Lenovo Thinkpad T61

Lenovo Thinkpad T61

Aseara m-am jucat cu un  Notebook Lenovo Thinkpad T61. Impropriu spus “jucat” pentru ca mi s-a dat pe mana ca sa-l reinstalez. Fiind insotit de prea multa lene, am preferat sa introduc DVD-ul original, sa apas o tasta si sa-l las sa isi faca singur treaba (asa scria pe cutia DVD-ului, nah!). Insa neinspirata alegere: mi-a formatat toate partitiile si a facut doar una mare si grasa de vreo 200 giga plus ca mi-a bagat toate soft-urile din seria ThinkVantage care mancau o groaza de RAM, bootarea devenind greoaie. Din pacate, in aceasta stare l-am inapoiat owner-ului pentru ca nu aveam timp sa fac o instalare clasica si sa caut drivere manual & bla bla.

Din cate am inteles, notebook-urile din gama Lenovo Thinkpad sunt cele mai fiabile, nu te vor lasa niciodata – din toate punctele de vedere (dovada sta si pretul piperat). Cu toate ca sunt foarte rezistente la socuri, eu le consider ca apartinand clasei business si nu mi-as cumpara niciodata asa ceva doar pentru a-l folosi pentru browsing  si Solitare.

Asa ca Sorine, sper ca ma citesti.. nu am avut timp sa-ti comunic ideile mele. 😀

bullets

11 Comments

  1. cele mai reusite laptopuri. Ibm si mai apoi Lenovo. Si bine ai facut ca ai instalat acele programe, chiar daca booteaza greu, sunt foarte folositoare. Securitate, anti soc.

  2. Initial vroiam sa ma joc cu partitiile, sa salvez omului datele. Nu aveam habar ca dvd-ul ala sterge tot si imi face laptopul “ca scos din fabrica”. Chestia aia e de rahat rau…

  3. Tot cu Lenovo umblu si eu. Cand reinstalez Windows din partitia ascunsa, ma intreaba daca sa formateze tot sau doar C:\.

    Ma mir ca la tine a fost nevoie sa folosesti un DVD.

  4. @bogdanelu: Lenovo a cumparat divizia de laptopuri de la IBM.
    Deci actualele Lenovo sunt urmasele IBM. (din pacate eu am constatat ca nu mai sunt chiar asa de bune ca pe vremea IBM)

  5. Asa e si la HP ma rog eu am o partitie

    Eu visez acu la un MAC mam saturat de stifturile astea de laptopuri + winsux

  6. E ciudat ca ti-a sters partitiile. Eu am facut aceeasi chestie cu Toshiba Sattelite L10 al meu acu vreo 2 ani (DvD-ul bootabil, si-a reinstalat tot), si nu a formatat decat C-ul, lasand D-ul intact.

    Poate a considerat (programul) ca nu are suficient spatiu pentru instalarea tuturor aplicatiilor pe C: , rezultand repartitionarea, sau, si mai plauzibil, o optiune bifata pe undeva. Ciudat oricum.

  7. @FastRO Lenovo au cumparat tot ce inseamna productie de IT de la IBM. Am impresia ca Ibm-ul a ramas doar pe partea de servere. O sa ma interesez mai mult la munca, doar lucrez la IBM 😀

  8. Oricum, Lenovo arata exact ca un laptop IMB (forma, pozitia tastelor..etc) Mi se parea familiar…

  9. Ati incercat testul anti sok ? Eu da …………….pe un Lenovo T61 si sunt super tari !!!!!! L-am scapat pe scari de la etajul 1 si zau daca a patit ceva. Lenovo rules !!!!

  10. eu tocmai mi-am cumparat de la “baietzasi” un lenovo t61 adus din portugalia, impecabil, fara zgarieturi, cu geanta cu tot ce trebuie la el(normal fara cd-uri) si nu pot sa spun decat nota 10 pt aceasta categorie de laptop (thinkpad) sunt extraordinare de rezistente si fiabile, bateria pt o utilizare normala ( browser, office ) ma tine + – 4 ore. Jocurile se misca binisor nu foarte bine dar procesorul ajuta foarte mult chiar dak placa video nu e una stralucita. Merge pe mediu la setari jocurile de prin maxim 2007. Numai bine iar dak prindeti o oferta nu ezitati , eu am dat 1500 lei pe el, ca fapt divers..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *