Costel Busuioc in Spain’s “Music Idol” – Pavarotti din Carpati

Costel Busuioc in Spain’s “Music Idol” -  Pavarotti din Carpati
Incep acest post cu trei cuvinte: Paul Potts, “Britains’g Got Talent”, “Nessun Dorna”. Ring a bell? 🙂

Va aduce aminte de un anume talent ce a facut furori in lume acum cateva luni? 🙂 Se pare ca nu este singurul, avem si noi un exemplar cu care ne putem mandri.

Costel Busuioc, un zidar roman cu opt clase, emigrat in Spania, a fermecat telespectatorii televiziunii publice spaniole intr-un concurs de tip “Megastar”. Timiseanul de 33 de ani a cantat in primele doua emisiuni ale concursului “Nessun dorma” si “Caruso” si a obtinut cele mai multe puncte din partea publicului si a juriului. In ciuda calitatilor sale vocale deosebite, Busuioc a refuzat oferta de a studia canto la Opera de la Viena, deoarece avea nevoie de bani pentru a-si intretine sotia si cei patru copii. Acesta este, de fapt, si motivul pentru care tanarul s-a prezentat la castigurile pentru emisiunea “Hijos de Babel”, la sugestia unor colegi de santier care l-au auzit cantand.
Povestea romanului si inclinatia sa spre muzica lirica seamana cu cea a lui Paul Potts, vanzatorul de telefoane mobile care a dat fiori la un concurs de acelasi gen din Marea Britanie. Potts a castigat concursul “Britain’s Got Talent” si a inregistrat deja primul sau CD.
sursa

Mai jos puteti urmari prestatia sa in concurs si ma bucur ca pot spune din nou: Fenomenal, fara cuvinte.. Bravo..Bravo! Bravo Costel! 🙂




Si imagini de la preselectii:

Furnicaturi? Simtiti? 🙂

bullets

23 Comments

  1. Cat de cacat poate fi lumea asta in care traim. Are ceva dramatic povestea asta. Un om cu o voce extraordinara, care a trebuit sa plece din tara pentru a se realiza, refuza oferte extraodinare. La asa un talent nativ nu ar trebui lasat sa-si iroseasca viata in micimi, ar trebuit ocrotit si cultivat. Asa ajungi sa te intrebi cate talente din diverse domenii se pierd pentru ca in loc sa se dezvolte sunt ocupate cu traitul. Normal ca daca nu ai avea griji te-ai putea ocupa si de lucruri mai elevate. Asa si omul asta in loc sa straluceasca e ocupat cu probleme anodine. Si in plus Paul Potts a reusit in tara lui.
    Sper sa reuseasca, sa nu mai fie nevoit sa munceasca pentru a-si intretine familia si sa bucure oamenii cu talentul lui.

  2. Ar trebui sa se ofere un imbogatit sa il sponsorizeze . Sau si mai bine : ar trebui instituita o “taxa de mediu” pentru manele (ca polueaza cultura mai rau decat polueaza masinile fara euro n mediul ) si cu banii colectati sa fie sprijinite adevaratele talente. Parerea mea !

  3. sunt mulţi care au talent, dar cei mai mulţi dintre ei nu se duc la concursuri de genu ăsta sau nu urmaresc o cariera muzicală.
    Tipul cântă bine, dar mi se pare că unii exagerează.

  4. Super tare romanasul, bravo lui, ma mai simt si eu mandra ca sunt romanca!!!Pacat ca refuza studii in domeniu, dar fiecare stie ce e mai bine… Oricum, bravo lui, mi-a dat fiori vocea sa…

  5. Bravo ioana ca te mai simti si tu mandra din cand in cand…pacat ca foarte putini stiu sa aprecieze romania si multi au impresia ca in MARELE OCCIDENT e mult mai bine….news flash: ca in tara ta nu e nicaieri, si am simtit-o pe pielea mea, am 8 luni de cand sunt plecata din tara.

  6. Superba voce. In Romania, nicio sansa…, facea foamea prin nu stiu ce coclau, intr-un satuc…In Spania, iata, muncind pe santier, i s-a ivit o sansa. A “prins”-o ! Sa-i fie de bine.

  7. Bravo Costel
    Sunt in domeniu si prestatia e minunata
    Pacat ca tara nu iti ofera nimic,ca tuturor talentelor ce sunt nevoite sa-si caute in alte domenii decat cel studiat
    Rusine Romania
    Rusine tuturor ce incurajeaza maneaua si tiganii
    Adevaratele talente nu sunt deloc bagate in seama
    Toate nulitatile sunt bagate in fata in romania(cu mici exceptii)si apoi ne mai intrebam de ce suntem numiti tigani
    Bravo Costel

  8. viata de cacat!

    pacat ca trebuie sa alergam intr-una dupa bani…

  9. aveti grija cand votati pe blogul ” hijos de babel” cititi intotdeauna bine intrebarea inainte de a vota.
    daca pana acum votai preferatul in concurs, acum poti vota pe cine vrei sa elimini din concurs..si din greseala si neatentia unora costel a incasat cam la vreo 600 si ceva de voturi pt. eliminare
    in eventualitatea ca intrebarea va fi din nou schimbata citi intotdeauna bine inainte de a da votul dvs.
    puteti intra si vota oricine altcineva pt. eliminare cum ar fi de ex.anita

  10. Draga Costel

    Iubeste pe Dumnezeu si Maica Domnului in continuare si sunt sigur ca vei merge inainte.
    Ma rog pentru tine si familia ta. Gloria pe multi ii ameteste, da smerenia inalta. Nu uita ca esti din Oastea Domnului, si binecuvintarea lui Dumnezeu te va urmarii.
    Cu draggoste Pr. Viorel Dumitrescu NY SUA

  11. felicitari!!iti tin pumni si ma rog pt. tine.Doamne ajuta.mult succes in continuare.

  12. Bravo Costele!
    Te-am auzit din antamplare la TVRi (tráiesc in Budapesta), si alergau furnicile- nu záu.
    Esti genial, tin pumnii pentru tine si ancerc sa urmaresc emisiunea si cariera ta.

  13. as vrea ca pe 17 martie cand voi inplini o frumoasa varsta sa ascult numai muzica ta exceptionala emotionala esti un inger pentru toti romanii neai deschis speranta si curajul succes pe viitor

  14. Bravo Costel.La fel ca multi altii vreau sa iti spun ca sunt mandra ca sunt romanca. Te felicit din tot sufletul pentru harul cu care ai fost inzestrat.Multumeste la D-zeu in fiecare clipa a vietii tale pentru ce ti-a daruit.Nu sunt foarte multi pe lumea asta care se nasc atat de norocosi.sa te ajute bunul D-zeu si in continoare,sa mergi cat mai sus pe culmile gloriei,dar sa nu uiti niciodata de unde ai piecat.Iubeste-ti tara(chiar daca nu ti-a oferit nimic) si prietenii,dar nu uita ca mai presus de toate esteFAMILIA si in primul rand DUMNEZEU.

  15. bravo costel!sunt foarte mindra de tine la fel ca multi alti.te felicit din tot sufletul meu si iti doresc multa sanatate si sa continui tot asa.sa nu uiti ca dumnezeu ti-a dat harul sa canti si sa ai griza de familia ta.iti doresc multa sanatate si fericire.eu am 10 ani si imi place mult cum canti .felicitarile mele.

  16. felicitari COSTEL, ai o voce dumnezeiasca . sper din tot sufletul sa ne bucuri mult timp cu vocea ta.astept cu nerabdare primul album

  17. FELICITARI COSTEL BUSUIOC!!!!MULT SUCCES IN TOT CE FACI!SUNTEM IMPRESIONATI DE PRESTATIA PE CARE AI AVUT-O LA CONCURS,O VOCE DE NEUITAT!!!

  18. nu siu cum sa incep costel tu esti o vedeta mare eu team urmarit si la concursul din spani si acum la antena 1 petru mine esti razele de soare care ma incalzesti cu vocea ta imi dai multii fiori ca ai fost dedeparte si strainul tia descoperit talentul departe de casa sint si eu dar sint foarte fericita ca avem omeni taletati asa cu esti tu iti urez ca dumnezeu sa te ajute incotinuare ca visul sa fie iplinit cu stima si respect marina van deijl si busuioc din olanda tu esti pe urmele lui maestru pavaroti credema

  19. Eu cred ca pentru a-ti indeplini un vis trebuie sa suferi.
    Daca nu suferi si nu lupti nu vei simti gustul gloriei.
    Daca ai bani nu inseaman ca trebuie sa ai talent sau mai bine spus poate ai talent dar nu incerci sa il descoperi pentru ca ai bani si faima si ce rost are sa te mai chinui cand deja ai totul pe tava.
    Dragilor marii oameni nu se nasc in puf se nasc oameni obisnuiti cu putere de lupta sa dea exemplu si celorlati.
    Probabil asa vrea D-zeu ca roata sa se invarta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *