Accident Mamaia – PUNCT

Accident Mamaia
Am observat faptul ca in ultimele zile, mai precis incepand de vineri tot mai multa lume ajunge la mine pe blog ca rezultat al unei serii de cautari referitoare la accidentul de la Mamaia din 18 Februarie! Majoritatea cautarilor se axeaza pe detalii despre Paul Ivanus, unicul supravietuitor al accidentului:

“paul ivanus”
“mai traieste paul stefan donati sange si piele”
“detalii despre paul ivanus”
“paul stefan ivanus”
“paul stefan ivanus a murit”
“paul stefan ivanus poza”
“ivanus m paul stefan”
“paul din accidentul din mamaia”
“paul stefan ivanus murit constanta”
“paul stefan a murit azi”

Reamintesc ca Paul Stefan Ivanus era unicul supravietuitor al acelui tragic accident. Baiatul se afla pe bancheta din spate a autoturismului care s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului. Dupa producerea accidentului, tanarul a reusit sa coboare din autoturism si sa stinga flacarile care-i cuprinsesera hainele, dupa care a fost preluat de un autoturism car e trecea prin zona si dus la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta avand arsuri de gradele III si IV pe 70% din suprafata corpului unde a fost internet la Terapie Intensiva. A urmat o campanie de transplant de piele, multa lume a fost alaturi de el, s-a facut transplantul, pacientul dadea semne ca se va reface dar….
Acum cateva zile, la rugamintile parintilor si la recomandarile medicilor a fost transportat la Spitalul de Arsi din Bucuresti cu un elicopter SMURD. Insa ceva s-a intamplat, totul devenise grav, organele interne nu au mai rezistat si nu s-a mai putut face nimic pentru el.
Cel putin asa reiese din declaratia doctorului de la Serviciului Medical de Urgenta Resuscitare si Descarcerare. Varul lui Paul, a acuzat medicii din Constanta ca nu si-ar fi facut treaba, ca nu trebuiau sa ii administreze morfina inca de la inceput.
Inainte de a muri, Paul a reusit sa vorbeasca cu familia, si a spulberat un mic mister. Intradevar, George Gogiman participa in momentul accidentului, la o “liniuta”. Politia cauta acum conducatorul masinii cu care ei se intreceau.
Cel putin asta imi amintesc sa fi vazut eu aseara la stirile de la ora 19:00, pe ProTv.

Deci nu mai cautati detalii, din pacate  Paul Stevan Ivanus a murit si s-a alaturat victimelor acelui cumplit accident, numarul mortilor ajungand la 4. Dumnezeu sa-l odihneasca! Este tragic si inuman sa spui cu asa usurinta anumite chestii, lacrimile au curs destul. Avem cu totii acest gust amar, si speram ca de acum inainte nimeni nu v-a mai face ca ei dar vreau sa imi permiteti sa imi spun si eu parerea personala …..

Am un mic sfat pentru generatia asta plina de gargauni in cap, masini straine, freze felurite, gegi cu blanita, telefoane cu camera de 10 megapizdeli cu care doar dau beep, yamashauri si kkturi colorate: ganditi-va de doua ori inainte sa va urcati intr-o masina alaturi de un sofer beat sau plin de idei. Nu va mai ganditi ca vai, o sa rada prietenii vostrii de voi ca va e frica de putina viteza! Lasati-i in plata lor, daca sunt dobitoci, macar sa moara singuri! Plus de asta nu o sa va mai puteti bucura de cele enumerate mai sus! Pai nu e pacat?
In noaptea de Revelion mi-a murit un bun prieten din copilarie, tocmai ca s-a urcat langa un sofer destul de dobitoc sa fie beat in acel moment! Era 26 Decembrie, tocmai se intorceau de la un party de Craciun. Au avut accident, soferul a “scapat” cu un picior rupt dar Marius a fost scos din masina doar dupa ce au venit cei de la descarcerare. A fost dus la spital, parea ca se va reface, totul decurgea bine din cate am auzit. Din pacate fix in noaptea de revelion a facut stop cardio-respirator sau ceva de genul. Eu petreceam cu prietenii mei in timp ce familia lui il plangea ……oare e normal?E drept ce s-a intamplat?
Imi e rusine parca sa ridic privirea cand ma intalnesc cu tatal lui , parca imi e rusine ca traiesc iar fiul lui e mort. Amandoi am fost la aceeasi scoala, in aceeasi clasa, colegi de banca. Avea 27 ani…. Si acum imi amintesc de el, aproape in fiecare zi cand ies pe geam la o tigara! El locuia vizavi de apartamentul unde stau acum, chiar ne faceam cu mana cand se intampla sa ne intersectam la cate o tigara pe geamul de la bucatarie! Omul asta avea o viata inainte si a fost curmata datorita unui dobitoc.
Este normal ce se intampla? NU cred…. Dar pana nu pierzi pe cineva drag sau vreun vechi prieten, pana nu auzi sau vezi urmarile prostiei, nu te cumintesti, iti imaginezi doar ca daca mergi cu viteza, tipa de langa tine o sa iti dea niste putza diseara, ca e profund impresionata de curajul de care dai dovada prestand ca Schumacher. Vrei sa spui ca nu este asa? Eu sunt pe deplin convins ca asa este, sa nu aud scuze ca “vai..tata e schumacher si de asta merg eu cu viteza” sau “vai, pai nu credeam ca este asa de puternica masina asta”. Bai frate, daca esti vitezoman , cumpara-ti dreaq un lastun sau o bicicleta. Daca vrei sa te omori, arunca-te cu un Oltcit in prapastie, filmeaza-te si zi-le la toti ca ai vrut de fapt sa le salvezi viata , de asta ti-ai vandut jeep-ul. Uite asta inseamna sa iti dai seama la timp de consecintele comportamentului tau.
Chiar zilele astea am iesit pe drumurile nationale si ma gandeam ce se poate intampla daca nu il depasim pe ala din fata. Pai nu se inampla cam nimic frate!! Daca eu merg cu 70 km/h iar ala din fata merge cu 60 km/h, la un mic calcul aflu ca eu merg mai rapid cu 10 km/h ca cel din fata mea. Ce inseamna asta? Ca o sa ajung la destinatie cu 5 minute mai tarziu decat mi-am propus. Si ce? Sa consider ca in alea 5 minute castigate, faceam ceva important pentru omenire, salvam planeta sau ceva? Nu mah, doar ma pisam sau ma uitam la cer..
Daca tu vrei sa castigi 5 minute iti dau eu un sfat: TREZESTE-TE de dimineata la 7:55, nu la 8:00 si ai sa ai aceeasi satisfactie!

Ar fi ok daca toata lumea ar gandi la fel, dar….asta este.
………

P.S: Acest blog se vrea a fi blog de divertisment, imi cer scuze daca am folosit fraza sau cuvinte in care am jignit pe cineva. Dar uneori imi sar si mie capacelele si ma vars..

Oricum, promit ca majoritatea posturilor vor fi din ce in ce mai vesele, asa cum v-am obisnuit!

P.P.S: Si daca tot sunt la capitotul asta, imi permit sa mai dau un mesaj pentru fiecare dintre mancatorii de rahat ce tot comenteaza pe aici : poti sa stai si in cap pe blogul tau, poti sa ma injuri, poti sa ma acuzi de ce vrea mushchiul tau ala de 6 centimetri, dar fa-o la tine in ograda si bucura-te cu restul inaptilor ce te citesc, pe mine sa ma lasi in pace asa cum te las si eu in pace! Si nu uita ca risti mult cand iti trimiti cititorii in ograda mea, nu te gandesti ca poate totusi ii pierzi?

Punct.

bullets

6 Comments

  1. Din pacate, ai dreptate! Cati dintre cei care au masina de la taticu
    au invatat ceva din asta? Cati? Cati copii de bani gata nu fac liniute inca?
    Oare degeaba s-a intamplat ce s-a intamplat? Mi-e teama ca da!
    Eu vad zilnic, astfel de progenituri. Au fite, arunca cu bani, au masini de masini
    le tureaza motoarele la greu pe straduta (Rascoalei)scolii, doar ca sa se dea mari, fara sa tina
    cont ca pe asemenea stradute nu se merge cu viteze nebune, injura si se simt cei mai tari.
    Mai grav este ca o fac si de fata cu parintii. Si-atunci ce sa cerem?!Sa cautam vinovati?!
    Nu stiu daca ma credeti, dar de fiecare data cand ajung la scoala, imi fac cruce si-mi spun
    “Doamne, ajuta-ma si fereste-ma de teribilisti!”. Mi-e teama de ei. De ce? pt ca acolo unde sunt bani nemunciti
    sunt si impresii ca stapanesti lumea, ca iti este permis orice , ca are tata bani, ca banul
    cumpara orice, ca tu esti Dzeu si esti cel mai tare! Gresesc cand spun asta? Nu cred!
    Si cand aceste progenituri cred ca stapanesc lumea, nu se poate ca tu “x”, unul dintre amicii
    unui tanar cu fite, sa spui NU!sa creada lumea cumva ca esti FRAIER?!Sa rada de tine?! E
    prea mult!Si uite asa, gandindu-te ca iti este prieten, risti sa MORI!Merita sa mori asa?!
    Din pacate, vorbele nu mai au niciun sens! Vorbele nu mai alina! Vorbele scrijelesc!Vorbele
    agreseaza, ard, ucid!Copiii acestia ( Otilia, Irina, Paul si George)s-au grabit sa plece.
    De ce sa plecam mai repede, daca tot plecam candva?! DE CE?
    Dzeu sa-i odihneasca in pace….

  2. pff… din cate ne-am dat seama, lumea e plina de teribilisti cu bani, ce-i cu masina de la taticu… bun, nimik nou. Dar sunt de parere ca taticu trebuie sa-i cumpere un olcit, o dacie(1310) sau de ce nu, un golf 2 (disel), ceva cu care sa invetze sa conduca, in orice caz nu un porche 911, NU!!! O masina de 50-70 de cai, cu care, daca esti dobitoc si faci accident sa nu fie cu morti si raniti.
    Iarasi nimik din ce zicem nu-i putem opri pe vitezomani, unii se potolesc pentru o vreme, unii se cred prea buni si zic ca nu li se poate intampla nimik..
    Recunosc la inceput faceam si eu kestii nebune cu masina, noroc ca-i de 50 de cai si nu stie prea multe, ca de nu, nu cred ca as mai fi postat ceva azi..
    Acu ca m-am potolit, cand ma gandesc ca daca nu ma iubea cineva acolo sus.. cand ma uit in spate si-mi spun doamne cat de idiot am fost ca faceam astfel de manevre… mai trimit un mesaj tuturor celor cu masini de la taticu: daca tot aveti bani, apucati-va de raliuri, ca e un sport destul de ieftin pentru voi 😉 si poate va mai saturati de viteza, daca nu.. cimitire sunt destule.
    GANDITI-VA ca aveti pasageri in masina, NU PACIENTI !!

  3. Spuneai mai sus ceva de mar1us, da asa este…..am fost in aceeasi masina la accident.
    Imi pare ff rau ca am pierdut acest om, “un prieten” de ce?

  4. aveti o mentalitate majoritatea…… voi aveti impresia ca toti cu masina de la “taticu” sunt cretini in trafic???? asta e mentalitate de roman de 50 de ani frustrat ca are cu 50 lei salariul mai mare decat minimul pe economie … taticii respectivi poate au muncit si de asta au frustratilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *