Am sosit

am-sosit

Dupa o calatorie placuta (21 de ore cu autocar, feribot & tren) si un mic popas in primitoarea Gară de Nord a frumoasei noastre capitale, am ajuns si eu cu bine acasa.

In tren am primit un loc exact in fata usii de acces in compartiment. Astfel, mi-am permis sa fac si un mic studiu de comportament cu ajutorul caruia am aflat ca 80% dintre calatorii care intrau in vagon nu stiau sa manevreze corect usa. In ciuda faptului ca cele doua butoane verzi de acces aflate de o parte si de alta a usii erau mari cat rozeta unui bou, compatriotii nostri preferau sa foloseasca forta bruta si sa deschida usa manual.  Malakas!

Ne citim! Acum mai dorm un pic.

usa-compartiment

bullets

24 Comments

  1. Ba cred ca butonul nu e user friendly. Daca 80% din clienti nu reusesc sa foloseasca dispozitivul, trebuie sa vii cu unul mai bun, nu sa zici ca “bai ce idioti, pai e simplu, uite, asa”. O fi simplu, dar poate nu e intuitiv.

  2. Treaba cred că e următoarea. Butoanele alea (atât la trenuri cât şi la metrouri) n-au funcţionat o bună bucată de vreme. Oamenii s-au obişnuit să le ia drept decor.
    Şi eu am trecut prin acelaşi penibilism: metroul era oprit în staţie şi uşa nu se deschidea. Trăgeam tare de uşă… o clipă nu mi-a trecut prin minte că butonul ăla chiar încetase a mai fi decor.

  3. Am remarcat ca se intampla aceasta situatie si prin alte tari ( acum cativa ani). In Londra, tot la metrou 🙂

  4. Am mers prima oara cu trenul dupa 7-8 ani si apasam acel buton cu senzor cind vroiam sa ies/intru in vagoane. Bine ai revenit.

  5. @AdBlock Plus: eşti ţăran

    @paul: bine ai revenit! te-ai trezit? hai că se răceşte ciorba!

  6. cele de la tren au functionat de la inceput …

    cele de la metrou intr-adevar nu au functionat si eu m-am uitat la un moment dat la usa si am zis ca e stricata cand nu s-a deschis, dar semnaliza asa placut butonul incat l-am apasat:)

    welcome back bullets

  7. HAhaha da si eu m-am distrat ca trageau de usa si nu vedeau butonul verde. DA stand chiar langa usa si vazand ca trageau de usi am facut efortul sa le atrag atentia asupra modului de deschidere caci riscam sa se strice usa si sa stam in curent si fum de tigara ( caci sa nu credeti ca nu se fuma intre statii sau pana sa opreasca in statii).
    Anyway welcome in Romania!

  8. Da 🙂
    “Bine ati venit in Romania, dati-va ceasurile inapoi cu 50 de ani!”.. e scris pe la Bors pe undeva pe un gard daca nu ma insel.

  9. @neXt`Mike: chestia aia e veche! Acum ar trebui sa scrie “…dati-va ceasurile inapoi cu 60 de ani!”… Poate chiar 70…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *