Litoralul romanesc, bulgar sau grecesc?

Daca cumva nu v-ati hotarat inca unde sa va petreceti concediul in acest an atunci va dau inca o sansa sa faceti cea mai buna alegere. Un reportaj de 35 de minute facut de ProTv (Romania, te iubesc!) din care incercam sa ne dam seama de ce ne bat la cur turcii si bulgarii la capitolul turism si de ce in fiecare an, gradual, tot mai multi romani abandoneaza “frumosul” si “curatul” litoram romanesc si fug in tari straine.

Vizionare placuta si lasati-mi o parere  – sub forma de comentariu –  si nu uitati sa dati cu bifa in poll-ul de la sfarsitul postului. 😉

Daca ma pui sa aleg intre cele trei optiuni atunci aleg:

View Results

Loading ... Loading ...

[via nihasa]

bullets

15 Comments

  1. Filmul e facut de o televiziune deci nu e echidistant. Are o idee si cauta dovezi.

    In turcia se iau tepe de rang mare. Platesti camera de 4 stele si primesti de 2 intr-o anexa “noua” ca hotelul e full. Nu se zice de romanii care au dormit in fata hotelului refuzand camerele in turcia etc etc.

    In Bulgaria de ce nu se spune cati vin cu probleme la stomac?

    Au comparat 3 stele la romani cu 5 stele la ei.

    Plaja e o problema dar lucrurile puteau fi prezentate mai echidistant.

    Reportajele astea intra in seria cu “comertul pe internet e riscant”.

  2. Da, asa e… nu e chiar corect sa compari un LIDO (daca nu gresec) de 3 stele din Mamaia cu un UAI de 5 stele din Antalya… insa la tarifele practicate de 3 stele in Mamaia… mai mari ca cele de 4 in Bulgaria sau Grecia… diferentele sunt imense. Si cu banii pe are ii dai la 5 stele in Mamaia pe 2 nopti cu Mic dejun stai un sejur de 7 nopti cu Ultra All Inclusive in Turcia.

    Dupa ce ai fost in Antalya la un hotel de 5 stele de TOP… nu mai poti sa accepti un hotel tipic romanesc. Iar Bulgaria iti ofera conditii in raport calitate/pret mult peste RO, cu hoteluri comparate la alegerea voastra…

    Si sa revin la Mamaia – cand stateam la Lido in 88 mi se parea GENIAL, cand am descoperit Grecia in anii 2000 am vazut diferenta…apoi Bulgaria si incredibilul hotel nou cu AI vs hotel comunist cu BB in RO. Iar TURCIA, daca stii ce hotel sa alegi, e raiul pe pamant pt un om venit sa se relaxeze in Vacanta. Trust me! Cere-mi oricand oferte si compari tu oricand. Tarife, conditii etc.

  3. @Clau

    Sa inteleg ca inca nu ai vazut ce inseamna un concediu in afara. Si eu, la fel ca si Cristian, am descoperit ce inseamna sa faci un concediu la greci, si nu exista termen de comparatie. DELOC. Cei care se plang, sunt cei care nu stiu sa-si aleaga concediul, si apoi se plang ca nu au primit ce au platit. Pana la urma sunt tepuiti tot de alti romanasi care le vand pachete care par de lux, si de fapt sunt niste bombe.

  4. La Bulgari nu stiu daca m-as duce. La Greci se cam dau tepe si pe vremurile astea nu m-as incumeta sa merg p’acolo. La Turci chiar as fi curios sa merg.
    Totusi, nu mi se pare filmul echidistant. Dar sunt de acord, mentalitatea la ai nostri intreprinzatori de la litoral mai are nevoie de dezvoltare, sa zicem.
    Pe de alta parte daca e sa merg in conced, prefer sa merg intr-un loc unde am si mare, dar si munte. Deci ma duc in Croatia 🙂

  5. n-am rabdare sa urmaresc, dar dupa ce am fost in ultimii ani prin vecini anul asta vreau la noi

  6. numai mi se face rau cand ma uit la film…mie bine cand vad ce au altii si cum procedeaza, mie rau cand ii vad pe ai nostrii spargand seminte pe plaja si ascultand coloratii interpreti de alt gen muzica. Concluzie: romanul are cu ce dar e prea prost sa inceapa,daca totusi o face, nu duce pana la capat. Lene si autocompatimire!

  7. Eu am fost peste tot. Intamplator, chiar am stat la hotelul turcesc din reportaj si pot confirma ca serviciile au fost excelente, hotelul f. comod si placut. Chiar daca nivelul era mai degraba de 4 stele decat de un 5 stele adevarat, conditiile au fost excelente si nu exista comparatie cu literolul romanesc. Mancarea f. buna, extrem de variata si f. multa. Am stat si in Istambul la un hotel mic f. decent, cu servicii si mancare f. bune, crat si f. ieftin. In Bulgaria (cu o singura exceptie la Dos Gallos de la Balcic) am stat f. bine, am mancat exceptional si am avut parte de servicii f. bune. Despre Grecia nu pot spune prea multe pt. ca n-am mai fost de cativa ani dar am prieteni care au fost si au venit f. multumiti. Din pacate, reportajul nu este subiectiv.

  8. ati comparat vreodata si lungimea “litoralului” romanesc cu a celor din Grecia si Turcia?

  9. No matter what, Romania, te iubesc e singura emisiune de calitate jurnalistica de pe la noi din ultima vreme. Respect producatorilor!

  10. Poza e cu Paradise Beach, din Thassos, nu? Eh, mie acolo mi-a placut. Nu neaparat plaja aceea, dar Thassos, ca intreg. Si Sarti, de unde vedeam din pat cum rasare soarele de dupa muntele Athos. (http://i35.tinypic.com/2qxaxqr.jpg)

    Imi place ca e curat, ca nu pute a alge (bun, si ei au dupa furtuna, dar le curata de pe plaja rapid), ca nu e umbrela langa umbrela, ca nu esti obligat sa inchiriezi sezlong, ca e liniste, ca nu sunt urletele vanzatorilor ambulanti sau cele cu “hai la poze cu maimuta” (da, am mai vazut si la ei vanzatori ambulanti, dar vin cu o tavita cu produse de patiserie si cafea si aia pur si simplu se plimba tacuti si cine vrea ceva ii opreste, nu deranjeaza oamenii).

    Te duci acolo si te intorci relaxat, chiar daca e mai lung si mai obositor drumul. (Bine, la Greci e ok, ca ai sosele pe care sa poti chiar merge, dar la Romani si la Bulgari… mai greu. Plus ca la Bulgari uneori sunt kilometri de banda continua, chiar si in zone unde nu exista vreo justificare pentru ea.)

    Si inca un plus: te duci, lenevesti, dar mai ai si pe unde sa te mai duci sa faci si alte chestii, mai mult sau mai putin interesante. Nu hotel, mancare, plaja, hotel, mancare, plaja, hotel, mancare, hotel. Inteleg ca la noi nu prea mai ai ce sa faci pe litoral in afara de plaja, dar parca aveam si noi un acvariu, un delfinariu, un planetariu si ce-o mai fi cu “-ariu” in coada, plus alte chestii de vizitat prin Constanta… Nu stiu in ce stare se afla acestea, deci nu ma pot pronunta in privinta lor. Dar nu stiu pe cati ii intereseaza sa vada si altceva decat marea, indiferent daca e o zi urata sau nu.

  11. Doamne cu ce am gresit inainte de a ma naste, ca sa fiu roman???????????????????????????????

  12. ce cacat tot spuneti ma ca aia compara 5 stele cu 3 si alte chestii in genul. ideea e urmatoarea. ala cu 3 de la noi, lasand la o parte faptul ca iti suge tot din buzunar, este infect, servire infecta, camera infecta, plaja infecta. si compara hoteluri de 3 stele de la noi cu 5 stele de la ei, pentru ca sincer sa fiu(vorbesc in necunostinta de cauza), nu stiu cate dracu au turcii sub 4-5 stele, si fara UAI. Deci da, clar as alege orice alta destinatie. Am impresia ca chiar fulgerica a publicat recent un post in care erau prezentate in contrast poze de pe litoral acum, si acum 30-40 ani. nimic schimbat, doar mai murdar, si mai scump

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *