Ia sa vedem..


La o bere si alte alea discutam cu niste prieteni despre munca in strainatate. Merita sau nu sa lucrezi in alta tara? Merita sa iti lasi familia si prietenii deoparte pentru un anumit salariu? Si daca da pentru cat ati fi dispusi sa o faceti?

Participati un pic la sondaj si de ce nu, dati-va cu parerea. In caz ca aveti cazuri concrete am sa va rog sa le expuneti. Desigur, experienta personala nu este exclusa, povestile voastre i-ar ajuta si pe altii.

Ai pleca "afara" sa muncesti? Daca da, pe ce suma? (euro/luna)

View Results

Loading ... Loading ...

bullets

19 Comments

  1. 2k euro e exact cat ai nevoie. sa iti platesti cheltuielile lunare si si sa ramai si cu 1k in buzunar , sau sa ii trimiti acasa . cu sigurantza , daca ar trebui sa ma angajez as alege sa lucrez afara .

  2. daca voi lucra vreodată în străinătate o voi face cu contract din România şi pe un post pe care m-am pregătit 4 ani în facultate. nu o voi face ca muncitor necalificat pentru că mi se par puţini bani. 2500 euro cred că ar fii suficienţi.

    totuşi la cum suntem priviţi prin alte ţări parcă e mai bine la noi.

  3. N-aş pleca afară decât dacă aş fi trimis de o firmă din ţară pentru că dacă te pregateşti bine în facultate poţi să ai o carieră foare bănoasă chiar aici în ţară.Nu trebuie să te duci sclav la alţii doar pentru că nu eşti în stare să te adaptezi la viaţa din ţară.

  4. N-am vazut in sondaj suma pentru care as fi dispus sa plec la munca in alta tara, nici macar prin apropiere.

  5. Din puntul de vedere al banilor nu intotdeauna este rentabil sa pleci din tara. Insa eu cred ca nu numai banii conteaza… conteaza si in ce mediu si conditii lucrezi, cum sunt oamenii din jurul tau (nu numai la munca), etc. Daca astea sunt OK si daca mai esti si genu’ de om care isi face prieteni repede eu zic ca se merita sa pleci din nebunia de acasa si pt o suma care poate ai fi putut sa o obtii si in tara.

  6. Cu toate ca la noi nesimitirea e mai mare si mai pe fata, as ramane aici. Pentru ca sunt mai aproape de casa…

  7. Termin medicina (= 6 ani de facultate si se simt toti 6) vreau sa practic si ajung rezidenta (n-are importanta la ce) si mi se ofera 7 milioane salariu lunar. Sta cineva pt banii astia in Romania, dupa 6 ani de facultate? in primul rand nu ai cum sa te descurci cu ei, daca nu ai ajutor din partea parintilor si la 25-26 de ani nu mai e fain sa te duci sa ceri bani de-o bluza sau de iesit in oras cu prietenii…

  8. —-> stiu sentimentul.. termini o facultate.. si te gandesti cum sa ii zici lu tata ca tre sa vanda masina ca sa intrii in barou…

  9. Sumele din sondaj sunt prea mici pentru a-mi induce dorinta nestavilita de a pleca de aici.

    As pleca si maine dar din cu totul alte motive decat partea financiara.

  10. se pot faci bani frumosi in romania. legal. puterea de cumparare este destul de buna. statisticile sunt o prostie pentru ca se calculeaza pe tara. ori 50% sunt rural. si la rural nu se fac bani.
    sunt atatea afaceri care merg in romania. aici se discuta doar despre angajati. loc de munca. pentru cine sa muncesc. eu nu gandesc asa. fac vechime 2-3 ani undeva, apoi iau un credit pe termen lung si cu perioada de gratie si imi deschid o afacere. nu o sa fie usor dar macar muncesc pentru mine, si mai mult, o sa lucreze si altii pentru mine.

  11. Salut,
    de la 4000 de euro in sus incerc sa obtin acum la niste Elvetieni. Eu cer, sa vedem daca mi se si da.
    Si da, Romania e frumoasa si sunt mandru ca e tara mea dar e locuita numai de ciobani imbecili care in fiecare zi imi intaresc ideea de a pleca de aici cat mai curand.
    Poti sa faci bani si aici si fac asta dar conteaza peste cat jeg, mizerie si mitocanie trebuie sa treci zi de zi. Evident mai sunt si alte motive pentru care trebuie sa plec, unul din ele fiind prietena care termina medicina.

    Oricum ideea e bine sa pleci / incerci cat esti inca tanar fara copii dupa tine si fire prea multe albe in cap. Si in nici un caz ca necalificat !

  12. Chiar nu cred ca se merita sa-i lasi dracu’ pe toti – pentru niste bani. Sora-mea e plecata de ceva ani, cistiga excelent, nu capsunareste (a lucrat inclusiv la Nokia Research Center) – insa ca fapt divers – ajungem sa POVESTIM, nu sa ne vedem – o data la citeva luni.
    Cit despre cistiguri – sint de parere ca daca esti dispus sa “tragi” un pic – cistigi si in tara fix cit trebuie/vrei. Adica….eu am ajuns acolo. Si nevasta-mea la fel… 🙂

  13. Depinde de om.

    Cei cu educatie putina vor spune ca prefera afara. Pentru ca acolo clar iau mai multi bani decat aici. Insa pentru cei care au macar un nivel de educatie medie, te poti descurca si aici.

    Eu zic totusi ca e gresit pusa problema. Eu spre exemplu m-as duce intr-o tara straina unde nivelul de trai e scazut dar civilizata, daca as avea acelasi salariu ca aici. (Thailanda de ex.).

    Cat despre vest, trebuia sa mai pui niste optiuni pe acolo la salariu, ca sa merite sa pleci de aici. Mai ales la domeniul in care lucram noi…

  14. Singurul motiv pentru care as pleca din Romania ar fi sa-i casapesc pe astia ca cei din acest articol

  15. Eu nu as pleca pt bani castig aici mai mult ca destui afara as plecat PT CIVILIZATIE

    I rest my case ii las pastia cu facultati sa muncesca in kktu asta de tara ca robotei sa zica ei ca nar pleca decat cu nuj ce contracte si etc … si ca se fac bani in tara (se fac eu is exemplu si multi altii da nu la un JOB regular in afara la un job regulat castigi destul cat sa traiesti BINE aici bine inseamna sa ai multi bani )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *