Necs + Omv = combinatie fatidica

Zic fatidica pentru că orice bolnav de inima si-ar putea da sufletul ca urmare a unei experiente avute cu lucratorii restaurantului Necs (Brasov) in combinatie cu o alta, alaturi de angajatii benzinariei Omv localizata la 100 de metri distanta fata de Necs.

Pe scurt: astazi ma decid sa iau pranzul la Necs pe unde nu mai calcasem de mult (rebranduit intre timp din cate am observat). Zis si facut, sa purcedem deci spre minunatul locas. Comand “Piept de pui napoletan”, vine mancarea, fac loc pe masa si poc, ospatarul imi intinde si o farfurioara cu ditamai chifla pe ea.

“Nu va suparati, e o greseala, nu am comandat chifla.”

Se uita ala la mine, da din umeri, ia chifla si pleaca. Terminam de mancat, cerem nota si dupa cum bine ati intuit, pe aceasta scria mare si furmos: “chifla – 0.85 RON”. Chem chelnerul:

“Nu te supara, imi arati te rog unde scrie in meniu ca ceea ce am comandat include mareata voastra chifla?”

“Nu va suparati dar asa ne-a zis sefa de sala sa facem. Ati comandat specialitate iar sefa ne-a zis ca de fiecare data sa aducem si o chifla langa ea si sa stiti ca nu sunteti singurul. Unele doamne nu mananca cu paine insa … (aici nu-mi amintesc ce anume vroia sa-mi sublinieze)”

“Nu mi se pre normal sa platesc ceva despre care nici nu aveam habar ca exista la voi in meniu” zic, in timp ce rasfoiesc meniul pe toate partile.

Inteligenta conversatie, nu-i asa? Am cerut sa discut un pic cu sefa de sala, sa vad si eu unde e logica si ce lege in tara asta ma obliga sa platesc un produs pe care nu-l consum si mai ales, nu l-am comandat. Chelnerul a dat (iar) din umeri si s-a tirat.  Am platit (s-a ras pe bot de bacsis, logic) si dau sa plec insa nu inainte de a incerca cumva sa-l intreb pe chelner unde e sefa de sala. S-a facut ca nu ma vede….

Ok, ies pe usa si ma indrept spre Omv sa-mi iau tigari. Aici ii dau casierului 125 de mii pentru doua pachete de Lucky (61+61= 122.000), imi da pachetele…vede ca stau..imi da si bonul,, vede ca raman la tejghea…asa ca se indupleca si deschide casa sa imi dea si cei trei mii rest. Cu asta ce-o mai fi fratele meu? M-a pupat in cur de aia trei mii? Sau poate nu am inteles eu bine: trebuie sa las bacsis oricarui nasparliu care in timp ce ma serveste se hlizeste la colegii lui si nu ma baga in seama. Ciudat!

Ok, vorbim deci de un kkt de 0,85 (Necs) + 0,30 (Omv), un total de 1,35 1,15RON pe care eu cica sunt obligat sa-i platesc unor nesimtiti.

Mai are rost sa concluzionez si sa ma plang iar de mandra noastra tara si de vasnicii cetateni ce-o populeaza?

bullets

40 Comments

  1. Combinatie fatala :)) si toate in aceasi zi .
    UIte sper deosebire de tine nu foarte multa lume da atentie la nota de plata si nu se uita pentru ce platesc. Dar astea sunt serviciile din ROmania care sunt de toata jena , macar de ai avea pt ce sa lasi in bacsisi , dar cand vezi ca angajatul se uita la tine ca la ultima carpa nu merita nimic.

  2. :)) Pacă a fost un dat să scrii articolul. Ia uite aici link: …necs-omv-combinatie-fatidica/#more-6666 :))

  3. @Nikoleta – nesimtirea, aia nu doare. Insa ma umple de nervi..

    @Robintel – auch! 😀

  4. Ceea ce ti-ai facut tie aia de la OMV, mi-au facut mie aia de la NEC’s.

  5. Total de acord cu tine.
    Alta poveste patita de mine.
    M-am dus cu niste prieteni la un suc intr-un restaurant si dupa ce am primit nota am vazut ca era trecut acolo si un somn la gratar. Noi nici macar nu am mancat. L-am chemat pe chelner sa-i spunem… si-a dat seama de greseala (sau era intentionata, habar n-am) si nici macar nu si-a cerut scuze. Eu m-am suparat si nu i-am lasat nimic, dar prietenii mei, pe care nu ii inteleg nici astazi, i-am lasat… ca au zis ca le e rusine sa nu lase nimic.
    Deci frate, nu mai inteleg nici eu. La noi se pare ca se lasa de rusine, nu din cauza ca esti multumit de serivire…
    Trist.

  6. Se pare ca se tot imputinesc banii marunti pe la noi :D.
    De curand la Hard Discount am facut ceva cumparaturi de 17.05 RON, caserita mi-a cerut cei 5 bani, i-am dat 10 ca n-aveam mai marunt si ea mi-a dat doar bonul. Cand a deschis casa am vazut ca avea sertarul plin de monede de 5 bani, dar nu s-a sinchisit sa-mi dea una, deci i-am cerut… Resunosc ca a fost prima data ca am cerut un rest de 5 bani, dar pur si simplu m-a scos din sarite nesimitrea – adica ea imi cere 5 bani dar de dat inapoi nu-i da nici macar cand are.
    Alta data la o farmacie, mi-a dat rest doar hartii de 1 leu, trebuia sa-mi mai dea 10 bani si ea s-a si apucat deja sa vorbeasca cu urmatorul client. Nu tu un “Scuzati n-am marut” sau “Doriti sa va dau o aspirina in loc de marunt ca n-am” asa pur si simplu…
    Adica sa nu intelegeti gresit, nu-i vorba de 5, 10 sau 50 bani, e vorba de nesimtire.
    Si dupa astea, eu mi-am propus sa fiu si eu “nesimtita” de acum incolo si sa cer restul pana la ultimul ban. Macar sa-l cer ca de primit tot n-o sa-l primesc… inca mult timp de acum inainte…

  7. hai frate ca esti frustrat.cunosc genul tau.de unde sa-ti dea ala 3000 de lei?nu mai tin minte cind am vzt 1000 de lei

  8. totusi nu esti un pic cam “teatral” cand folosesti cuvantul “fatidic”?
    esti exact ca mr. Diaconescu la OTV…

  9. Pe aci pe la mine (nu zic unde ca oricum sunt prea multi compatrioti pe aci’ deja 😉 ) de multe ori a trebuit sa ma lamuresc cu ospataru’ in limba lui imposibila ca mi-a dat prea mult rest :))

  10. @cosmin – asa e, caut senzatii tari si ofer senzational. Multumit?

  11. Ar trebui sa incepi sa plateti cu cardul. Comision 0 si lui muie ca nu mai poate sa-si pastreze nimic.

  12. @Elzorab – sa platesc cu cardul cand imi iau tigari, pierd timpul… daca si alimentam, merita..dar asa…

  13. Eh, pentru 1.15Ron eu zic ca nu merita bataia de cap. Dar ai si tu dreptatea ta.

    Eu am patit-o la o spalatorie de masini, am lasat masina, si cand m-am intors dupa ea era inca uda, o spalasera dar nu s-au sinchisit sa o stearga. Asa ca le-am 12RON cat era un spalat exterior, si cei 5RON care ii aveam pusi deoparte pentru “bacsis” i-am bagat inapoi in buzunar de fata cu cel care a spalat masina, moment in care ala a scos repede o carpa(sesizand probabil care e treaba) si a inceput sa lustruiasca la masina, cand eu eram deja cu ea pornita si aproape plecat de pe loc.

    Banuiesc ca si-a invatat lectia(oricum nu si-a luat bacsis, si nici nu am mai fost sa-mi spal masina acolo).

  14. Asa se intampla peste tot, cand ma duc sa iau paine imi cer mereu 10-15 bani , dar ele daca trebuie sa imi dea rest zic: ” urmatorul ” de parca as deveni invizibila dintr-o data.

  15. omv-ul si benzinariile in general, nu prea dau rest 2-3 mii.
    m-a dernajat si pe mine faza, pana intr-o zi cand am pus benzina cu vreo 80 de bani plus, in conditiile in care aveam bani ficsi pentru alimentarea respectiva; atunci mi-a zis casierul ca nu-i nimic si tot de atunci nu mai astept rest “din fier”.

  16. Las-o ma-n **t ca prea s-au invatat…fara doua mii de lei nu-mi da dar cand e vorba sa-mi dea rest doua mii de lei imi da o guma…ce naiba…o sa fac ulcer de la atata guma de mestecat…daca as sta sa strang toti doua mii de lei cred ca m-as imbogati…

  17. Rar mai vezi vanzator in fata tejghelei care sa nu se uite gen: saraculeeeee, vrei restu’ saraculeeeee ?!?

    Pai vreau mai tralalaule, il vreau, ca nu mi-ai dat nici un motiv sa ti-l las tie, ca si “pour boir” sau bacsis mai tralalaule. Marai, te uiti urat la mine, ma repezi, esti total dezinteresat de pozitia ta, ca si furnizor de servicii, in fata mea.

    Fulgerica, uite eu, la Carrefour: lipsa de aia 50 de bani. Cea mai mica bancnota, 10 RON. Ma duc la receptie clienti sau ce dracu era aia, numara fata aia la monede de 50 de bani de n-aveam eu timp sa le numar. Cer sa mi se schimbe, sa iau dracu un carut. Fata draga ma repede ca ea nu vrea. E prea mare restul de la 10 RON. Fug repede la tutun, tot cu 10 RON si cer sa mi se schimbe. O alta fata draga, o alta strambatura, nu are sa-mi schimbe. Inspiratie de moment, cer un pachet de tigari, 6.5 RON. Curios, are 3.5 RON sa-mi dea inapoi. 3 bancnote si 5 bancnote de 10 bani. Si mai inspirat si razbunator, ma intorc la prima fata si-i dau cele 5 monede triumfator. Ce-am facut ? …am pierdut timpul. Cele doua fete dragute din efemera mea vizita la carrefour au ramas imperturbabile in lipsa lor de ocupatie. Data viitoare ma duc pregatit… Deci pa !

  18. Daca eram in locul tau, il puneam pe ala sa-mi aduca chifla inapoi. Daca tot am platit-o. Glumesc. Anyway… mai are cineva ce face cu maruntul ala? La mine zace intr-un borcan.

  19. Si eu care ma gandeam pana acum ca sunt singurul”ciudat” de cer rest 2-3 mii de lei.Cam mare vehementa,dar si nesimtirea lor e pe masura.

  20. De obicei doar privesc postarile tale si nu comentez dar de data asta chiar simt ca trebuie s-o fac. Am aceeasi problema eterna la toate restaurantele don Bucuresti. Spre exemplu ajung intr-o carciuma, comand mancarea + 2 chifle si ma trezesc cu 3. Pe langa faptul ca am intalnit aceeasi reactie ca si tine din partea chelnerilor, nevasta-mea este un pic mai hoata, rescpectiv chifla care nu o consumam o facem praf “ca sa nu o mai vanda si la altcineva”, lucru pe care il recomand tuturor. Inca traim intr-o societate in care chelnerii sunt imbracati in alb si negru si painea mustarul, ketchupul se platesc. La multi ani pe anu’ asta, apropo!!!!!

  21. Nu inteleg de ce sunteti asa porniti pe vanzatori. Shi eu lucrez la benzinarie shi da frate , nu se pune pe masa tinichele pana in 50 de bani .. de ce ? Pai … cu salaru mizer ce crezi ca faci ? Unde lucrez eu … daca nu dai bonuri nu faci shusta cu ceva … daca iasa 15 lei de caciula e fericire. Shi eu fac la fel cu bonu , dar daca e suma modica shi nu e carburant pun tinichelele pe masa. Ca sa mance shi gura noastra ceva =))

  22. @sotrickyus – La multi ani si mersi ca ai comentat pentru prima oara. Nu-i rau… 😉 E un inceput. 🙂

  23. Fulgerică, să vezi pe Colina Universităţii din Braşov cum e. Restul de 20 de bani câteodată se evaporă, câtepdată se transformă în bomboane din alea ieftine de nu le mănâncă nici câinii (probat) sau pliculeţe de zahăr. Gumele sunt prea scumpe şi nu se mai folosesc ca monedă de schimb.
    Ieri am fost la Carrefour BV şi am făcut o poză unui procesor de 900 de gigaherţi pentru blog. M-au văzut ai dreacu şi cică sunt secrete. Ce secrete-s alea? Preţul la făină?

  24. @Alex marsh mah kktule, nu-ti ajunge salaru? du-te in alta parte unde iti da mai mult, pune mana si fa o facultate ceva…uite de-asta se duce Romania de tot kktu pentru ca sunt oameni care gandesc ca tine “sa manance si gura mea ceva”…auzi la el…nu pui tinichele sub 50 de lei pe masa…MAAAAAAAAAAARSH MAH!!!

  25. @Florin , din pacate fac facultate 🙂 shi e cam singuru job care imi permite sa merg la scoala, pt ca is la zi la fara taxa la Cadastru. Toata lumea fura peste tot. Nu suntem singurii.

  26. @Alex, te rog sa n-o iei personal, dar asa in general, cred ca vanzatorii ar face mai mult bacsis daca ar zambi, ar veni in intampinarea clientului si ar pune “tinichelele” pe tejghea. Poate ar ramane mai multe tinichele si in buzunarul tau…
    E una sa-ti lase clientul bacsis pt ca apreciaza serviciile primite, si e alta sa-l “obligi” prin faptul ca dai din umeri cand ar trebui sa dai restul sau te faci ca ploua.
    Daca ai fi tu clientul… oare ce parere ar avea Alex-clientul despre Alex-vanzatorul?

  27. Lucrez in comert ,e drept rareori iti lasa cineva ceva…. desi incerc sa fiu amabila si consider ca e normal asa si eu la randul meu am patit-o si stiu cum e asa ca……

  28. eu am decis cam din aceleasi motive sa iau la rest chiar si monedele de 5 bani, iar in decurs de 2 luni am strans aproximativ 35 de lei, numai din maruntisuri. nu e o suma imensa, dar imi permite sa-mi iau 5 pachete de tigari 🙂

  29. @didi Stiu cum e , nu iau ” tinichelele ” … zic in gandu meu ” shi asta e ca mine ” .. iti dai seama ca toata lumea asteapta toata lumea vrea , nu e ok asta o stiu dar …. Scopu scuza mijloacele ? Mai dai un bon din an in paste shi is prea putini aia care se simt sa lase ceva, pt ca de acolo ei marea majoritate isi scot cam 70% din valoare 🙂 daca le ceri tot ei is aia imbufnati… so …

  30. Exact acelasi lucru l-am patit si eu la OMV din Galati de pe centura (la iesire). NUmai ca ii zic ca i-am dat 100 si e 97.7 si ea insista ca e 100. Si dupa ce i-am zis de 3 ori mi-a dat cu scarba cei 30 de bani. Si inainte de asta nici macar nu s-a uitat la mine: a asteptat sa ii pun eu banii in mana.

  31. ZGARCITULE!!!!!!!!!!SUNT OAMENI SARACI SI EI SI IAU DE LA BOGATI!CE VREI….

  32. @Florin: mon cher , esti un bou!

    @Fulgerica: nu ospatarul este de vina…si nici sefa de sala.Ei nu fac decat sa duca la indeplinire niste “indicatii pretioase” date de patroni cu facultate..Anagajatii sunt niste amarati cu un salariu de tot rahatul care isi i-au toate bobarnacele..

    @Florin: amice ti-am spus ca esti un bou?…a da..ramane cum am stabilit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *