A fi sau a nu fi blogger in Romania (2)

Sa ai blog, poate oricine. Dar ce folos? Daca nu esti descoperit? Daca nu esti apreciat! De aceea exista tool-uri ca: trafic.ro, grupuri de e-mailuri, comentarii pe alte bloage, review-uri negative sau positive, blogroll (aici vi se explica mai bine).

Pe Vis Urat l-am descoperit cu ajutorul unui mail (ce continea din fericire, un link catre blogul sau ), pe Arhi sau piticu i-am descoperit prin comenturile lasate la posturile lui Vis Urat… iar de aici.. prin acest lant, am ajuns sa ii citesc pe altii si altii…

Dar de la a fi descoperit pana a-ti mentine cititorii pe blog e cale lunga. Conteaza mult si contentul expus..

Daca ai ceva in cap dar din pacate faci sex doar o data pe luna, atunci il poti transforma pe Mircea Badea intr-un fel de digg romanesc. Sa ii iei un interviu lu’ Basescu sau sa-i faci un blog lu’ Adrian Nastase, prin toate acestea poti atrage atentia. (Il felicit pe Jeg, cu aceasta ocazie. In sfarsit am auzit si eu cuvintele “blog“, “blogosfera” sau “post de blog” pe singurul post de televiziune ce promoveaza asa ceva, Antena 1). Totul e sa stii ce metoda sa folosesti. Trebuie sa faci ceva iesit din comun, sau sa apelezi la metode originale. Nu te poti folosi de chestii deja fumate, pentru ca risti sa nu fi bagat in seama..
Facand referire la metodele alese de mine , va pot spune asa: Pe siteurile de social bookmarking, exista comunitati, exista useri cu 20 de conturi, exista useri cu multi prieteni, exista ..ce vreti voi sa existe…dar in acelasi timp, uite ca exista si un fulgerica mai mic si mai pricajit, care sta frumos in banca lui si ridica doua degetele doar daca are ceva important de spus. Nu are nevoie de pupaturi in fund sau sustinere, se bazeaza doar pe fortele proprii, pentru ca asa l-a invatat mă’sa. Nu are 20 de conturi, nu se minte singur. El tace si vorbeste doar cand e 100 % sigur ca are ceva de zis. Si uite ca capteaza atentia.. si reuseste sa iasa in fata. Si nu doar o data….ci de vreo 7-8 ori pana acum..

Cum sa fii citit , daca nu atragi atentia? Poti bloga si avea content de super-calitate, dar ce rost, daca nu ai cititori? Trebuie sa te ocupi de blogul ala, trebuie sa ti-l promovezi singur, pentru ca dragii mei, nu vedeti? Traim in Romania, tara in care se vrea raul caprei vecinului …sa nu va asteptati sa fiti promovati de catre altcineva… Rar se gaseste cinea se ofere, fara sa ceara ceva..mai devreme sau mai tarziu…

Vin cu o intrebare:

Cum te-ai simti daca ai sta pe scaun, te-ai basi sau scobi in nas…asta in timp ce 50.000 de oameni citesc un post de-al tau si oare cum ai reactiona daca ai primi un comment ca cel de mai jos?

On April 21st, 2007, Mr Dass said:

Hi, I’m from Singapore. The photographs are breathtaking and beautiful. Please may I show a few photos without linking to this blog address (I want to avoid the advertisements such as gambling) to my students as we recently celebrated International Friendship Day. The photos if you grant permission will be posted on the class’s learning blog. Please reply.

Sunt sigur ca intre doua basini, parca ti-ar trece un fior prin trup..si te-ai gandi (dar nu ai realiza, ca nu ai avea cum) : “WOW, un profesor dintr-o tara in care nu voi ajunge vreodata in viata mea, o sa prezinte pozele de pe blogul meu, unor elevi. Iar elevii aia o sa stie sa aprecieze tara mea. Iti dai seama? Unde a ajuns blogul meu? Intr-o scoala din Singapore! WOW! Iar prin intermediul meu, copii aia vor invata ceva despre TARA MEA : ROMANIA!

Te trezesti din cugetare, lasi asiaticii deoparte, mai fumezi o tigara si la culcare cu tine, ca maine ai munca…si trebuie sa te reintorci la viata ta neinsemnata si plina de basini…

Sincer, ma mandresc cu faptul ca 50.000 de insi mi-au vizitat postul asta si au ramas profund impresionati de cat de frumoasa poate fi Romania, o tara pe care pana acum o ocoleau datorita imaginii create in jurul stirilor despre copii strazii. (cititi comentariile). Oare nu e cazul sa ma simt bine ca anul acesta, tara mea va fi vizitata de multi straini atrasi de acele poze? Si asta datorita mie? Sau trebuia sa ma multumesc doar cu faptul ca Bucurestiul era invadat de pedofili ahtiati dupa funduletele de copii din Gara de Nord?

Daca nici asta nu e bine, atunci ce e bine? Ce naiba trebuie sa fac sa captez atentia? Sa ma incalt cu pantofii de Duminica si sa ma arunc in cap de pe o stanca?

Treziti-va bai, e cazul sa lasam dreaq balcanismele deoparte, si sa invatam sa nu ne mai mancam intre noi!

Legat de ultimii mei 100.000 vizitatori veniti pe postul cu David Smith. Sa va dau niste explicatii:
www.yonkis.com au luat stirea de pe reddit, si si-au dirijat cei cativa zeci de mii de vizitatori zilnici catre postul meu. Frumos din partea lor, nu? Asta in timp ce doi colosi, si vorbim aici de fishki.net sau ebaumsworld.com, nu au facut-o. De ce? Pentru ca….

Daca cele doua mari site-uri ar fi specificat si sursa, atunci as fi primit aproximativ 500.000 de vizitatori. Impresionant? Nu? Atunci ce-ati mai fi zis?

Inca niste cifre: in 6 luni de blogging am avut :162.957 vizitatori pe ablog.ro si 328.320 vizitatori pe hostul actual. E o cifra pe care altii nu o vor atinge vreodata. Dar asta nu prea conteaza, nu?

Punct si noapte buna!

P.S. Pentru orice problema pe care ti-o pui , exista un raspuns. Totul depinde din ce parte a tarii se trag parintii tai…si de educatia primita.. Parerea mea….

bullets

40 Comments

  1. Asteptam in continuare posturi precum cele pe care le-ai mentionat mai sus. Felicitari pentru locul 1. Felicitari pentru discurs. Go back to work now 😉

  2. Nu ştiam articolul cu pozele… dar, cu toate că este 5 dimineaţa, am avut răbdarea să citesc fiecare comentariu de acolo. Pot să spun că am tresărit şi mi s-a făcut pielea găină de foarte multe ori, rând pe rând…

    Felicitări pentru ceea ce faci. Este de admirat.

  3. wow asa da , dai inainte frate(mai glont:))ca te voi sustine, asa mic si pricajit cum sunt, si sa stii ca america te citeste nu numai singapore:)bafta si vreu la o bere si un gratar

  4. :)) ai mare dreptate in ps…totul tine de educatie.

  5. Frate, n-am nimic impotriva ta, sa nu-ntelegi gresit, da’ vreau sa te-ntreb: in afara de adsense, tu ce castigi din articole puse pe digg si reddit? Iti zic eu ce ti se intampla: ai un flux foarte mare de cititori, iti vin ingrozitor de multi, dar deja de la a 2a (sau a 3a) zi incolo, ei incep sa scada. Chiar daca mai citesc si altceva, nu-nteleg nimic, si n-or sa revina. Asa ca tu poti sa atragi doar cei cativa romani de pe digg. Sa-i atragi in sensul de “sa revina”, sa devina cititori fideli.

  6. Imi place aluzia fina cu Mircea Badea si cu blogul lui Nastase. Ai dreptate, unii se cearta cu Mircea pt un pic de reclama, mai aude lumea de el, chiar daca dupa parerea lui, avea ditai traficul si inainte si reclama gratuita de pe antena 1 nu l-a ajutat deloc. Lasa-neee, lasa-nee. Tine-o tot asa fulgerica!

  7. Ar fii excelent daca ai si localiza pozele, asa cum ti-o cer multi in acele comentarii….

  8. nu stiam ultima parte din discurs si anume cea de la Ps.daca tot esri blog international ar trebui sa adaugi si in ce parte a lumii se trag parintii nu? :))cam asta e si parerea mea

  9. Andrei M .. cred k nu stii ce vorbesti..mai mult k sigur nu stii k exista o versiune in limba engleza … si ca o parte …evident nu toti… din cei care au intrat pe aceste posturi indexate de digg si reddit au inteles si vor reveni…
    Mai mult,daca te-ai fi uitat umpic pe trafic.ro .. ai fi inteles k o parte … nu mare, e drept …au ramas.. dupa fiecare boom…
    Si ca sa raspund eu la intrebarea la care bullets nu s’a deranjat sa iti raspunda… castiga notorietate, prestigiu .. si respect (cel putin din partea mea) .. daca din aia 50 de mii de cititori numai 2 vin in RO … eu zic k a facut mult pt ..kktu asta de tzara incare totzi traim …si daca fiecare ar face asta am fi departe .. sigur kktul ..nu ar mai fi kkt ..
    Si .. nu castiga el …pana la urma castigi tu .. eu .. blogosfera (kktul asta despre care toti vorbim).. am castigat cu totii … UN EXEMPLU
    Stii .. multa vreme toti se uitau la Zozo ca la tatucu’ blogosferei romanesti .. ei .. acum Bullets cu al sau fulgerica .. a ridicat stafeta .. u get it?

    Una peste alta .. Bullets u rock !!!

  10. Deci, nu vreau sa par hater sau ceva dar.. avand in vedere ca ti-ai pus watermarkul pe pozele alea ..inseamna ca sunt facute de tine, nu? Daca da, felicitari 😉

  11. @rady – nu sunt facute de mine, dar watermarkul ala se vrea a fi un “source” mai mult sau mai putin impus

  12. bun ai rezolvat problema cu aprecierea Romaniei, acum trebe sa mai rezolvi problema ca atunci cand vin strainii in romania in vizita, sa muti cei 22 milioane de romani care nu stiu sa se poarte cu tara lor, si lasi un comitet de primire de 2 milioane de romani inteligenti, care vor binele Romaniei, care sa serveasca drept model si welcoming comitee intr-o tara goala, dar … asa cum ar trebui sa fie.

  13. daca ai scris ceva de rau sau ai facut poze la gunaoie si cacaturi si lucruri rele cum fac majoritatea, pozele alea vor invata pe altii despre ROMANIA, degradanta si vechea Romania cu PCR-un in frunte….

  14. Cand omul este pe primul loc nu poti decat sa-l feliciti. Important este sa te mentii mult timp acolo.

  15. E interesant cum scade traficul vazand cu ochii. Ce inseamna sa ai bulan sa bage unii bazati ceva de la tine de pe site. Bulan curat.

  16. Re: a fi sau a nu fi blogger. Fulgerica, ce parere ai? esti mai blogger sau mai putin blogger decat adrian nastase?

  17. Nu pot sa cred ca ti`au pus propriul watermark pe pozele alea. Am omis cumva ca esti mare fotograf calator prin romanaia? Cat timp nu ai permisiunea autorilor sau nu ai facut tu pozele alea … i say go fuck yourself si nu te mai lauda cu munca altora.

  18. Dragul si prea neutrul meu nihasa, exista mai multe motive pentru care se pune watermark pe poze.

    1. In momentul cand ti se “fura” un articol e cam greu sa le stearga “hotul”. Ii este cam greu sa nu mentioneze sursa. Nu?
    2. Ai observat ca pe articolul cu David Smith, nu am pus nici un watermark, ia ghici de ce? Pentru ca nu l-am fotografiat. (deci aici gandim la fel, nu?)
    3. Trebuia sa pun si acolo watermark. Ia ghici de ce…

    Trage un ochi aici : http://otvali.ru/photos/paren_poxudel_na_kilogramm_foto:20528.html

    Stiu si eu foarte bine de ce exista watermark si cum se foloseste!

    Imi place de tine, ca esti impartial. Dar gandesti bine, esti roman! Tot gasesti tu ceva de comentat, ca deh…asa e romanul. Mai ales daca apara interesele altora si nu judeca cu al sau cap.

    Iar ca raspuns la injuratura ta in engleza: Du-te si masturbeaza-te pe blogul tau… o urare in romaneste. Cred ca o intelegi mai bine!

  19. Uite cum sare ipocrizia cand hotul se plange de alti hoti. Watermark inseamna oriunde in lumea asta copyright … pozele nu sunt ale tale asa ca nu ai nici un drept de copyright pe ele. Got it?

  20. Nihasa, tot impartial esti cand zici asta?
    Normal ca nu am nici un drept pe ele.
    Doar imi apar continutul. Nu fa pe atotstiutorul cu mine. Te rog…
    Si eu sunt adeptul dreptatii in lume! Te-as ruga sa cauti sursa pozelor plus autorii! Si promit ca ii sun sa imi cer scuze! Si o sa scot si watermarkul.
    Pana atunci, imi apar continutul!
    Capisci?

  21. Frumosul, curatul, civilizatul si racorosul oras: Brasov!

  22. Nu intelegi o chestie. Ai pur watermark e ca si cum ai zis ca sunt ale tale pozele. Asta e furt. Si in al doilea rand nu inteleg cum poti sa fii atat de zgarcit cu ce tocmai ai furat. Macar lasa`le sa fie libere. Dar mi se pare o atitudine de tot cacatul asta cu … eu le`am furat dar gata acum nu le mai fura nimeni de la mine. Tu nu`ti dai seama ca undeva in lumea asta e un mic fulgerica care moare de foame ca nu poate sa pun o mana de poze cu romania la el pe blog sa mai scoata niste $ din adsense?

    In ultimul rand. Ce legatura are impartialitatea mea? Esti absurd? Adica impartialitatea mea e discutabila in momentul in care am dreptate dpdv legal si moral? Hai sa fim seriosi.

    By the way … daca mai spui inca odata ca iti aperi continutul o sa borasc. Ce continut mah? Pozele nu sunt ale tale. Filmuletele de pe youtube nu le`ai facut. Singurul continut care e acolo sunt niste blocuri de reclama care surpriza … sunt ale googleului. Asa ca te rog sa termini cu bullshitul asta ca iti aperi continutul.

  23. Fulgerica taica…
    “Digital watermarking is a technique which allows an individual to add hidden copyright notices or other verification messages to digital audio, video, or image signals and documents.”
    “Visible watermarking for enhanced copyright protection.”
    “Visible watermarking used to indicate ownership originals.”
    De aici:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_watermarking
    Daca watermark-ul tau zicea: “publicat pe blogul lui fulgerica la data cutare” si “copyright belongs to original owner”, atunci aveai acoperire morala. Asa insa…apare ca si cum tu ti-ai insusit copyright-ul…
    Pricep eu ce ai vrut tu sa faci…si de ce. Dar, asa cum e…da prost. Miroase a furtisag grosier. Pute, taica…
    Ia si mai gandeste la ce fel de watermark pui pe imaginile de pe blogul tau…maine-poimaine bagi watermark si pe filmuletele gasite la youtube, ca deh, zici ca ai muncit sa le gasesti.

  24. Spunea cineva mai sus si ti-o repet si eu: traficul tau e in cadere libera, baietel.
    Fidelizarea cititorului = ZERO
    Goana dupa senzational si trafic = la cote MAXIME
    Du-te si-i impresioneaza pe strainezi. Cu nou nu prea (mai) ai sanse. Nihasa avea dreptate.

  25. are dreptate nihasa
    sper sa te dea in judecata cei carora le-ai furat pozele

  26. Daca tot a venit vorba de Digg Romanesc, uite aici este cel mai tare website ce cloneaza Digg-ul, versiunea romaneasca.

    http://www.voxro.com

    Are o gramada de functionalitati si se poate vota articole fara sa fi inscris. Bineinteles daca esti inscris poti trimite un articol, stiri sau blog.

  27. grozav, duios si educativ. dar se scrie bucurestii, nu bucurestiul. asta e. cam muci in ciorba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *