Bicicletele gratuite din Paris au fost gasite in Romania

Din cate am inteles din articolul ce il veti parcurge imediat, Primaria din Paris – din dorinta de a incuraja mersul pe bicicleta – a imprastiat prin tot orasul vreo 16.000 biciclete in lacasuri special amenajate. Cu doar 1 euro/zi (29 euroi/an) orice parizian ecologist poate folosi bicicleta ca mijloc de trasnport.

Ia ghiciti unde se afla cateva circa 3000 de bucati? Ati ghicit: in Romania. Culmea este faptul ca primele 30 minute erau gratuite, asa ca…..

bullets

19 Comments

  1. No offence, dar nu 3000 de bucăţi se găsesc în România. În articol scrie că lipsesc 3000 de bucăţi din Paris, iar câteva (subliniez: CÂTEVA) au fost găsite chiar şi în România, adică la peste 1000 de mile depărtare. Eu din asta înţeleg că or fi fost vreo 3-4, maxim 10 şi pe la noi.

    Acu, eu înţeleg că locuim în România şi vedem zi de zi Hotnews şi Libertatea, dar nu-i lăsa să te contamineze şi pe tine.

  2. una a furat-o tariceanu mai, cred ca l-am vazut mergand cu ea la lucru. Da nu inteleg cum poate fi o bicicleta gratis 30 de minute, dupa 30 de minute ii cade lantu si se activeaza franele sau ce?

  3. ma intreb cine le foloseste aici. la noi nu se poarta mersul pe bicicleta.

  4. Site-ul citat e site de barfe. Nu citeaza nici o sursa credibila si in plus daca cititi ABOUT spun clar ca stirile lor sînt stiri funny, amuzante. Nu neaparat adevarate!
    Poate ca-i timpul sa scapam de clisee de genul “rromanii mananca lebede” sau “romanii dau cu jula prin Occident”.

  5. @stash – stai sa vedem unde mai apare stirea.. e cu momeala.. 😉

  6. Eu am vrut sa “ma dau” cu bicicleta aia prin Paris, dar era ceva de genu 7 euro / ora ! Intradevar e plin Parisul de ele, e fain, dar m-am uitat pe planul tarifar si era cat am zis. Poate daca ai “abonament cumva” ….

  7. fulgerica tot respectul pentru blogul tau dar tu sigur nu esti roman si iti place sa pupi strainii in fund care zic tot felul aberatii si prostii despre noi , ceea ce se zice nu este adevarat , crede-ma ca un strain nu are nici un pic de educatie in el nu stie nimika , zilnic ma cert cu ei cand i vad cat de prosti pot sa fie

  8. nu sunt gratis.
    abonamentul este 1 eur pe zi si 29 pe an.
    apoi platesti 1 eur pe jumatate de ora, tarif ce creste apoi daca depasesti (2 eur a doua jumate, etc). totul se contorizeaza prin-un card. nu o aduci inapoi, pierzi cateva sute de eur 🙂
    informatie sigura, le folosesc zilnic. 🙂

    si da, au fost furate multe, cateva au ajuns in romania, am vazut informatia prima oara pe un blog francez.

    http://www.velib.paris.fr/
    http://ecologie.caradisiac.com/On-a-retrouve-des-Velib-en-Roumanie-198

  9. am uitat sa spun…. prima jumatate de ora e gratuita… apoi incepe plata. deci …. teoretic ai putea sa mergi platind doar abonamentul daca utilizezi sub jumatate de ora.
    exista deja o tehnica foarte raspandita, sa schimbi bicicleta la fiecare jumatate de ora 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *