Alb pe Negru

Daca maine as alege o tema cu fundal negru iar fontul posturilor ar fi alb (gri, galben,etc) atunci mi-as pierde 50 daca nu chiar 80 % din cititori. De ce?  Pentru ca aceasta combinatie ucide ochii!

Un mic exemplu: am citit postul asta si am ajuns apoi pe asta. Dupa, am revenit pe pagina mea care arata exact ca in urmatorul screenshot:


click sa se faca mare

Asa ca dragi bloggeri, un mic sfat: renuntati la aceasta cobinatie. E lesne de inteles de ce nu prea exista vizitatori in zona.

Sau poate ca sufar eu de-o boala la ochi? Hmm….

Later edit: Alt exemplu.

Da, da ,da, se aplica exact aceeasi tehnica ca la oricare din imaginile astea.  Concentrati-va asupra lor 2-3 minute apoi mutati privirea pe un perete alb & voila!

http://www.coolopticalillusions.com/crazy/images/after_image_man.jpg

Acum s-a inteles unde bat? 😀

bullets

18 Comments

  1. Exact. Oricum, in cazul unui blog multi citesc prin feed, sau intra, citesc repede si ies. Dar totusi, ai pierde multi vizitatori cu o astfel de tema. EMO!

  2. Teoretic: Content over Design. Dar cum toata lumea are thema alba… asa ca urmatoarea thema o fac mov cu roz 😀 sa fie mai aparte. 😛

  3. Shit… vad in dungi. Bati tare rau… era sa-mi distrugi ochii cand m-am luat sa fac ce ai zis tu in articolul asta!

  4. Mie unu imi convine sa citesc mai bine o pagina de genu,mi se pare mai relaxanta,nu stiu de ce.Poate am eu ceva boala la ochi :))

  5. Cred totusi ca e o problema de gusturi.. mie de exemplu dupa ce citest 3 bloguri “emo” (d’astea pe fundal inchis) .. si trec pe unu asa de alb ca al tau .. ma cam dor ochii.

    Depinde foarte mult cu ce esti obijnuit. Pun pariu ca 99% din cei care au tema pe fundal negru .. sunt acum deacord cu mine 😛

  6. pentru un blog…albul merge cel mai bine… negrul este mai mult pentru site-uri warez 😀 parerea mea 😉

  7. Depinde si ce anume faci la munca… Unu’ care sta toata ziua pe consola Unix, AIX sau mainframe nu cred ca ar avea prea mari probleme… 🙂

  8. Dacă găsesc bloguri cu alb pe negru ies imediat.Dacă nu e capabil să folosească o combinaţie de culori plăcută, nu m-aş mira să aibă şi un conţinut aiurea în blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *