevoie participa inclusiv elicoptere militare, sau, in cazul in care locul de aterizare este prestabilit a fi intr-o parcare, politia actioneaza pentru eliberarea ei pana la sosirea elicopterului, in conditiile in care, desi au aceeasi tinuta, si politiile sunt cantonale.
    Tot acest “haos” organizatoric functioneaza deoarece au stabilite deja protocoale pe baza carora actioneaza, protocoale imbunatatite, modificate etc. in urma multora exercitii de antrenament pe care le fac.
    Cred ca asta este cheia. Orice sistem ai adopta, ca sa functioneze cat de cat corect, trebuie sa faci in permanenta multe SIMULARI si iar SIMULARI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *