Limba noastra e o comoara importata

Limba noastra e o comoara

Limba romana e atat de bogata incat am exportat-o pe banda rulanta. Ne-am aventurat in a face un top al denumirilor internationale care, fara sa stie purtatorii, sunt… d’ale noastre, neaose, suculente si pline de inteles.

1. Pe primul loc, bineinteles, ce alt nume ar putea figura decat renumita statiune croata Pula. Am intalnit persoane care isi fac concediile in Pula (inclusiv oameni care chiar merg in Croatia pentru asta).

Link

2. Tot Pula se numeste si moneda oficiala a statului african Botswana. Prin asta se explica saracia lucie din savana…luand in calcul faptul ca populatia e preponderent feminina, se ajunge la cateva subdiviziuni de Pula pe cap de locuitor. Cursul de schimb il gasiti la urmatoarea adresa:
Link

3. In alte zone de pe continentul african, oamenii o duc si mai rau. Daca botswanezilor le e de ajuns o Pula pentru a-si asigura traiul (mai ales ca-s negri, si stim noi ce se
vorbeste despre ei), 3,4 milioane de mozambicani locuiesc in regiunea Nampula, avand capitala in orasul cu acelasi nume.

Link

4. Printre distractiile mai putin cunoscute, dar mai apropiate de noi, se poate numara o excursie cu intreaga familie in micul si linistitul Camping De Muie, pe insula olandeza Tholen. Puteti sa le scrieti sa-i felicitati pentru denumirea inspirata, sediul lor din St. Maartensdijk e amplasat tot pe strada… Muie.

Link

5. Futai USA Inc. este (ah, asta imi aduce aminte de o imprecatie dintr-un vers de Parazitii) cel mai mare producator de umbrele din lume, vezi Doamne. Cica aproape toate umbrelele din lume contin piese Futai. Firma taiwano-americana mai face si crose de golf… desi nu vad legatura.

Link

6. LABA inseamna pentru toti italienii Libera Accademia di Belle Arti. Saracii ofera chiar 30 burse de studiu “per i Master della LABA”. LABA – La natura dell’ arte.

Link

7. Daca tu crezi ca esti in rahat, ce parere ai de cei 32.000 deinsi din orasul israelian Rahat? In Rahat, ce-i drept, locuiesc numai arabi(ca sa vedeti unde i-au trimis filosemitii de americani), si ei se simt bine acolo de vreme ce rahat inseamna pe limba lor ceva gen “convietuire fericita”.

Link

8. Pentru ca din nou ne-am indepartat de plaiurile mioritice, am putea sa vizitam si Curu. Nu, nu e suficient sa te uiti in spate, Curu este o rezervatie naturala in Costa Rica. 75% din Curu lor este impadurit, totusi costaricanii il considera unul din cele mai frumoase locuri dintara. N-as vrea sa le vad pe celelalte, in cazul asta.

Link

9. Am ajuns si in indepartata Japonie, unde pe crestele muntilor cresc falnicii Sugi. Sugi este chiar arborele national al japonezilor, asteptam cu interes aclimatizarea lui pe coastele insorite ale Croatiei de mai sus.

Link

10. Cui nu-i plac conditiile rudimentare oferite de campingul olandez de Muie, ii recomandam cu caldura cazarea in hotelul parizian de Buci.

Link

In concluzie, dragi cititori, fiti mandri de graiul ce-l graiti,dar fiti prudenti. N-ai de unde sa stii ce inseamna “buna ziua” in limba uzbeka.

[sursa: de pe mail]

bullets

8 Comments

 1. mda.. cateva dintre ele le stiam si eu … dar nu stiam ca exista atat de multe “obscenitati

 2. Salut,
  o mica completare am avut “placerea” da a petrece cateva zile in Pristina in Kosovo si…. cateva detalii :
  pula inseamna pui in albaneza
  daca vrei pui la cuptor vei gasi scris in meniurile albaneze “pula e pe cur”
  no comment!

 3. Am ras de am dat in plans…Foarte tare,frate!!!!

Comenteaza: