Operatiunea: Free Ipod

Nu, nu este vorba despre vreo actiune gen “Free Willy” sau “Salvati balenele”, este vorba despre o actiune de prevenire la care m-am gandit de indata ce am primit un mail intitulat “Please do this for a free Ipod”.Mail, pe care sunt sigur ca o sa il primiti si voi in viitorul apropiat, in casuta postala, asa cum l-am primit si eu si pun pariu ca l-au mai primit si altii!

In aceasta idee , o sa va prezint urmatoarele:

Operatiunea “Free Ipod” (un ipod pentru fiecare):

Primul pas: Cumpararea unui domeniu + hosting +traffic

Cumpara un domeniu de genul getitfree.com, yourfreeipod.com, ipodultaumoca.com
(personal as face punemanapevasilicasicastigimasinamica.com)

Pasul doi: Intocmirea proiectului

Se presupune ca cunosti webdesign, te duce mintea si esti familiar cu termenii: PPC(*) si referal(**)!
Fa contract cu mai multe firme ce doresc sa isi promoveze afacerea si care sunt de acord sa iti ofere un procent pentru fiecare client adus de tine, ce cumpara de pe site-ul lor prin asa zisul comert electronic. Pai stai..cum sa faci rost de clienti pentru ei? Pai………….iti pocneste in cap o idee: sa oferi ceva moca si la moda…cum ar fi un Ipod sau de ce nu… IPhone, ca tot e pe buzele tuturor…

Pasul trei: Spread it to the world!!!

Ok, totul e pregatit..deci…poti incepe asa: trimite mailuri la diversi… si fa-ti reclama la site (vezi tu cum, ca esti baiat destept). Apoi stai relax ca banii incep sa curga…
Scamu’ isi urmeaza calea fireasca… in sistem piramidal: Vasile recomanda 5 insi, cei 5 insi recomanda fiecare inca 5 si tot asa.. (Credeti-ma ca 80 % o imbuca, mai ales ca pornesc la drum in ideea ca “nu am nimic de pierdut”)

O sa incerc acum sa va demonstrez mai bine cum functioneaza (prin poze & shit):

Sa presupunem ca te numesti Vasile si primesti un mail de genul asta:

Photobucket - Video and Image Hosting

Dai click pe link si fuga dupa ipoduri moca incepe: (“Pretty pretty please” (how lame))

Photobucket - Video and Image Hosting
click here for larger view

Dupa cum spuneam, foamea continua, esti invitat sa iti bagi adresa de mail:

(Cat de credibil poti fi cand folosesti texte de genul: “Then tell your friends and help make the world a happier place”?)

Photobucket - Video and Image Hosting
click here for larger view

Sistemul “vede” ca introduci o adresa de mail pe yahoo (sau hotmail) si automat te invita (ca pe hi5 sau alte minunatii) sa iti bagi userul si password-ul. Iti genereaza un invite catre toate contactele din adresa , dai un send..si pac…ai intrat in joc..
Ai doua alternative:
1. Daca alegi sa iti bagi user & pass, si trimiti contactelor invite-ul , urmeaza o pagina unde esti rugat sa iti introduci datele ce vor fi folosite la trimiterea coletului (nume, adresa, cod zip..etc..)
2. Daca nu bagi user & password….exista si butonul “PASS” pe care il apesi cu nerabdare, ce dreaq doar nu te incurci..vrei sa termini cat mai repede..sa vina Ipodul mult dorit.

Photobucket - Video and Image Hosting
click here for larger view

Observi ca daca apesi “PASS” datele tale sunt completate la abureala , rapid si in dezordine (textul incercuit cu rosu). Ei iti spun sa ramai calm, ca tot va trebui sa le introduci in momentul cand ajungi pe site-ul sponsorului..de unde va trebui sa cumperi ceva…(sponsorul va acoperi costurile transportului).

Photobucket - Video and Image Hosting
click for larger view

Observati textul “hoxtizo” cumva? in link? nu cred..adika sunt sigur ca 80 % din voi nu observa!(zic tot 80 la suta pentru ca restul de 20 % se opresc la primul pas ). Acela este un referal(**)
Daca tii un “mouse over” peste un link al sponsorului vei observa iar referalul(**) ala. Sa zicem ca tu ajungi pe site si cumperi ceva, noah….pai site-ul o sa-l recompenseze pe hoxtizo asta deoarece ai ajuns pe site prin intermediul lui!

Concluzie:
Tu ajungi pe site-ul sponsorului si devii client (mai ales daca esti american) iar omul nostru (hoxtizo) primeste 2 % (sau mai mult) din suma obtinuta de magazinul online in urma cumparatorului adus de el prin al sau site. (suma care si-o baga in buzunar ..ca doar nu ii aduna sa va ia voua IPod).
Voi primiti “experienta” cum s-ar zice, noroc ca romanii nu cumpara…ei fac doar spam catre toate contactele din adresa de mail, in ideea ca poate vine mocangeala (vorba aia :”incercarea moarte n-are” )

Asta imi aduce aminte de un alt mail ce l-am primit si care functiona dupa urmatorul principiu: era trimis in sistem piramidal, doar ca se obtinea un bomb-mail catre o adresa. Era ceva de genul: “trimite mailul asta la 5 prieteni, dar trimite si la adresa asta (xulescu@xdomain.com) si o sa primesti un telefon (aici urma marca si specificatiile tehnice). O gramada au trimis, si normal ca mailul lu’ xulescu a fost bombardat si la scurt timp desfiintat. Asta se intampla daca esti inconjurat de prieteni tembeli.

* = o buna definitie gasiti aici: link wikipedia
** = un referal este un utilizator care a fost recomandat de un membru/utilizator inregistrat al unui sistem, acesta fiind subordonat dupa inregistrarea lui in acel sistem, in grupa de subutilizatori al membrului/utilizatorului inregistrat respectiv.Acesta din urma profitand fie prin bonificare unica fie prin bonificare procentuala din castigul respectivului referal/subutilizator pe durata cat acesta este inregistrat in sistemul respectiv.(definitie aproximativa)

P.S. Nu sunt eu prea as la capitolul asta, asa ca sunteti invitati sa imi deschideti ochii pe unde gresesc
P.P.S. Acest articol nu incearca sa promoveze o idee de inselaciune sau alte balarii. Scopul articolului este de a preveni si de a deschide ochii!

Later edit: mai degraba facem ca astia: www.smashmyipod.com

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *