Premiile Pulitzer pentru Jurnalism – 2007

Columbia University, care acorda in fiecare an prestigioasele Premii Pulitzer, a decernat distinctiile pentru merite in domeniul jurnalismului si al artelor pe 16 aprilie. Astfel:

Premiul pentru Servicii Publice : Wall Street Journal – ancheta despre achiziÅ£ii de actiuni prin care au reusit sa aduca probe care acuza citeva corporatii americane ca au cumparat actiuni antedatate.

Jurnalism de investigaţie: Bret Blackledge/Birmingham News, un material in care denunta coruptia din sistemul de colegii din Alabama.

Jurnalism local: Debbie Cenziper/Miami Herald, – un articol despre inselaciuni si imobiliare Investigatie ce a durat sapte luni . Articolul aici – link

Jurnalism naÅ£ional: Charlie Savage/Boston Globe, ziaristul a reusit sa demaste strategiile prin care administratia Bush incerca sa eludeze prevederile noilor legi, invocind asa-numitele comunicate semnate de presedinte – link

Editorial: New York Daily News, premiu adus prin materialele cu care au atras atentia asupra conditiilor de munca ale muncitorilor din zona turnurilor prabusite pe 11 septembrie.
Ancheta: Kenneth R. Weiss, Usha Lee McFarling ÅŸi Rick Loomis/LA Times – un reportaj despre poluarea oceanelor

Critica: Premiul pentru critica a fost acordat lui Jonathan Gold, pentru cronicile de restaurante semnate in “L.A. Weekly“.
Linkuri catre lucrarile sale, aflate pe site-ul LA Weekly :
Hare Today
Out of the Flames
Devil’s Own Steak House
The Great White Duck
Home of the Porno Burrito
Cool Hunting
L.A. Simonized
Claws and Effect
Bring The Funk
Flesh and Bone


Caricatura: Walt Handelsman/Newsday

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
pentru intreaga galerie, click aici

Breaking News Photo: Oded Balilty/AP

http://www.ntv.com.tr/modules/slideshow/VeInsan20060203/images/01.jpg

Reportaj Foto: Renee C. Byer/The Sacramento Bee.

pentru a vizualiza intregul reportaj, click aici

alte linkuri: 1 2

bullets

One Comment

Comenteaza: