Tonight we digg in hell?

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Incepand de ieri, se intampla un fenomen interesant pe digg.com. Toate stirile de pe prima pagina contin acelasi lucru sub diferite forme si anume cheia de decriptare a HD-DVDurilor (filmulet pe youtube, tricou inscriptrionat, poze, screenshoturi). Cu ajutorul acestui key se pot copia filmele HD DVD cu ajutorul unui soft numit BackupHDDVD.

Cheia cu pricina a fost “scapata” prin 30 Aprilie se zice pe aici.

Dar, pe forumul de pe doom9.org (baietii care sparg tot), cineva zice asa:

Congrats everybody for the thrill of witnessing how DRM was defeated. February 11, 2007 is a day to be remembered.
I predict that movies will one day be liberated without DRM and we are all going to loose all the fun and excitement.
Fairuse wins!!

Digg, unul dintre cele mai mari site-uri de social-bookmarking, a celebrat recent depasirea pragului de peste 1 milion de conturi, cu toate ca unii carcotasi spun ca aceasta cifra ar fi mai mica.

Intreg contentul de pe digg este generat de catre useri (user submitted), care pot vota stirile ce prezinta interes. Exista reguli stricte si cenzura cand este cazul. De data asta se pare ca asistam la un fenomen de mare amploare, un fenomen scapat de sub control. Zeci de stiri ce c0ntineau key-ul, au fost sterse iar administratorii nu pot face fata valului de stiri ce apar minut de minut. Cu aceasta ocazie s-a stabilit un nou record: a fost stearsa o stire ce atinsese 16.000 de voturi in doar 20 de ore, cea mai votata stire vazuta vreodata pe digg. Deasemenea, au inceput sa stearga toate stirile prin care se promova un fel de campanie pentru libertatea cuvantului – si nu erau putine – dar si sa baneze anumiti useri ce continuau sa promoveze fatidicul key.

Digg-ul este ca o cetate in flacari. Fondatorii Digg s-au lasat pagubasi. Unul dintre acestia, Kevin Rose, declara pe blogul lor oficial ca nu va mai sterge nici o stire, si vor suporta consecintele, oricare ar fi acestea.

Precizez faptul ca fondatorii Digg.com erau/sunt sponsorizati de catre HD DVD Promotion Group. Kevin Rose si Jay Adelson realizeaza impreuna DiggNation, un show sponsorizat de catre firma de mai sus. Logoul HD DVD este prezentat la inceputul fiecarui episod. Deci cineva are de pierdut aici… si nu ma refer in nici un moment la useri cu toate ca daca stau bine sa ma gandesci, isi taie singuri craca de sub picioare.

Ma intreb ce se va intampla in continuare, asistam la moartea unui colos?

Despre subiect au scris si zoso , gramo, ciops.

bullets

5 Comments

  1. Poza aleasa de tine la inceputul articolului e absolut dementiala, la fel si articolul :).

  2. Fazedure daca esti incapatanat platesti 🙂
    Cat despre chestia cu digg, baietii au procedat bine. Dar au cedat cand au vazut ca isi distrug comunitatea.

Comenteaza: