22 Aprilie – Ziua Internationala a Pamantului

Ca de obicei, Google ne incanta cu un nou logo prin care tin sa ne reaminteasca ca astazi, 22 Aprilie 2007 se sarbatoreste in intreaga lume , Earth Day.
Desi proclamata pentru prima data la 21 martie 1970 (echinoxul de primavara) in San Francisco, Ziua Mondialã a Pãmantului se sarbatoreste pe 22 aprilie la initiativa senatorului american Gaylord Nelson. (deci nu este vorba de Flocker, Gaylord ? 😀 ring a bell? )
Lansata pentru prima data in 1970Рdupa cum spuneam- ca eveniment de constientizare a pubicului asupra problemelor de mediu, in SUA, Ziua Pamantului este celebrata ca momentul inceperii miscarii ecologiste. Actiunile desfasurate ̨n aceasta zi de catre iubitorii naturii sunt menite sa atraga atentia asupra problemelor cauzate in principal de modernizare.

Deci puneti mana si reciclati si nu mergeti azi cu masina, ca distrugeti planeta cu esapamentele voastre.

Deasemenea, sa nu uitam ca acum 2 ani, mai exact in 22 Aprilie 2005, incepea chinul celor trei jurnalisti romani disparuti in Iraq. In acea zi, postul de televiziune Al-Jazeera difuza o înregistrare cu cei trei jurnalişti rapiţi, postul sustinand ca rapitorii cer retragerea trupelor romane din Irak in patru zile, altfel vor ucide ostaticii.

Aha, era sa uit un mic amanunt: azi e ziua lu’ nea Vladimir Ilici Lenin. Hurey, Hurey…

bullets

5 Comments

  1. Cati isi vor da seama de simbolistica acestui logo? Ca e facut sa ring some bells.. ;;)

  2. Pai da, noroc cu Google Logo, mai invatat cate ceva 😀

  3. La cat de atractiv e logo-ul…si nu numai acesta, te face sa dai un click…asa ca e bine venit….sigur mai invata lumea cate ceva…sau daca nu invata…afla 😉

  4. Daca aia de la Google includeau si o mica balena in logo era si mai bine,
    ar fi fost un fel de front comun cu greenpeace. (a se vedea “stop whaling”).

  5. frumos din partea ta sa scrii despre acest subiect 🙂
    din pacate nu este o data prea cunoscuta printre romani. lasa ca ne mozolim cu ciocolata de sfantul valentin 🙂

Comenteaza: