SF6 – hexafloridul de sulf (anti-heliu)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Am ramas pur si simplu uimit. Nu stiu foarte exact despre ce este vorba, dar cica ar exista un gaz ce produce efecte foarte contrare celor produse de heliu. Stiti voi faza cu inhalarea heliului si efectul sau asupra vocii… ca o subtiaza si toata lumea cade pe spate de atata ras. Eh, gazul asta cica o ingroasa. Efectul e si mai hilar.

Dupa niste mici cautari am aflat ca este vorba de hexafluorid de sulf (SF6), un gaz inofensiv cu o densitate asemanatoare cu cea a apei dar care este de 6 (sase) ori mai greu ca aerul. Asa zic specialistii lor. (pe google nu am gasit nimic despre el, nici un specialist nu s-a exprimat in limba romana).
Destul cu vorba… sa vedem niste demonstratii:

Jay Leno Show:

Si niste tipi, se distreaza la un post de radio:

Recomandat micilor comunitati Star Wars dar mai ales fanilor Dark Wader.

bullets

13 Comments

  1. omg vreau şi eu un acvariu cu SF6 .. vreau să văd dacă pluteşte broasca în el :O =)

  2. Tare de tot….faza cu heliu am incercat-o…e bestiala mai ales la un party…spre dimineata
    Stie cineva cum se face rost de SF6 ??

  3. in primul rand, nu e hexafluorid, e hexafluorura de sulf, ca asa se zice in romaneste. in al doilea rand, nu e chiar inofensiv. in al treilea rand, este un gaz din categoria gazelor cu efect de sera si omenirea se lupta sa reduca emisiile in atmosfera. dar cu d’alde voi, slabe sanse

  4. Pingback: muhaha
  5. SF6 – hexaflorura de sulf se foloseste in procesl de prelucrare a uraniului, si asa cum spune cineva mai sus este toxica pentru om si mai ales este un gaz cu efect de sera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *