Wesley Muresan – cel mai tanar snowboarder din lume

Wesley is 3 years old and he hits jumps and rails… he learned to snowboard 2 months ago. Become his fan on Facebook! He was featured on NBC’s “The Today Show” on February 28th.

“Tipul” asta face snowboard de aproape 2 luni si el are doar 3 ani.  Si este atat de bun in ceea ce face incat a fost invitat la diverse emisiuni prin State (acolo locuieste, cu parintii, desigur) plus ca are o gramada de fani pe FaceBook. Buna treaba, marete realizari! Acum nu stiu, numele sau are rezonante mioritice insa sunt sigur ca daca traia in Romania ar fi facut cu totul altceva la 3 ani numa’ snowboard nu. Sau gresesc? Ahh, stai ca mai am o varianta: daca traia in Italia, ridica greutati.

bullets

4 Comments

  1. Eu zic ca gresesti. Am fost de 100 de ori la munte si umilit de cate un pustiulica de 3-5 ani de jumate de metru (sincer am vazut doar pe schiuri)

    Cred ca singurul lucru care te poate oprii sa faci sporturi de iarna e situatia financiara (sa fim sinceri, echipamentul si cazarea nu sunt chiar ieftine).

    Si acum generalizarea ca toti suntem anti sport, anti civilizatie (gluma cu italia – buna gluma 😀 ) e o exagerare gandita pe repede inainte. In momentul in care abia iti ajung banii pentru mancare si sa il imbraci pe ala micu uiti de multe lucruri importante si chiar daca iti aduci aminte de ele incerci sa le uiti din nou datorita faptului CA NU ITI PERMITI sa le oferi copilului tau.

    Iar o alta problema ar fi lipsa de educatie. Aici am 2 motive:
    1. Profesori prea putin motivati (iarasi saracie – toti care au avut 1000-1100 RON salariu inteleg)
    2. Media care promoveaza oamenii fara scoala care printr-o gluma proasta a norocului au ajuns instariti peste masura. Astfel a aparut doctrina spusa de multi parinti si tineri: “La ce iti trebuie scoala!”. (daca nu o credeti ati crescut in cartiere “curate”)
    Extra: sa nu uitam sutele studenti care au terminat facultati grele si nu isi gasesc loc de munca…

    Si mai am o multime de motive care ar putea explica de ce e asa la noi si e mai “bine” la ei. La noi e rau pentru ca e saracie, si o parte din noi care reusim sa scoatem capul din ea avem tendinta sa criticam pe restu, de ce nu sunt ca noi, simplu pentru ca sunt saraci si nu au timp sa se gandeasca la altceva decat la ce o sa faca maine sau se imbata si baga o manea care le baga imaginea unei vieti mai bune (bani, vile, masini, etc)

    Gata, ca va plictisesc prea tare…
    PS: pt acela care are de gand sa spuna ca sunt multi bogati care sunt dobitoci intai sa se intrebe cum au ajuns bogati, ca daca au ajuns prin munca nu cred ca sunt asa….
    PS II: grijile si cateva lovituri puternice (pierdut loc de munca, imposibilitatea de a oferii tot ce e mai bun pentru copilul tau sau familiei tale, invidia pe cei care o duc mai bine ca tine , etc) te pot duce in pragul nebuniei, uitati-va pe strada la lume si o sa vedeti asta in ochii la multi oameni.
    PS III: eu prefer sa inteleg decat sa critic, astfel poate pot sa ajut decat sa ma cert…

  2. sunt in mare parte de acord cu ce spui…insa si tu ai lacune in ceea ce ai afirmat! poti sa fii fericit si sa practici un sport fara prea multi bani.

    Referitor la micutul din film, e extraordinar ce face, ceea ce ma intreb eu, e daca e ok ca la varsta si stadiul de dezvoltare in care se afla e ok sa fie supus unui asemenea efort fizic, poate ar trebui discutat si cu medic.

    in rest, mersi fulgerica ca ma faci sa zambesc! toate cele bune!

  3. Conditiile bune tot timpul vor incuraja copii sa faca performanta, indiferent de sport.
    Bineinteles mai sunt si exceptii de copii care joaca fotbal pe camp si ajung printre cei mai buni din europa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *