Nu vreau sa ma transform…

law-abiding-citizen
….in spectator american si retardat.

Stiti cum am ajuns la aceasta – sa-i zicem – dorinta? Pai m-am uitat la “Law Abiding Citizen (2009) “, film al carui regizor/scenarist s-a cam grabit si a cam exagerat in momentul cand a pus toate scenele cap la cap. Si-o fi dat el seama de chestia asta insa ce-o fi zis? “Las’ ca merge, nu mai e timp de intors”.

Zic asta deoarece (si acum nu apasati butonul de “Citeste mai departe” decat dupa ce ati vazut filmul):

  • 1. Razbunarea: Darby a fost taiat in 25 de bucati. Ok, dreptate s-a facut, razbunarea a fost dulce. Filmul trebuia sa se termine sau cel putin povestea trebuia sa mearga de acum pe un cu totul alt fir. Eu ma asteptam la o demonstratie de virtuozitate din partea lu’ Clyde si de abia asteptam sa vad cum pune la pamant un sistem de legi facute prost.
  • 2. Uciderea colegului de celula: Planul lu’ Clyde era sa ajunga cumva la carcera iar de acolo sa-si continue planul diabolic insa chiar era nevoie sa-si ucida un coleg de celula pentru asta? Adica eu ca spectator sunt ghidat de regizor sa vad un erou in Clyde  insa deodata acesta isi bate joc de mine si ma bulverseaza aratandu-mi o scena de rahat si cu mult sange ? Ok, hai sa zicem ca infractorul ala nu era painea lu’ Dumnezeu ca doar de asta era si el acolo insa cine e Clyde? Dumnezeu?  Plus ca ia ganditi-va la Tim Robbins in The Shawshank Redemption. Nu putea sa traga omul o basina ca ajungea imediat la carcera, nu se putea face ceva asemanator si in acest film? Wtf?
  • 3. Tunelele spre inchisoare: A sapat Clyde tunele, timp de 10 ani, catre toate celulele din inchisoare pentru ca nu era sigur in care din acestea va fi inchis sau vorbim de un singur tunel si o singura celula?
  • 4. Scena uciderii  judecatoarei: asta chiar m-a dat pe spate. Cine plm mai foloseste telefon cu antena in ziua de azi?
  • 5. Amenintarea echipei lu’ Nick: La faza cu mutatul echipei procurorului in inchisoarea unde Clyde era tinut, de ce a trebuit ca toti sa se tireze la 6:10? Adica dupa ce au urmarit acele ceasornicului in scena aia apasatoare si plina de tensiune nu puteau ramane acolo pentru a-si continua cercetarile la adapost? Cat de cretin sa fii? Adica ala iti da un ultimatum cum ca daca nu renunti la acuzatii pana la ora 6 a.m va incepe sa-i ucida pe toti, iar tu –  la ora 6:05 – pleci topaind spre casa.
  • 6. Supravegherea lu’ Clyde: Daca Nick & Co. au observat ca lucrurile incep sa le scape de sub control, nu era bine sa instituie supraveghere permanenta asupra lu’ Clyde? Camere video in celula, paznic la usa, etc…  Ce naiba, astia chiar ne cred atat de idioti. Nu a vazut nimeni “Tacerea mileilor”? Hannibal, catuse, masti, pfffff…..
  • 7. Scena bombei: Cum naiba au ajuns astia atat de rapid in celula lu’ Clyde astfel incat au avut timp sa-i planteze propria-i bomba sub cur? Napalm si condus cu viteza? Hai sa fim seriosi….Clyde era deja in tunel in momentul in care  Nick & Co s-au gandit sa: defuzeze desamorseze bomba, sa o extraga cu grija dintr-o zona publica astfel incat sa nu creeze panica, sa conduca de la un cap la altul al orasului, sa intre in inchisoare folosind intrarea principala (deci ocolita) astfel incat sa nu dea nas in nas cu Clyda daca folosesc si ei tunelul,  sa reactiveze bomba, sa dispara rapid inaintea sosirii lu’ Clyde.
  • 8. Sarah: Acest personaj a avut un rol de tot rahatul : 3 replici, un zambet si o bomba sub cur.

Per total il declar o idiotenie de film. Si zic asta uitandu-ma si la palmaresul regizorului F Gary Gray – un incepator.

P.S. La multi ani pe anul asta! 😀

bullets

28 Comments

  1. Fiecare cu parera lui . Astept sa mai citesc si alte pareri p’aici.
    Eu am fost placut impresionat de film 😛

  2. Nu ai vazut un documentar prietene . ESTE UN FILM ! Daca e sa o iei asa atunci toate filmele SF sunt tampenii si ajungi la concluzia ca Politist Adjectiv este o capodopera.

  3. Prietene, nu m-am nascut ieri. Nu e primul film pe care-l vad, prietene! Generalizezi, prietene. Eu nu generalizez, prietene…

  4. Filmul este foarte ok.Actiune ok .Ai vazut numai partile negative.Pentru ce?De ce te-ai mai uitat la el pana la capat?:))) Hai , nu exagera, ca actorul in pielea lui Clyde e tare:P

  5. Prietene nu e nevoie sa repeti cuvantul “prietene” ti-am spus asa pentru ca te “citesc” de vreo 3 ani zilnic . Spune-mi orice film vrei tu si iti spun minim 3 inadvertente majore , la fel ca cele mentionate mai sus. Succes

  6. De acord cu tine, Paul. Am fost dezamagit de film, si ma asteptam, la fel ca tine ca sistemul ineficient sa fie daramat. Se pare ca nu a fost asa, si actorul principal s-a transformat in personaj negativ peste noapte. Urat…
    P.S. La un moment dat am sperat ca Sarah il ajuta… Unde nu mai pui faza trasa de par cu iubitul ei, care investiga nu stiu ce vanzari de terenuri din america latina, ce aveau legatura cu clyde, si le trimite prin mail lui nick, dupa ce sarah moare.
    Pana si fraza de mai sus suna cam ciudat, d-apai faza din film. Hai da-o-n spanac!

  7. Mie mi-a placut filmul. Cum zicea si Cristi, este doar un film, in care actiunile nu trebuie sa fie logice si nu trebuie sa poata fi facute si in realitate. de aia e film.
    te asteptai sa demonteze sistemul judiciar? si daca o facea, la fel de bine puteai zice ca e penibil ca asa ceva nu se poate.
    cred ca tu ai vrea doar documentare sa vezi, cel mult filme inspirate din fapte reale.

    Filmul a fost chiar misto, cu multe scene neprevazute, si cu un Gerard Buttler jucand foarte bine.

  8. Hai sa iti spun acum ce am vazut eu dupa ce am citit ce ai scris tu:

    Punctele 1 si 2 sunt ok, da … se putea sa mearga intr-o alta directie si sa dea jos sistemul, da’ ceea ce a aratat ii ca de fapt sistemul pentru a fi dat jos trebuie schimbat de sus, de la procuror (care acum nu va mai face intelegeri cu crimnalii), lectie invatata si demonstrata.

    Punctul 3: a sapat cu drum la toate celulele pentru a se asigura ca are pe unde sa iasa, in cazul in care nu ajunge la carcera.

    Punctul 4: sunt o multime de oameni in State care au telefoane cu antena, de ce? Pentru ca acolo se foloseste sistemul CDMA in marea majoritate a tarii si pentru acest sistem CDMA este nevoie de o antena mai puternica fata de ce au celularele normale, de aia si iPhone este vandut prin AT&T si nu Verizon, ar trebui sa aiba antena si da prost la design. Sistemul CDMA functioneaza pe 450 MHz fata de 900 MHz cat este GSM … si datorita frecventei mai joase e nevoie de antena.

    Punctul 5: Puteau sa plece si la ora 20 si peste 60 de zile … tot exploda … masinile s-au armat cand au intrat in inchisoare. Tipu’ le-o dat drumu’ la 6:10 pt. ca or lucrat toata noaptea si le-o zis sa mearga sa se odihneasca …

    Punctul 6: Pai degeaba … ei erau convinsi de siguranta inchisorii … si in plus credeau si ca are un complice … deci au gresit …

    Punctul 7: Vezi ca sunt minute bune in care el o fo’ la coada la filtru … pe care o trebuit sa-l ocoleasca … deci au avut timp din belsug sa mute bomba 😛

    Punctul 8: Sarah a fost un personaj inocent, care avea o legatura puternica cu procuroru’ … era un viitor procuror … care inca mai credea in legi … cum o fo’ si procuroru’ … si apoi legaturile ei au dus la descoperirea service-ului de langa inchisoare prin compararea listei de terenuri tranzactionate cu cea obtinuta de sursa ei … deci si-a avut rolu’ in film …

    Per total … filmu’ ii interesant de vazut … uite unde duce dorinta de a imbunatati sistemu’ combinata cu dorinta de razbunare si putina nebunie a unui geniu strateg … Cu mici scapari filmu’ a fost peste medie … avand in vedere ca sunt si altele mai trase de par (vezi Saw 3-6) …

    PS: sper ca nu te superi da’ m-ai facut curios cu afirmatiile si asa am stat pana la ora asta sa ma uit la film si sa le “demontez” cat mai bine 😛

  9. Jorj … las` ca se impaca ei … n`au nevoie de consilier :)))

    Bullets – m`ai facut sa caut filmul acum la 3 fara un sfert … CURSE YOU !

  10. din pacate asta-i nivelul, incercam sa le explic si alora de pe cerecomand.ro dar m-am lasat rapid ca n-ai cu cine…

    drept urmare am vazut iar green mile intr-o noapte… “plm, nu se mai fac filme ca alta data”

  11. @cristi – imi cer scuze in cazul asta.

    @Pentru restul – eu nu ma axez expre pe niste lucruri, nu vanez greselile prezente in mai toate filmele. Vroiam doar sa va demonstrez ca cele din filmul asta au fost fenomenal de copilaroase si chiar jenante. Unele mi-au jignit inteligenta. Actorii au jucat superb, si-au facut treaba insa regizorul e retard, clar. Per ansamblu, filmul a fost un esec, nu ai cum sa-ti dai seama de asta decat daca il vezi pana la capat.

    Credeti ca Butler e multumit? Sau credeti ca Jamie Fox o sa comenteze negativ despre un film in care el e personaj principal? Nu cred, banu’ isi zice cuvantul dar nu voi continua discutia pe acest aspect.

  12. Interesanta analiza 😀
    Pai in cazul in care filmul asta e tare, atunci inseamna ca si 2012 a fost ceva deosebit si merita premiat.
    Astia ne insulta inteligenta, fac filme cu explozii si bubuieli, impuscaturi si masini in viteza numai pentru ca prind la public. La care public??? O_o
    Pai asa – bun si de calitate e si emisiunea aia de pe kanalD sa zicem, cu aia de se cearta in familie pe acolo si sfideaza limitele jenibilului – adica bun pentru ca are audienta? la cine?

  13. Mi s-a parut mai mult decat decent ca film. Se putea si mai rau, dar si mai bine ce e drept, plin de clisee.

  14. Nu e vorba de clisee, e vorba cum au fost regizate acestea.

  15. Eu cred ca cineva ti-a recomandat filmul ca fiind “belea” (cum as fi facut si eu) si de aici.. asteptari mari, oftica, etc. E doar un popcorn movie… in sensul ca la scena cu telefonul si judecatoarea (daca chiar ai chef de un film distractiv) reactia normala ar fi fost de uimire si ca ce frumos i-a explodat capul aleia, si nu ca avea sau nu telefonul antena.
    Iar regizorul nu e deloc incepator (Friday, SetItOff, Negociator, Be Cool n-au fost deloc filme rele/simple).
    Prea tarziu sa-ti mai schimbe cineva parerea (din contra!), la fel si noua, “fanilor” filmului. N-a fost “Inchisoarea ingerilor”, ci doar un fel de Prison Break, cum era si cazul.

  16. nu situ ce sa zic: am vazut trailerul la cinema, mi s-a parut interesant. distributie mishto [am vazut chiar aseara GAMER – dragut, dar nu cine stie ce, in care joaca Gerard Butler – imi place de el] si chiar imi propusesem sa-l vad [motivatia de a pierde pe cei dragi, ma duce cu gandul ca as reactiona la fel – dar numai ce am spicuit din trailer pot spune asta]. asa ca… ramane de vazut filmul…

  17. Am mai intrat sa vad ce se discuta pentru ca am adormit in noaptea respectiva . Ce sa zic , Adrian din Arad a explicat totul perfect .

    @fulgerica : nu ai de ce sa-ti ceri scuze 🙂

  18. Bai, nu exagerati. Aici toti sunteti importanti, parerea voastra conteaza mult. Multumesc pentru comentarii. 😉

  19. Bai ce faza, nu mai citisem p-aici de ceva vreme si am zis sa mai dau in urma si… ieri am pierdut si eu vremea sa ma uit la basina asta de film. Complet tras de par, desi ideea promitea, iar actoirii n-au fost chiar praf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *