Surprize la “check-in”

Sani, scroturi, organe genitale de toate tipruile si marimile, oare cati oameni se vor simti lezati atunci cand acest nou model de body scaner va fi pus in folosinta si in aeroporturile din Romania?

Din cate am inteles din acest articol, astfel de scannere au fost instalate in cateva aeroporturi din Berlin, la cerinta Comisiei Transporturilor din Parlamentul European. Astfel de sisteme exista inca din 2006 in cateva aeroporturi din SUA, Elvetia  sau Olanda iar, in prezent si din fericire, sistemul este optional nu insa si obligatoriu.

Mie mi se pare o grava incalcare a intimitatii. Aproximativ cu un an in urma radeam cu totii de viralul de mai jos. Imaginile sunt cat se poate de reale si sunt surprinse intr-un aeroport din Olanda.



[via]

Later edit: Am aflat ca idee exista inca din 2003.

bullets

8 Comments

  1. Ma intreb o chestie: scannerele alea nu lcreaza pe baza de radiatii? Oare cat timp va trece pana cand cei care calatoresc foarte des cu avionu’ vor simti niste efecte ale radiatiilor? Si ca sa vezi gazele emanate de cineva nu iti trebuie infrarosu? (sau scannerele alea lucreaza in combinatie cu infrarosu’?).

  2. e o grava incalcare a intimitatii dar decat sa ma trezesc cu cativa arabi suparati pe lume care nu le convine destinatia si vor sa parcheze in vreun zgarie-nori….

  3. asta e o filmare in infrarosu – n-are nimic de a face cu scanerele de la security check.
    tipul e undeva pe hol – vezi cum trece lumea pe linga el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *