O mama cimpanzeu si puiul sau

This video contains excerpts of the reaction of the mother chimpanzee to the body of her deceased infant. The video was recorded at Chimfunshi Wildlife Orphanage Trust in Zambia. A full report of this event is in press in the American Journal of Primatology (DOI: 10.1002/ajp.20927). This report was a collaborative effort between the Max Planck Institute, Chimfunshi, and Gonzaga University.

Cu 20 de ani in urma, un cimpanzeu grav ranit a fost dus la o ferma din Zambia. Asa si-a început activitatea centrul care este acum cel mai mare adapost pentru cimpanzei din lume. Cimpanzeii isi plang puii morti precum oamenii, este o descoperire facuta in urma unei inregistrari video realizate in Zambia.Un grup de cercetatori de la Institutul Max Planck pentru Psiholingvistica a analizat comportamentul unei femele cimpanzeu al carei pui in varsta de 16 luni a murit.
Am privit in tacere imaginile de mai jos, imagini care pur si simplu m-au fascinat.  Daca sunteti atenti la minutul 4:48, mama isi atinge fruntea apoi isi loveste de doua ori pieptul in dreptul inimii ca si cum isi ia la revedere de la cel mic.



[Mai multe detalii gasim pe dailymail.com]

bullets

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *