Parlamentarii au inceput sa voteze suspendarea lui Traian Basescu

La ora 14.1o a inceput votul parlamentarilor pe tema suspendarii presedintelui Traian Basescu. Timp de 171 de minute, reprezentantii rupurilor parlamentare si-au exprimat pozitia referitoare la subiectul dezbatut. Votul este secret, cu bile. Reprezentantii PD, PLD si PSD au anuntat ca vor vota “cu bilele la vedere”. Pentru suspendarea presedintelui este nevoie de 233 de voturi, deoarece patru mandate de parlamentar au fost vacantate si nu au fost inca ocupate.
Sedinta programata pentru ora 9.00, a inceput cu aproape o jumatate de ora intarziere, parlamentarii preferand discutiile pe holuri. Sedinta comuna a celor doua camere, in care se va decide suspendarea presedintelui, este condusa de Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor.
UPDATE: Sedinta a inceput la ora 9.25, cu 342 de parlamentari in sala.
UPDATE: Theodor Stolojan asista ca invitat la sedinta.
UPDATE: Calin Popescu Tariceanu a parasit sedinta spunand ca are lucruri mai importante de facut.

In Piata Universitatii au inceput sa se stranga bucuresteni care protesteaza impotriva Parlamentului. In jurul orei 13.30, aproximativ 60 de persoane se aflau in fata Teatrului National, avand pancarte cu mesaje de sustinere a presedintelui si contra restauratiei. Si Cititorii HotNews.ro discuta aprins pe forum despre un miting, programat pentru ora 18.30, in aceasta seara. Si pe forumurile altor publicatii online sunt sute de mesaje privind un miting in Piata Universitatii, iar pe Yahoo Messenger si prin intermediul SMS-urilor circula mesaje precum La 18.30, la Universitate!!! Let’s kick some parlamentars ass!!!! (This in mass, but only mass could do it). “Trebuie sa iesim in strada…daca noi i-am ales pe parlamentari tot noi trebuie sa le aratam ca nu ne mai reprezinta…sa le fie rusine…rusine fata de tara asta, scrie George pe forumul HotNews.ro. Si daca o sa fiu singur voi merge in Piatza Universitatii la 18.30 pentru a-mi exprima protestul fata de acest abuz incredibil si intolerabil al parlamentului, spune Derco.
UPDATE: Si cititorii din alte orase mari (Cluj, Timisoara) au inceput sa discute despre mitinguri impotriva restauratiei, organizate in pietele centrale.

Hotnews.ro

bullets

2 Comments

  1. legat de:
    “Trebuie sa iesim in strada…daca noi i-am ales pe parlamentari tot noi trebuie sa le aratam ca nu ne mai reprezinta… ”
    Parca s-au ales singuri pe nejte liste… io nu am ales nici unu din ei … sa ne “traiasca” cei 322 de membri PCR aflati in parlament!

  2. La 18.30 azi 19 Aprilie 2007 intalnire mare in fatza prefecturii Brasov Demonstratie pro-Basecu ! Sa nu lipsiti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *