Romanii sunt saraci, cinstiti…

…si merg des la biserica…

53% dintre bucuresteni ar pastra un telefon mobil gasit, chiar daca proprietarul l-ar cere, releva un experiment facut de “Reader’s Digest”.

Un element ce i-a deosebit pe romani de restul participantilor la test a fost faptul ca de indata ce gaseau aparatul (un Nokia 2610 nou, in valoare de 260 de lei) il inchideau, astfel ca recuperarea devenea imposibila. In celelalte tari, redactorii revistei apucau sa discute la telefon cu gasitorul si de multe ori il convingeau sa-l inapoieze.

….

„Un chelner de la restaurantul Monte Carlo, din Cismigiu, a vazut telefonul abandonat de noi, l-a ascuns sub servetul alb de pe mana si l-a inchis. O doamna l-a gasit in parc si l-a inapoiat dupa doua zile, spunand ca au convins-o fiicele ei, iar doua batranele din Militari au raspuns la telefon si au zis ca oricum nu stiu sa umble la el”

citeste intreg articolul

bullets

7 Comments

  1. am fost plecat la mare pana ieri, sambata seara un amic din grupul cu care eram a gasit un mobil destul de scump…in 30 minute a reusit sa il inapoieze proprietarului
    53% dintre romani…ce porcarie…asa gasesc si eu 30 de oameni pe strada, ii intreb daca le place laptele, si apoi pot declara ca 65 % dintre bucuresteni iubesc laptele
    un sondaj facut pe 30 de oameni nu este deloc semnificativ

  2. Sondajul nu este foarte reprezentativ, dar ne putem face o idee vis-a-vis de șansele de recuperare ale unui *obiect* pierdut în capitala noastră dragă.

  3. Asa a patit prietena mea cu astia de la Reader’s Digest. Statea la fantana la Universitate si a venit o tanti si s-a asezat langa ea si la plecare a lasat un telefon care parca era un sony erickson cu camera. si dupa aia au sunat la el si au intrebat daca stie cumva unde e telefonul. Le-a zis, s-au intors si l-au luat si pe urma i-au dat o revista si un pix. Dupa, prietena mea i-a auzit comentand ca dici daca vrei nu ti se fura un telefon in romania:)

  4. Nu spune prea multe “studiul” celor de la RD. De exemplu, din punct de vedere statistic, diferenta dintre Bucuresti si Paris este nesemnificativa. Deci nu e justificat sa spunem ca suntem “penulitmii” in privinta cinstei.

  5. eu daca as gasi un telefon, l-as inapoia proprietarului. pe bune.

    dau exemplu un prieten de-al meu care a gasit un tel. la serviciu mi-a zis siam hotarat amandoi ca cel mai bine e sa il inapoiem si asa a facut.

  6. Statisticile din Paris sunt la fel cu cele din bucuresti pentru ca tot aceeasi culoare mioritica au “gasitori”.

  7. HAHAHA!!!! Mi-a cazut telefonul intr-un taxi in Constanta. Ce ziceti? L-am recuperat? In 5 minute telefonul era inchis si adio. Nu am retinut numarul taxiului, asa ca atunci cand au dat prin statie bye bye…. Drept urmare oameni buni va recomand sa luati intodeauna bonul fiscal. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *