Chicken a la Carte

chicken-a-la-carte

This film is about the hunger and poverty brought about by Globalization. There are 10,000 people dying everyday due to hunger and malnutrition. This short film shows a forgotten portion of the society. The people who lives on the refuse of men to survive. What is inspiring is the hope and spirituality that never left this people. Directed by: Ferdinand Dimadura, 200.

Va propun sa urmariti urmatorul scurt metraj si sa-mi impartasiti parerile voastre. Filmul a castigat un premiu la Festivalul International de Film de la Berlin, in 2006. Sincer, mie mi se pare un pic exagerat.


bullets

15 Comments

  1. Right !!! Subscriu la parerea lui YoYO.Daca e greu sa iti hranesti familia atunci incearca macar sa nu sporesti numarul de guri flamande .Inteleg ca foametea este o problema reala si accept sa fim sensibilizati dar nu accept sa fim facuti vinovati .Cei care in asemenea situatie continua sa se “impuiasca”sunt inconstienti .

  2. subscriu si adaug: ce-ar trebui sa fac?! :O
    sa ma simt vinovat ca maninc ?! :O sau de cite ori maninc ceva – ar trebui inainte de a ma aseza la masa sa dau o tura pina la marginea orasului si sa intreb gasca de puradei daca n-ar papa niste puiut?! sau sa tin in masina niste aripioare de la KFC (nu ca mi-ar placea in mod special) si niste Big Mac-i (nici astia) – just in case, ca poate apare unul la fereastra, la semafor – si sa pape si el ceva bun?! :O sa fim seriosi! nu ca nu mi-e mila de amaritii aia de mor de foame cine stie prin ce tari din lumea a treia; insa ce vad in film – sint o familie de tigani “de-ai lor”, veniti ilegal in america, ca doar e tara tuturor posibilitatilor; si nici unul nu lucreaza nimic, au un zilion de copii – si mie ar trebui sa mi se faca mila de ei si sa ma simt vinovat ca eu ma duc sa maninc in oras; bleah!

  3. Ai mare dreptate Radu…asa este,cand stii ca nu ai prea multe posibilitati nu mai faci inca 3-4 copii…sa fim seriosi.Pe cealalta parte…noi cand avem un necaz cat de mic…(ramanem fara benzina,ne supara cineva la birou,zgariem masina…)..zicem ca avem o viata de cacat,ca suntem blestemati…etc:))pe cand altii nu stiu daca au ce manca la masa de seara…

  4. @ radu – nu cred ca e vorba de america. E filmat undeva prin indonezia, unde cred ca foametea e o problema mai mare…

    Eu unul cred ca exista saracie si cred de asemenea si in risipa… rezervele globului pamantesc se imputineza pe zi ce trece si in loc sa se faca ceva, se face risipa cat mai multa.

    Unii au prea mult iar altii DELOC… desigur, cauza e ca populatia se inmulteste ca iepurii…

  5. Prin vehementa contraargumentelor se pare ca va simtiti mustrati de constiinta…oricum ,nu e vorba de a salva,fiecare in parte,pe cei 25.000 care mor in fiecare zi.insa daca ai reusit sa faci ceva ca sa nu te mai simti vinovat e mare lucru…si Paul.de ce ti se pare tie exagerat? Eu am vazut in Romania o femeie ce avea doi copii si nici nu erau tigani si scormoneau in tomberon luand de acolo paine si alte resturi de mancare. am vazut si batrani facand acelasi lucru…in comparatie indraznesc sa spun ca astia mancau curat.resturile le puneau intr’o punga,nu le luau de pe jos sau din tomberon. exista si in romania realitatea asta,nu va faceti iluzii.

  6. @carcotasu – nu zic ca nu se face risipa; insa da-mi voie sa te contrazic, a propos de “unii au prea mult iar altii DELOC”: cine hotaraste ca unii au “prea mult”?! :O de unde stii tu (nu vorbesc de tine personal! 🙂 ) care anume sint nevoile mele – ca sa-mi spui ca am prea mult?! astea deja intra in categoria babelor de la bloc (a nu se citi neaparat “babe”) care au deschis extrasul de cont al neveste-mii venit prin posta – sa vada cit cistiga – in momentul in care ne renovam apartamentul! Si care se uita cis la mine ca mi-am schimbat masina a treia oara, pe cind ei n-au cu ce-si plati intretinerea; Ei, si?! Am muncit pentru banii aia ca un bou! Ce-ar trebui?! sa le platesc lor intretinerea ca sa nu ma simt vinovat?! E aceeasi poveste si aici, cu exemplul filmuletului. Parerea mea 🙂
    Cit despre America – faceam referire evident la “KFC”; si de-aici – extrapolam 😛

  7. Radu, nu prea ai inteles filmuletul din prima, dar ma bucur ca o dai la intors frumos 🙂

  8. Fix cu asta ma consolez in fiecare zi 🙂
    Nu mai pune totul la suflet 🙂

  9. ne batem cu pumnu in piept sa fim verzi si sa respectam natura. moartea pe care o sufera nemancatii se numeste SELECTIE NATURALA.

  10. Ei na, ca n-ai inteles ce am vrut eu sa zic… incearca sa deschizi ochii mai larg si sa vezi mai departe de “babele” de la blocul tau…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *