No more Adsense for me

No more Adsense for me

Carevasazica renuntam la Adsense! De ce? Pentru ca e degeaba si advertiserii romani  investesc putin iar publisheri sunt o gramada –  de aici si clickurile de 1 cent.

Din experienta va pot spune ca un site cu content in limba engleza “face” de trei ori mai mult decat unul in limba romana, pastrand raportul clickuri/impresii.

Deci incepand de azi renunt la Adsense, am ajuns la concluzia ca nu merita. In plus fata de asta am ajuns sa imi monetizez blogul folosind parteneriate cu firme romanesti iar blogul chiar merge bine de la o vreme.

Sa traim bine (cu totii)!

P.S. zoso a fost primul care a renuntat la Adsense, eu al doilea (!?) sunt curios cine urmeaza sa faca acest pas? 🙂

[sursa pozei] 

bullets

20 Comments

  1. il mai tin pana scot `uta.. si pe urma buh bye 😀 (nu te alta, dar am nevoie de un nou hosting si domeniu)

  2. daca v-ati lasat voi pun pariu ca toata lumea o sa se lase :), daca au inceput cei din A-list…toti vor renunta, e ciudat stiu dar asa e 🙂

  3. Intradevar castigurile sunt foarte mici pe .ro si surprinzator in ultima vreme de vreo 2 luni a inceput sa scada drastic…cam la jumatate..desi vizitatorii ii am cam aceasi. Sa speram ca a sa-si revina, ca daca o sa o tina tot asa o sa-l scoata multa lume de pe .ro ca efectiv ocupi spatiul de pomana. Timpul o sa le rezolve pe toate.

  4. “Imi place despre voi” si astfel de discutii 🙂
    Sunt o gramada de variabile pe care trebuie sa le iei in calcul cand vine vorba de AdSense. Multi se asteapta sa scoata profit zilnic. Si inca mare ! Cat se poate de mare !

    Ce-i drept ca inca Romania sta nu prost ci FOARTE prost la capitolul advertising online, mai ales prin AdWords. Ceea ce as vrea eu sa se faca in Romania e un site de afiliati gen CJ, CB, etc. Asta ar fi o metoda destul de profitabila pentru cei mai multi dintre noi.

    In ceea ce priveste mentalitatea advertiserilor romani, aceasta e de cacat. Mai bine dau nu stiu cate sute de euro pe tot felul de pliante, anunturi si alte porcarii care nu ajung la publicul target-at de catre acestia decat sa-si faca un site si sa inceapa sa-si extinda afacerea si in acest domeniu numit Internet.

    Mai e mult de invatat la partea asta si cat timp Neogen ruleaza piata autohtona, regresul este asigurat.

    Cat despre AdSense… Da. Intr-adevar asa e. Pot spune ca e destul de greu sa castigi ceva verzisori de pe urma reclamelor platite cat timp ai continut in limba romana. In momentul in care scrii in engleza, lucrurile stau altfel.

    Sunt multe de discutat pe tema asta insa acum nu e momentul si nici locul (nu-mi vine sa cred ca scriu randurile astea intr-un comment box de ~300×250).

    Bafta !

  5. Eu nici macar nu mi-am pus (si nici nu intentionez), but then again, eu sunt un mic mucos pe langa maretiile voastre 😀

  6. Cred ca am sa renunt si eu, cauza primara ar fii noua thema care o pregatesc la blog care sper ca va fi peste cele existente la bloggeri nostrii cunoscuti, iar a 2-a cauza este ca castig mai mult din contractul cu firmele romanesti cum ai spus si tu.

  7. chit ca nu am un blog inca intrat in paine bine.. am avut adsense si intr-adevar nu e bun de nimic pentru romania.. utiliaitorii gandesc in urmatorul fel: “de ce sa-i fac eu lui bani”.. asa ca in cazul asta ads-urile ocupa si spatiu si strica si fatzada..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *