Cifra magica – 771

Probabil ati auzit de proiectul Politiei Rutiere care impreuna cu Directia Regim Permise si Autoritatea Romana Rutiera, ar dori ca pe langa cele doua probe deja existente in examenul de obtinere a permisului auto, sa se (re)introduca alte doua: condusul pe timp de noapte si poligonul (revenindu-se de fapt la conditiile existente inainte de 1989).

Paranteza: momentan avem asa –  circa 3000 de morti in accidente rutiere pe 2008 (prostie, neglijenta, oboseala la volan, copii tampiti cu bemve’ din 92), taxa auto ridicola, strazi de rahat, carburant scump, Logan obosit si patrat…… Deci da, examenul auto picat v-ar ajuta sa nu aveti parte de cele enumerate aterior, deci pana la urma e un lucru bun!(?)

Haideti sa ne mutam un pic in ograda sud coreenilor,  luati aici exemplu despre ce inseamna perseverenta. Deci tipa dat de 771 ori de carnet si inca nu s-a dat batuta. Ce putem sa zicem la faza asta? Sanatate si speram ca numarul 800 o sa fie cu noroc. 😉

Si la final sa urmarim un material interesant (nu-i de la noi) :


bullets

18 Comments

  1. Si eu sunt de acord sa bage oricate probe considera necesar. Referitor la video: nu credeam ca exista asa ceva. Uimitor!

  2. Doane, ce inconstienti. Sa intrii asa in intersectie chiar daca nu ai prioritate.
    Pot sa bage cele mai grele probe, sa nu mai ia oricine carnetul… Si sa le suspende dreptul de a conduce batranilor. Ieri am vazut un mos la vre-o 65-70 de ani cu un ochi bandajat, conducea o Dacie. Ala cum sa nu faca accident daca nu vede bine… 😐 …

  3. Stii ceva? Nu cred ca e din cauza soferilor, ci din cauza semnelor. În intersectia aia nu exista restrictii.

  4. ba,noi suntem idioti intr-ale condusului,dar trebuie sa recunoastem aia de mai sus ne lasa in urma rau de tot…

  5. daca sunteti atat de doritori sa fie introduse 100 de probe, ar trebui sa fiti de acord si sa dea toata lumea examen din nou, pentru ca sunt multi soferi penibili care au deja carnetul…

  6. Aia da, sau macar sa existe teste din 5 in 5 ani. Omul trece prin multe schimbari pe parcursul vietii….

  7. kkt , ca regulile de circulatie nu se uita si nici condusul , din 5 in 5 ani , daca are 20 de ani cand ia permisu si nu moare in masina din vina lui pana la 25 de ani cred ca deja e safe. Ar trebui mai multe restrictii pe strazi , treceri de pietoni mai bine semnalizate si alte metode care sa te forteze sa respecti o anumita limita de viteza sau regula.

  8. kim, eu ma refeream la altceva cand zic “din 5 in 5 ani”. Ma refeream la creier, la unii se cam atrofiaza in timp…

  9. Daca ar fi necesar sa votam acest fapt, pentru a se introduce inca 2 elemente IMPORTANTE pentru obtinerea permisului eu as fi primu care ar vota acest lucru. Nu spun asta deoarece am permis deja, si cum gandesc altii: am scapat de pasul asta. Eu imi doream ca in momentul in care faceam scoala de soferi sa se introduca aceste probe, deoarece si pe atunci se vorbea de asa ceva (de 2 ani…). Trebuie sa fim realisti ca, condusul nu e o joaca si nu se invata cu permisul in mana, punand in pericol viata altora.

  10. Bine ca am permis pe drac e bataie de joc sa fii cetatean/sifer/afacerist in rromania e bataie de joc

    Eu am un amic care a luat ala de 9 ori da a picat orasu de 9 ori 🙂 nuj cum conduce da e trist 🙂

  11. cand intr-o intersectie ca si aia exista doar prioritatea de dreapta, e cam clara treaba :). Un semafor ar ajuta enorm de mult.

    Aia cu poligoanele nu se poate fiindca nu mai sunt poligoane in tara si cele care sunt, sunt mult prea putine. Aia cu noaptea e fara sens. Ar trebuie inasprite examenele si verificati soferii incepatori (cate amenzi si cate accidentnte in primul an ) si eventual sa aiba limita in primul an la ce putere sa aiba masina 🙂 (sub 90 de cp)

  12. Tu acuma ai ciocu mare ca ti-ai luat de curind carnetul, deci ai scapat! 😛 :)) dar gindestete la saracul de Pornel ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *