Amenzi cu dedicatie (mixed up post)

Mi`am adus aminte de o chestie misto. Din Tudor. Ce`i poti face (legal) unuia din camin care te`a deranjat.
Îi trimiti la usa controale. Controale care, în cazuri normale, nu`ti vin. PSI, Politia, administratorul etc.
Cum functioneaza.
Dai o bere. Cui trebuie. Eventual dai mai multe si le si bei cu respectivu`. În timp ce consumi berea (si aerul corespunzator) cu personaju` influent, începi sa te plângi. De unu`, de altu`, de cine vrei tu. Si atunci, ala te rezolva.
“Las` frate, ca`i gasim noi ac de cojoc”
Bineînteles, tu te dai milos… “Hai mai, nu’i nevoie, ziceam si eu asa…” sa nu para ca a fost ideea ta. Sa dormi linistit seara, ce naiba.
Bun.
Ai bagat fitilu’, te duci si te culci. Sau ce vrei tu. Lasi sopârla sa circule, sa’i zica ala lu’ alalalt, alalalt sa bage denuntul cui trebuie, si denuntu’ sa ajunga la cei care fac acele controale.
A ajuns.
Atunci vine controlul.
Luam un caz practic.
Sa zicem ca vine PSI’ul (Prevenirea si Stingerea Incendiilor, adica pompieru’ de serviciu). Si, neputand verifica fiecare camera in parte, ia prin sondaj. Si ghici peste cine da. Exact. Din greseala, pur si simplu intamplator, la nimereala, fix peste camera cu pricina da.
Si incepe.
“Cuptorul cu microunde trebuie sa dispara pentru ca mananca foarte mult curent si incarca sigurantele, care pot sari, sau care pot face scurtcircuit, scantei, ia foc panoul electric si d’acolo tot caminul. (Stiti povestea cu drobul de sare…).”
Apoi, mai arunca niste ochi prin camera.
“Prizele nu trebuie sa aiba nimic inflamabil langa ele. Decupati tapetul din jurul prizelor la distanta X, si nu vreau sa le vad obturate.” (Deci, intr’o camera de 16 metri patrati, in care stau 5 persoane, nu trebuie sa fie nici un pat langa prize… Tinand cont ca prizele’s lipite de perete paturile n’ar trebui sa fie lipite de perete. Pentru ca exista pericolul de scurt, din care rezulta flama, din care rezulta foc, din care… la fel, povestea, drobul, cade, omoara copilul etc.)
Deci nea’ Gogu Pompieru (orice asemanare cu realitatea este pur si simplu neintentionata si intamplatoare) a descoperit nereguli.
Dar, de ce nea’ Pompieru nu mai face ni[te sondaje si prin alte camere? Da, prin alea care cotizeaza. Cotizeaza sa poata sta cu bomba aia de butelie care’i strict interzisa in camera…
Stiu ca dau impresia cum ca port grija altuia… Dar… Chiar m’ar interesa sa vad astfel de controale si in camerele celor mai “vechi” in camin. Controale tot de genul asta. Prin sondaj, la intamplare…

Nu numai prin denunt.

By VisUrat

“Este greu sa iti reuseasca orice combinatie. S-a dat liber la mixuri pe www.mixes.ro”

bullets

4 Comments

  1. Incerc sa imi dau seama care e faza cu mixed un posts. Am vazut pe mai multe bloguri. Primiti bani de la mixes.ro ca sa va dati copy paste la articole?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *