Unde mancam azi – Episodul 5 – McDonald’s

Oameni buni, tocmai am vazut o reclama stupida – dintr-un anumit punct de vedere. Era o conversatie gen: “Noi nu mancam McChicken pentru ca la McDonalds a aparut acum (si aici era numele unui nou produs)”.

Si uite asa, mi-am adus aminte de prima mea incursiune pe anul acesta (si jur ca ultima din viata) la McDonald’s. Oameni buni, mancare mai plina de E-uri ca la astia nu am vazut sau gustat pe nicaieri prin Brasov in ultimul timp. Hai ca faza cu cartofii prajiti congelati se cam aplica  pe la orice restaurant. Rar iti serveste cineva cartofi proaspeti pentru ca nu prea convine niciunui patron sa angajeze om care sa curete toata ziua la cartofi. Si omul ala trebuie deci platit deci automat si costul portiei creste. Insa cand vine vorba si despre ce pui langa cartofi deja e altceva.

Asadeci, terminand cu paranteza, ziceam de McDonald’s. Mi-am luat un McChicken pe care, sincer,  il credeam exact ca in poza afisata deasupra dragalusului lucrator zambitor ce tocmai m-a servit. Infect domne’! Nu lucratorul, ci sandwichu’!. Intr-adevar, am dat la o parte hartia cu care era invelit si mi s-a dezvelit o chifla intepenita peste care era ceva verde (verdeata se vroia?), ceva colorat parca cu pixul. Bun, m-am incumetat sa trag o privire la ce se scurge dintr-insul. Arata groaznic insa avea si carne. Am aflat in scurt timp ca gustul minunatului sandwish nu se incadra deloc in standardele mele asa ca l-am abandonat pe tava si am preferat sa ma uit pe pereti pana isi termina masa colegul.

Ce sa mai zic de McNuggets-ul servit de el. Daca alea au si carne prin ele , eu imi tai o mana. Acum!

Nu fac reclama negativa, sunt doar dezgustat . Decat 150.000 cheltuiti pe un meniu la McDonalds, mai bine imi iau un felul doi la un restaurant sau rabd pana ajung acasa.

Concluzie: McDonalds = Junk Food.

Later edit: Daca aveti timp, uitati-va la experimentul asta: “Sandwitch din 1996 vs. sandwitch din 2008“. Stiu, e cam SF dar e adevarat.

bullets

36 Comments

  1. aici ai foarte multa dreptate… nici mie nu imi place mancarea de McDonalds…. nu sunt mare fan … cu toate ca imi place placinta de la ei…atat…ala e singurul lucru pe care mi-l cumpar cand dau de un McDonalds….. in rest bleahhh….

  2. Ghici cate chimicale sunt in placinta aia! Vei ramane surprins! 🙂

  3. sti ce iti recomand… sa te duci le “Deane’s Irish Pub” si sa iti iei cartofi piei…sau geva de genu…. ffffbun ….. 😀

  4. @bullets, eu sunt de acord cu tine, dar sunt multi carora le plac chimicalele de acolo. De fapt noi suntem in minoritate sincer :). Se fac studii importante pe populatie astfel incat sa se gaseasca chimicalele optime care sa placa la cat mai multi :D.

  5. Ideea ta cu un felul doi intr-un restaurant e de pus in aplicare, oricum tine de foame mai bine decat junk food.

  6. Mananc la Mec de muuulti ani..cam de cand a aparut. Sunt perioade in care mananc in fiecare zi, sunt perioade in care nu mananc decat o data la 2 sapt. Sincer va zic, nu am absolut nicio problema de greutate, de sanatate or something else.
    Dar poate sunt eu imuna la junk food :))

  7. bullets îţi recomand Pannini sau Ando’s. probabil le ştii. au un gust extraordinar şi costă numai vreo 6 lei unul. şi te saturi din el.

  8. @nelimitat – mancarea e buna la Ando’s. Insa Panini sux big time. Btw, legat de Andos, singurul incoveninet ar fi faptul ca e plin mereu de cocalari. As prefera sa creasca un pic preturile. 🙂

  9. @Antheea – inseamna ca pana acum nu ai gasit cevamai bun ca McD si nu ai cu ce sa faci comparatie. Incearca macar KFC, sigur exista in Constanta si acolo macar au carne. 🙂
    Crispy Strips rulez 😀

  10. oricum dak tot zici k e plina de chimicale placinta aia… zi-mi un produs care nu contine chimicale… foarte rar gasesti ceva de mancare sa fie 100% natural…

  11. La Ando’s iti poti lua puiul la bucata, adica ceri 3 bucati de piept la gratar si gata. Singura chimicala e farfuria pe care le servesti. 🙂

  12. :)))… Da, dar puiului acela cate chimicale i s-au dat k sa creasca …??? 😀 … dak e sa privim asa lucrurile… ninic nu mai este natural…

  13. No bine, hai sa axam discutia doar pe gustul mancarii. Sa nu mai vorbim de chimicale! 😀

  14. Am mancat si KFC. Dar dintre toate fast food`urile mecul iese campion :))

  15. Gustul de la Mac sau KFC TREBUIE sa fie “bun”. S-au facut studii indelungate si se folosesc o groaza de suplimente de aroma artificiale pentru a face ca acest gust sa fie bun.

    Cred ca 98% dintre cei care mananca prima data de la Mac sau KFC vor zice ca este extraordinara mancarea acolo (vorbesc de optiunile normale de la fiecare dintre cele doua fast food-uri) atata timp cat nu este rece.

    Mie imi plac foarte mult amandoua, dar pentru ca sunt constient ca nu imi fac bine, de o vreme nu prea mai mananc, decat foarte rar la KFC.

    Locurile unde imi place sa mananc in Brasov sunt: Casa Tudor, Casa Transilvania, Bella Musica si Lotus Express.

  16. @Bullets, crispy stripe rulezz rau de tot, pacat ca e destul de scump un meniu mare.

    Aici in Oradea sunt fast food-uri precum Bigy’s sau mai recent au venit niste turcalai cu shaorme si souvlaki, mama bune pot fi 😀

  17. chiar ca..mai degraba saorma..cel putin esti sigur ca`ti pune acolo pui si nu alte acareturi

  18. Chestia aia “de carne” nu e carne.E plasma din sange amestecata cu diverse cacaturi.O stiu din surse profesioniste

  19. Nici mie nu imi place la Mac.Daca vreau fastfood imi iau o saorma.Am mancat de curand si la Burger King si este la fel de oribil.Portii mici,gust pronuntat de chimicale,m-am lecuit.Se mai spun multe despre Mac si nu pozitive:ca ingredientele nu sunt de buna calitate,ca acea carne este congelata si decongelata de multe ori,etc.Iar eu aveam senzatia ca de cate ori mananc acolo,ma ingras instantaneu.Mai bine iti faci tu de mancare,chiar daca nu ai mereu chef sau timp .

  20. mancarea de la Mc Donalds mi se pare foarte rea…am mancat doar odata cand s-a deschis prima data in suceava;
    shaorma ziceti voi ca e mai buna da si aia oricum e prajita in ulei pe care nu il schimba cu saptamanile inainte de a fi pusa pe suportu ala;
    cred ca cea mai buna varianta ar fi sa mananci de la autoservire sau de la alte localuri unde gasesti mancare mai buna.

  21. Daca toata lumea este preocupata de E-uri, va zic ca am fost eu in Brasov la un fast food nou, Foodissimo, unde atat ca se poate in zilele noastre mancarea este sanatoasa. Nu au prajeli, au doar cartofi copti, nu prajiti. Sanwichurile sunt facute intr-o paine foarte misto. Toata lumea vrea sa manance sanatos, dar nu multi sunt dispusi sa renunte totusi la E-uri. Si eu merg de multe ori la Mc. Aripioarele alea cu sos dulce acrisor .. sunt super!

  22. Daca poza aia e McChikenul tau d la McD e grav, nici un sandwich din McD nu arata asa!
    McChikenul nu are decat sos, salata verde si carne, bineinteles si chifle. Voi chiar credeti k puteti manca cv sanatos in zilele noastre? Poate nici apa nu mai e sanatoasa! So viva McD!

  23. la panini e cam jeg si oricum chestia cu maioneza imi da de gandit .deci aleg andos

  24. am lucrat la andos brasov si am vazut in ce jeg se prepara tot
    resturile de carne de pe mese se baga in shoarma
    orice dar nu andos

  25. vechi articolul, dar simt nevoia sa postez

    la panini potolul era safe prin 2007 cand lucram la 2 pasi, nu bagau nimic nasol acolo, si era doar chestie naturala ( povestea cu “maioneza” a fost o vrajeala carea prins la prosti)

    ando`s nu stiu, nu-mi place. au mancare multa si de obicei gustoasa dar nu plec bine de acolo 🙁 naiba stie poate e stomacul meu mai suparat

    langa andos, la vreo 10 metrii spre patria e un “chinez” care iti face o shaorma de mori cu zile, super bine condimentata, si cu de toate. cand sunt prieteni din afara brasovului ii mai duc acolo si le povestesc de shaorma din carne de catei, pisici 😀 intre noi fie vorba, ala e turc, dar e amuzant sa le vedeti fetele dupa ce “chinezul” a gatit toti comunitarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *