Asa se castiga o proba de 50 metri crawl

Cunoscatorii au inteles imediat ca vorbim aici de competitiile de inot. Vreau sa urmariti imaginile de mai jos si in timp ce va minunati (asa cum am facut si eu) sa-mi spuneti daca este permis sa faci asa ceva intr-o astfel de proba. Eu credeam ca trebuie sa muncesti, sa dai din aripioare, sa te agiti insa tipul de mai jos a ales o cu totul alta cale de a castiga proba.

Later edit: Am aflat intre timp ce inseamna crawl (craul) si anume:


Termen folosit de oficiali, in regulamentele FINA, FRN, pentru a indica acele probe de inot in care sportivul poate concura folosind, pe toata distanta, orice fel de miscari, inclusiv cele de bras, sau fluture-delfin cu conditia ca startul sa fie efectuat de pe marginea bazinului (block-start).

de aici.

bullets

6 Comments

  1. Fulgerica, fii mai atent … zice clar in video ca e “gentlemen 50 meters backstroke”.
    In ceea ce priveste ‘legalitatea’ procedeului, am gasit urmatoarele date:

    “After the start, the swimmer is completely underwater. Due to increased resistance at the surface, experienced swimmers usually swim faster underwater than at the surface. Therefore, most experienced swimmers in backstroke competitions stay under water up to the limit set by FINA (15 meters after the start and after every turn). Most swimmers use a butterfly kick underwater, as this provides more forward movement than the flutter kick. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *