Compania Disney se joaca cu templateuri

compania-disney-se-joaca-cu-templateuri

Sunt sigur ca v-ati dat seama pana acum sau cel putin ati intuit vizionand cateva filme Disney: miscarile personajelor si unele scene sunt foarte asemanatoare daca nu chiar identice. Gurele rele spun ca cei de la Disney au facut un singur film in toata existenta lor iar restul aparute ulteriorsunt doar niste copii.

Argumentele sunt urmatoarele: stim foarte bine ca in anii de inceput, crearea unui film Diney inseamna o munca enorma pentru ca  toate animatiile se faceau manual asa ca e lesne de inteles de ce s-a recurs la astfel de metode. Minunat si extrem de relevant este insa montajul de mai jos:

Iar eu le iubesc asa cum sunt. 🙂

bullets

17 Comments

  1. Key frames, odata realizata o secventa (iar cei de la Disney sunt maestrii incontestabili in naturaletea animatiilor), se folosesc aceleasi “puncte”. Inceaca sa vezi totul ca si cand animezi un schelet 😉 nu e nevoie sa reinventezi roata, daca nu ma insel mersul pe jos este tot un template nu? 😛

  2. Si sunetele sunt reciclate intr-una, dar pana la urma nu conteaza cat timp isi ating scopul

  3. @Bogdan : Doar in 3d se folosesc scheletii , astea sunt doar templateuri :P. Oricum desene superbe cu care am crescut , le aveam pe video si le revedeam extrem de des.

  4. Daca nu era unu care sa fie mai istet si sa isi dea seama ne uitam la ele ca si pana acum.Sunt cele mai iubite desene care au rezistat in timp.

  5. Sunt desenele cu care am crescut, nu conteaza ca sunt create pe template-uri, pana la urma acum ca am crescut ne dam seama ca asa e normal, asa le-am face si noi…

    Cam totul e un template, ca doar nu e nevoie sa reinventam totul de fiecare data…

    Frumos colajul, fara el nu am fi sesizat aceste templateuri 🙂

    Pana la urma atunci cand te uiti la un film si-l iei separat de orice altceva nu se observa, e un desen frumos pe care l-ai revedea de cate ori ai avea ocazie.

  6. @kim: corect, eu am spus de scheleti pentru a incerca o mai buna vizualizare a ideii de key frame

  7. Desenele animate ralizate de Disney sunt geniale, nici nu se compara cu gunoaiele pline de violenta care se fac azi.

  8. “Teniescu: Eh, se stia deja. Nu e o noutate.”
    Eu nu stiam. Dar chiar si asa….cred ca tot ramane multa munca in spate si rezultatul e diferit de fiecare data, fiecare poveste e deosebita si minunata.

    Off topic: Mai, Fulgerica, mie nu-mi place mutra asta! Vreau alta :((

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *