Sunt un spammer

Sunt un spammer

Asta seara sarbatoresc a patra mea zi de raceala si a treia zi de cand mi-am pierdut simturile olfactive si gustative. Dar sa trecem la celalat of al meu: Pe la ora 19:00, in timp ce dadeam cu aspiratorul ca orice om bolnav care asteapta a doua zi musafiri, primesc un telefon cu numar secret. Cin’ sa fie, cin’ sa fie?

Iaca un Nea’: “Buna seara, sunt Icsulescu de la Rds, v-am sunat sa va anunt ca din locatia dumneavoastra se face spam si am fost nevoiti sa va taiem accesul la internet”
Eu: “Cum ? Dar ce-am facut? Sunteti sigur? Nu inteleg…si chiar mi-ati taiat conexiunea? Asa fara nici un fel de avertizare? Chiar nu inteleg, nu am habar despre ce vorbiti, cum adica “spamez”?!?!! ”

Chiar am ramas surprins de afirmatia individului care ma trata cu un aer de superioritate. Un fel de “stiu mah ca esti de vina si ca esti un spammer”. Eu? Nevinovat, ma jur. O mica paranteza: Am o tzava de net de la RDS, un broadband (ala de 20 euroi) pe care am alocate trei IP-uri. Unul e configurat pe desktop, pe celalat am un laptop (temporar) iar pe al treilea nu il folosesc.

Tinand cont de faptul ca astia de la RDS sunt cam varza la capitolul organizare, am cerut o reverificare.(Ultima oara cand am avut de-a face cu o persoana de la RDS a fost cand am cerut desfasuratorul la convorbirile telefonice de unde am observat cu uimirea ca in baza lor de date figuram cu numele corect dar cu alta adresa.)
Ok, omul a promis ca verifica si ca revine cu un telefon. Bun! In timp ce asteptam telefonul lui m-am dus tinta spre laptop sa vad si eu ce se intampla acolo. Deci laptopul cu pricina, are pe el instalat un Windows Xp in italiana pe care il lasesem deschis de cateva zile (lenea). Dau sa-l scot din standby, sa ma loghez si toate cele. Nici vorba de asa ceva, pe ecran aveam mare si frumos scris: acest windows a expirat si trebuie inregistrat/activat. Bun deci situatia sta in felul urmator: am un laptop ce sta ca boul intr-un colt de cateva zile, pornit, cu windowsul expirat si care cica face spam. Wtf?

Intre timp ma suna tipul de la RDS, calm..cu vocea lui superioara si ma anunta ca da, de pe acel IP se facea spam la greu. Ca nici el nu stie exact despre ce e vorba dar s-a uitat pe loguri. Si ca mi-a taiat netul si ca nu poate face nimic si ca maine sa dau un fax sau sa ma prezint la RDS, pentru a vorbi cu reprezentantul meu comercial si sa semnez nustiuceuri si alte rahatele. Wtf?

Explicati-mi si mie chestia asta, ma jur ca nu am auzit asa ceva. Un laptop care sta calm, cu antivirus si toate cele (instalate de pe cd original) sta asa ca boul si face spam? Poate un windows italian si expirat sa faca spam?

Btw, l-am pus pe omul meu de la RDS sa se uite in istoricul ticketelor mele. Acum vreun an, am avut o alta problema cu acel Ip. Cand l-am pus pe un calculator al unui amic venit in vizita, am primit mesaj de conflict cum ca acel IP era deja folosit. Am dezbatut problema cu o ametita de la suport ( din aia care te intreaba daca ai doua calculatoare cu un ics rosu pe ele in bara-stanga-jos sau daca ai firewall & other shits). Deci Ip-ul acela imi fusese folosit de catre altcineva iar dupa ce au rezolvat problema nu au fost in stare sa-mi explice cine, ce si cum. A trecut ceva vreme de atunci iar astazi ma trezesc fara net si cu o acuzatie total tampita.
Culmea, omul meu imi spune ca nu exista asa ceva in istoricul meu, din nou pe un ton superior si calm. Un fel de: “Stai linistit domnule spammer ca nu ai pe unde sa scoti camasa!” Hmmmm….

Mor de nervi… si cica maine e ziua mea. Bine ca macar am facut curat. 😉
P.S. Nu stiu ce anume au taiat astia dar ideea e ca portul de Remote Desktop (3389) functioneaza perfect astfel ca am putut posta…

bullets

11 Comments

  1. Minunile tehnologice ale RDS RCS, stai calm ca eu chiar daca am refacut toate mufele, am reinstalat alt OS, schimbat placa de retea, incercat cu Linux.. inca ma conectez doar pe 10MBs, domnisoara de la suport mi-a explicat ca nu stie dar sigur nu e de la ei.. du-te bai!

  2. Te-ai gandit ca ti-a intrat cineva cu Remote pe calculator? Sau ai o alta vulnerabilitate. Se poate da spam cum ai zis tu mai sus. Foarte usor chiar.

  3. @NoMAD: Daca switch-ul RDS-ului are portul dumitale setat in 10Mb… poti sa schimbi, reinstalezi sau sa remufezi ce vrei tu… fara efect, evident!

  4. nu s-a gandit nimeni ca domnu microsoft chiar face spam?
    adica a expirat si ca sa nu stea pe net face ce stiu eu ce tampenii de te vede provideru d net ca e pe post de spam?
    eu as cred ca xp ala expirat chiar face ceva, ca nu degeaba a bagat bill al nostru asa protectie 🙂

  5. asa am patit si eu acum 5 ani cu idiotii de la rds….eram conectat remote pe un calculator.. tot de la rds, un server de-al lor pe care aveam acces legal, s-au uitat in log-uri si au considerat ca le fac un atac virtual sau ceva de genul acesta, ca sa scot bazma curata a trebuit sa trimit un fax, sa-i explic boului care si-a permis sa-mi “taie” internetul cum ca nu toate pachetele “multe” reprezinta atac, oricum, cred ca prin taiat domnul superior….. se referea la portul 25, care de altfel e inchis de RDS si nu stiu la ce spam se referea avand in vedere ca nu te poti conecta pe 25 la un server smtp pe RDS, da-i in judecata si stoarce-i de bani!

  6. @FastRO: stiu dar cum sa conving marele si neasemuitul suport RDS ca switchul dumnealor chiar e cu management si eu sunt setat pe 10Mb ? vreo pila ceva?

  7. Raspuns Support RDS : “www flickr com nu e un site bun acest site nu exista dati-mi altul bun ! ” WTF si voi va mirati de raspunsuri legate de porturi si retele !

  8. :)) bestial … acum nu mai sunt capabili nici sa opresca netul. unde ii gasesc pe idioti astia de la rds. parca pe zi ce trece devin tit mai dumbii

  9. eu am renuntat de un an la ei pentru ca la un moment dat ramasesem fara internet,i-am sunat si mi-au spus ca nu stiu ce piesa s-a stricat pe traseu si trebuie s-o comande si dureaza citeva zile. dupa 50! de zile de telefoane, vizite la sediu si amenintari ca ma pierd de client tot nu se rezolvase problema. asa ca m-am dus cu modemul si mi-am reziliat contractul. sint niste magari pe care-i intereseaza doar sa-si extinda reteua, calitatea serviciilor insa e zero.

  10. Prafffffffff….. da toti nu asa…..Nu mai aberati atat mai desteptilor…..Sunt satul de d-astia ca voi….”expertilor” ……:P

  11. NB:
    1. Antivirusii nu te pot proteja de tot felul de troieni
    2. Antivirusii nu pot inlocui lipsa patch-urilor de la Microsoft pt sistemul de operare. Ai o “gaura” de securitate, te infecteaza cu antivirus cu tot. Ai Windows-ul expirat? Nu cred ca primesti update-uri.
    3. Un soft care trimite spam != virus, deci antivirusii nu prea sunt utili in acest domeniu, cam greu fac diferenta intre outlook si un trojan horse care foloseste outlook ca sa spameze. (vezi ca mai nou au aparut nshpe softuri anti-spyware/trojan horse etc)
    4. Use linux, I do 🙂 sau cel putin incearca sa fii la zi cu patch-urile de la MS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *