Microsoft brings you “Surface”

Surface este un proiect la care s-a lucrat intens in ultimii cinci ani si cu care Microsoft incearca sa sparga piata. Lansarea lui se preconizeaza a avea loc undeva prin iarna lui 2007, si va putea fi achizitionat pentru o suma cuprinsa intre 5000 si 10.000 $. Microsoft spera ca producerea in serie pentru home-useri sa poata incepe in 3-5 ani.

Surface este un fel de masuta, avand deasupra un ecran cu diagonala de 30 inci ( aprx. 77 cm ) ce are implementata tehnologia “touch-controlled”. Ruleaza cu ajutorul unui Windows Vista putin modificat. Astfel, se poate naviga prin meniuri, vizualiza poze, desena, juca solitare, totul cu ajutorul degetelor.

Surface nu este un touchscreen, cei de la Microsoft au implementat o tehnologie noua, bazata pe cinci camere video ce urmaresc si inregistreaza miscarile.

Mai multe detalii aici, aici si aici.

Thx to song, Atryx si Tudor.

bullets

7 Comments

  1. Un al produs Microsoft, un alt rahat mare. Iar faptul ca pe el ruleaza Vista… Nu am cuvinte. Adica nu are rost sa mai comentez… Si mai si costa… $5000!!!… Adica, hai sa zicem ca pe aparatul ala as da $4000, dar pe Vista nu as da $1000, sau cat e nici in ruptul capului. De banii aia imi cumpar un Mac, dar macar stiu ca voi fi sanatos psihic.

  2. E o diferenta: cel de la microsoft este gata si incepe comercializarea lui in iarna asta ! Nu va mai cacatzi pe voi atata analizati per ansamblu dupa ce ati verificat mai multe surse … asta daca nu vreti sa pareti limitati ! … Sunt deacord ca Vista Suck’s Big Time si Microsoft are probleme la anumite capitole ! dar de ce suntetzi asa inversunatzi impotriva lui Microsoft … sunt convins ca nici macar unu din voi nu are un MAC acasa … si acum vorbitzi doar pt ca e “trendy” si da bine la CV-u sa te dai mare inamic microsoft … dar defapt toti il folositi !

    Cat despre Surface … e interesant, era de asteptat lansarea lui … se lucreaza la el din 2001 … multe filme aparute pe net de atunci pana acum … aveau la baza diverse prototipuri ale lui … distribuite la developerii de soft … etc.

    Despre versiunea de la Apple … astept cu nerabdare ! NOTA: cei de la apple au lansat o tehnologie NU un produs !!!!!

    Avand in vedere tehnologiile folosite pretul se justifica !!! NU E UN PC !!! nimeni nu te pune sa iti iei acasa unul decat daca chiar nu ai ce face cu banii si vrei alta masa de cafea in sufragerie ! In prima faza Nu e adresat “consumatorilor casnici 😛 ” e adresat mediului business si asta evident datorita costurilor de productie ! Toate firmele care desfasoara activitati de productie cauta permanent solutii de reducere a costurilor ! Si, da ! in urmatorii catziva ani poate o sa apara si o versiune pe la 1000$ !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *