In jurul tarii (1)

O sa incep in curand sa va povestesc despre si ce am facut in concediu. Dar am sa va rog sa aveti rabdare cu mine, dupa doua saptamani de vacanta, imaginati-va ca am ramas in urma cu anumite proiecte personale dar si profesionale. Deci, patience my friends. 🙂 Pregatesc posturile despre vacanta, incet dar sigur. Pentru inceput sunt nevoit sa sortez pozele (cam 1600 la numar) si sa le structurez. Sper sa mai aveti putintica rabdare. 🙂

Pe scurt: Din lipsa de timp (a intervent ceva pe parcurs) am fost nevoiti sa “sarim” Moldova si o bucata din vest. Pot sa zic ca am ajuns in niste locuri care m-au lasat cu gura cascata si m-au umplut de entuziasm. A fost frumos.. si ..hai ca ne citim… ;). In episodul 2 : incepem cu poze si detalii.

P.S. Legat de poze si aparate foto, sa va povestesc ce am patit, poate ma ajuta cineva cu idei sau sfaturi.

Am un Canon A95 (Canon rulz!!) – pe care l-am expus intr-o zi la soare. Cert este ca era super fierbinte cand l-am scos din husa. Eh, cand l-am scos am observat ca nu imi mai functiona LCD-ul. Mai exact: e mort, negru  iar cand il activez, aparatul se inchide. De facut poze, pot face insa  nu le pot vizualiza si totodata descarca. Un prieten mi-a explicat ca datorita faptului ca a fost expus la soare timp indelungat s-a intamplat ceva cu cristalele alea lichide si mi-a mai povestit ca un amic de-al lui a patit la fel si a rezolvat problema punand aparatul la o temperatura scazuta. Nu cred ca l-a bagat in frigider si sincer eu nu prea am de gand sa fac asta.

Am sa va cer ajutorul rugandu-va sa imi dati ceva idei sau in caz ca vi s-a intamplat ceva semanator sa imi dati ceva solutii. Eventual sa ma indreptati spre un magazin specializat sau spre o reprezentanta Canon. Aparatul este cumparat din Italia  iar garantia cred ca a expirat.

bullets

7 Comments

  1. noi am fost cu Canon-ul nostru aici:

    Service aparatura foto CRIS PROFESSIONAL SERVICES S.R.L Str. Campia Libertatii nr. 35-37, sector 3 Bucuresti Tel: 021-324.62.81 Fax: 021-324.62.85

    am dat un milion jumate doar fiindca l-am scapat din greseala pe jos si se mai deschidea, dar ni l-au facut ok; iar in buc n-am gasit alta reprezentanta Canon; tipul de acolo a fost foarte politicos, reparatia a durat mai putin de o saptamana; bafta!

  2. Aparatul e facut si sa faci poze iarna cu el, la temperaturi scazute. Poti sa-l bagi linistit in congelator, unde sunt -18 grade. Problema e cand il scoti la caldura. Din congelator muta-l in frigider, intr-o punga de nylon. Dupa o vreme scoate-l in camera. Condensul nu se va mai forma in/pe aparat, ci se va forma pe interiorul pungii. Nu stiu daca se rezolva cu LCD-ul in felul asta, dar la rece poti sa-l bagi. Succes.

  3. uite ce scrie chiar pe linkul care l-ai dat tu catre aparat: temperatura de functionare
    0-40 grade celsius. (deci lasa bagatul in congelator la -18 grade pentru altii). cat pentru
    problema cu LCD-ul ai putea mai intai trimite un mail pe adresa office@canon.ro

  4. si eu am canon si mi-a facut exact asa cand am inceput sa facem transfagarasanul exact in dreptul barajului vidraru… prima data am zis ca o fi doar o simpla intamplare dar am facut transfagarasanul de 3 ori si vreau sa iti zic ca de toate 3 ori mi s a intamplat la fel…. nu stiu ce avea dar pana la cabana capra tot timpul si-a revenit… habar nu am poate e ceva in zona aia care il face sa o ia razna… gandeste te si tu pe unde erai exact in zona…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *