Zapp 3g vs. CDMA


Cu ceva timp in urma am primit in teste un modem Zapp. Inainte de toate, am fost pus sa aleg intre 3G si CDMA. Normal ca m-am interesat mai intai care este diferenta dintre cele doua astfel am aflat ca:

avantaje 3G:

– viteza de 3.6 Mb/sec
– acoperire limitata, la toti operatorii
– merge si pe Mac modemul 3G
– are si slot pentru memorii SD – poate fi folosit ca USB drive

avantaje CDMA:

– acoperire mai mare decat orice retea 3G
– fara SIM
– 2.4 Mb/s

Fiind obisnuit ca atunci cand pornesc o treaba sa o fac in deplina siguranta, am ales CDMA-ul, ferm convins ca viteza de 2.4 Mb/s imi este arhisuficient pentru nevoile mele.

Chiar, vroiam sa va intreb daca ati utilizat sau utilizati in acest moment vreun serviciu de la Zapp si daca da, care anume (3G sau CDMA)? Eu am CDMA, Arhi are in teste un 3G ( daca vreti, puteti sa-l intrebati despre 3G) iar la zoso gasiti si un chestionar pe tema asta

Revin cu concluzii in scurt timp…

bullets

15 Comments

  1. Am CDMA de vreo 2-3 ani (De cand a aparut z810i).

    Sunt f. multumit. Acoperirea face diferenta (pentru mine) intre CDMA si 3G

  2. @madalin – ei zic ca au si inclin sa cred chestia asta, din pacate nu pot verifica personal insa va intreb pe voi, cititorii, poate folositi serviciul.

  3. Eu stiu cativa care folosesc CDMA si li-se deconecteaza netu de cateva ori pe ora. Cat despre acoperire:in realitate e foarte mica.

  4. Nu exista internet mobil calumea in ro

    Nu prea exista net calumea

    Iar zapig time cu toata campania lor platita pe bloage ..

  5. Buna! Eu am CDMA…am ales Zapp ptc in zona in care stau eu nu prea vine nici o alta firma sa instaleze internetul…Din pacate am facut o mare greseala…De ce?
    1-Nu sta conectat tot timpul…se deconecteaza aproximativ din 5 in 5 ore..
    2-Viteza de download dupa depasirea limitei de download este de 10kb/s-25kb/s maxim…iar inainte de depasire este de 80kb/s-100kb/s
    3-Dupa cum bine stiti zappl este prin USB iar orice e prin USB este foarte vulnerabil si instabil
    4-Dupa parerea mea abonamentul este prea scump pentru ceea ce ne ofera…

  6. cdma1x sau evdo? la viteza de 2.4 este evdo, care oricum are acoperire mult mai mare decat 3g. iar cdma1x este cu viteza “mica” ( mie mi-a mers cu 135 kbps ) dar acoperire mai mare. avantajul la modemurile evdo este ca ele pot trece pe cdma dc nu e acoperire evdo. cele 3g, nu.

  7. Cam tarziu am gasit post-ul asta. Nici o surpriza, romanii isi dau cu parerea despre orice, fara sa aiba habar despre subiect. Ca de exemplu cat de “vulnerabil si instabil” este orice ghivent ce merge pe USB. Romanii sunt probabil singurii oameni din lume care arunca instantaneu manualul de utilizare al oricarui produs odata cu ambalajul (mai ales daca e vorba de vreun produs IT). Oare nenea CDMA de mai sus s-o fi uitat prin meniul modem-ului aluia de la Zapp sa vada o setare “disconnect after 5 minutes when missing signal”? Si ne mai miram ca serviciul oferit e de cacao cu lapte? Pai serviciul este croit dupa nestiinta si prostia consumatorului roman ce nu are habar sa “instaleze” o memorie flash “mass memory drive” pe USB. Oameni buni, la ora la care ati spus prostiile astea, adica in februarie 2009, EDGE acoperea complet Romania la viteza de 236kbit/s, fata de 150kbit/s cat are CDMA1X. Deja operatorii largeau reteaua 3G HSDPA la ora aia. CDMA de la Zapp este standard vechi si are acoperire redusa la viteza EVDO (2.4Mbit/s), mai redusa decat 3G. Am testat acoperirea retelei Orange prin toata tara si EDGE e peste tot, pana si in Delta, la Murighiol. Avantajul la modem-urile 3G, domnul Zapper, este ca ele trec pe EDGE cand nu e 3G HSDPA (7.2 Mbit/s). Nu incurca standardele intre ele, sunt mere cu portocale, in fond sunt toate fructe si se poate face marmelada din ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *