So long www.torrentbits.ro

Autorii unui site care distribuia filme pirate către mii de utilizatori descoperiţi de poliţişti

Ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au prins, joi dimineaţă, doi bucureşteni care administrau un site de tip torrente, care facilita răspândirea programelor şi în special a filmelor piratate, având 16.000 de utilizatori înregistraţi în toată ţara.

După o cercetare care a durat două luni, Poliţia Capitalei, cu ajutorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a instrumentat cazul. După percheziţia unei locuinţe din Bucureşti au fost identificate cele două persoane, ambele în vârstă de 40 de ani, care administrau site-ul şi au fost sechestrate în jur de 5.200 de CD-uri şi DVD-uri, majoritatea dintre ele conţinând filme.

Cei doi administratori ai site-ului sunt cercetaţi, printre altele şi pentru încălcarea drepturilor de autor, ei riscând amenzi şi pedepse cu închisoare cuprinse între doi şi patru ani.
“Acest tip de activitate se întâlneşte din ce în ce mai des în ţară, dar şi în străinătate”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, inspectorul Ioniţă Marian, specialist din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor.
Activitatea ilegală a acestor persoane dura de un an, însă ei au început să funcţioneze la capacitate maximă de şase luni. Utilizatorii nu plăteau nimic, însă puteau face donaţii într-un cont menţionat pe site. În plus, site-ul conţinea şi câteva reclame.

La domiciliul percheziţionat poliţiştii au găsit patru calculatoare, dintre care unul foarte puternic, care funcţiona ca server. Cei doi sunt cercetaţi în stare de libertate..
Mediafax si zoso.ro
Avem si un filmulet de la Tvr1 :

Deci multe informatii, multe, multe, multe si marunte….. dar stau si ma intreb acum, oare cati dintre cei implicati in toata povestea asta – vorbesc de politisti, procurori, judecatori etc – stiu ce e ala torrent tracker. Sau daca au auzit de operatiunea “ne cumparam o insula ” a celor de la The Pirate Bay sau de incercarea politiei bulgare de a inchide trackere bulgaresti hostate in USA!?- (via) – sau ca mininova a castigat domeniul .com in tribunal, stire ce a facut inconjurul lumii. Cati? Cati stiu de toate acestea? Poate doar doi-trei, dar si ei sunt tineri, au sub 30 de ani, folosesc acasa un calculator si mai “dau jos” din cand in cand cate un film la care se uita cu nevasta/prietena, pentru ca Dvd-ul original e scump.

Stirea celor de la TVR 1 se bazeaza strict pe faptul ca i-au gasit pe baietii nostrii in posesia a peste 5000 de dvd-uri si cd-uri cu filme & shit. Pai da, o mare prostie. Ce faceau oare cu ele? Pai presupun ca le vindeau la colt de strada ca altfel nu imi explic. Pun pariu ca multi dintre voi sunt maniaci si fac colectie de Dvd-uri cu filme, dar nu cred ca toti aveti un server puternic in casa pe care sa hostati un tracker! Si cat de idiot sa fi sa dormi langa server? Exista pivnite, beciuri, seifuri cu spatii de aerisire, il pui pe bloc, in copac..vezi tu..ca doar administrezi totul prin remote. Solutii se gasesc – romanii sunt inventivi dar poate ca astia erau prea avari, stateau la buchet, faceau economii si nu isi permiteau un hosting prin state.

Nu incurajez asa ceva, vai… dar ma speriu cand aud ca unii chiar nu gandesc. Plus de asta, pariu ca 80 la % din trackerele romanesti s-au dat la fund, acum. Acum se sta un pic la fund, se numara bistarii “castigati din reclama” si se lustruiesc merÅ£anele. Nu? Voi ce ziceti?

Si chestia asta o sa infunde mai multe trackere. De ce ?
Nu pentru materialele piratate. Ci pentru ca nu platesc impozit la stat.
Exact ca si cu prostitutia. Nu le pasa ca ale noastre bagaboante se ard. Le pasa ca statul nu primeste nimic din toata afacerea asta.

zice L3st.

bullets

10 Comments

  1. Fii serios. S au inchis doua rahaturi de site uri si gata ” 80% ” Astia reprezinta 1% din toate trackerele romanesti si aveau o valoare egala cu zero.

  2. m-ai inteles gresit, nu am zis ca alea 2 trackere ar reprezenta 80 la %. hehe

  3. “Plus de asta, pariu ca 80 la % din trackerele romanesti s-au dat la fund, acum”
    Eu asta am inteles. Nimeni nu s a dat la fund 😀
    Expresie urata 😛

  4. care’s alea 2 rahaturi de site-uri care s-au inchis ?

  5. Pai pt ce le-au luat serverele? Prin aplicatia hostata de ei nu trec decat semnalizarile si hashurile fisierelor shared, nu trece nici un byte din fisierele in sine. Aceeasi problema cu serverele de dc++.

  6. Daca nu ar exista si oameni ca ei am fi o natiune de inculti am vedea doar ce cred unii ca domnul Voiculescu ca ne este necesar, nu ceea ce este si bun si ceea ce ne place

  7. pacat,mare pacat.O sa mai apucam sa vedem un film ca lumea la paste cailor sau cand salariul minim pe economie in Romania va fi de 1000 euro he he

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *