Revelion in Bran sau la Paris?


Dragi bucuresteni cu fite, va rog eu mult, plecati acasa. Mergeti spre Moldova, lasati ardelenii in pace. Nu e destul ca din nastere branenii sunt plini de bani si branza, de cativa ani i-ati invatat sa isi constuiasca vile peste vile, frumoase, cu 3 etaje, gratar afara, teren de baschet, 8 camere si salon cu semineu. Si iata, au ajuns sa le inchirieze de revelion cu preturi cuprinse intre 2999 si 4000 euro (Atentie!! Suma se refera doar la cazare !!).

Si vai, niciunul nu accepta ca ai lor clienti sa stea mai putin de patru zile. Nu, pentu ca bucuresteanul plictisit si cu Cayenne alb, nu incepe serviciul ca tot omul el incepe munca cand vrea muschiul lui sau cand il cheama taticul acasa. Asa ca ramane singurul care ar sta mai mult de cinci zile la vila, cu un branean cu ochi mici si hulpav ce sta undeva in spatele lui, frecandu-si mainile.

Ce vreau sa zic ? Acum cativa ani puteai sa faci linistit si frumos revelionul in Bran dar acum nu, nu se mai poate, pentru ca Bran sau Moeciu s-au transformat in niste mini-Monte Carlo-uri unde nici macar un patron de Fornetti nu si-ar putea permite sederea.

Stiti ce-ar merita branenii astia? Un grup mic si organizat de inspectori sa inceapa sa bata din poarta in poarta, sa-i caute pe toti la oua undeva prin 31 Decembrie, sa vedem cati veri si verisoare se afla in batatura lor la ora aia. Sa le zica cate un colind despre declaratii pe venit , impozit pe profit, infiintari firme si “Ia mai platiti maaaaai! Hăi, hăi! La anul si la multi ani!” Aaaahhh, impozitele astea, greu, greu la romani.

In concluzie: Dragi braneni, muriti in branza si luati-va si bucurestenii cu voi. Si iar o concluzie: cu banii aia ce-i cereti voi pentru cinci zile, ma duc la Paris cu prietena. Dar nah, nesimtirea si branza din creierul vostru o sa zica: “Du-te!!!”.

Pam pam!

P.S. Sfat:daca vreti totusi sa prindeti locuri prin Bran, nu mergeti in cautari mai tarziu de luna Septembrie August.

 

bullets

11 Comments

  1. mai, eu traiesc la Paris. E bine sa veniti oricand la Paris numai de Revelion nu. Nu se intampla nimic deosebit, nu este un oras ce “traieste” Revelionul intr-un mod mai deosebit (in afara de traditionala deschidere de sampanie pe Champs-Élysées). Daca veniti pentru muzee/cultura, plimbare, gastronomie, cumparaturi ..e ok. Daca veniti special pentru Revelion….exista alte destinatii mai “speciale” in perioada asta.
    Sarbatori Fericite.

  2. Daca prin absurd am ajunge la nivelul Frantei …. atunci Romania ar fi cea mai scumpa tara din lume 🙂 … de ce ? nu ne saturam sa cerem mai mult decat e cazul… sau : daca tot sunt multi prosti care ar da asa de multi bani de ce sa nu profitam (si vorba aia: e prost ala care da nu ala care cere)

  3. Nu numa bucuresteni si restu tarii plina de melteni eu nu mai merg nicaieri in tara asta merg afara ca in tara “nu imi permit” …

  4. mai te bat!
    sunt din bran si ce zici tu aici nu prea e in conformitate cu realitatea.
    la ai mei de exemplu tariful de 120 ron/pers/noapte cu masa inclusa (si prin masa sa intelegi 3 mese pe zi + masa de rev).
    fara masa te costa 70 ron/noapte. se inchiriaza si pentru 2 zile daca se doreste 😛
    nu zic ca nu’s si neni d’astia care cer preturi imposibile dar nu generaliza.

  5. Nu sunt prosti aia care cer, ci aia care dau. Lasa-i pe oameni sa faca un ban (cat de cat) cinstit.

  6. eu am vrut sa merg la bran si am fost in octombrie din poarta in poarta cu doi prieteni sa inchiriem o vila cu 4 maxim 5 camere si toti ( parca se vorbisera ) cereau 10 milioane pe zi de camera dar minim 3 zile trebuia sa inchiriem…asa ca JAQATTA nu te supara dar poate doar la cort aveti preturile pe care le ziceai mai devreme…am fost insa la o agentie de voiaj si am cumparat bilete in turcia pentru 5 zile la hotel M…..(nu vreau sa ii fac reclama) de 5 stele cu excursie in Grecia in insula Rodos cu pachet all inclusive si m-a costat 375 de euro + asigurarile medicale…nu mai merg niciodata la nesimtitii astia de la bran,moeciu,etc. care pun paturi si in pod (ei zic mansarda ) si te jecmanesc de bani oferindu-ti…nimic !!!!

  7. miroase a invidie
    daca pot sa faca bani bravo jos impozite si taxe

    cine are noroc are cine….

  8. theeumy… am vrut sa te injur, da nu meriti…

    logica: daca are pe cine fraieri, foarte bine…

    nu stiu daca-ti dai seama, dar si tu esti in aceeasi situatie, oriunde te-ai duce intalnesti oameni care taxeaza la valoarea reala serviciile oferite, iar altii se bazeaza pe indiferenta unora de a cheltui banii necastigati cinstit.

    Hai sa o luam asa… 70 RON / Camera / noapte…. PENTRU CE ? ca-ti da un pat si un acoperis ? it face si un blowjob ?

    am vazut pensiuni la munte unde cereau 10 EUR / noapte, un pret mult mai ok, si comparabil cu tarile vecine, unde nu am platit mai mult de 15 EUR / noapte

  9. pai i-au vizitat inspectorii acum vreo 2 saptamani parca 🙂

    au aparut in “Brasovul Tau” sigur ai vazut hartoaga aia gratuita…

    cine stie, poate pentru niste bani in plus, mai fac inspectorii o vizita acum intre Craciun si Revelion …

    oricum in articolul ala se spunea ca vecinii s-au dat in gat unul pe altul … in legatura cu taxele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *