Teribilism, prostie si lacrimi

Trei studenti de 20 de ani au murit si unul este in stare extrem de grava la spital, in urma unui accident rutier in statiunea Mamaia. Soferul unui bolid de lux a pierdut controlul masinii din cauza vitezei si a intrat intr-un copac. Masina a fost cuprinsa de flacari, transmite TVR.
In urma impactului au murit soferul si doua tinere aflate in masina. Cel de-al patrulea pasager a suferit arsuri de gradul trei si patru si este in stare grava la spital.
Si mama soferului a ajuns la spital, care a suferit un soc la aflarea vestii ca singurul ei copil a murit. Pompierii au intervenit prompt, dar autoturismul a fost distrus in totalitate de foc.
Hotnews




Toata lumea a vazut la televizor, a citit pe internet, in ziar sau pe bloguri, despre acest teribil accident!
“Ce nasol” si-au zis unii….. si in cinci minute au uitat totul ….si-au vazut de viata! Pentru ca nu putem face altceva, doar dam din umeri. Ne bucuram ca nu ni se intampla noua asa ceva, scuipam in san si ne vedem in continuare de treburile noastre!
De ce oare? Pai..pentru ca un om “normal” se trezeste dimineata, se duce la servici, munceste, pleaca de la servici, isi face cumparaturile, sta fericit cu familia, mananca, si apoi atipeste la televizor! Nu va iesi niciodata la ora 24:00 din casa ca sa conduca un “gipan” cu 200 km/h! Sunt sigur de asta!
…..
Maine imi cumpara tata un Beoing 707, va invit pe toti la o calatorie deasupra muntilor! Cum?? Nu veniti? Nu aveti incredere in mine? Pai ce prieteni sunteti voi? Sunt sigur ca o sa ma considerati nebun, si o sa ma lasati singur cu Beoingul meu! Asta si vreau…. e o reactie normala.! Treaba mea, daca sunt inconstient..macar sa o fac singur si de capul meu!
……
Accidente din astea se intampla zi de zi! Majoritatea conducatorilor auto implicati in accidente de acest gen, sunt tineri, copii de bani gata, copii ce primesc “de la tata” masinute frumoase de mii de euro!
Nu cursele de masini ne omoara tinerii, ci tinerii se omoara prin teribilism si inconstienta!
Cum sa participi la o cursa de masini, si sa nu faci TOTUL pentru siguranta ta? Cum sa accepti sa stai in aceeasi masina cu soferul? Nu e mai bine ca in cele 30-45 secunde cat tine toata nebunia lui, sa stai frumos pe margine si sa te uiti?
A fost sau nu a fost cursa…. nu mai conteaza acum: trei vieti au fost curmate din teribilism! Trei tineri ce aveau viitorul in fata! Cine e de vina?….Societatea in care traim?
Raman doar regretele…si parerile de rau…..
Dumnezeu sa-i odihneasca


George Gogiman, Anca Otilia Matei si Irina Suzana Stanciu

links: 1, 2, 3
P.S Poate nu trebuia sa scriu despre acest accident! Au facut-o altii si poate au expus mai bine ceea ce s-a intamplat! Am adunat cat mai multa informatie posibila, mai ales ca stiu ca o imagine face cat 1000 de cuvinte!!!
Personal, am ramas marcat. Scopul meu este de a-i marca si pe altii! Nu sunt sadic, dar doar asa consider ca imi ating un scop: acela de a preveni viitoare posibile accidente!

bullets

19 Comments

  1. totusi sa nu fim asa de cruzi ! eu o cunoasteam pe Irina 🙁 si sa recunoastem oamenilor in varsta nu le plac dra majoritatea tinerilor TINERELOR asta vor sa vada multa viteza chiar daca asta costa viata !
    si bineintele masina cumparata de tata kre neah nu o putem refuza mai ales dak e una kre
    atrage privirile celor din jur.si atunci se intreab a”bai dak tot am o asa masina eu dc sa nu
    bag piciorul in ea?k doare masina de nush cati ki putere” logik e gresit ce au facut ceilalti k s’ai urcat dar sigur cei kre acum spun “eu nu as fi facut la fel” sunt ipocriti si ma refer la tineri !am 16 ani si totusi hai s agandim rational ..niciun pustan nu ar fi refuzat ! ……cu toate k au fost copii buni nimeni nu s’au plans de ei 🙁 si poate uhh da mare parte din vina o au ei ! dar haideti sa nu fim ipocriti …….k si noi dak ne’am trezi cu un porche in fata blocului kdou nu ne’am mai gandi ..si d altfel ……ne incanta knd vedem curse sau wow ce muzik are ala la masina sau uite cum arata masina lu …cutare sau fetele krora li se scurg ochii dupa masini de nush cate miliarde! makar nu mai spuneti faze de genu”prosti k da k sunt d e bani gata si toata lumea vb d ei nu sunt d bani gata….cel putin fetele kre provin din famili decente si georhe da…..nah tata cu hotel …..”deci makar pt o clipa nu mai fiti asa d ipocriti k toti ati fi tentati

  2. Din pacate, cretinii de Constanta sunt iremediabili pierdurti, iar un bun exemplu il ofera domnnisoara Isabela.Dumneaei crede ca daca vom avea o masina de 80.000 de E in fata casei vom vrea neaparat viteza. Din pacate, se inseala.Orice om cu minte la cap nu ar depasi 70 km/h in oras.Aceste curse/liniute pe care le desfasoara acesti indivizi pun in pericol nu doar pe practicanti – caz in care m-ar durea undeva – ci si pe cei care participa la trafic ca pietoni.Pur si simplu imi este greata de aceste specimene, care considerea o datorie esentiala etalarea masinii din dotare.Stau si ma intreb care sunt motivatiile, ce anume ii impinge sa faca asemenea stupiditati.In orice, acest fenomen ia amploare si trebuie stopat inainte de a se produce si alte accidente.Sa nu intelegem, nu am nimic cu cei carora la plac masinile si vor sa investeasca in ele.Dar ma dezgusta si ma ingrijoreaza inconstienta si prostul-gust.

  3. isabela, esti … (sa nu mai lungesc ca nu mai intelegi dupa aia) PROASTA! vino sa-ti dau o masina ceva sa bagi viteza, sa rupi si tu un copac (iti arat eu unu care trebe taiat oricum).
    si incet incet scapam de astia ca tine!!! yeee

  4. adevarat sau nu …daca e nascuta in 91…e cam mica implicit proasta sa isi dea seama ce inseamna
    o viata de om si ce inseamna sa fi atat de cretin sa iei un copac in brate…dar de fetele din ziua de azi…
    [vezi CTC feat Raku – TV] sunt proaste si se duc dupa aia care au masini de mii de euro…. din partea mea….
    plantati frate pomi ca prosti avem destui..

    Multa sanatate [mintala]

  5. deci …….sa ma fac intelesa nu am zis domne k e bine ce au facut dar nici sa’i judecam asa d aspru ………si nu am zis k , cu o asemenea masina esti tentat sa intri in pom cum pretind jumate de
    DOBITOCI CARE au intrat pe mine!!!!!!!!!am zis k si voi la o masina de nush cati caii putere ati fi fost tentati sa bagati piciorul in ea!dar majoritatea IDIOIOTILOR au inteles k la o asemenea masina e normal sa luam un pom in brate!fartilor treziti’va!nici nu ii iau in brate pt ce au facut dar nici nu’i acuz atat !

  6. va certati aiurea “prieteni” , ideea e aceeasi toti gresim dar unii au posibilitatea de a-siputea repara greseala ! pakat de acesti tineri, acesti “copii” ! fiti maturi si nu va mai certati ! zilnik mor oameni in accidente auto ! asadar aveti grija !
    eu spre ex multumesc lui D-zeu am avut posibilitatea de a-mi repara greseala !alti prieteni din copilarie nu au avut-0 ! repet inka o data PAKAT !
    TENTATIA E MARE ! si o spun nu pt ca as fi unu’ de bani gata cum ar zice lumea ! sa zicem ca am o varsta -27 ani- am muncit sa am ceea ce am !
    si sincer as vrea sa constientizeze toata lumea perikolul existent pe strazi in ziua de azi !
    legat de cei 3 , probabil fetele sant din familii modeste si sperau la o viata mai buna alaturi de cei 2 baieti ” de bani gata ” cum ar spune lumea ;
    cu DESTINUL nu-i de gluma ! v-ati gandit oare ce simt parintii acestor copii , cei care s-au chinuit sau nu mai bine de 20 de ani sa-i creasca iar acum sa-i duca la “GROAPA” !??????
    mi-as dorii sa nu mai postez un asemenea msg pe viitor !
    va urez numai bine tuturor !

  7. e o tragedie,intradevar,pt familie,prieteni…dar erau tineri,ca atare teribilisti!
    nu trebuie sa judecam mortii!sunt..totusi…morti!sunt sigura k n-au facut-o intentionat!
    trebuie sa spunem:”dumnezeu sa-i ierte!”,sa ne rugam sa nu ni se intample si noua,ca si
    pietoni dealtfel, sa ne fie mila de familiile lor iar altii ca ei sa invete din asta!nu putem
    si nu avem voie,moral,sa-i judecam sau sa radem dupa ce au murit!nu sunt eu prea credincioasa,
    dar…totusi…chiar dk e vina lor,au suferit urmarile!ce mai vreti?

  8. putem sa ne rugam doar sa supravietuiasca celalalt tanar, care avea arsuri de 70%!sigur o sa
    se schimbe dupa experienta asta!chiar dk n-o sa mai fie “el”!poate exista ceva care
    sa-l vindece,medical!nu pot sa cred ca ganditi asa…ca sunteti asa rai!si nimeni nu are
    dreptul sa spuna asta,macar taceti!e inuman!

  9. voi doar ii invidiati pe cei de”bani gata”(eu nu sunt sub nici o forma)dar uitati-va in jur:
    credeti ca ei sunt fericiti?nu vedeti de ce au parte si ei?fericirea e perfectul absolut,
    ca atare,nu exista!

  10. eu am poze cu cei din acest accident,unul dintre ei strivit la motor,o fata arsa…cumplit!!
    !Dumnezeu sa-i odihneasca in pace….asa k lasati-i si voi sa s odihneasca,nu-i mai criticati…ori
    cum raman durerea si multe lacrimi…

  11. Sincer, sunt de accord cu Isabela. Am si eu 17 ani… Si din proprie experienta va zic ca noi tineri nu fac exceptie la nimeni avem o mare problema, care se cheama teribilismul. Eu, locuind in Canada am permis de la 16 ani. La inceput ma credeam si eu teribil si invincibil. Imi ziceam… “daca schumacher poate… eu de ce nu as putea?”…
    Pana cand intr-o zi m-am lovit de realite… si ma durut si la sensul proprio si figurat. In acea zi mi-am zis ca nu o sa mai depasesc limita de viteza nici o data. Si asa am facut… dar, tentatia este la fel de mare… daca stai sa te gandesti bine este mai rau decat un drog odata ce ai prins boala vitezei.

  12. Si am uitat sa adaug ceva… nustiu de ce… dar acest accident ma atins foarte tare… nu sunt o persoana emotionala de obicei, probabil ca nu am varsat o lacrima vreo data pentru un strain. Dar, vaznd acel videoclip pe youtube aproape mi-au dat lacrimile in ochi. Este total contra legii naturi ca o persoana la 20 ani sa moara. Si cu toate astea dupa cum vedeti se intampla din ce in ce mai des. De ce?!? Eu nu cred ca este vina statului sau vina pasagerilor ca s-au suit in masina… De obicei voi adlutii ganditi mai bine decat noi… dar trebuie sa intelegeti o chestie generatia noastra asa am crescut si asa am evoluat… singurul lucru care poate fi schimbat este viitorul. Vina este a parintilor nostri… Cum darq sa ii dai la copilul tau un Porsche Cayenne 20ani. Este ca si cum ai juca la loto… este un anumit procentaj de sanse ca o sa se izbeasca si o sa moara. Deci singurul control care exista pentru parintii care isi iubesc copii este sa nu le procure arma… Bine inteles si mie mi-ar place un Porsche, si pana la aurama as ceda si eu tentatiei de a o calca… si… imi pare rau pentru tine isabela ca ai pierdut o persoana cunoscut si stiu ce inseamna… am pierdut si eu un prieten aicea in canada… (noaptea, obosit, ploua torential, probabil baut, si exces de viteza = a lovit un panou de beton, masina sa rasturnat si a murit ars)

  13. Si eu ca si altzii am ramas marcata d acest accident…chiar dak nu i stiam pe niciunul dintre ei…ba chiar
    cand ma urc intr o mashina ii rog sa nu depaseasca viteza!!
    Faza e ca erau mult prea tineri ca sa li se intample asemenea tragedie…dupa qum ati vazut nu a fost orice
    accident…iar pozele m au ingrozit!!Numai gandul la cum si au trait ultimile clipe din viata ma ingrozeste!
    Am vazut ca s a ridicat si un monument in memoria lor la locul accidentului!
    Asha k nu va mai certatzi aiurea!Nu i mai facetzi idiotzi,nu i mai judecatzi!!Are vre un rost??? NU!!
    Bravo voua ca suntetzi mai desteptzi si k nu vetzi face asha cv!!!!Dak au murit intr o mashina luxoasa nu merita sa se vb asha de ei!!!
    Ganditzi va la parintzii si familile acestora care au ajuns la spital din cauza socului pe care l au avut cand au aflat ca iubitzii lor copii au murit arsi de vi!!Capul unei fete a ajuns sub motor…nu are rost sa dau detalii…RIP !!!!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *