Bataia e rupta din rai

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Bun titlu, zic.

De cate ori trec in weekend pe langa o anumita biserica din cartierul meu (am zis ca trec pentru ca intru rar intr-una), ma uit in curte si vad o multime de babe si mosi ce isi asteapta sfarsitul, pe care i-a apucat credinta, acum, la batranete. (Presupun ca asa am sa incep sa fac si fac si eu prin 2030). Ok, printre batranetul ala se mai vad si cateva capete de baieti cu freza trendy ce lucreaza ca sudori plus cateva feţe mai tuciurii. Ce-s cu astia aici? Pai, stiti foarte bine ca orice hoţ sau baietas de cartier este cel mai mare credincios in spatele infatisarii aleia de smecheras. Inainte de culcare, in fiecare seara se roaga la Dumnezeu sa nu-l prinda politia ca l-a batut pe cutarica sau ca a furat fesul copilului aluia de la scoala. Un exemplu elocvent ar fi o figura cunoscuta si foarte contemporana noua: preamaritul Jiji, cel mai credincios dintre romani. In fine.. trecem peste partea cu credinciosii. Hai sa ne legam de popi.

Preotii sunt, dupa parerea mea, cei mai pacatosi indivizi de pe pamant, poate nu toti…dar majoritatea. In curtea de care va ziceam, in spatele bisericii se afla un Ford Focus parcat. D’ala nou măi, nu va ganditi la harburi. Ca asa a vrut bunul Dumnezeu.

Dar hai sa va arat ceva, un exemplu ce il am foarte la indemana.

Cata incredere sa ai in spusele unui preot daca il vezi cum injura si bate o calugarita in curtea bisericii? Adica eu si cu tine, cand intram intr-o biserica ne simtim asa umili si smeriti de ne e frica si sa tusim iar popii astia injura ca la usa cortului.

Unsul lui Dumnezeu a tunat baritonal si tare catre maicuta: „Futu-ti gura ma-tii di drac!“ Scuzati accentul moldovinesc, sper totusi ca ati inteles ca un staret zice, chiar in usa bisericii manastirii, ca ar fute gura mamei unei calugarite.

COntinuarea si amanunte intr-un articol din Catavencu, unde veti asista la o lupta K1 intre maicute si calugari in localitatea Bodesti, judetul Neamt, in curtea unei manastiri – link.

Thx to carmen

bullets

8 Comments

  1. Da, intradevar popi sunt unii dintre cei mai pacatosi oameni. Am si eu o mica povestioara cu unul din ei.

    La mine in cartier, in Constanta, s-a inceput constructia unei biserici, acum aproximativ 4-5 ani. Exact cand a inceput constructia bisericii, a inceput si popa sa isi faca vila, lana biserica ca…na…trebuie sa stea aproape de munca.

    Faza e ca a primit o gramada de finantari si donatii de la lume pentru constructia acelei biserici. Dar faza si mai tare e ca vila lui a fost gata in maxim un an, pe cand la biserica si acum se mai lucreaza si se plange ca nu are bani…

  2. “Preotii sunt, dupa parerea mea, cei mai pacatosi indivizi de pe pamant” – de acord!!! 100% de acord! Mie mi-e sila! Am trait si auzit prea multe ca sa mai am vreun pic de respect pentru ei..

  3. mda….oriqm …stii vorba aia…sa faci ce zice popa nu ce face el! deci….

  4. multi dobitoci in tara asta. Din pacate jegurile astea de oameni au inca influenta asupra “prostimii” care, si nu cred ca ma hazardez zicand asta, e inca majoritara in Romania. Saracia nu este o scuza. Iti vine de multe ori scarba ca sa mai mergi la biserica… toti pomanagii stau la ciupeala, preotii sfintesc masini contra unor sume banesti (ceea ce e de o retardare extrema – cum plm sa-ti sfintesti masina ??, mai lipseste sa o agati de perete si sa zici ca-i icoana), iar mentalitatea acestor redusi de preoti te lasa de cele mai multe ori perplex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *