Romanii, cozile si serviciile

Romanii, cozile si serviciile

E un lucru binestiut: nicio zi de Luni nu poate fi la fel ca alta, adica la fel de proasta~ Astazi mi-am petrecut doua ore din viata mea stand la cozi si interactionand cu societatea romaneasca si serviciile oferite.

1. Coada la Posta Romana

Jumatate de ora am stat la o coada plictisitoare, numarand firele din parul alb al mosului din fata mea, ca sa primesc un :” Nu vedeti ce scrie pe recomandata? Trebuie sa stati la ghiseul DOI!”

Dragii mei, in toti acesti ani, toate recmandatele si coletele mi le ridicam de la Ghiseul UNU, de unde plm sa imi dau eu seama ca pe recomandata mea mototolita si din scrisul ala de doctor ca scrie Ghiseul DOI? Frate, mor…

Bun, m-am dus glont la Ghiseul numarul DOI, si umil si smerit, cu o privire de caine batut, mi-am cerut scuze ca ma bag in fata si am obtinut locul intai la coada dupaacceptul unei tanti. Cu toate acestea, chioscara de la Ghiseul DOI imi tranteste un  “Sa stati la coada va rog, nu e vina noastra ca nu stiti sa cititi”. Blasfemieeeeee, i-am umplut geamul de scuipat si am intrebat-o la ce Ghiseu lucreaza nea’ doctoru ce mi-a scris acea reteta… ca nu-i vina mea fratilor ca in loc de cateva  cuvinte, pe recomandata era desenat un fel de bastonas urmat  de un cerc intrerupt care cica ar insemna “Ghiseul DOI”. In fine, pana la urma m-a servit, am multumit si am plecat!

2. Am un card de 512 stricat dar in garantie

In octombrie mi-am luat la pachet un k800i cu card de 512 & other shits. Acum vreo 2 luni mi-a “murit” cardul si profitand de faptul ca tot ma aflam prin zona, m-am decis sa dau o raita pe la firma de unde l-am achizitionat.

Problema: card cumparat la pachet cu tot cu telefon, card de 512  – “busit” – aflat in garantie.

Rezolvare: “Aveti nevoie de factura, cardul stricat si telefonul. Telefonul va fi trimis in Bucuresti unde, din pacate, va sta minim 10 zile”

Logica: Cum pana mea sa imi trimit cardul la service in Bucuresti? Cu tot cu telefon? Ce cretin a gandit-o pe asta? Cardul costa cam 35 RON adica un pic mai putin decat benzina consumata de curier . Si pun pariu ca mi-ar tine telefonul o luna in service. Ma pis, mai bine imi iau alt card si gata…

3. Coada la BCR

Trei ghisee, doua cozi. Ma pun sa formez coada la Ghiseul trei avand grija sa tin un metru juma distanta pentru confidentialitate si poc… la un moment dat vine o ceata de şurubari si dă-i si formeaza o coada in forma de gramada de rugby la ghiseele unu si doi. Ce limita? Ce confidentialitate? Da-i cu miros de transpiratie si scuturari de caciula.  “Hai aici bai, uite ce domnisoara draguta”! Am inceput sa ma cam enervez si sa ma gandesc ca astia imediat incep sa se imbarbateze, sa faca calcule si sa isi intinda gramada spre ghiseul meu. Nu am apucat sa gandesc, gloata era in stanga, cand ma uit in dreapta, se formase deja o alta coada (tot fara limita aia de confidentialitate, desigur) inceputa de o tanti capsunara insotita de fiul ei. Imi vine randul la ghiseu dar nu apuc sa fac un pas ca hop, ţaţa noastra cu buletinul si niste foi vanturate prin aer se repede in fata mea. Cand am batut-o un pic pe umar si am pus-o sa citeasca afisul ala explicandu-i care-i faza cu coada , s-a rotait, a mormait ceva si si-a infipt foile in fata functionarei.

Bai, deci…sa nu-i futi un cap in gura saluti toti stramosii? Sa nu mai vorbesc de turma de tarani cu carduri expirate ce urlau pe la ghiseele unu si doi. Eu cred ca romanul asta si-a format o adevarata strategie pe timpul comunistilor. Vorbesc de strategia de stat la cozi, desigur. Oare cand ne vom invata sa respectam pe cei din jurul nostru? Oare cand vom invata ce e aia civilizatie? Ne mai intrebam de ce toti functionarii au nervii incordati si se poarta urat cu clientii. Pai uite de ce…

Mi-am terminat intr-un bun sfarsit treaba si m-am grabit spre birou in timp ce mancam un sandwich rece/semi-reincalzit de la o binecunoscuta firma de junk food din Brasov!

Au fost cele mai reusite doua ore si jumatate din aceasta zi. Traiasca societatea romaneasca ……Thiiiis issss Spartaaaaaaaaaa! Fmm de inapti…

bullets

8 Comments

  1. Trebuia sa iubesti romani, mai ales aia de pe vremea comunismului :)))
    VIVE LE EVOLUTION !!

  2. te costa putin mai mult cardul ala de memorie. e M2 si 1 giga e v-un milion jumate, din cate stiu. in fine, daca-s atat de retarzi de nu pot intelege ca e de vina cardul si nu telefonul… n-ai ce sa le ceri.

  3. buletz dai drac de idioti de la service, asa au regula cardu cu telefonu e ca si cum iti cumperi masina de spalat , ti se strica o garnitura si ptr ea tre sa cari masina la sevice ca bou de technician nu stie, “regula” , decat ce i-a fost trasata de conducere, damn ce tara. cauta-ma si iti trimit eu unu , ca aci or fi mai ieftine. da de veste chiar daca nu sunt

  4. Stiu cum e si sincer te inteleg perfect, dar la dr e mai misto sa stai…cate2 h…cand u ai fost al treilea la rand dar au venit cunoscutii, si altii cu urgente cika…si cand sa vina randul tau…vezi o femeie cu copil mic si zici…bag piiocru intrati dvs….

  5. Si la mine s-au bagat 2 in fata la coada la bancomat, au crezut ca eu stau peacolo sa admir cladirile. I-am zis sa se duca in spatele meu, ne-am injurat acolo oleaca da macar nu so bagat in fata mea.

  6. Acum cativa ani, a trebuit sa merg si eu la posta (in Tractoru) si n-a vrut aia de la ghiseu sa-mi dea pix sa semnez! Mi-a zis ca trebuie sa cumpar ca are nevoie de al ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *