Salvati Brasovul de la poluare

Salvati Brasovul de la poluare

SC Kronospan Romania SRL are in plan constructia unei fabrici de pal, in cartierul Stupini, din Brasov, la granita cu zona rezidentiala. In procesul de prelucrare al palului se foloseste o substanta numita formaldehida, care in cantitati mari este extrem de nociva organismului uman avand chiar posibil efect cancerigen. Societatea a fost de altfel amendata in 2007 cu 320.000 RON pentru nerespectarea normelor de mediu si autorizatiei de mediu, iar in 2008 cu 180.000 RON. Din acestia, 80.000 RON reprezinta amenda pentru neanuntarea autoritatilor de mediu cu privire la un incident soldat cu depasirea de doua ori a valorii maxim admise la formaldehida.
In 2002 SC Kronospan Romania SRL a obtinut autorizatia de construire cu nr.265 din 2002, eliberata de Primaria Municipiului Brasov, autorizatie in care s-a prevazut o durata de executie a lucrarilor de 10 ani, respectiv pana in anul 2012. In prezent se lucreaza intens pe santiarul Kronospan de la marginea zonei rezidentiale a Brasovului.

Haideti sa asiguram sanatatea copiilor nostri! Haideti sa nu permitem ca orasul nostru sa se transforme dintr-o oaza de prospetime si sanatate, intr-un nor de poluare si uscaciune! Cu siguranta nu doriti ca aerul propaspat de care ne bucuram in fiecare zi in orasul nostru sa devina un aer pe care sa ne fie frica sa il mai respiram!

detalii aici

bullets

6 Comments

  1. nu puteti face nimic..fiindca sunteti/suntem condusi de niste spagari care pt 10.000 euro inchid ochii si semneaza orice!

  2. daca am face o petitie? or something… 😕 … unde-s multi,puterea creste [dar nu in Romania]

  3. Ar fi bine sa existe o lege care sa prevada ca firmele care au antecedente legate de poluare in cantitati mari si/sau repetate, sa nu mai aiba voie sa construiasca chiar dak au deja autorizatie obtinuta acum cativa ani.
    Parerea mea…
    Eu am trimis un mail cu acest continut la Agentia pt Protectia Mediului. O puteti face si voi 🙂

  4. Fulgerica, comentezi cam tendentios, dezinformezi.
    Amendata a fost firma Kronospan din Sebes. Cea din Brasov va produce altceva (nu formaldehida).

  5. stie fulgerica ce zice ,sa vedeti dupa ce incepe productia,abia atunci o sa plingeti! intrebati pe cei care au fost la pregatire in sebes ,daca vor sa va spuna cum este

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *