Panolink de la Norc.ro

https://fulgerica.com/wp-content/uploads/2009/01/norc.jpg

Norc  este primul serviciu web “Fabricat în România”, ce permite vizitatorilor să realizeze plimbări virtuale prin oraşe din Europa Centrală şi de Est, utilizând un sistem de navigare între imagini panoramice realizate la nivel de stradă, sistem cunoscut şi sub denumirea de “street-view” sau “street-level imaging”.

norc.ro

Cu ceva vreme in urma scriam despre un proiect extrem de Web 2.0 si care s-a dovedit a-mi fi extrem de folositor in ultimele luni. Zic folositor pentru ca nu de putine ori am reusit sa ma inteleg cu interlocutorii mei asupra unei locatii exacte din Brasov sau a unui punct de intalnire.

Revin astazi cu o mica adaugire, o noutate. Norc a introdus notiunea de panolink, acesta fiind un URL ce poate fi trimis oricui astfel incat persoana ce-l primeste sa poata avea o imagine extrem de exacta a subiectului pus in discutie.

La ce ajuta acest panolink?  Pai de exemplu, chiar acum va pot demonstra veridicitatea acestei poze si faptul ca, locatia este una cunoscuta. Mai exact,  totul s-a intamplat in spatele magazinul Star (Universal) din Brasov, pe drumul ce duce catre “Lumea copiilor” sau catre Aleea de sub Tampa – panolink 1 sau 2.

Inconvenabil a fost faptul ca pentru a putea folosi aceste panolinkuri este nevoie sa va creati conturi la ei pe site.  Norc Noroc ca intreaga operatiune nu dureaza mai mult de cateva secunde astfel ca nu creaza batai de cap.

Traiasca Norc!

[thx to criserb, poza via groapacuprosti]

bullets

12 Comments

  1. Da…e fain.Ma plimb de mult pe strazile oraselor pe care nu le-am vazut cu ajutorul sit-ului acesta.

  2. Eu sunt din Brasov,si da pozele sunt veridice!
    Util,mai ales cand esti prima oara intr-un oras strain.
    Multumiri.

  3. Eu nu am cont si pot sa folosesc panolink-urile fara probleme

  4. @Zone – fara cont nu poti genera panolinkuri. Despre asta e vorba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *