Japonezii ne invata sa reciclam

japonezii-ne-invata-sa-reciclam

At Eco-Products 2009, Oriental Co., Ltd. exhibited a revolutionary recycling machine called White Goat, which makes toilet paper from shredded paper.

Pfff, uite si la astia, alte probleme nu au.  Un japonez a inventat o masina ce nu trebuie sa lipseasca din niciun birou. Aceasta foloseste principiul masinii de distrus documente doar ca hartia rezultata este reciclata si astfel transformata in hartie igienica. 40 de foi A4 distruse si 30 minute mai tarziu, orice angajat isi poate lua hartia igienica la sub brat si poate porni voios spre buda. Desigur, va putea face acest lucru salutandu-si  in treacat seful, avand de acum un motiv temeinic de a-si lua o binemeritata pauza.

later edit: Sper ca masina sa scoata capsele din ecuatie. Imaginati-va ce se poate intampla in caz contrar…

bullets

7 Comments

  1. ii o problema de educatie la urma urmei… deoarece costul de productie al acelei role , fie ea facuta din 40 de coli A4, este mult mai mare decat costul din fabrica al hartiei igienice (considerati consumul de curent electric).

    Rezultat ? Firmele care vor avea asa ceva in birou, nu vor mai cumpara hartie igienica… dar vor plati mai mult la factura de curent… curent care vine si din arderea combustibililor fosili… deci, un fel de apa de ploaie 🙂

  2. avand in vedere ca energia electrica poate fi eoliana sau hidro, ( si este in devenire) nu cred ca e apa de ploaie.
    Pe de alta parte, decat sa arzi 40 de foi, mai bine le faci h.igienica, si arzi echivalentul in lemn a 40 de foi, pentru ca foile arse nu au aceeasi putere ca si lemnul in sine, neprelucrat.

    Deci eu zic ca e bun, si cred ca se va continua imbunatatirea aparatului din punct de vedere al economiei electrice ( dar e facut de japonezi, deci nu cred ca nu e de clasa A+ 🙂 ) s.a.m.d.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *