Taxiurile din Munchen

taxiurile-din-munchen

Mi-am adus aminte ca am filmat ceva interesant in Munchen, acum vreo doua luni.  Pe langa faptul ca in Germania toate taxiurile sunt marca Mercedes  si au culoarea untului, printre ele mai observam si cate o exceptie. Marca Toyota Prius – hybridul cu propulsie electrica – va dati seama ce afacere buna pentru un taximetrist?

Incercati sa nu bagati in seama vocea de pe fundal, eram obosit si vorbeam cu mine insumi (mai ales la final). 😀

Si nu am vazut doar o bucata…

bullets

10 Comments

  1. In Madrid si Barcelona, acum 2 ani cel putin, toate taxiurile erau SEAT. M-a impresionat acest lucru atunci si consider acest lucru o dovada de patriotism

  2. @manfred – pai si la noi avem doar Logan, nu esti impresionat? 😀

  3. da e dovada de patriotism , mai ales k seat-ul tot de nemti e facut :))

  4. si-n uk is toate la fel, ceva marca dubioasa. aparent according to wikipedia se numesc hackney carriages

  5. Si spaniolii stau bine la capitolul asta, toate taxiurile sunt albe, chiar aseara printre Mercedes E Class si Jaguar X-Type am vazut o Toyota Prius.

  6. Toti va uitati lataxiuri, dar nu vedeti ce respectabili sunt soferii acolo?
    Nu auzit tot felul de , misca ba odata, clanxoane inutile, etc.

  7. inca ceva interesant de adaugat… Taximetristi din germania nu au plan ci procent din castiguri undeva intre 40-50%. carburantul e bagat de firma si reparatiile sunt facute tot de firma. Iar licenta o iei printr-un test de cunostinte doar pentru un oras sau o zona (landkreis)… respectiv unde ai si resedinta. iar ca venituri in bayern, munchen-nurnberg castiga intre 20.000-35.000 (pe an) un taximetrist cu mai mult de 2 ani experienta

  8. Si ce confortabile sunt taxiurile germane Mercedes. Am mers cu unul de la aeroportul din Frankfurt pana intr-un orasel la vreo 70 de kilometri, confort, nene. Si pe autostrazile de acolo, iti dai seama, a fost cool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *