Racheta Alba – Romaniafilm

Racheta Alba - Romaniafilm

Racheta albă este un film serial de aventuri, pentru copii, realizat de către Studioul Cinematografic Bucureşti Româniafilm şi TVR în anul 1984. Serialul are un număr de 8 episoade, fiecare de câte 30 minute

Wikipedia

Recomand liniste la vizionarea urmatorului generic. Cei nascuti inainte de 80′ vor intelege ce vreau sa zic. 😉

Laaa..laaaa.laaaalalallalalaaaaa… 😀

bullets

33 Comments

  1. Precum celui din primul comentariu… mi s-a facut pielea ca de gaina. 🙂
    Nici nu iti inchipui ce amintiri ai trezit si ce bucurie ai adus …
    De cativa ani caut acest film sau macar secvente din el. Sunt un inrait colectionar de astfel de filme artistice sau seriale vechi(de productie romaneasca).
    O mare parte le-am gasit, dar Racheta Alba nu este pe nicaieri… :((((((

    Multumesc!

  2. 🙂 Eram pionieri !… si niciodata nu ne gaseam inelul de la cravata …:)

  3. eu am cautat serialul de mi-au iesit fire de par alb…nah..copilaria…daca stie cineva ce si pe unde..please…un link…ceva..

  4. Pingback: Racheta Alba
  5. […]Astazi, sunt asa de multe posibilitati, ca daca intreb un elev ce i-a placut in copilarie, o sa-mi povesteasca de jazz jackrabit sau de warcraft.[…]

    Ferice de noi, cei ce am avut o asemenea copilarie.

  6. pustanilor ! dar l-am vazut si eu desi am certificatul de nastere ceva mai vechi decat voi si mi-a placut (pentru ca niciodata nu m-am simtit de-o seama cu certificatul ala batran )

  7. Papuravoda, nici nu poti sa intelegi daca n-ai trait acele vremuri. Asa grele cum erau , parca…erau mai frumoase decat astea, cred ca eram mai sanatosi la minte decat copiii de acum. Nu sunt contra evolutiei , dar ceea ce se intampla astazi nu este evolutie, este autodistrugere. De curand am recitit “La Medeleni” si “Ciresarii” , spun asta pt cunoscatori…
    Andrei Monciu, pentru noi era aventura, pt voi aventura inseamna sa te bagi cu masina intr-un stalp, sa n-ai respect pentru dascali, ceea ce pt noi era sfant.

  8. cum spune si Gabriela, chiar daca era comunism, parca ne distram mai bine decit cei de acum.
    nu exista internet, bluetooth, toale de fitze, celulare de h feluri, masini care mai de care mai aratoase, dar parca eram mai bine in pielea noastra, chiar daca ne rezumam la ciresarii, discurile vinil aduse de la bulgari sau sirbi, excursii cu cortul in sfirsit de saptamina, in care mincam biscuiti, ca piinea era pe cartela, nopti dormite prin leagane sau cite 10 intr-o camera cu 2 paturi la costinesti…..
    cei mai ”batrini” stiu probabil toate astea, si poate multi imi si dau dreptate

  9. Multumesc! Incepusem sa cred ca “Racheta alba” e un produs al imaginatiei mele, nimeni nu-si mai amintea de el…

  10. de multa vreme imi rasuna in cap melodia dar nu mi aduceam aminte numele filmului. mi s apus un nod in gat

  11. Deci inca nu a gasit nimeni nici un link pt serialul acesta. Offf… ce pacat !!!

  12. Bai fratilor filmul asta ma obsedeaza din copilarie,cu el am crescut e genial nu am cuvinte,hai sa tragem de sfori prin tvr care cum poate sa facem rost de el.Stima tuturor pionierilor!

  13. Am cartea in biblioteca si am citit-o de sute de ori! “Racheta alba”…. alte vremuri, copilarie adevarata, nu ca acum! Daca cineva a gasit serialul il rog sa spuna UNDE! Nu e vorba de comunism, nici de nostalgie ci de faptul ca atunci traiai parca cu alta bucurie VIATA!

  14. A doua carte pe care a scris-o Ludovic Roman este ‘STEJARA’ si, cu mare greutate, am gast-o la biblioteca acum 16 ani. La fel de interesanta ca si prima.

  15. nu se poate sa fi disparut filmul de la tvr.. desi in Ro totul e posibil. Cum facem rost de o copie ? banuiesc ca filmele de inainte 90 subventionate de parintii nostrii ar trebui sa nu intre in chestiunea drepturilor de autor.. dar, traim in Ro… nimeni nu a gasit nimic ?

  16. Eu am incercat sa gasesc acest film dar nu este de gasit am jucat in el si chiar imi doream sa-l mai vad

  17. Aveam 12 ani la difuzarea serialului. Nu prea mi-a placut atunci, eram satul de comunism si de politizarea filmelor pentru copii, asa ca preferam Arabela. Acum l-as vedea cu emotie, ar fi o calatorie in timp, in propriul meu trecut, in copilaria mea.

  18. Da, cu adevarat emotionant… Si eu am cautat serialul asta pe net aproape 1 an, dar nu am gasit nimic in afara de generic. Imposibil sa nu existe totusi pe undeva… Am ceva filme si seriale romanesti realizate inainte de ’89, cam ceea ce mi-a placut si m-a interesat in mod special am gasit, dar serialul asta nu am reusit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *