Dorel exista!

Asta o stiti deja. Ce nu stiti este faptul ca in Romania unii oameni o freaca lung in cele opt ore de lucru pentru care, culmea, sunt si platiti.

Mai jos aveti un mic exemplu:


Later edit: Cu atitia ingineri in jur, inclin sa cred totusi ca oamenii preparau o reteta: “6 galeti de nisip, doua de apa…”

LLE:
Si totusi, daca chiar preparau o reteta, nu era mai simplu sa numere lopetile de nisip incluse intr-o galeata iar apoi acel numar sa-l inmulteasca cu numarul galetilor (adica 5×6) iar apoi sa dea la lopata? Wtf?

[via Huidu]

bullets

11 Comments

  1. Nu stiu daca era mai eficient sa “care” cu lopata. Totusi puteau baga galeata direct in gramada de nisip si luau asa.

  2. Eu sunt la constructii si conteaza foarte mult compozitia (adica o galeata de nisip in plus la mortar face diferenta). Sa stii ca normal orice se face nu se face din ochi, ne-am obisnuit noi asa ca pui ciment, pietre si apa cu ochiu si vezi tu ce iesa acolo (de fapt si la ciment ai 7 tipuri de piatra de marimi diferite care trebuie pusa intr-o proportie ca sa iasa buna).

    In concluzie, aia pierd timpu 😀

  3. eram obisnuiti ca muncitorii patriei pierd vremea, dar chiar asa, cat de prost sa fii, mai bine stai intins la soare 30 minute si in celelalte 30 arunci nisipul ala cu lopata. decat sa stai o ora sa il cari ca prostu cu galeata. da la ei nu sa inventat betoniera? ca daca au nevoie de o reteta asa exacta, inseamna ca au ceva proiect serios, deci ar trebui sa aiba in dotare si asa ceva. oricum, in fiecare zi ne minunam de cate ceva…

  4. Da, chiar simpatici.Oricum mana de lucru”inteligenta” nu prea mai este in Romania, deci…Dorel nu numai ca exista dar are si o gramada de ”frati”

  5. E simplu nea’ fulgerica. De ce la retetele culinare, nu se foloseste exprimarea 26 de lingurite de faina, ci o cana de faina? Pentru ca lopata poate sa fie cu varf, sau fara, ca si lingurita.
    Galeata e o unitate de masura. A dorelisticii. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *