Nokia vine la Cluj iar nemtii distrug telefoane

Nokia vine la Cluj iar nemtii distrug telefoane

Domne, afacerile sunt afaceri iar de durut sa ii doara pe toti. Ce dreaq, asa-i in biznis!

Ca orice mare/mic investitor strain , compania finlandeza Nokia a observat (de abia acum?) potentialul urias al acestei minunate tarisoare infometate. Ca urmare a inchis fabrica sa din Bochum, Germania – lasand o gramada de oameni fara slujbe si incepe sa isi mute catrafusele in Jucu, la Cluj.

Finlandezii se muta aici pentru ca de abia acum au observat ca mana de lucru este de 10 ori mai ieftina decat in Germania. Insa cand vine vorba despre calitatea lucrurilor facute de romani prefer sa ma abtin de la orice comentariu. Am capatat ura Europei: italienii ne urasc, nemtii ne urasc, spaniolii se pregatesc si ei. Ma intreb oare ce urmeaza? Aude careva vreun suierat*?

Urmeaza sa vizionati un reportaj facut de nemti. Nu stiu eu asa multa germana dar mi se pare ca la inceput ni se arata o familie in care un tata/sot ramane fara slujba iar mai incolo imaginile ne duc catre noua fabrica din Romania – where you can see how poor those people really are – Jucu – satul fara strazi, loc in care pretul unui metru patrat de pamant a crescut de la 2-5 euro la 50-60 euro.

Daca cautati pe Youtube cuvintele Nokia Bochum, veti da peste o gramada de nemti ce isi distrug telefoanele Nokia in semn de protest pentru inchiderea fabricii.



Iar la final un nene care distruge un Nokia 9500 Comunicator si un delicat Nokia 9300.


P.S. *Suieratul ce il auzeam provenea de la cucta cu fasole de pe foc. Nicidecum de la rachete inamice. Peace man!

[sursa]

bullets

8 Comments

  1. mare idiot moshuletzu… oricum nu castiga nimic din protest pt ca afacerile sunt afaceri. mai bine vindea telefoanele sa faca un ban gramada sa mai puna in cont pt zilele negre pana o sa isi gaseasca alt loc de munca… dar na…

  2. Daca statul ar reglementa ca salariul minim pe economie sa fie de 500 de euro, atunci si viitorii muncitori de la Nokia-Cluj ar fi fost aparati. Asa, insa, cu 150-200 de euro scapa ieftin, pe cand in Germania plateau de 5-6 ori mai mult. Asta este economia de piata, nu romanii sunt de vina ca i-au lasat pe acei nemti fara job.

  3. De parca mor nemtii de foame si se prabuseste economia germana fara fabrica Nokia. Fac mare protest impreuna cu nu stiu cate sindicate si nu stiu cate firme producatoare de masini (printre care si Ford), niste idioti. Era normal asa ceva sa se intample, se pling atata, ca UE ne-a dat noua mai multi bani decat lor, de parca ei ar avea nevoie, au cea ami tare economie din Europa, la noi euro a ajuns la 3,7 azi, suntem vai de capul nostru si ei fac scandal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *