Are we being watched?

Conversatie pe Yahoo Messenger cu celebrul (deja) meu cititor tele:

bullets .: de ce razi?
tele: de cãca&*l ala care zicea ca ar putea fi o strategie
bullets .: 🙂
tele: 🙂
tele: deci clar
tele: de azi inainte facem propaganda
bullets .: nu mai scrie cuvinte din astea
bullets .: ca se albastresc
bullets .: si te cauta FBI
bullets .: ai vazut ca asa face iahuu
tele: da .. nu stiam
tele: 🙂
bullets .: fugi in munte cu osama
bullets .: am scris osama
tele: 🙂
bullets .: s-a albastrit
bullets .: fu^#-i
bullets .: inca nu m-am obisnuit
bullets .: hmmmmm, iar a aparut cu albastru
tele: deci la mine nu se albãstreÅŸte nimic…

Okokok, mi-am propus sa scap de minunatia asta. Am aflat cu aceasta ocazie ca albastrirea cu pricina este cauzata de Yahoo LiveWords care este cam enervant, chiar nu il consider necesar.

Revenind la titlul acestui post, sunt anumite intrebari pe care ni le putem pune..
Poate din cauza asta?
Sau poate aceasta stire ne dã de gândit(?!): “..[..]..Shi was arrested in November, and convicted in April of “providing state secrets abroad.” He had e-mailed personal notes from a staff meeting about overseas Chinese returning for the 15th anniversary of the Tiananmen massacre…[..]….”We understand that the Internet is not a safe space,” says a cofounder of a Beijing Internet company. “We all have to be careful.”.. […]..” more..
Sau poate aceasta stire(?!): “..[..]..The online writer was jailed for eight years in 2003, after posting comments that criticised official corruption..[..]..” more…
Patru mari companii din USA: Microsoft, Google, Yahoo si Cisco – au fost acuzate la un moment dat, de colaborare cu autoritatiile chineze. Ati auzit poate de stirea despre faptul ca www.google.cn cenzureaza anumite cautari!

Sa lasam la o parte totusi ce se intampla prin China, cei de acolo au alte reguli, alte idei , stim cu totii pana unde poate ajunge un guvern comunist si la ce solutii apeleaza, doar am trecut si noi prin asa ceva. (Imi aduc aminte prin 97′ ca ma uitam cu parere de rau la televizor unde vedeam cum cativa chinezi din Hong-Kong, stateau intr-o piata si se uitau cu tristete la un cronometru ce anunta cate ore mai sunt pana ce Hong Kong, pe atunci – teritoriu britanic, ii revine Chinei).
Pe cat de “inteligente” sunt intrebarile puse pe Yahoo Answers….. pe atat de grave sunt dovezile cum ca am fi “ascultati”. Daca cei de la Yahoo isi doresc asta, cu siguranta o pot face. Nu ma gandesc ca s-ar putea intampla asa ceva si pe la noi.. dar mai stii? 🙂

P.S. Revenind la problema mea , am gasit rezolvarea aici si ma declar pe deplin satisfacut. Cred ca tele o gasise deja si doar se juca cu mine.

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *