Blocarea reclamelor enervante

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Bai frate, ce ma enerveaza astia cu reclamele lor stupide, pe zi ce trece au tot mai multe idei, acum cateva luni erau la moda banerele alea cu sunet care ma faceau sa inchid instant pagina (alea cu avionase si rahatele zgomotoase) iar acum am observat ca sunt la moda astea – gen pop-up. Plus de asta , au inceput sa le faca butonul de “close” tot mai putin vizibil.

Ma enerveaza faptul ca pur si simplu ti le baga pe gat, si ce am observat este ca mai toate reclamele de acest gen (90%) vin de la boom.ro & trafic.ro.
Exista tot felul de programele ce blocheaza toate bannerele si reclamele de acest gen, dar cea mai la indemana solutie ar fi urmatoarea:
Localizezi fisierul hosts aflat in:

Windows 95/98/Me: c:\windows\hosts
Windows NT/2000: c:\winnt\system32\drivers\etc\hosts
Windows XP: c:\windows\system32\drivers\etc\hosts

si il editezi cu notepad sau wordpad, adaugand urmatoarele linii:

127.0.0.1 a.boom.ro
127.0.0.1 sa.boom.ro

Optional puteti adauga si linia asta:

127.0.0.1 boom.ro

Salvati fisierul si reporniti browserul, atentie mare insa, fisierul hosts nu are nici un fel de extensie deci sa nu cumva sa il salvati ca hosts.txt sau hosts.doc . Nu uitati sa faceti un backup la original.

Scurta explicatie:
Fisierul hosts se incarca in memorie (cache) la startup, iar Windowsul interogheaza acest fisier inainte de a trimite requestul catre orice alt server de DNS de fiecare data cand deschideti o pagina. Acesta blocheaza accesul la siteurile introduse, redirectand orice conexie , inapoi catre calculatorul vostru.
Mai exact, daca adaugati si linia optionala (cea cu 127.0.0.1 boom.ro) primul lucru ce il face browserul vostru, este sa verifice acest fisier “hosts”, rezultatul fiind afisarea unei pagini goale. Concret: “îi spune” computerului ca adresa www.boom.ro e aici: 127.0.0.1 (localhost, adica calculatorul vostru).
La fel, puteti adauga in hosts orice alta adresa ce doriti sa o blocati (puteti de exemplu redirectiona pagina facultatii, sa nu va vada mama notele).

Revin cu o adaugare: Exista mult spyware pe netul asta si recomand verificarea fisierului hosts de fiecare data cand observati ca nu puteti scapa de un anumit “home page” ce se seteaza automat in browserul vostru. Anumiti virusi modifica acest fisier si implicit va redirectioneaza catre o alta pagina decat cea accesata de voi.

bullets

3 Comments

  1. Vedeti putin si aici:
    mvps.org/winhelp2002/hosts.htm

    E un fisier de hosts care blocheaza siteurile de aduri, etc. 10/10 – nu mai ai nevoie de popup blocker si alte prostii.

  2. Ai cumva la indemana o solutie si pentru Linux? Situatia e similara, solutia trebuie ca e diferita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *